HOME

ARTIKELEN

VIDEO's

LINKS

CONTACT


De werktemperatuur van de reactor was gedurende de eerste helft van de test ingesteld op 1260 graden Celsius en in de tweede helft op 1400 graden. De gemeten energiebalans tussen input en output leverde een COP factor (Coefficient of Performance, dus verhouding tussen output en input) op van ongeveer 3,2 voor de run op 1260 graden en 3,6 bij 1400 graden. De totale netto geleverde energie was gedurende de 32 dagen run, ongeveer 1.5 MWuur. Deze hoeveelheid energie is veel meer dan kan worden opgebracht door enige bekende chemische bron bij een dergelijk klein reactorvolume.' - (E-Cat 8 oktober 2014)

Elforsk onderneemt nu de taak om een uitgebreid Zweeds onderzoeksinitiatief op te zetten. Meer kennis is nodig om het te begrijpen en te verklaren. Laten we meer onderzoekers betrekken bij het onderzoek naar dit fenomeen en dan pas verklaren hoe het werkt.(Elforsk is een coöperatief onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat bestaat uit nutsbedrijven en andere energiebedrijven die in Zweden werkzaam zijn.) (E-Cat 9 oktober 2014)

Brian Josephson, Brits natuurkundige en Nobelprijswinnaar voor natuurkunde: De resultaten van een nieuw onderzoek naar de Rossi reactor (naar verluidt een hoge-energie koude kernfusie reactor), waarbij de reactor gedurende 32 dagen draaide, zijn nu vrijgegeven. Het verslag bevestigt niet alleen een output van overmatige energie die onmogelijk is bij een chemische reactie, maar het geeft ook de duidelijke indicatie dat er een nucleaire reactie plaatsvindt, op basis van een substantiële verandering in de isotopen van lithium en nikkel gedurende de testrun.’ - (E-Cat 13 oktober 2014)

ARTIKELEN OP DATUM
 


THE AGE OF THE E-CAT!
A Reason To Smile


5 december 2019 - MEER OVER DE VERIFICATIE VAN DE E-CAT SKL De aanpak waarvoor Rossi heeft gekozen is om een organisatie van buiten te benoemen om de E-Cat SKL te testen en hun bevindingen bekend te maken. Ik (Frank Acland) vroeg Rossi daarnaar op het Journal of Nuclear Physics.


24 november 2019 - VERKLARING VAN ANDREA ROSSI: HET IS GELUKT, WE BEREIKTEN DE 'PERMANENT ZICHZELF ONDERHOUDENDE MODUS' Het is gelukt. We bereikten de ‘Permanent Zichzelf Onderhoudende Modus’ via de opwekking van een flinke overmatige hoeveelheid elektriciteit, waarbij we meer elektriciteit dan warmte opwekten. Het is een revolutie.


23 november 2019 - Rossi: historische E-Cat test op zaterdag 23 november

Het lijkt erop dat zaterdag 23 november een zeer belangrijke dag in de geschiedenis van Andrea Rossi’s ontwikkeling van de E-Cat wordt. Gedurende de laatste maanden heeft hij gewerkt aan een versie van de E-Cat die niet alleen rechtstreeks elektriciteit levert, maar die ook een deel daarvan gebruikt om zichzelf te laten werken. Rossi noemt dat de ‘Permanent Zichzelf Onderhoudende Modus’.
https://e-catworld.com/2019/11/23/rossi-historic-e-cat-test-on-saturday-november-22nd


10 september 2019 - GLOBAL BREAKTHROUGH ENERGY CONFERENCE 2019
Op de nieuwe energie-conferentie van Global B.E.M., gehouden in Breukelen, Nederland, zal ook Mats Lewan van de partij zijn. Hij zal een lezing geven over Koude Kernfusie en de E-Cat technologie van Andrea Rossi en hoe hij daar in 2011 in geïnteresseerd raakte toen Andrea Rossi met zijn E-Cat verscheen. https://globalbem.com/mats-lewan


https://globalbem.com/globalbem2019


26 februari 2019 -


http://www.ecatskdemo.com

4 februari 2019 - Mats Lewan: MIJN KIJK OP DE E-CAT SK PRESENTATIE - ROSSI NEEMT NU ORDERS AAN Op 31 januari (2019) presenteerde de uitvinder Andrea Rossi zijn verwarmingsapparaat de E-Cat SK, met een beweerde output van 22 kW op hoge temperaturen afkomstig van minieme hoeveelheden onschuldige brandstoffen die op zijn minst een jaar meegaan. Hoofdzaak: Rossi neemt nu orders aan in de Verenigde Staten, Zweden en Japan, met leveringstijden van slechts weken. Nu is het wachten op klanten die zich uitspreken.


Andrea Rossi presenteert de E-Cat SK


22 januari 2019 - PERSBERICHT: LEONARDO CORPORATION INTRODUCEERT REVOLUTIONAIRE NIEUWE E-CAT SK WARMTE-TECHNOLOGIE TIJDENS WERELDWIJDE UITZENDING De E-Cat (Energy Catalyzer) is een nieuw ontwikkelde verwarmingstechnologie met een uitermate hoge energiedichtheid welke warmte op industrieel niveau kan verschaffen voor kosten behoorlijk lager dan die van de conventionele warmtebronnen. Tijdens een live online uitzending op 31 januari 2019 zal de E-Cat uitvinder Andrea Rossi het eerste commerciële product introduceren, er zal een demonstratie worden getoond van de technologie en hij zal vragen van geïnteresseerde kijkers beantwoorden.

22 januari 2019 - Cartoonist/sneltekenaar Willem stuurde mij weer een mooie cartoon ter gelegenheid van de E-Cat SK presentatie as. 31 januari:


http://www.sneltekenaarwillem.nl

8 januari 2019 - ROSSI TOONT TWEE UUR LANGE VIDEO TIJDENS DE E-CAT TEST OP 31 JANUARI Andrea Rossi heeft een kleine preview verstrekt over wat we kunnen verwachten op de live presentatie op 31 januari. Hij reageerde op een vraag op het Journal of Nuclear Physics of hij ooit ‘plasma bollen’ in de E-Cat heeft waargenomen en hij antwoordde daarop met ‘ja’. Ik stelde daarop de vraag of hij ons meer over dat plasma kan vertellen, hij reageerde met:

2 december 2018 - Andrea Rossi’s antwoord op 1 december 2018 aan Giuseppina Soden aangaande de presentatie:

Om teleurstellingen te voorkomen zal ik nogmaals uitleggen wat een commerciële presentatie is: wij presenteren geen theorie of een prototype aan de wetenschappelijke gemeenschap dat zij kunnen valideren en testen, ondersteund met wetenschappelijke informatie. Wij presenteren een product waarmee we service verkopen aan onze actuele en potentiële klanten. Wij moeten laten zien dat onze producten winst opleveren.

Onze positie is gelijk aan een model dat komt uit een heel andere hoek, maar dat helpt om het te begrijpen: kijk naar het Coca Cola principe: zij hebben nooit enige hint verstrekt over hun industriële geheim. Ik heb het Coca Cola museum in Atlanta bezocht alwaar zij in een zeer goed bewaakte kluis het geheime deel van hun IP (Intellectuele Eigendom) bewaren. Zij adverteren Coca Cola niet als een levensmiddel dat wetenschappelijk als goed is bewezen, zij verkopen en adverteren (op uiterst geperfectioneerde manieren) het Coca Cola product als een goede drank welke een goede smaak voor hun klanten heeft en voor een prijs voor iedereen betaalbaar.

Dat is exact wat wij ook gaan doen: geef de smaak van de winsten die gegenereerd worden door gebruik te maken van de E-Cat. Dat zal een teleurstelling zijn voor hen die wachten op wetenschappelijke informatie, maar ons doel van de presentatie zijn de Klanten. Overigens, zij zullen de E-Cat niet kopen, maar slechts de warmte die zij opwekt. We zullen het beeld van een SK in operatie tonen, we zullen laten zien hoeveel energie we verbruiken, het zal, denk ik, zeer interessant zijn, maar ik beloof je, het zal een teleurstelling zijn voor iedereen die wacht op informatie om de concurrentie aan te gaan.

Andrea Rossi

Opmerking Paul Harmans – Energy Catalyzer NL
Natuurlijk blijft de gevestigde wetenschap Andrea Rossi als een oplichter zien en zijn E-Cat als nonsens. Dat wordt weer eens bevestigd door een artikel in Forbes:

https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2018/11/29/science-is-not-fake-news/#3f9e333a6f0c
Ach, laat ik het volgende opmerken over dergelijke schrijvers/wetenschappers in Forbes:
Er zijn mensen die het begrijpen,
er zijn mensen die het begrijpen als ze erop worden gewezen,
er zijn mensen die het niet begrijpen.


30 november 2018 - ROSSI 'DENKT' DAT DE E-CAT SK DIE HIJ ZAL TONEN OP DE JANUARI PRESENTATIE EEN FABRIEK VAN WARMTE VOORZIET
(Update: beweert dat de fabriek van een klant momenteel wordt verwarmd door een 27kW E-Cat SK)
Als dit waar is, dan is het een belangrijke stap voorwaarts voor Rossi en de E-Cat. Het zou betekenen dat de E-Cat nu voorbij de test- en prototypefase is, en nu daadwerkelijk werk verricht voor een klant, iets dat altijd de bedoeling is geweest. Het heeft vele jaren geduurd om op dit punt te komen, dus ik vermoed dat Rossi heel tevreden is met deze ontwikkelingen.


16 november 2018 - ROSSI: 'OPEN KERN' INSPECTIES VAN DE E-CAT GEDURENDE DE DORAL TEST TASTTEN MIJN GEZONDHEID AAN Gedurende de jaarlange test in Doral nam ik de shift waar van 5 uur ’s middags tot 10 uur ’s morgens, en gedurende de nacht, als ik alleen was, opende ik vele malen de bescherming om naar binnen te kijken om dingen te begrijpen. De E-Cat heeft geen uitstoot van ioniserende stralingen buiten de E-Cat bescherming, maar de inspecties van de ‘open kern’ waren risicovol en dat wist ik, maar deze inspecties hebben mij geholpen belangrijke dingen te begrijpen en uit deze wetenschap zijn de QX en de SK versies van de E-Cat geboren.


16 november 2018 - DATUM EN TIJDSTIP STAAN VAST VOOR DE 'COMMERCI╦LE NIET WETENSCHAPPELIJKE' E-CAT PRESENTATIE
Andrea Rossi postte vandaag (13 nov.) op het Journal of Nuclear Physics de datum en het tijdstip van de presentatie in januari.


29 oktober 2018 -
UPDATE van Frank Acland, 28 oktober 2018: Dank aan de steun van de lezers hier (E-Cat World), ik heb voldoende donaties ontvangen die de reiskosten dekken. De vlucht is geboekt en ook het onderkomen. De datum voor de presentatie is bevestigd: 31 januari 2019. De locatie was een verrassing voor mij (dat is alles wat ik er momenteel over kan zeggen). Ik waardeer de steun enorm en zal mijn uiterste best doen om voor de lezers hier (E-Cat World) goede verslagen te presenteren.


23 oktober 2018 - E-CAT WORLD IS AANWEZIG BIJ DE E-CAT PRESENTATIE OP 31 JANUARI 2019
Onlangs kondigde Andrea Rossi aan dat de komende E-Cat presentatie op 31 januari 2019, alleen een Internet evenement zal zijn, geen gebeurtenis waarbij gasten aanwezig kunnen zijn, zoals wel het geval was bij het evenement in Stockholm in november 2017. De reden daarvoor is volgens hem dat het moeilijk was een zaal te vinden waarin het hem zou worden toegestaan zijn E-Cat SK te laten draaien, welke nu blijkbaar 10kW levert.


13 september 2018 - DE VOLGENDE E-CAT FASE IS HET VERKRIJGEN VAN MEER BELANGSTELLING Frank Acland:
Ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik denk dat als de E-Cat centrales goed werken, dat Rossi en de Leonardo Corporation een nieuwe reeks uitdagingen tegemoet kunnen zien, iets waarvan ik vermoed dat ze zich dat al realiseren. Vanuit een zakelijk oogpunt gezien moet je wel aandacht krijgen als je wilt verkopen.


11 september 2018 - ROSSI: BESLISSING GEMAAKT TE STARTEN MET DE INDUSTRIALISATIE VAN DE 10KW SK E-CAT's
Andrea Rossi heeft onlangs op het Journal of Nuclear Physics gemeld dat zijn team van Leonardo Corporation twee E-Cat SK reactoren van elk 10kW aan het testen is om te kijken of die geschikt zijn voor het bouwen van de eerste industriële E-Cat centrales. Rossi zegt dat zij afgelopen nacht (zaterdag 8 september 2018) hebben besloten dat ze de SK reactoren gaan gebruiken in plaats van de kleine 1kW QX E-Cat’s.


11 september 2018 - DENEUM WITBOEK GEEFT OVERZICHT VAN DE WETENSCHAPPELIJKE WERKWIJZE EN HET BUSINESS PLAN
Tezamen met hun onlangs gepubliceerde persbericht (zie hieronder op 9 sept), waarin zij het nieuws brengen van een succesvolle test van de laboratoriumversie van hun energie-unit, heeft het Estlandse bedrijf Deneum ook een witboek vrijgegeven met daarin een overzicht van de wetenschappelijke werkwijze en het businessplan.


9 september 2018 - Het bedrijf Deneum in Estland beweert in een persbericht van afgelopen 29 augustus dat zij succesvol zijn bij het opwekken van energie uit Titanium en zware waterstof

Dit is de website van Deneum: https://deneum.com het geeft gedetailleerde afbeeldingen weer van de reactor en informatie daarover. Men beweert dat de opgewekte energie (in de vorm van elektriciteit alsook warmte) 95% goedkoper is dan energie opgewekt via aardgas. Laten we hopen dat zij daadwerkelijk met een product op de markt komen, zodat ze Rossi tot wat meer actie kunnen aanzetten en ook hij eindelijk met een werkend product op de proppen komt. Rossi belooft veel, maar nu wil ik wel eens daden zien, het geduld van een mens is na al die jaren vanaf 2011 dat Rossi belooft en belooft wel eens op!

Op de volgende link vind je het persbericht van Deneum:
https://www.marketwatch.com/press-release/deneum-proves-feasibility-hypothesis-for-its-nuclear-fusion-power-station-concludes-1m-private-round-2018-08-29

Wat Rossi en Deneum doen is hetzelfde als wat Fleischmann en Pons (F en P) al voor 1989 ontdekten, namelijk dat bepaalde metalen (F en P werkten met Palladium) een reactie aangaan met zware waterstof waardoor er zeer hoge temperaturen worden opgewekt, zie:
DE WAARHEID OVER HET FLEISCHMANN-PONS EXPERIMENT


20 juni 2018 - INTERVIEW MET ANDREA ROSSI OVER DE E-CAT VERCOMMERCIALISERING
Ik (Frank Acland) was op 11 juni 2018 in de gelegenheid Andrea Rossi te interviewen over de laatste ontwikkelingen betreffende zijn inspanningen de E-Cat op de markt te brengen.


1 mei 2018 - LOCKHEED MARTIN HEEFT NU EEN PATENT VOOR HAAR FUSIE REACTOR
Laten we hopen dat het binnen niet al te lange tijd op de markt komt, de voordelen ervan zijn hetzelfde als de techniek waar Rossi aan werkt, alleen komt er bij Rossi nagenoeg geen enkele straling bij kijken en ook het afval is niet radioactief. Iets dat wel het geval is bij de technologie van Lockheed Martin, maar minder dan bij de echte kernreactoren, het afval van Lockheed blijft honderden jaren in plaats van duizenden jaren radioactief, dus helemaal ongevaarlijk is het niet. Maar laat het maar op de markt komen, energie op deze wijze opgewekt zal een stuk goedkoper zijn dan die van de fossiele brandstoffen, zoals het artikel ook zegt, een miljoen maal meer opbrengst dan bij een chemische reactie van dezelfde hoeveelheid brandstof. En wellicht zet dit nieuws Rossi aan tot wat meer spoed om zijn eigen reactor op de markt te brengen.


1 april 2018 - ROSSI: ENORME VOORUITGANG BIJ DE E-CAT QX, "ONZE MODULE IS NU ZEER DICHT BIJ HET PUNT WAAROP HET KLAAR IS VOOR MASSAPRODUCTIE."
Onderstaand enkele berichten van gisteren op het het Journal of Nuclear Physics die wellicht kunnen helpen om een idee te krijgen van Andrea Rossi’s huidige niveau van vertrouwen in zijn doel betreffende de industrialisatie van zijn E-Cat


27 maart 2018 - INDIASE KRANT VOORSPELT DAT KOUDE KERNFUSIE ENERGIE VOOR HUIZEN GAAT LEVEREN
Alweer kijkt een Indiase krant naar de staat van het LENR/koude kernfusie onderzoek en voorspelt dat het niet lang zal duren eer de technologie naar een bepaald niveau is ontwikkeld waarop het in staat is op zeer lage kosten energie voor huishoudelijke doeleinden te leveren.


12 januari 2018 - JAPAN NEEMT HET VOORTOUW BIJ HET OPRICHTEN VAN EEN NATIONAAL LENR ONDERZOEKSPROGRAMMA

Op 10 januari (2018) plaatste Frank Acland van E-Cat World een artikel over LENR-onderzoek in Japan, waarin oa. het volgende (en let op, ook hier gaat het om waterstof en diverse metalen, net als waar het bij Rossi om draait en waar Fleischmann en Pons hun resultaten mee behaalden!):

‘Onderzoekers van Technova Inc. Nissan Motors Co., Kyushu Universiteit, Tohoku Universiteit, Nagoya Universiteit en de Kobe Universiteit in Japan hebben een testverslag gepubliceerd waarin zij verslag doen van onderzoeksactiviteiten tussen oktober 2015 en oktober 2017 waarbij zij experimenten uitvoerden op zoek naar bovenmatige hitte bij reacties tussen waterstof en verschillende metalen.’
https://www.researchgate.net/publication/322160963

Deze Japanse onderzoekers hebben inderdaad positieve resultaten behaald en een dag later, op 11 januari, kondigen zij aan dat de Japanse overheidsorganisatie NEDO (opgericht in 1980 om de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën te steunen) gaat werken aan het verder ontwikkelen van deze nieuwe energietechnologie.
https://www.researchgate.net/project/Leading-the-Japanese-Gvt-NEDO-project

Frank schrijft: Het Japanse team heeft gekeken naar de staat van onderzoek op het gebied van LENR en denkt dat hun eigen programma superieur is aan de andere activiteiten en zij zien hun vorderingen als zeer belangrijk. Gedurende de laatste tientallen jaren zijn mensen ontmoedigd door het ontbreken van financiële middelen voor onderzoek naar LENR. Het lijkt erop dat Japan LENR nu zeer serieus neemt en het initiatief neemt bij het opzetten van een nationaal onderzoeksprogramma. Japan heeft veel ervaring wat betreft technologische ontwikkelingen en het feit dat zij reeds in de planningsfase zitten voor industrialisatie en vercommercialisering van LENR, kan een zeer belangrijke ontwikkeling op dit terrein zijn. Het lijdt geen twijfel dat andere landen en organisaties hier kennis van nemen en dat dat weer zal leiden tot concurrentie en meer onderzoek.


18 december 2017 - AANKONDIGING VAN HET NEW ENERGY WORLD SYMPOSIUM

Mats Lewan: Met veel plezier kondig ik het New Energy World Symposium aan dat op 18 - 19 juni 2018 in Stockholm, Zweden haar eerste presentatie geeft. De conferentie zal zich focussen op de ontwrichtende consequenties van de nieuwe energiebron - LENR of koude kernfusie.

16 december 2017 - NOORSE KRANT AFTENPOSTEN OVER DE E-CAT QX DEMONSTRATIE Er is in de Noorse krant Aftenposten een artikel gepubliceerd over de recente demonstratie van Andrea Rossi’s E-Cat QX in Stockholm, Zweden. De auteur is Per Kristian Bjørkeng die de demonstratie bijwoonde en er verslag van doet. De titel van het artikel is: ‘Onbekende energiebron met enorme potentie?’


15 december 2017
- ROSSI's BUSINESS PLAN VOOR DE E- CAT Andrea Rossi: "Wel, na de Stockholm demonstratie gaan we door naar de volgende stap. De volgende stap zal de presentatie van het product zijn." "De strategie is om onmiddellijk van start te gaan met het industrialisatieproces, het op de markt brengen van een product en als dat succesvol is, naar de beurs gaan om een snelle wereldwijde expansie te realiseren."


10 december 2017
- Energy 2.0 Webcast met Andrea Rossi

 


29 november 2017
- Energy 2.0 Society verzorgt as. 9 december (zaterdag) een webcast met Andrea Rossi als gast

Tekst op de Energy 2.0 website: Dit is een kans voor ons om met Dr. Rossi de demonstratie van zijn E-Cat QX in Stockholm en andere aspecten van zijn werk te bespreken. De webcast wordt op Youtube live uitgezonden om 11 uur standaard tijd VS (in Nederland hebben we 7 uur tijdverschil met deze Amerikaanse tijdzone, dus de uitzending begint bij ons om 18:00). De link voor toegang tot de webcast zal kort voordat de ontmoeting begint op de volgende pagina worden gepost: http://energy2point0.org Mensen met vragen en suggesties voor onderwerpen die zij aan bod willen zien komen in de webcast, kunnen mailen naar: admin@energy2point0.org De webcast wordt opgenomen en als Youtube video geplaatst zodat je die ook later kunt bekijken.


27 november 2017
- KANTTEKENINGEN BIJ DE QX DEMONSTRATIE Michael Lammert — aka Dr. Mike: Misschien een paar wetenschappers en ingenieurs zullen tevreden zijn met de procedures en methodes toegepast bij de QX demonstratie om de capaciteiten van de QX technologie te laten zien. Ik denk echter dat de meeste wetenschappers en ingenieurs het met mij eens zullen zijn dat er teveel onbeantwoorde vragen zijn om de QX demonstratie als een wetenschappelijk succes te bestempelen.


27 november 2017
- BESCHOUWING BETREFFENDE DE E-CAT QX DEMO VAN 24 NOV 2017 IN STOCKHOLM Mats Lewan: Op 24 november 2017 gaf Andrea Rossi in Stockholm, Zweden, een demonstratie van zijn derde generatie E-Cat reactor, de E-Cat QX, voor een groep genodigden van ongeveer 80 personen. Hier mijn beschouwing betreffende het evenement in mijn rol van organisator en presentator.


De E-Cat QX cluster binnenin een warmtewisselaar met daaraan de waterslangen en elektrische aansluitingen. Op de achtergrond in de witte box met het E-Cat logo zit het controlesysteem
(Foto: Mats Lewan)


25 november 2017
- Nederlands bekendste cartoonist/sneltekenaar Willem stuurde mij weer een sublieme cartoon, bestemd om de uitslag van de demonstratie van de E-Cat QX uit te beelden. Hartelijk dank Willem, de cartoon is right to the point!


http://www.sneltekenaarwillem.nl


25 november 2017
- COP van 500!

Gegevensrapport (verschaft door Mats Lewan) van de metingen gedaan op 24 november 2017 op de E-Cat Quarkx tijdens de test bij het IVA, Grev Turegatan 16, Stockholm, Zweden

Tijdsduur van de testperiode: 1 uur: de meting is gedaan nadat het apparaat een behoorlijke, constante temperatuur had bereikt.
Hoeveelheid water door de reactor gepompt: 1000gr.
Watertemperatuur bij de input van de reactor: 21C
Watertemperatuur bij de output van de reactor: 41C
Delta T: 20C
Geproduceerde energie: 20 x 1.14 = 22.8 Wh/h
Meting van de door de E-Cat verbruikte energie (tijdens het uur werd gedurende 30 minuten geen energie aan de E-Cat geleverd):
V: 0.3
OHM: 1
A: 0.3
Wh/h 0.09/2= 0.045
Verhouding tussen de geproduceerde en de verbruikte energie: 22.8/0.045 = 506.66

Opmerkingen Paul Harmans – Energy Catalyzer Nl
Een COP van meer dan 500 is een fantastisch resultaat. We moeten echter even de komende dagen afwachten waarin Rossi en anderen deze test en de resultaten zullen bespreken. Natuurlijk is er de harde kern van sceptici, de pathetische ontkenners, die met allerlei bezwaren komen, die zullen we echter nooit kunnen overtuigen. Maar er zijn ook de gezond-verstand-critici die terechte vragen stellen waarop een duidelijk antwoord van Rossi of de bij de test aanwezige wetenschappers moet komen. Vooralsnog lijkt het op een zeer positieve demonstratie van de techniek van Andrea Rossi.

Onderstaand de video van de demonstratie van de E-Cat QX

 


24 november 2017, 19:40
- Het is weer eens een informatiepuinhoop rondom de presentatie van de E-Cat QX van Andrea Rossi. WAAR is/wordt de demonstratie nu werkelijk gehouden, in Miami of in Stockholm? Blijkbaar in Stockholm, maar WAAR blijft het video-verslag? Op de officiële https://ecat.com website GEEN WOORD over de demonstratie en GEEN LINK naar de video.

Op de Sifferkoll website staan foto’s blijkbaar van de demonstratie, de link geeft aan dat er een COP van 550 is. Maar is dat inmiddels overtuigend geconstateerd, of is dat wat Rossi beweert?:
http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/andrea-rossi-e-cat-qx-demo-in-stockholm-cop-550/

Daar moeten we het voor nu even mee doen, misschien dat er later vanavond (vrijdag) meer beelden en informatie beschikbaar komen, misschien morgen. Rossi praat elke dag honderduit over zijn werk en vooruitgang, maar een degelijke aankondiging over wat, waar en hoe de demonstratie zal plaatsvinden is blijkbaar teveel gevraagd.


19 november 2017 - Persbericht is niet door Andrea Rossi geschreven

Paul Harmans - Energy Catalyzer Nl: Het onderstaande persbericht blijkt niet van Andrea Rossi afkomstig te zijn, zo verklaarde hij gisteren. Wie het wel is geweest is niet duidelijk. Ik vond het al vreemd dat het persbericht niet op de officiële E-Cat.com website stond, nu is duidelijk waarom. Nu zou de informatie in dat persbericht best door Rossi zelf geschreven kunnen zijn, maar zoals hij zegt: “Wij schrijven geen persberichten en we zullen dat ook niet doen voordat de test is gedaan.” Verder zegt hij: “Mogelijk heeft de journalist die dit artikel (het persbericht) heeft geschreven de informatie van dit blog (Rossi’s JONP) gehaald en er een journalistiek stuk van gemaakt.” Nou ja, misschien zorgt het voor meer aandacht onder mensen die anders nooit van de aanstaande demonstratie zouden hebben gehoord.


18 november 2017 - (Update: zie opmerking hierboven) PERSBERICHT: E-CAT.COM KONDIGT LIVE VIDEO DEMONSTRATIE AAN VAN DE E-CAT QX

Het volgende persbericht is op 16 november uitgegeven (vertaling: Paul Harmans):

E-Cat.com kondigt live video demonstratie aan van de E-Cat QX, 24 november 2017, 12 uur - LIVE VIDEO PRESENTATIE op www.ecat.com

MIAMI, FL / ACCESSWIRE / 16 november 2017

Vanaf het bescheiden begin in 1991 heeft de Leonardo Corporation veel tijd, energie en onderzoekskosten gestoken in alternatieve energieproductie afkomstig van niet-conventionele bronnen. Hun product, de E-Cat QX, is ontwikkeld om de wijze waarop LENR, nikkel-waterstof reacties, worden gebruikt bij industriële warmteopwekking en in energiecentrales opnieuw te definiëren.

In 2017 bereikte men een doorbraak in de exclusieve ontwikkeling van de Lage Energie Nucleaire Reacties (LENR) technologie, ook wel bekend als Koude Kernfusie. Oprichter en CEO Andrea Rossi kijkt er zeer naar uit om de details te onthullen van hun meest recente innovatie tijdens een LENR demonstratie die wordt gehouden op 24 november 2017 om 12:00 Miami tijd.

Gegeven de werkelijk verbazingwekkende implicaties van de E-Cat technologiesystemen, zal de demonstratie exclusief worden gepresenteerd aan 70 genodigden, waaronder enkele regeringsbeambten.

Zij zullen aanwezig zijn om getuige te zijn van de vele manieren waarop de vercommercialisering van LENR of Koude Kernfusie, een diepgaand effect zal hebben op vele sectoren van de economie en op vele verschillende bedrijfstakken. De demonstratie is een gunstige gelegenheid voor een paar zorgvuldig gekozen genodigden om met eigen ogen de toepassing van een revolutionaire nieuwe energiebron (LENR) waar te nemen, waarvan de werking tot nu toe nog niet onweerlegbaar was bewezen.

Het gebruik van de E-Cat QX kan de wijze van opwekking van elektriciteit compleet veranderen, zowel hier in de USA als wereldwijd en zal zorgen voor een verschuiving binnen de heersende zienswijzen door het opwekken van commercieel bruikbare hoeveelheden aan warmte.

Andrea Rossi kan vanwege zijn onderzoek naar een op Fusie gebaseerde energiebron, nu ook bevestigen dat Sigma 5 is bereikt bij de ontwikkeling van de E-Cat QX.

De Leonardo Corporation heeft een monumentale taak verricht bij de ontwikkeling van de LENR technologie, iets dat Fusie tot een werkelijkheid maakt, door een daadwerkelijke duurzame energiebron te produceren welke alle andere huidige opties verre overtreft.

De live demonstratie zal uitsluitend gehouden worden voor genodigden, met streaming video op 24 november 2017 om 12 uur.

Opmerkingen Paul Harmans – Energy Catalyzer

Het videoverslag zal te volgen zijn via de officiële E-Cat website https://ecat.com (waar momenteel – 18 november- nog niets is te vinden van het persbericht of info over de videopresentatie).

12 uur Miami tijd is 18 uur in Nederland.

Er zijn berichten dat de demonstratie al om 10 uur Miami tijd zal aanvangen, maar dat de video via Internet 2 uur later start.

De exacte locatie in Miami is niet bekend gemaakt, logisch denk ik, anders kon het wel eens druk worden voor de deur met mensen die niet voor de demonstratie zijn uitgenodigd.

De gevestigde media zijn niet uitgenodigd, sommige aanhangers van Rossi vinden dat een gemiste kans. Maar neem van mij aan dat zij toch niet waren komen opdagen, de gevestigde media zijn eigendom van dezelfde elite die hun aandelen en andere belangen in de fossiele brandstoffen (en veel meer bedrijvigheid die in hun handen is) bij het grof vuil kunnen zetten als de E-Cat technologie inderdaad op de markt komt.


7 november 2017 - E-Cat QX presentatie aanstaande 24 november!

Andrea Rossi heeft de datum van de E-Cat QX presentatie gepland op aanstaande 24 november (een vrijdag). Er is nog geen locatie bekendgemaakt. Het tijdstip van aanvang is 16:00 Miami tijd. Het tijdverschil tussen Nederland en Miami is 6 uur, dus als er een live Internetverbinding is, dan is die bij ons vanaf 22:00 te volgen.

Gezond verstand reactie op de toekomst van Andrea Rossi en de E-Cat techniek na de aangekondige demonstratie

De reactie is van ‘Nixter’ die hij op E-Cat World plaatste:
http://e-catworld.com/2017/11/07/rossi-announces-e-cat-qx-presentation-november-24/#comment-3604048636

Deze presentatie zal een cruciaal gebeuren worden voor Rossi, het wordt feesten of falen, hij heeft schepen achter zich verbrand en gedurende de jaren vele gunstige kansen laten liggen, veel van zijn enthousiaste volgers hebben hem na zijn laatste demonstratie en de vele tekortkomingen daarbij, in de steek gelaten. Als hij faalt in het verschaffen van overtuigend bewijs van een werkende LENR reactie zoals beloofd, dan denk ik dat het terecht is om te zeggen dat hij daarna nooit meer serieus genomen zal worden.

Veel, zo niet alle, van zijn voorgaande demonstraties eindigden in frustratie en verwarring. Hij kan inderdaad iets van waarde hebben, omdat er meerdere onderzoeken zijn geweest die duidelijk gebaseerd waren op Rossi’s beweringen van overmatige energie, welke weer zijn ontsproten aan de originele bevindingen of beweringen van Pons en Fleischman.

Een mislukte demonstratie kan negatieve gevolgen hebben voor het gehele LENR onderzoeksterrein, echter, een succes kan het omgekeerde effect hebben, het kan interesse opwekken bij de sceptische gemeenschap die altijd luidkeels heeft verkondigd dat het onmogelijk is.

Dr. Rossi heeft het punt van spreken of zwijgen bereikt. Dit zal zijn laatste kans zijn om iets te presenteren aan een breed publiek dat hem nog steeds serieus neemt. Normaal zouden de meesten van ons hun tijd en energie niet besteed hebben aan het volgen van zo’n onwaarschijnlijke ontwikkeling, maar omdat een succes zo wereldveranderend en heftig kan zijn, was het het wachten en volgen waard.

Binnenkort zullen we weten of Dr. Rossi onze tijd heeft verknoeid, of dat hij gelijk heeft, en hij een nieuw tijdperk zal inluiden van goedkope en overvloedige energie welke de wereld zal veranderen.


31 oktober 2017 - E-Cat demonstratie wordt gehouden tussen 20 en 30 november

Andrea Rossi
October 29, 2017 at 7:12 PM

Frank Acland,

‘Decade’ betekent 10 dagen, in dit geval betekent het tussen 20 en 30 november.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


28 oktober 2017 - Eerst aantonen dat de reactor werkt, dan pas aan toepassingen gaan denken!

Rossi heeft het de laatste weken over het bouwen van een motor die wordt aangedreven door E-Cat hitte, een motor die in auto’s, schepen, vliegtuigen, enz. kan worden ingebouwd. Dat bouwen van een dergelijke motor moet dan volgens hem binnen een jaar gerealiseerd worden. Maar mensen hebben al zoveel van dergelijke bedenksels van hem gehoord, kom nu eerst maar eens met een reactor die duidelijk aan iedereen de capaciteiten toont van wat ervan wordt beweerd.

De reactor is de basis en laat anderen dan maar bedenken wat ze er voor leuke dingen mee kunnen doen, daar hoeft Rossi zijn tijd niet aan te verspillen. Als eenmaal 100% duidelijk is dat zijn reactor daadwerkelijk een gigantische energieopbrengst heeft, van zeer klein formaat is en bijna geen brandstof verbruikt, dan staan de ingenieurs van alle bedrijven die daar belang bij kunnen hebben, klaar om er een product bij te verzinnen.

Na een demonstratie (wellicht aanstaande november?) die positief uitvalt, kunnen andere wetenschappers (degene die dan eindelijk inzien dat de techniek van Rossi realiteit is) uitzoeken of het ding wellicht gevaarlijke straling uitstoot, of juist helemaal niet. Dat zou het verkrijgen van een veiligheidscertificering voor huishoudelijk gebruik aanzienlijk kunnen bespoedigen.

Eerst een openlijke demonstratie met onweerlegbaar bewijs van de prestatie van de E-Cat QX, daarna is het tijd om aan toepassingen te gaan denken. De boer zorgt voor het graan, de bakkers maken er honderden producten van, daar hoeft de boer zijn kostbare tijd niet aan te besteden.

Paul Harmans – Energy Catalyzer NL


23 oktober 2017 - E-CAT PRESENTATIE GEPLAND VOOR NOVEMBER
Veel details zijn nog geheim, zoals de feitelijke datum en de locatie, maar er zijn wat commentaren op het JONP die wat hints geven over wat we kunnen verwachten. Rossi heeft gezegd dat er ongeveer 40 personen voor de demonstratie zullen worden uitgenodigd. Op de vraag of zijn volgers in staat zullen zijn de demonstratie te volgen, beweerde Rossi: ‘Het zal rechtstreeks gestreamd worden’ , waaruit ik opmaak dat dat betekent dat de video-opname van de presentatie via Internet kan worden bekeken.


29 september 2017 - ROSSI: NIEUWE PARTNER HEEFT BEPAALDE MATE VAN ZEGGENSCHAP
Het lijkt erop dat er een nieuwe partner is. Opnieuw wil Rossi niet bekendmaken wie het is, maar het lijkt erop dat het een partner is die Rossi kan helpen bij de vercommercialisering van de E-Cat.


26 september 2017 - NOVEMBER VOOR DE E-CAT PRESENTATIE?
Andrea Rossi heeft onlangs op het Journal of Nuclear Physics enkele commentaren geschreven die aangeven dat de komende test die hij heeft gepland, niet in oktober, maar in november wordt gehouden.


22 september 2017 - LEONARDO CORP's WEBSITE: WARMTE TE KOOP
Met dank aan een bezoeker die op de Ecat.com website (Leonardo Corporation’s officiële site) vond dat het bedrijf nu melding maakt van het feit dat ze warmte te koop aanbieden.


5 september 2017 - ROSSI: EERSTE E-CAT CENTRALES ONDER CONSTRUCTIE, WE VERKOPEN ENERGIE, GEEN CENTRALES Frank Acland:
Ik heb getracht wat meer uit te vinden over de stand van Andrea Rossi’s commerciële E-Cat plannen en het lijkt erop dat ze een meer definitieve vorm hebben. Hier zijn een paar recente vraag en antwoorden van het Journal of Nuclear Physics die wat meer duidelijkheid verschaffen.

Opmerking Paul Harmans – Energy Catalyzer NL
Mijn insteek vandaag de dag is, dat we eerst maar eens de door Rossi aangekondigde demonstratie in oktober moeten afwachten en of dat positief uitpakt. Ik hoor al sinds 2011 van Rossi dat hij centrales bouwt voor klanten, maar blijkbaar is dat telkens niet waar. Dus ook deze beweringen van Rossi neem ik, uit ervaring wijs geworden, met een flinke korrel zout. Ik geloof absoluut dat de techniek werkt, er zijn teveel replica’s gebouwd die ook extra energie opwekken door gebruik te maken van oa. nikkelpoeder en waterstof. Maar of de techniek al rijp is om verkocht te worden, dat durf ik niet zomaar van Rossi aan te nemen.


28 augustus 2017 - EEN PAAR NIEUWE ONTWIKKELINGEN Gerard McEk:
Ik denk dat een aantal van jullie wel op de hoogte zijn van de gebeurtenissen van deze week, maar voor hen die het niet gevolgd hebben hierbij een korte samenvatting.


8 augustus 2017 - DE 2 COP's VAN DE E-CAT
Andrea Rossi: Waar de energie van de energiebron vandaan komt maakt niets uit voor het COP, wat telt is slechts de hoeveelheid ervan. Of het nu van een accu komt, of van een serie accu’s, of van een hele grote stapel batterijen, of van een tovenaar, of van de netstroom, en dat komt weer van een kerncentrale of zo, of van jezelf in parallel en in serie met je vrienden die als gekken staan te wrijven, of zelfs met de hulp van mij verborgen achter een zwart gordijn, of een voorraad sterretjes (vuurwerk. Vert.), het zal geen invloed hebben op het COP. Wat telt is hoeveel watt per uur de E-Cat bereikt, niet wat de bron is.


3 augustus 2017 - MFMP ZEGT 'STERKE BEWIJZEN' TE ZIEN DAT LENR ECHT BESTAAT
Vandaag is het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP) gekomen met een presentatie, waarbij ze ‘sterke bewijzen’ zeggen te zien dat LENR echt bestaat.


31 juli 2017 - OKTOBER E-CAT PRESENTATIE ZAL EEN 'TECHNOLOGISCHE DEMO' ZIJN VAN 1 - 2 UUR
Frank Acland: Mijn interpretatie van het verschil tussen een ‘technologische’ en ‘product’ demonstratie is dat Andrea Rossi niet verwacht een kant-en-klaar product te demonstreren op de geplande demonstratie.


29 juli 2017 - KOUDE KERNFUSIE IN KIJK MAGAZINE Een recensie geschreven door: Gerard McEk
De titel begint met: ‘Is kernenergie op te wekken bij kamertemperatuur? DE KERN VAN DE WAARHEID’. (De vraag was reeds fout: natuurlijk is het dat, kijk naar de kernreactoren.) Ze vervolgden met een andere vraag: ‘Sinds eind jaren tachtig denkt een kleine groep wetenschappers dat zij een nucleaire reactie op kamertemperatuur kunnen opwekken. Vele andere wetenschappers negeren hen volledig, hebben zij gelijk?’ Mmmm, veelbelovend dacht ik.


28 juli 2017 - ROSSI: TESTEN MET MEERDERE QUARKX REACTOREN VOOR DE PRESENTATIE
Het onlangs gepubliceerde Rossi-Gullström document beschrijft een experiment met slechts één E-Cat QX reactor aangesloten op de meetapparatuur. Andrea Rossi meldt nu dat ze zijn begonnen met het testen van meerdere QX units die zullen worden gecombineerd om de energie ouput binnen de warmtewisselaar te laten toenemen. Dit kan een belangrijke test zijn omdat Rossi altijd heeft gezegd dat het definitieve plan met zijn QX reactoren is om daarmee in staat te zijn verwarmingseenheden te maken zo klein of zo groot als nodig is door het eenvoudig combineren van zijn QX’s tezamen.


28 juli 2017 - Is kernenergie op te wekken bij kamertemperatuur?

Al geruime tijd denkt een kleine groep onderzoekers dat ze kernreacties kunnen laten verlopen bij lage temperaturen. Veel andere wetenschappers halen er hun neus voor op. Terecht?
https://www.kijkmagazine.nl/artikel/koude-kernfusie

Lees ook deze recensie alvorens het magazine te kopen: KOUDE KERNFUSIE IN KIJK MAGAZINE


26 juli 2017 - INTERVIEW MET ANDREA ROSSI OVER DE HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE ONTWIKKELINGEN VAN DE E-CAT
Ik (Frank Acland - E-Cat World) had op 20 juli 2017 via Skype een interview met Andrea Rossi. Mats Lewan publiceerde een eerder interview met Rossi waarbij hij zich voornamelijk focuste op zaken die met de rechtszaak met Industrial Heat en de erop volgende schikking te maken hadden. Dat interview was zo goed dat ik vond dat het niet noodzakelijk was dezelfde zaken te behandelen.


23 juli 2017 - E-CAT QX FOTO GEPLAATST IN NIEUW ROSSI GULLSTROM DOCUMENT (CALORIEMETRISCHE BEREKENINGEN LATEN COP VAN 2000 ZIEN)
Met dank aan Observer voor het wijzen op een nieuw document dat is gepubliceerd en is toegevoegd aan het Rossi-Gullstrom document dat werd gepubliceerd op 18 juli (2017) op Arvix.org.


De E-Cat QX op de testbank


20 juli 2017 - NIEUWS OVER DE SCHIKKING - HET TERUGKRIJGEN VAN DE LICENTIE WAS ROSSI's HOOFDPRIORITEIT
Bij de schikking tussen Rossi en zijn Amerikaanse licentiehouder Industrial Heat (IH), heeft Rossi de licentie teruggekregen, samen met alle apparatuur en materialen en ook hoeft geen van de partijen een schadevergoeding aan de ander te betalen. Het terugkrijgen van de licentie was al die tijd de hoofdprioriteit, zo verklaart Rossi in dit interview.

Mats Lewan: Ik heb heel weinig twijfels over de E-Cat technologie en denk dat de eenjarige test een duidelijk succes was van een wereldveranderende technologie, waarbij 1MW aan warmte werd geproduceerd zonder uitstoot, gebruikmakend van kleine hoeveelheden onschuldige brandstof op een COP van ongeveer 80, gedurende een heel jaar!


Andrea Rossi 2017


12 juli 2017 - DEFINITIEVE NAAM: 'E-CAT QX', PRESENTATIE VOOR 'EIND OKTOBER'
Niet dat het iets verandert aan de technologie, maar vandaag postte Andrea Rossi het volgende op het Journal of Nuclear Physics:


7 juli 2017 - SCHIKKING GOED NIEUWS VOOR E-CAT ONTPLOOIING
Frank Acland: Ongeacht de voorwaarden van de schikking, is volgens mij het onmiddellijke voordeel dat Andrea Rossi nu weer in staat is te gaan doen waar hij goed in is, de ontwikkeling van de E-Cat technologie, zonder afgeleid te worden door wettelijke rompslomp.


6 juli 2017 - SCHIKKING OP DAG 4 INZAKE DE RECHTSZAAK ROSSI VERSUS DARDEN (INDUSTRIAL HEAT)!

ALLE EISEN EN TEGENEISEN ZIJN INGETROKKEN, DE JURY IS NAAR HUIS GESTUURD.

Andrea Rossi
July 5, 2017 at 5:53 PM

Gennady,

Op verzoek van de advocaten van beide partijen vallen de voorwaarden van de schikking voor altijd onder een geheimhoudingsovereenkomst. Persoonlijk ben ik blij dat ik weer onbelemmerd aan het werk kan gaan met de E-Cat. Ik zal definitief nooit meer over de onderwerpen van de rechtszaak praten, die zijn verleden tijd. De strijd is over, we moeten nu gaan werken aan een constructieve toekomst. Vanaf nu zal ik weer communiceren met onze lezers (op zijn blog, vert.).

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


29 juni 2017 - RECHTSZAAK ROSSI VERSUS IH BEGONNEN OP 28 JUNI
Het moment waarop Andrea Rossi heeft gewacht, ‘zijn optreden voor de rechtbank’ is aangebroken. Gelukkig voor hen die geïnteresseerd zijn in deze gebeurtenis, is er iemand die de rechtszaak in Miami, Florida, bijwoont en daar online verslag van doet. Het is Abd Lomax, die op deze website (ecatworld) regelmatig berichten postte en een website heeft genaamd: Cold Fusion Community. Het lijkt erop dat zijn website een belangrijke bron zal worden voor hen die geïnteresseerd zijn in de voortgang van de zaak. De link naar zijn website is: http://coldfusioncommunity.net


26 maart 2017 -
ROSSI VERSUS IH - DEFINITIEVE VERSLAG VAN PENON ONDER DE NIEUWE DOCUMENTEN AANGELEVERD BIJ DE RECHTBANK

ERV Fabio Penon schrijft in zijn conclusie:

‘Dientengevolge bevestigt de ERV dat gedurende een periode van 350 dagen, niet opeenvolgend, de temperatuur van de opgewekte stoom door de centrale hoger was dan 100 graden Celsius en dat de centrale consequent energie produceerde welke op zijn minst zes keer meer was dan de energie die door de centrale werd verbruikt.’

‘De gegarandeerde prestatiestandaarden zijn gedurende de testperiode uitdrukkelijk behaald.’


26 maart 2017 - Van de bekende Willem Karremans kreeg ik onderstaande info en natuurlijk weer een prachtige cartoon:

Wat er nu gebeurt in India is wel heel spectaculair! Dit kon wel eens een werelddoorbraak worden... Dit heb ik op mijn FB pagina geplaatst:

https://www.youtube.com/watch?v=Tg6x5VCsM8A

OMG.. Nieuw E-Cat project in India: Geverifieerde COP van 8 in E-Cat-systeem, al na 5 minuten starttijd op full power!! Startsysteem: 1 Megaherz ultrasoon geluid om de fusiereactie te starten. De interviewer is Bob Greenyer een naam die net als die van Andrea Rossi in de geschiedenisboeken zal verschijnen.

Extreem belangrijk nieuws.

https://www.youtube.com/watch?v=DwDp-wlypMA

https://www.youtube.com/watch?v=3nSYw7yI2n8

Where will we be, 6 months from today? De nieuwe aanpak. Een 6 maanden durende test volgt nog om te controleren op (gevaarlijke) straling.

Vriendelijke groeten, Wim


http://www.sneltekenaarwillem.nl


26 maart 2017 -
Nieuw testverslag van Rossi and Gullström meldt QuarkX experiment – berekend COP >22.000 (tweeëntwintig duizend!)

Er is een nieuw verslag gepubliceerd op arvix.org getiteld: ‘Nucleon polarizability and long range strong force from sI=2 meson exchange potential’ De genoemde auteurs zijn Carl-Oscar Gullström en Andrea Rossi. Het verslag is hier te lezen:
https://arxiv.org/pdf/1703.05249.pdf

De hierbij betrokken fysica is bijzonder gecompliceerd. Het is echter een zeer interessant testverslag van een apparaat getest in Doral, Florida, dat, zoals uit de tekst blijkt, de QuarkX moet zijn en waar Rossi al langer over praat (hoewel de naam QuarkX in het verslag niet gebruikt wordt). (Op deze locatie in Doral, Florida, vond ook de 1 jaar durende test op de 1MW E-Cat centrale plaats.) Meer info:
http://www.e-catworld.com/2017/03/21/new-paper-by-rossi-and-gullstrom-reports-quarkx-experiment-calculated-cop-22000


26 maart 2017 -
(Met dank aan Willem H.) De Japanse autofabrikant Nissan beweert het Rossi-Effect te hebben gekopieerd Nissan zal de details van haar onderzoek bekend maken tijdens een bijeenkomst op het Tokyo College, iets dat momenteel gaande is. Ze wijzen op het onmiskenbare, namelijk dat een apparaat als de E-Cat de actieradius van een elektrische auto in hoge mate kan verbeteren omdat er minder opgeladen hoeft te worden. Ze noemen Rossi, maar blijkbaar hebben ze in feite de experimenten van Parkhomov gekopieerd. Voor hen die dit verhaal niet van dichtbij volgen: Parkhomov was de eerste die Rossi’s E-Cat kopieerde.
http://www.e-catworld.com/2017/03/15/nissan-researchers-to-present-experimental-results-in-heat-generation-reaction-between-metal-and-hydrogen-at-japan-meeting


Een groep in India beweert bij onafhankelijke inspanningen een op een E-Cat lijkend apparaat te hebben gebouwd met een bruikbaar (blijkbaar opgewekt via ultrageluid) COP van 8 (dat houdt in 8 x meer energie eruit dan erin gaat). Deze groep werkt samen met het Martin Fleischmann Memorial Project. Het MFMP zal een onafhankelijke kopie van de ECCO maken wat zal worden gevolgd door een volledige onthulling van de technologie.

Hier kun je een ECCO apparaat in werking zien:
https://www.youtube.com/watch?v=tySc9VDrx0E


1 maart 2017 - MATS LEWAN BEOORDEELT HET E-CAT VERHAAL
Mats Lewan heeft op zijn An Impossible Invention website het artikel gepost dat gaat over de huidige status van LENR en dat eerder werd gepubliceerd in het Indiase magazine World Affairs. Bij de mensen die het verhaal over LENR volgen is een hoop van de informatie mogelijk al bekend, maar voor hen die onbekend zijn met het onderwerp verschaft het een uitstekend overzicht van de meest belangrijke historische punten op dit gebied.

Mats Lewan: "Nochtans vind ik, op basis van getuigenissen die ik ontvangen heb, de hypothese van bedrog zeer onwaarschijnlijk."


6 januari 2017 - Persbericht: ‘Berkeley Clean Technology Company kondigt doorbraak aan voor LENR energieapparaten’ (SRI Kopieert Brillouin’s ‘Overunity’ Technologie)

Onderzoekers aan het SRI International melden dat zij op succesvolle wijze ‘overunity’ hoeveelheden aan warmte-energie hebben gekopieerd met Brillouin Energy Corporation’s meest geavanceerde Isoperibolic (“IPB”) Hydrogen Hot Tube™ (HHT™) reactor gebaseerd op gecontroleerde low energy nuclear reactions (“LENR”).
http://www.prweb.com/releases/2017/01/prweb13961529.htm


Brillouin IPR HHT LENR systeem


19 december 2016 - ROSSI: ONAFHANKELIJKE EXPERT VOERT METINGEN UIT TIJDENS DE QUARKX PRESENTATIE
Frank Acland: Ik blijf trachten te achterhalen wat we mogelijk kunnen verwachten op de geplande presentatie van de QuarkX reactor, iets waar Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics over heeft gesproken. Vandaag is er weer een nieuw stukje informatie opgedoken over wat een belangrijk aspect lijkt te zijn van de demonstratie – het aanwezig zijn van een onafhankelijke expert welke metingen verricht aan de QuarkX.


13 december 2016 - HOOP OP EEN E-CAT/QUARKX PRESENTATIE
Er worden door Andrea Rossi voortdurend aanwijzingen verstrekt betreffende een evenement waaraan hij refereert als de presentatie van de QuarkX. In commentaren onlangs op het Journal of Nuclear Physics heeft hij het over een soort meeting die publiek zal zijn en waarbij de QuarkX zal worden gedemonstreerd.


3 december 2016 - NIEUW VERSLAG VAN ALEXANDER PARKHOMOV: Bovenmatige hitteproductie en isotopenveranderingen bij E-Cat replica test
Met dank aan het Martin Fleischmann Memorial Project voor het op hun facebookpagina samenstellen van de onderstaande links en afbeeldingen betreffende een nieuw verslag van de Russische onderzoeker Alexander Parkhomov. Parkhomov tracht voortdurend Rossi’s E-Cat te kopiëren.

Update 4 december 2016: Engelse vertaling beschikbaar
https://drive.google.com/file/d/0Bz7lTfqkED9Wdm1NeEtxMFJLTmM/view


31 oktober 2016 - Stop met het vertragen van de ontwikkeling van de E-Cat

Teken hier de petitie

Laten we onze krachten bundelen en samen opkomen voor een betere en schonere wereld waar een schone energiebron voor iedereen beschikbaar moet zijn en een einde kan maken aan de verdeeldheid op aarde. Als iedereen toegang zou krijgen tot een goedkope CO2-neutrale energiebron, dan kunnen met de E-cat bijna alle millenniumdoelstellingen bereikt worden. Energie is namelijk de motor van onze wereld.

Help mee om koude kernfusie bekend te maken aan de rest van de wereld en laat deze technologie zo snel als mogelijk zich ontwikkelen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Hartegroet,
Tom Keppens


21 oktober 2016 - ROSSI: VERCOMMERCIALISERING VAN QUARK X HANGT AF VAN 5 SIGMA
Recentelijk berichtten wij hier op de website over het feit dat Rossi zich uitermate focust op het bereiken van de 5 Sigma status voor zijn Quark X reactor (5 Sigma betekent in de natuurkunde dat een gebeurtenis zich in 99,9999% van de gevallen op dezelfde wijze voordoet). Het blijkt nu dat er een zeer praktische reden is om dat doel te bereiken; Rossi bevestigt dat het de eis is van een huidige partner. Hier zijn wat vragen en antwoorden van vandaag op het Journal of Nuclear Physics


3 oktober 2016 - STAAL EN LENR - HERHAALT DE GESCHIEDENIS ZICH?
Een in zijn eentje werkende uitvinder kondigde aan dat hij een uitvinding had die de wereld voor altijd zou veranderen. Het betrof het verhitten van metaal tot op extreem hoge temperaturen met behulp van speciale gassen. Er was een onbekende reactie bij betrokken waarvan de uitvinder niet volledig kon verklaren hoe die werkte. Als de uitvinding in werking werd gesteld kwam er een grote hoeveelheid extra hitte vrij en dat maakte dat de uitvinding gevaarlijk en intens was. Hij kondigde aan dat het binnen korte tijd op een industriële schaal beschikbaar zou zijn.


27 september 2016 - MFMP publiceert een nieuwe video en een slideshow: Doppelgänger – beschrijft een 2006 patent het ‘Rossi Effect?’

 
https://www.youtube.com/watch?v=u378_Ykdr9w&feature=youtu.be

De slideshow vind je hier: https://drive.google.com/file/d/0Bz7lTfqkED9WU1JIR01Ra1lzVDg/view

De patentaanvraag waar Bob het over heeft: “Deuteride/hydride catalyzed condensation energy production” Uitvinders — Richard Day, Kenneth Rubinson, Terrence McConville, Alfred Kornel, vind je hier:
https://encrypted.google.com/patents/US20070263758

De video is technisch van aard, dus niet door iedereen makkelijk te begrijpen, maar voor experts is het een aanrader. Ik ben benieuwd hoe Steven Krivit erover denkt, in zijn laatste boek 'Hacking the Atom' heeft hij een hoofdstuk aan Rossi gewijd en zijn conclusie is niet gunstig.


21 september 2016 - Hacking the Atom: Explorations in Nuclear Research


https://www.amazon.co.uk/Hacking-Atom

Hacking the Atom: Explorations in Nuclear Research is een nieuw (Engelstalig) boek geschreven door Steven B. Krivit.

Geschreven voor een algemeen publiek in begrijpelijk Engels, onthult dit boek het verborgen verhaal over wat aanvankelijk en onjuist ‘koude fusie’ werd genoemd. Low Energy Nuclear Reactions (LENRs) behelzen geen fusie of splitsing, maar zijn een nieuwe, derde vorm van het nucleaire fenomeen. Robert Park, de voormalige woordvoerder van de American Physical Society, geeft toe dat LENRs werkelijk bestaan, daarmee trekt hij zijn eerdere en lang bestaande oppositie tegen het onderzoek in, zoals het boek duidelijk zal maken. Krivit’s gesprekken over LENRs met Richard Garwin, welke een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling van de eerste waterstofbom, zijn ook verhelderend.

LENRs zijn het resultaat van een nucleair proces en kunnen nu verklaard worden via een wezenlijke theorie. Deze theorie is verenigbaar met de bestaande natuurkunde, vergroot de wetenschappelijke kennis en legt een veelbelovend nieuw terrein van nucleaire wetenschappen bloot. Dit boek lost een van de meest verbitterde en verwarde conflicten op in de moderne wetenschappelijke geschiedenis en geeft aan dat we aan het begin staan van een nieuwe periode van onderzoek op nucleair gebied.

Hacking the Atom vershaft de achter-de-schermen details van deze vreemde en woelige wetenschappelijke reis die plaatsvond tussen 1990 en 2015. Het boek onthult intens menselijk drama en vurige intellectuele conflicten welke onvermijdelijk samengaan bij het najagen van revolutionaire wetenschap en techniek.


20 september 2016 - Bob Greenyer: over twee weken 100% overtuigend LENR experiment

Onder een artikel op E-Cat World over het onderzoek aan de universiteit van Tohoku in Japan, reageert Bob Greenyer van het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP) met een aantal interessante opmerkingen:

‘Ik heb een absoluut fool proof live experiment bedacht dat binnen twee weken onbetwistbaar de realiteit van LENR zal bewijzen en geen herhaling nodig heeft, geen vervolgonderzoek of gecompliceerde debatten om de twijfelaars te overtuigen. Het zal bovendien gevolgtrekkingen hebben voor veel wetenschappelijke disciplines.’

‘Gedurende het experiment kunnen mensen langskomen die het bewijs niet kunnen accepteren zonder het met eigen ogen te zien en altijd een vast geloof in de ‘natuurwetten’ hadden. Maar het zal overtuigend zijn zelfs zonder de noodzaak om het te zien, dat is het mooie ervan.’


20 september 2016 - De universiteit van Tohoku in Japan heeft verslag gedaan van een ‘100 procent reproduceerbare, stabiele opwekking van bovenmatige hitte’ bij een LENR experiment

De universiteit van Tohoku in Japan heeft verslag gedaan van een ‘100 procent reproduceerbare, stabiele opwekking van bovenmatige hitte’ bij een LENR experiment. (‘Bovenmatige hitte’ staat voor de energie die wordt opgewekt als het COP hoger dan 1 is. Dus meer energie eruit dan erin gaat.) Het verslag is opgesteld door Kenji Kaneko, van het Nikkei BP Clean Tech Institute en is vertaald door Jed Rothwell. Op de volgende link kun je het verslag inzien: http://lenr-canr.org/acrobat/KanekoKcoldfusion.pdf Het doet verslag van het werk dat plaatsvindt bij het Condensed Matter Nuclear Science (CMNS) Department aan de Tohoku Universiteit in Japan.

Een kort citaat uit het verslag:

‘Clean Planet heeft geïnvesteerd in gezamenlijk onderzoek met Dr. Mizuno’s bedrijf: Hydrogen Engineering Application and Development Company (Sapporo). De eerste inspanningen van onderzoeksprofessor Iwamura en zijn collega’s aan de Tohoku Universiteit, was het reproduceren van het experiment opgezet door Dr. Mizuno en zij hebben gedegen vooruitgang geboekt in het observeren van bovenmatige hitte.’


16 september 2016 - NEW SCIENTIST: KOUDE FUSIE IS TERUG
Frank Acland: Ik denk dat Brooks met dit artikel een lovenswaardige klus heeft geklaard waarvoor hij een brede verscheidenheid aan bronnen heeft geraadpleegd en een terrein beschrijft dat de aandacht trekt van serieuze onderzoekers, ondanks de bezoedelde reputatie van koude fusie. Hij maakt melding van de nog lopende rechtszaak tussen Rossi en Industrial Heat, maar kijkt ook naar andere ontwikkelingen op het gebied van LENR.


16 augustus 2016 - ROSSI's EED

'Ik zweer op de Bijbel dat mijn E-Cat werkt zoals ik heb beschreven, waarbij een duidelijke output wordt geleverd ver boven de input via een ontdekking die buiten enig bekend proces ligt waar ik kennis van heb.'

Dr Andrea Rossi, CEO of Leonardo Corporation


5 augustus 2016 - Update op de bewering van Rossi dat de productie is gestart

Frank Acland (E-CatWorld): Ik stelde op het Journal of Nuclear Physics een paar vervolgvragen over de locatie waar de E-Cat productieverrichtingen plaatsvinden:

Is de productie in slechts 1 land gestart of op meerdere locaties? (U heeft al eens aangegeven dat u een productie in de VS en in Zweden wilde) Andrea Rossi: Het is nu gestart in de USA, binnenkort beginnen we ook in Zweden.

Dank u voor het antwoord betreffende Zweden, betekent dit dat u vooruitgang heeft geboekt bij het betrekken van een fabrieksruimte aldaar? Andrea Rossi: Ja, dankzij ons fantastische Zweedse team.


3 augustus 2016 - ROSSI: IK BEVESTIG DAT DE (INDUSTRI╦LE E-CAT) PRODUCTIE IS BEGONNEN
Andrea Rossi heeft de laatste paar dagen op het Journal of Nuclear Physics enkele vragen beantwoord over de productie van E-Cat centrales en ik (Frank Acland) dacht dat het wel nuttig zou zijn om al die vragen en antwoorden bij elkaar te zetten om een zo compleet mogelijk plaatje te schetsen van wat hij zegt over de staat van de productie.


3 augustus 2016 - MEER VAN ROSSI OVER DE BEPERKTE TOEGANG TOT DE PRODUCTIERUIMTE VAN DE KLANT
Andrea Rossi beantwoorde vandaag een vraag op het Journal of Nuclear Physics en dat verschaft wat meer informatie over de beperkingen opgelegd aan Industrial Heat aangaande de toegang tot de productieafdeling van de klant gedurende de 1 jaar durende test van de E-Cat centrale die plaatsvond in Doral, Florida.


De 1MW E-Cat centrale in Doral, Florida


20 juli 2016 - HET VERSLAG MET ISOTOPEN ANALYSEGEGEVENS VAN DE E-CAT CENTRALE KOMT VAN DE UNIVERSITEIT VAN UPPSALA
Op de Yahoo group New Vortex, heeft Abd ul-Rahman een document gepost waarvan hij zegt dat het de originele brandstofanalyse weergeeft van de 1 jaar lang geteste E-Cat centrale en waarvan we (E-CatWorld) eerder deze maand al een kopie toonden.


9 juli 2016 - EEN KORTE UPDATE

De datum voor de aanvang van de rechtszaak die Rossi tegen Industrial Heat (IH) heeft aangespannen is door de rechter vastgezet op 26 juni 2017. Tevens heeft de rechter het verzoek van IH om de rechtszaak ontvankelijk te verklaren (dus niet door te laten gaan) afgewezen. Grote vraag is natuurlijk waarom IH daarom heeft gevraagd als zij zo zeker zijn van hun zaak en beweren dat de techniek van Rossi niet werkt. Als het testverslag (het zogenoemde ERV report) van de jaarlange 1MW E-Cat test dat werkelijk aantoont (zoals IH beweert), zal de rechter IH ongetwijfeld in het gelijk stellen en Rossi veroordelen voor oplichting. IH is 11,5 miljoen dollar armer geworden door met Rossi in zee te gaan, maar een rechtszaak om dat recht te zetten zien ze liever niet doorgaan?

De datum voor de rechtszaak staat dus vast en beide partijen hebben nu een jaar de tijd om hun voorbereidingen te treffen, maar een schikking is altijd mogelijk, als Rossi en IH de zaak bijleggen is een rechtszaak van de baan. Rossi lijkt echter vastberaden en heeft al laten weten dat schikken voor hem taboe is, duidelijk een afwijkend gedrag van een beweerde oplichter, niet?

Het lijkt er voorlopig nog steeds op dat IH een spel speelt om de techniek zo lang mogelijk van de markt te houden omdat het de belangen en miljardeninkomsten van grote gevestigde instellingen en bedrijven zal ontwrichten, dus ook de belangen van het moederbedrijf van IH (Cherokee investments) dat een aantal miljarden van investeerders in ‘groene’ energie heeft belegd, voornamelijk in wind- en zonne-energie, twee vormen van energie waarvan de eerste beslist het loodje zal leggen en de tweede te bewerkelijk zal blijken zodra koude kernfusie op de markt komt.


23 juni 2016 - ROSSI OVER DE LEDEN VAN HET WETENSCHAPPELIJKE COMIT╔ VAN LEONARDO
Andrea Rossi heeft eerder opgemerkt dat Leonardo Corporation een wetenschappelijk comité heeft samengesteld bestaande uit wetenschappelijke adviseurs om te helpen bij de ontwikkeling van de E-Cat producten en vandaag gaf hij op het Journal of Nuclear Physics wat meer kleine details over tenminste één van die leden.


18 juni 2016 - ROSSI: TWEE LOCATIES VOOR E-CAT PRODUCTIE - USA EN ZWEDEN
Andrea Rossi verklaarde vandaag dat er een twee-locaties strategie zal komen voor de productie van E-Cats. Hem werd op het Journal of Nuclear Physics gevraagd waar hij zich bevond en hoe de onderhandelingen over de fabriek in Zweden verliepen.


14 juni 2016 - VERSLAG VAN DE VOORLOPIGE BEVINDINGEN VAN DE TEST MET DE E-CAT QUARKX


Het licht opgewekt door de QuarkX


13 juni 2016 - Vandaag (maandag) wordt door Rossi een kort QuarkX-testverslag geschreven en morgen (dinsdag) zal dat worden gepubliceerd


11 juni 2016 - Op maandag nieuws over het testen

Frank Acland: Het lijkt erop dat we op maandag nieuws over de E-Cat QuarkX kunnen verwachten omdat dan de huidige serie testen voorbij zijn. Hier zijn wat vragen en antwoorden op het Journal of Nuclear Physics:

Vraag: Is het testen van de QuarkX samen met uw klant inmiddels gereed? En wat gaat er daarna gebeuren?

Antwoord (10 juni): Nee, we werken er vandaag aan en morgen ook nog. Maandag zullen we informatie over de situatie verschaffen.

Vraag: Kunt u bevestigen dat we maandag informatie zullen krijgen over de QuarkX?

Antwoord (10 juni): Ja, wat het ook is, goed of slecht.


8 juni 2016 - Het testen gaat ‘zeer goed’, klant is ‘optimistisch’

Frank Acland: Hier zijn een paar algemene opmerkingen van Andrea Rossi van vandaag 7 juni en gisteren op het Journal of Nuclear Physics over het testen van de QuarkX dat nu een week gaande is, volgens Andrea Rossi:

Vraag: Zonder in details te treden, hoe zou u de reacties van uw testpartners tot nu toe omschrijven op wat ze observeren bij het testen van de QuarkX?

Antwoord: Optimistisch.

Vraag: Vandaag was een belangrijke dag in het testen voor u en we hopen allemaal dat de zaken gladjes verlopen zijn. Presteerde de QuarkX vandaag probleemloos voor u?

Antwoord: Nog steeds veelbelovend. We werken heel hard en zeer goed.


4 juni 2016 - LEONARDO CORPORATION GEEFT PERSBERICHT UIT WAARIN ZE DE BE╦INDIGING VAN DE LICENTIE VAN INDUSTRIAL HEAT AANKONDIGEN
'Vandaag, 2 juni 2016, kondigt Leonardo Corporation aan dat het de licentie voor de E-Cat technologie, toegekend aan Industrial Heat LCC, heeft beëindigd. Met onmiddellijke ingang heeft Leonardo Corporation nu als enige het exclusieve recht op het intellectuele E-Cat eigendom in alle landen die voorheen via een licentie aan Industrial Heat LCC waren toegewezen. Volgens Leonardo Corporation ligt de beslissing om de licentie van Industrial Heat LCC te beëindigen in de weigering van Industrial Heat LCC het overeengekomen licentiebedrag te betalen.'


4 juni 2016 - Industrial Heat dient motie in om de rechtszaak af te wijzen
Het is een ellenlange motie geschreven in bewoordingen zoals alleen dure advocaten dat kunnen en waaruit blijkbaar alleen rechters kunnen opmaken wat er nu echt staat en bedoeld wordt. Een vertaling is onmogelijk, hier is de motie op de website van Mats Lewan:
https://animpossibleinvention.files.wordpress.com/2016/06/ih-motion-to-dismiss.pdf


2 juni 2016 - WAAROM HOUDEN DoS
(Amerikaanse Ministerie Van Buitenlandse Zaken), DoD (Amerikaanse Ministerie Van Defensie), WERELD BANK, NORTHROP GRUMMAN EN BECHTEL HEEL GOED EEN OOGJE IN HET ZEIL ALS DIT SLECHTS EEN SAMENZWERING ZOU ZIJN? Als Rossi, LENR en deze hele saga alleen van belang is voor een select groepje geobsedeerde individuen dat een niet-bestaand fenomeen bespreekt, waarom zouden dan de hierboven genoemde instellingen (IP nummers zijn gecontroleerd) alles meteen lezen wat hier (Sifferkoll) wordt geschreven… ??


1 juni 2016 - ZEVEN DAGEN HEL VOOR DE E-CAT QUARKX
Andrea Rossi staat op het punt met een zeven dagen lange test van de E-Cat Quark X te beginnen, de beweerde meer geavanceerde versie van zijn Energy Catalyzer technologie. Hij heeft gezegd dat het doel van de test is de prestatie, betrouwbaarheid en veiligheid van de QuarkX aan een potentiele klant en partner te demonstreren. Drie van de kleine reactoren zullen een week lang draaien, en elke reactor zal een totaal vermogen van honderd watt leveren. Met een beweerde temperatuur aan de buitenzijde van 1470 graden Celsius, bij tijden zelfvoorzienende periodes van een half uur of langer en een hoog COP, zelfs als er energie van buitenaf wordt toegevoegd, kan het trio nucleaire reactoren een niveau van prestatie leveren dat alle andere LENR technologieën ver te boven zal gaan, inclusief de eerdere versies van de E-Cat.


30 mei 2016 - Rossi: 1 week E-Cat QuarkX test die start eind mei met potentiele klant/partner
Rossi schrijft dat een dezer dagen een test met de E-Cat QuarkX zal aanvangen die een week zal duren. De resultaten zal hij voor zover dat mogelijk is op zijn blog bespreken. Hier is een uitgebreider verslag van de aankondiging van deze test, maar meer informatie geeft dat niet:
http://www.e-catworld.com/2016/05/29/rossi-1-week-e-cat-quarkx-test-to-start-at-end-of-may-with-potential-cutomerpartner


17 mei 2016 - ROSSI DOET BOD OP ZWEEDS FABRIEKSGEBOUW - PLUS MEER UPDATES Mats Lewan:
Afgelopen week heeft Andrea Rossi een bezoek aan Zweden gebracht, en naast de ontmoeting met het team professoren in Upsala, met mij en andere personen, maakte hij een trip van Stockholm naar het zuiden van Zweden om te kijken naar een fabrieksgebouw van 10.000 vierkante meter dat te koop staat. De dag erna bracht Rossi, geassisteerd door zijn Noord-Europese partner en licentiehouder Hydrofusion, een bod uit op het gebouw, in de orde van grootte van 3 tot 5 miljoen Amerikaanse dollar. De onderhandelingen vinden momenteel plaats.


15 mei 2016 - ROSSI EN DE E-CAT IN FRONTIER MAGAZINE

De redactie van Frontier Magazine besteedt in de nu in de winkel liggende mei/juni uitgave aandacht aan Rossi, de E-Cat en de recente ontwikkelingen. Het artikel is op basis van diverse tekst op deze website, maar voor hen die de aandacht voor dit onderwerp in gedrukte vorm in kranten en magazines willen bewaren is het wellicht een aankoop van het magazine waard:

Stand van zaken E-CAT
In de E-Cat (Energy Catalyzer) van de Italiaanse uitvinder Andrea Rossi vindt z.g. koude kernfusie plaats met als ‘brandstof’ kleine hoeveelheden nikkelpoeder en waterstof met als katalysatorstof lithium om een veilige en schone vorm van warmte-energie te produceren. Deze vorm van nucleaire fusie heeft dus geen radioactieve materialen nodig, produceert geen radioactief afval en stoot geen vervuilende stoffen in het milieu uit. De lage prijs en diverse andere voordelen kunnen ervoor zorgen dat dit de zo gewenste oplossing voor de energiecrisis is en wellicht ook voor de huidige economische crisis.


http://frontierworld.nl/webshops/?product=frontier-magazine-22-03-mei-juni-2016


11 mei 2016 - HET AMERIKAANSE MINISTERIE VAN DEFENSIE VRAAGT OM EEN NIEUW VERSLAG OVER LENR BETREFFENDE DE AUTORISATIE VAN DE FY2017 NATIONALE VERDEDIGINGSWET
In potentie opwindend nieuws van het Amerikaanse comité van het ministerie van defensie welke vraagt om een nieuw verslag over de groeiende activiteiten op het gebeid van onderzoek en ontwikkeling van LENR, de daarbij verkregen info is bestemd voor de autorisatie van de FY2017 nationale verdedigingswet.


6 mei 2016 - DARDEN ZWALKT MET ZIJN BEWERINGEN BETREFFENDE DE COP VAN DE E-CAT
Willem: Nog een ander nieuwtje; er is een tekst, geschreven door Darden/IH, voor de Chinezen ten tijde van de opening van het Baishishan Science Park, oktober vorig jaar. Dit is het wetenschapspark waar IH en de Chinezen samenwerken aan 'de studie van nikkel-waterstof reacties' zoals het officieel heet, maar, naar we mogen aannemen, feitelijk voor het bouwen van Ecats.


6 mei 2016 - Verdachte handelingen van Cherokee, het moederbedrijf van Industrial Heat!

Gisteren (5 mei) plaatste ‘cheatedinvestor’ het volgende op het Journal Of Nuclear-Physics blog van Andrea Rossi:

May 5, 2016 at 9:44 PM

Beste Dr Andrea Rossi:

Tom Darden tezamen met Cherokee Investments Partners hebben in februari 2016 twee faillissementen aangevraagd. Hun investeerders verloren daarbij 23 miljoen dollar. Klaarblijkelijk al het geld van de investeerders, het geld is simpelweg verdwenen.
http://www.postandcourier.com/article/20160208/PC05/160209426
Het lijkt erop dat Darden de gewoonte heeft te investeren in bedrijven waarbij uiteindelijk het geld van de investeerders is vervlogen, met het excuus dat de zaken niet gingen zoals verwacht. Met u vonden ze uiteindelijk de verkeerde persoon: tegen alle verwachtingen in werkte de E-Cat en u wilde daadwerkelijk een industrie oprichten om ze te produceren, u hebt hun regels verbroken. We steunen u tot het eind.

Geef nooit op,

C.

Het antwoord van Rossi:

Andrea Rossi
May 5, 2016 at 10:23 PM

Cheatedinvestor,

Zoals ik eerder vandaag deed bij Eric aangaande andere, maar gelijke zaken, ik kan alleen maar zeggen: ‘geen commentaar’.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


Opmerking Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
Wat betreft 'Eric' die Rossi in zijn antwoord noemt, die komt met een aantal zeer interessante links welke een bijzondere toevoeging zijn op bovenstaande beschuldigingen aan het adres van Cherokee en Tom Darden:

http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=892&cpage=108#comment-1180988


6 mei 2016 - ROSSI: PUBLIEKE DEMONSTRATIE VAN E-CAT QUARKX GEPLAND VOOR EUROPA
Met alweer dank aan Gerard McEk voor het stellen van enkele vragen aan Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics, die weer interessante antwoorden van Rossi opleverden. Hier zijn de vragen en antwoorden.


30 april 2016 - FOTO's VAN 1MW CENTRALE ADRES
Met dank aan Radius11 voor het bezoeken van het vermoedelijke adres waar de test met de 1MW E-Cat centrale plaatsvond en voor het nemen van enkele foto’s. Het adres is 7861 NW 46th St, Doral, FL 33166. De naam JM Products is prominent aanwezig op de voor- en achterdeur, dus dit lijkt het juiste adres te zijn. Op het eerste gezicht lijkt er weinig op te zien te zijn, maar ik twijfel er niet aan dat de foto’s enkelen van onze leunstoelspecialisten voor uren bezig zullen houden!


28 april 2016 - ROSSI: E-CAT TEST VOOR 'ZEER BELANGRIJKE' NIEUWE KLANT IN JUNI
Andrea Rossi heeft het recentelijk op het Journal of Nuclear Physics gehad over een komende test die gepland staat voor juni, met iemand waaraan hij refereert als een ‘zeer belangrijke’ klant. Er zijn inmiddels door Rossi meer details over de test en de klant (niet bij name genoemd) verschaft. Gerard McEk stelde onderstaande vragen waaraan ik de antwoorden van Rossi heb toegevoegd


27 april 2016 - TASTEND DOOR DE NEVEL RONDOM HET ROSSI/IH DISPUUT Josh G:
Met alle verwarring en voors en tegens in de Rossi-Industrial Heat chaos, is het moeilijk om je een weg te banen door de dichte muur van mist. Ik zal proberen het te doen door in te zoomen op enkele sleutelvragen betreffende het gedrag van IH


26 april 2016 - HEBBEN ROSSI EN IH EEN CONFLICT OVER PRODUCTIE?
Kan de oorzaak van het conflict tussen IH en Rossi liggen in de beslissing van IH om samen te gaan met Chinese fabrikanten? Rossi heeft herhaaldelijk beweerd dat zijn doel is een grote fabricagevoorsprong te hebben over de gekopieerde imitatieproducten die onvermijdelijk vanuit China zullen volgen.


25 april 2016 - ELEKTRICITEITSREKENING JM CHEMICAL PRODUCTS CORP
Mats Lewan heeft op 20 april een oproep op zijn blog gedaan om met zijn allen te zoeken naar de waarheid rondom Rossi en Industrial Heat. Onder deze oproep plaatst hij regelmatig updates en geeft dan weer wat hij heeft gehoord of ontdekt. Op 24 april meldt hij dat hij een elektriciteitsrekening heeft ontvangen waarop de naam van de klant van Rossi en Industrial Heat staat en het adres waarop de test met de 1MW centrale heeft plaatsgevonden. Toegevoegd (25 april), Er staat een handgeschreven opmerking op het rekeningoverzicht die zegt: ‘~1MWh/dag, COP 24’ Dit kan betekenen dat deze opmerking over het verbruik over 28 dagen (2 feb. - 2 maart) refereert aan een situatie waarbij alleen gedurende ongeveer 7 daadwerkelijke draaidagen in die periode elektriciteit werd verbruikt.


24 april 2016 - LENR/ECAT SAGA: DARDEN MOET WEL ECHT, ECHT ROSSI IN BEDWANG WILLEN HOUDEN
Als het zo eenvoudig was dat de 1MW reactor niet zou werken of dat Rossi niet in staat was een COP boven 1 te leveren, dan zou het allemaal heel eenvoudig zijn. Je hebt eenvoudigweg deze gigantische collectie van sprekende koppen niet nodig om een simpele fraude aan te tonen. Het is gewoon niet logisch. We zijn nu aanbeland in de vechtfase. Zoals Mahatma Gandhi zei:

"Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze met je, dan win je."


22 april 2016 - ROSSI: VOOR DE 1MW CENTRALE TEST MAXIMUM MOGELIJKE INPUT 300KW - GEMIDDELDE OUTPUT 1MW
Frank Acland: Ik heb getracht uit te vinden wat het minimum COP geweest kan zijn bij de test met de 1MW centrale, dus heb ik een paar vragen op het Journal of Nuclear Physics gesteld.


21 april 2016 - POPULAR MECHANICS DOET VERSLAG VAN HET ROSSI/IH CONFLICT
David Hambling heeft gedurende de jaren artikelen over LENR geschreven, onlangs schreef hij nog een artikel in Wired UK. Vandaag heeft hij een artikel geschreven over de laatste ontwikkelingen en dat is gepubliceerd in Popular Mechanics, getiteld: “In Cold Fusion 2.0, Who’s Scamming Whom?” (Wie bedriegt wie in Koude Kernfusie 2.0?)


21 april 2016 - Popular Mechanics: In Cold Fusion 2.0, Who's Scamming Whom?
(Wie bedriegt wie in Koude Kernfusie 2.0?)

Door: David Hambling

(Intro plus eerste alinea artikel. Vertaling: Paul Harmans)

'De onderzoeker die beweert een doorbraak in koude kernfusie te hebben, bevindt zich te midden van een 100 miljoen dollar rechtszaak , dat alles terwijl anderen zich haasten zijn inspanningen te kopiëren om te trachten te bewijzen dat het dit keer niet om schijn en bedrog gaat.'

'De naam ‘koude kernfusie’ is zo besmet dat onderzoekers die er aan werken het tegenwoordig zelfs anders benoemen. Na jaren door de gevestigde wetenschap te zijn afgewezen op grond van valse beweringen en een buitenmaatse hype, hebben zij afgesproken hun onderwerp low-energy nuclear reactions (LENR) te noemen. Maar hoe je het onderwerp ook wil noemen, er is de laatste jaren iets vreemds mee gebeurd, waarbij respectabele bedrijven zoals Toyota en Nissan openlijk LENR-onderzoek sponsoren en er zijn andere grote spelers die er belangstelling voor hebben (waarbij zij liever het besmette label trachten te vermijden).'
http://www.popularmechanics.com/science/energy/a20454/in-cold-fusion-20-whos-scamming-whom/


21 april 2016 - Het testverslag is 26 pagina’s groot

Andrea Rossi
April 20, 2016 at 7:30 AM

Stefania Conti,

1 - Het testverslag is geschreven door de ERV die is geaccepteerd en betaald door Industrial Heat en Leonardo Corp.

2 - De ERV is een nuclear engineer (met een doctoraat met 110/110 summa cum laude behaald aan de universiteit van Bologna).

3 - De ERV heeft ervaring met kerncentrales en met certificering en validatie en heeft gewerkt voor Bureau Veritas en CGS.

4 - Het testverslag is een samenvatting van 12.600.000 gegevens, om je een idee te geven wat dat betekent, als je deze gegevens zou uitprinten dan heb je 66.000 pagina’s nodig. Het geheel is samengevat in een 26 pagina’s groot testverslag. Ik hoop dat mijn advocaat mij zo snel mogelijk groen licht zal geven.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


16 april 2016 - NATUURMENS VIKTOR SCHAUBERGER
Naar aanleiding van het artikel dat ik gisteren schreef over wat Andrea Rossi mogelijk kan overkomen wat betreft tegenwerking van de kant van de gevestigde energiebelangen en waarin ik het voorbeeld van Victor Schauberger aanhaalde, hier een uitgebreid artikel over deze Schauberger en zijn uitvindingen en de weerstand daartegen. - 'Toen de houtbaan tegen alle verwachtingen in bleek te werken, stonden de ingenieurs met hun wet van Archimedes plots met een mond vol tanden. Volgens deze wet, en de tweede ‘wet van behoud van energie’, had deze transportbaan nooit mogen werken.'


16 april 2016 - ROSSI: 'SLANGEN' WAARSCHUWEN DE AUTORITEITEN EN VRAGEN OM VERBOD VOOR DE E-CAT
Nadat Rossi aankondigde dat er drie E-Cats zijn besteld door het bedrijf van de klant waar de test van de 1MW E-Cat centrale plaatsvond, is er een hoop discussie ontstaan over wie die klant nu eigenlijk kan zijn en enkelen stellen Rossi vragen op het JONP over dat onderwerp.


16 april 2016 - NEW ENERGY WORLD SYMPOSIUM WORDT AFGELAST
Mats Lewan: Tot mijn grote spijt moet ik aankondigen dat ik het New Energy World Symposium, dat in juni in Stockholm zou plaatsvinden, moet afgelasten.


15 april 2016 - OVERDENKINGEN AANGAANDE DE ANDREA ROSSI/E-CAT ANTI-CLIMAX
Helaas is het moment waarop we verwachtten dat de wereld definitief kennis kon maken met de E-Cat technologie van Andrea Rossi, tot een anti-climax uitgelopen. De teleurstelling bij velen is groot en ik had het ook graag anders gezien. Dat neemt niet weg dat alles erop wijst dat de jaarlange test wel degelijk succesvol was, want de gevestigde orde beweert nu wel dat dat niet zo is, maar doet dat echter uitsluitend op basis van de door Andrea Rossi aangekondigde rechtszaak tegen Industrial Heat en niet op basis van het testverslag dat nog steeds niet publiekelijk is vrijgegeven.


12 april 2016 - NIEUWE VRAGEN EN ANTWOORDEN ANDREA ROSSI OVER DE ERV, IH EN DE E-CAT TEST
Hier is een uitgebreid vraag en antwoord op het Journal of Nuclear Physics aangaande de onderwerpen rondom de rechtszaak die Andrea Rossi/Leonardo Corporation heeft aangespannen tegen Industrial Heat en anderen.


10 april 2016 - ROSSI ZEGT REM IS NU WEG, PRODUCTIE ZAL VERSNELD WORDEN
Frank Acland: Misschien is het tot de lezers hier nog niet doorgedrongen, maar mij is een duidelijk verschil opgevallen in de informatie die Andrea Rossi sinds kort op het Journal of Nuclear Physics post nadat verschillende documenten publiekelijk zijn gemaakt bij de arrondissementsrechtbank die zijn rechtszaak tegen Industrial Heat behandelt. Hij praat vrij over dingen waarover hij voorheen nooit zou praten.


10 april 2016 - HIER IS MIJN HYPOTHESE BETREFFENDE DE ROSSI-IH AFFAIRE Mats Lewan:
Hier is na een paar dagen mijn hoofdhypothese betreffende de IH-Rossi affaire.


9 april 2016 - ROSSI GEEFT VERKLARING OVER DE KLANT WAARBIJ DE TEST MET DE 1MW CENTRALE PLAATSVOND
Andrea Rossi werd op het Journal of Nuclear Physics gevraagd naar de klant die gedurende een jaar werd voorzien van de warmte van de 1MW centrale. De naam Henry Johnson, welke advocaat in Florida is en tevens op enkele documenten staat genoteerd als directeur van Leonardo Corporation, wordt in de licentieovereenkomst genoemd als de directeur van JM Chemical Products, Inc. kennelijk de klant van de 1MW centrale.


8 april 2016 - ANDREA ROSSI REAGEERT OP DE VERKLARING VAN INDUSTRIAL HEAT
Andrea Rossi heeft een commentaar op het Journal of Nuclear Physics gezet als reactie op de verklaring van Industrial Heat.


8 april 2016 - VERKLARING INDUSTRIAL HEAT ZEGT DAT ROSSI's RECHTSZAAK 'ONONTVANKELIJK IS'
Industrial Heat heeft in een persbericht een verklaring gegeven over de rechtszaak die Rossi tegen hen gaat voeren.


7 april 2016 - ANDREA ROSSI DAAGT INDUSTRIAL HEAT VOOR 89 MILJOEN DOLLAR VOOR HET GERECHT
Mats Lewan: Op woensdag 6 april ontving ik een persbericht van de advocaat welke Rossi’s bedrijf Leonardo Corporation vertegenwoordigt, over een rechtszaak tegen Rossi’s Amerikaanse licentiehouder Industrial Heat en de vertegenwoordigers daarvan Thomas Darden en JT Vaughn en Darden’s hoofdbedrijf Cherokee Investment Partners.


7 april 2016 - PERSBERICHT LEONARDO CORPORATION: KOUDE KERNFUSIE (LENR) BEVESTIGD - UITVINDER DAAGT INDUSTRIAL HEAT LCC VOOR HET GERECHT - DE ERV IS FABIO PENON
Volgens het onafhankelijke testverslag genereerde de E-Cat gedurende de testperiode van 352 dagen constant energie van een bovenmatige hoeveelheid van zes (6) keer de hoeveelheid energie die in dezelfde periode door de centrale werd verbruikt, veelvuldig werd er een bovenmatige energie opgewekt welke vijftig (50) keer de hoeveelheid energie die in dezelfde periode werd verbruikt te boven ging.


6 april 2016 - TEST COP HOGER DAN 1,5
Terwijl we wachten op het publiceren van het officiële testverslag, denk ik dat we zoveel mogelijk kleine stukje informatie moeten pakken. Zelfs als het globaal bereikte COP 1,51 zou zijn (1,51 keer meer energie eruit dan er gedurende de 352 dagen test aan energie in moest), dan nog zou deze test een enorm succes zijn als we het zouden vergelijken met de hete fusie testen die tot nu toe zijn uitgevoerd en waarbij men in staat was om bij het beste resultaat meer energie te leveren dan erin ging gedurende een fractie van een seconde.


30 maart 2016 - Andrea Rossi verschaft typering van de ERV (Expert Verantwoordelijk voor Geldigverklaring van de 1 jaar lange test van de 1MW E-Cat centrale)

Rex
March 29, 2016 at 10:58 PM

Dr Andrea Rossi,

Kunt u ons de karakteristieken van de ERV geven?
1. leeftijd - Andrea Rossi: 50-55
2. opleiding - Andrea Rossi: Doctoraat in Nuclear Engineering
3. beroepsmatige ervaring - Andrea Rossi: Kerncentrales
4. heeft hij tevens ervaring bij de certificering van centrales? Andrea Rossi: Ja
5. wie betaalde voor zijn werk en zijn onkosten? Andrea Rossi: Fifty-fifty Leonardo Corporation en Industrial Heat

Hartelijk dank als u antwoorden kunt verschaffen
Groeten,
Rex


29 maart 2016 - Andrea Rossi en Industrial Heat hebben zojuist het testverslag van de ERV ontvangen!

Andrea Rossi - 29 maart 2016

Beste lezers: we hebben zojuist het ERV testverslag ontvangen dat is afgeleverd bij Industrial Heat en mijzelf. Ondanks dat ik momenteel het verslag nog niet publiekelijk kan maken, kan ik verklaren dat ik zeer verheugd ben met de resultaten. Ik hoop dat Industrial heat en ik in de nabije toekomst in staat zullen zijn het verslag publiekelijk vrij te geven. Moge God ons bijstaan bij het inspannende werk dat ons allemaal wacht.

Hartelijke groeten,

Dr Andrea Rossi, CEO van Leonardo Corporation
http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=892&cpage=81#comment-1165549


29 maart 2016 - E-CAT COM WEBSITE GE▄PDATE OM RELATIE MET HYDRO FUSION WEER TE GEVEN
De E-Cat com website is geüpdate om de relatie met Hydro Fusion weer te geven voor wat betreft hun Leonardo Corporation licenties.


http://hydrofusion5.wpengine.com/wp-content/uploads/Modules-872Î752.jpg


25 maart 2016 - NIEUW ARTIKEL VAN HUW PRICE: 'STAAT HET KOUDE FUSIE EI OP UITKOMEN?'
Huw Price, Bertrand Russell Professor in Filosofie en lid van het universiteitsbestuur van de Universiteit van Cambridge, heeft voor de Aeon.co website een nieuw artikel geschreven over LENR en hoe hij denkt dat het op het punt staat op het wereldtoneel uit te barsten.


20 maart 2016 - Mats Lewan verwacht verslag op zijn laatst rond midden april
Frank Acland: Deze e-mail kreeg ik vandaag van Mats Lewan omdat ik mij vooraf heb aangemeld voor het New Energy World Symposium:

‘De definitieve beslissing het symposium te houden is nog niet genomen, de officiële resultaten van de 1 jaar lange test van de 1MW hittecentrale, gebaseerd op de nieuwe energietechnologie, zijn nog niet gemeld, maar worden op zijn laatst rond midden april verwacht.’


20 maart 2016 - IETS WAAR IK ME ECHT ZORGEN OVER MAAK BIJ DE APCOWORLDWIDE/LENR CONNECTIE!
Van één ding kunnen we zeker zijn. Dat Apco Worldwide betrokken is bij het versturen van e-mail aan een paar LENR enthousiastelingen (en Krivit), is bewijs dat het establishment de LENR ontwikkelingen goed in de gaten houdt. Apco IS het Washington establishment in verdikte vorm. Zij zijn veel groter dan de politici en de bankiers, omdat het hun werk is de publieke opinie te controleren en vorm te geven op het gebied van problematische onderwerpen, zoals het klimaat, gezondheid, voeding, medische zorg, tabak en natuurlijk het op velerlei andere manieren beschermen van de grote corporaties tegen het volk.


20 maart 2016 - DE VERSCHILLENDE E-CAT BENADERINGEN VAN LEONARDO EN INDUSTRIAL HEAT
Andrea Rossi houdt vol dat er niets is dat de ERV (Expert Verantwoordelijk voor Geldigverklaring van de 1 jaar lange test van de 1MW E-Cat centrale) kan tegenhouden om zijn verslag af te leveren. De grote vraag is: wat gaat er gebeuren als dat verslag wordt geleverd? De Leonardo en de IH benaderingen lijken zeer verschillend te zijn. Daar waar Industrial Heat een zeer behoedzaam en gematigd statement heeft gegeven betreffende hun activiteiten op het gebied van LENR (waarin nauwelijks Rossi en de E-Cat worden genoemd) en de potentie van deze technologie, daar spreekt Rossi dagelijks over zijn werk en is heel duidelijk over zijn wens om de E-Cat massaal over de wereld te verspreiden en een energierevolutie te bewerkstelligen.


17 maart 2016 - ROSSI BEVESTIGT OP NEWS IN STOCKHOLM AANWEZIG TE ZIJN ALS DAT DOORGAAT - AFZONDERLIJK NIEUWSEVENEMENT GEPLAND
Mats Lewan: ‘Oké, ik kan nu bevestigen dat Rossi aanwezig zal zijn op het New Energy World Symposium, niet als spreker, maar om door mij op het podium geïnterviewd te worden. Hij zegt dat hij in relatie met het symposium, in een afzonderlijk evenement, een belangrijke aankondiging zal doen.'


15 maart 2016 - ROSSI WIL IN APRIL EEN E-CAT X BIJ EEN KLANT GE¤NSTALLEERD HEBBEN
Terwijl we wachten totdat de resultaten van de 1MW centrale gemeld worden, werkt Andrea Rossi blijkbaar hard aan de E-Cat X en kondigde gisteren een ambitieus en korte termijn doel aan. Hier is een vraag en antwoord van het Journal of Nuclear Physics van 14 maart

UPDATE 15 maart 2016 - Frank Acland: Ik stelde enkele vervolgvragen en Andrea Rossi verschafte de antwoorden:

Beste Andrea,

Aangaande uw plannen om in april een E-Cat X Quark systeem bij een klant te plaatsen:

1. Heeft u een klant die bereid is het te gebruiken? AR: Ja.
2. Heeft u het systeem al gebouwd dat kan worden geplaatst? AR: Dat is in voorbereiding.
3. Zal dit systeem een jaarlange testperiode nodig hebben zoals de 1MW centrale? AR: Nee.
4. Als 3 nee is, hoe lang zal de testperiode dan zijn? AR: Binnen 2016
5. Zal het voor geselecteerde bezoekers mogelijk zijn in de komende maanden de werkende E-Cat X Quark te zien? AR: Ja.


13 maart 2016 - Geachte GJ v S, hartelijk bedankt voor de donatie!
Ik heb geen mailadres van je om je persoonlijk te bedanken, dus doe ik het via deze weg.


11 maart 2016 - HYDRO FUSION MELDT EEN 121 MILJOEN DOLLAR CHINESE INVESTERING IN LENR
Met dank aan AlainCo voor het ontdekken van een interessant stukje informatie op de Hydro Fusion website betreffende Chinese investeringen in LENR/Industrial heat. Op de Hydro Fusion website, op de pagina over de ontwikkelingen in het vierde kwartaal van 2015, staat de volgende verklaring:


11 maart 2016 - INDUSTRIAL HEAT KOMT MET STATEMENT BETREFFENDE LENR BEDRIJFSONTWIKKELINGEN
Industrial Heat’s doel is het voor iedereen beschikbaar stellen van schone, veilige en betaalbare energie, en om dat te doen willen we een bedrijf opzetten dat voor iedereen respect heeft. Industrial Heat focust zich voornamelijk op LENR en wij vinden dat vele technologieën binnen deze sector nader onderzoek en ontwikkeling waard zijn.


7 maart 2016 - UITEINDELIJK: DIT IS HOE DE E-CAT WAARSCHIJNLIJK WERKT
Mats Lewan: Na vijf jaar beraadslagen over het zeer bediscussieerde energieapparaat de E-Cat, werd mij uiteindelijk een theoretisch model getoond dat steekhoudend en in overeenstemming lijkt te zijn met zowel de natuurwetten als de experimentele resultaten, ik zal dat model hier uiteenzetten.


5 maart 2016 - Peter Gluck: 1MW E-Cat centrale: COP van 21 - 400.000 kW erin - 8.400.000 kWh eruit

Peter Gluck behoort tot de mensen die op LENR gebied over meer informatie beschikken dan wij, hij behoort tot een soort inner circle waar voor ons nog verborgen info vaak al bekend is. Of dat ook zo is met de testresultaten van de jaarlange test van Rossi’s 1MW E-Cat centrale kan niet voor 100% vestgesteld worden, maar de kans bestaat dat hij enkele details van het testverslag onder ogen heeft gehad.

Gisteren (vrijdag 4 maart) schreef hij op zijn blog oa. dat het gemiddelde COP van de 1MW centrale op 21 ligt en dat de centrale 8.400.000 kWh aan energie voor de klant heeft opgewekt. Gluck zegt dat de klant dat officieel heeft bevestigd, maar daar is momenteel geen bewijs van te vinden. De energie die van buitenaf nodig was om het LENR proces in de centrale gaande te houden was iets minder dan 400.000 kW (er is discussie gaande of Gluck een typefoutje heeft gemaakt en of het nu kW of kWh moet zijn.) Ik lees hier en daar in de commentaren ook dat dit een besparing op energiekosten voor de klant is van ongeveer een half miljoen dollar per jaar.

Maar we moeten het officiële testverslag afwachten om zeker te weten wat de resultaten waren, hoewel de getallen die Gluck noemt zeker tot de mogelijkheden behoren als we afgaan op wat Rossi de afgelopen jaren over de E-Cat heeft beweerd.

Voor meer info en commentaren:
https://www.lenr-forum.com/forum/index.php/Thread/2845-Does-Peter-Gluck-know-the-test-results


2 maart 2016 - Looking For Heat – maakt garagenatuurkundigen tot gevestigde wetenschappers
Een nieuwe webshop waar je materialen kunt bestellen voor je eigen replica van o.a. een E-Cat. Maar pas op, weet wel wat je doet, het is niet hetzelfde als het in elkaar timmeren van een vogelhuisje!


http://www.lookingforheat.com


1 maart 2016 - NIEUWE SONGSHENG JIANG LENR TESTS: BOVENMATIGE HITTE GEDURENDE 7 DAGEN
'Deze verhandeling doet verslag van een afwijkende hitte opwekking door met waterstof geladen metalen op temperaturen onder de 1300 graden Celsius. De hitte werd opgewekt in het brandstofmonster (een mix van nikkelpoeder en LiAlH4), een nikkelkern, deze kern was geplaatst in een roestvrijstalen vat. Het resultaat van twee runs wordt getoond. Een 7 dagen durende bovenmatige hitte werd vastgesteld tijdens de eerste run.'


1 maart 2016 - ROSSI: KLEINE E-CAT PROTOTYPE UNITS ZIJN 100W EN 'QUARKS' GENAAMD
Hier is een antwoord van Rossi dat hij vandaag op het Journal of Nuclear Physics plaatste. Rossi werd gevraagd of ze ‘mini-modules’ zullen maken, die gecombineerd kunnen worden voor kleine en grote doeleinden.


28 februari 2016 - WACHTEN OP HET 'SCHIER ONMOGELIJKE'
Als één van de weinige (wellicht zelfs de enige) Nederlandse kranten die aandacht aan koude kernfusie besteden, heeft De Twentsche Courant Tubantia op 19 februari 2016 een artikel gebracht over de laatste ontwikkelingen betreffende de E-Cat van Andrea Rossi.


26 februari 2016 - ROSSI HOOPT OP PUBLIEKE PRESENTATIE DIT JAAR VAN DE E-CAT X CENTRALE
Nu de test met de 1MW centrale voorbij is, heeft Andrea Rossi inmiddels vele malen gezegd dat hij nu al zijn inspanningen focust op de ontwikkeling van de E-Cat X en om te trachten die gereed te maken voor massaproductie. Het lijkt erop dat hij zijn zinnen heeft gezet op het nog dit jaar op de markt brengen van centrales en om tevens de centrale publiekelijk te presenteren.

UPDATE: Andrea Rossi: "Ik ben niet alleen een uitvinder, ik ben ook de man die de E-Cats gaat industrialiseren. In feite heb ik zojuist mijn bespreking met ABB afgerond, zij zullen de geautomatiseerde assemblagelijn realiseren. We zijn behoorlijk gevorderd hiermee. Zoals ik al eerder zei, de beste verdediging van ons intellectuele eigendom zal de snelheid en de economische schaal zijn waarmee we de E-Cats zullen produceren. F9."


24 februari 2016 - BREAKING: DE E-CAT IS GEKOPIEERD, HIER IS HET RECEPT!
De ‘open wetenschaps’ groep, het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP), welke ik ook noemde in mijn boek An Impossible Invention, heeft aangekondigd dat zij daadwerkelijk het effect van Rossi's energieapparaat, de E-Cat, hebben gekopieerd. De groep heeft tevens het complete 'recept' gepubliceerd waarin staat hoe je dat effect kunt kopiëren en daaraan een duidelijke methode voor het vaststellen van een succesvolle replica toegevoegd.


24 februari 2016 - Het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP) heeft haar LENR ‘kookboek’ vrijgegeven
waarin het recept staat hoe je de LENR (koude kernfusie) reactie kunt opwekken. Er is lang naar gezocht omdat Rossi enkele details achterhield, logisch, hij beschermde zijn uitvinding. Nu afwachten wat de wetenschap ervan vindt, voor de meesten van ons valt het niet te controleren natuurlijk. En ik ben benieuwd wat de reactie van Rossi zal zijn, wellicht in eerste instantie wel wat ontkennend, hoewel zijn voorsprong inmiddels gigantisch is. Meerdere mensen (leken op het gebied van kernfusie) vragen zich inmiddels af of dit ‘recept’ klopt. Bob Greenyer van MFMP zegt dat de gegevens voor zich spreken als je snapt wat er bedoeld wordt. Dus voor wetenschappers op het gebied van kernfusie moet het duidelijke taal zijn.
https://www.facebook.com/MartinFleischmannMemorialProject


Martin Fleischmann, de ontdekker (1989) van koude kernfusie: van blaam gezuiverd!!

In de commentarensectie onder dit artikel vind je meer antwoorden van het MFMP op de vele vragen:
http://www.e-catworld.com/2016/02/24/mfmp-publish-their-lenr-recipe


23 februari 2016 - Martin Fleischmann Memorial Project: ‘Het einde van het fossiele brandstof tijdperk is nabij’
Het Martin Fleischmann Memorial Project heeft op haar Facebook pagina een bericht geplaatst dat zinspeelt op het feit dat er iets belangrijks zit aan te komen. Ze hebben het over een ‘kookboek’ en het einde van het fossiele brandstof tijdperk, maar verder laten ze nog weinig los.
https://www.facebook.com/MartinFleischmannMemorialProject/posts/1124029104294454


21 februari 2016 - INDUSTRIAL HEAT DE ENIGE OVERGEBLEVEN E-CAT LICENTIEHOUDER?
Uit Rossi’s antwoorden lijkt het erop dat er nu slechts één licentiehouder is: Industrial Heat, en Rossi's Leonardo Corp. die de rest van de wereld voor haar rekening neemt.


21 februari 2016 - ROSSI: EXPONENTI╦LE VOORUITGANG IN DE LEONARDO FABRIEK IN FLORIDA
Andrea Rossi heeft gezegd dat hij niets kan en niets mag zeggen over de resultaten van de test totdat die worden vrijgegeven en totdat hij het verslag heeft ontvangen van de expert. Rossi heeft gezegd dat hij zijn eigen testgegevens gedurende de test heeft vergeleken met die van de expert en dat ze dicht bij elkaar liggen, ik heb dus het idee dat hij heel goed weet welke resultaten hij van de expert kan verwachten.


20 februari 2016 - ROSSI GAAT VANAF NU VOOR DE E-CAT X
Nu de test met de 1MW centrale voorbij is, lijkt het dat Andrea Rossi de vrijheid heeft om zich te concentreren op waar hij echt opgewonden over is, de E-Cat X. Dat is de nieuwe versie van de E-Cat waarover hij zegt dat het op een zeer hoge temperatuur draait en in staat is rechtstreeks elektriciteit op te wekken. Het was duidelijk dat terwijl de 1MW centrale draaide, Rossi al behoorlijk wat aandacht aan de E-Cat X besteedde. Hoewel hij de centrale wel draaiende moest houden en hij dus niet zijn volle aandacht aan de nieuwe reactoren kon geven.


19 februari 2016 - HISTORISCHE GEBEURTENIS: ╔╔N JAAR LANGE 1 MEGAWATT E-CAT EXPERIMENT VOLTOOID
Op 17 februari 2016 werd een 350 dagen commerciële test van een één megawatt warmtecentrale, gebaseerd op Andrea Rossi’s E-Cat, voltooid. Deze gebeurtenis mag als historisch worden gezien omdat het de eerste keer is dat er een op industrieel niveau bruikbare hoeveelheid energie over een dergelijk lange periode werd geproduceerd die afkomstig is van deze vorm van een, nog onverklaarde, stralingsvrije nucleaire reactie - LENR of: Low Energy Nuclear Reactions. (Voorheen koude kernfusie genoemd. Vert.)


Artist's impression van de 1MW E-Cat centrale


19 februari 2016 - Mats Lewan reageert op het voltooien van de test met de 1MW E-Cat centrale

Mats Lewan, de enige(!) onderzoeksjournalist ter wereld die over Rossi durft te schrijven en een degelijk onderzoek naar hem heeft gedaan, reageerde gisteren op het lenr-forum als volgt op het bericht dat de test met de 1MW E-Cat centrale is voltooid:

‘Historische gebeurtenis: gisteren werd het 1 jaar lange 1MW E-Cat experiment voltooid. Nog geen officiële resultaten, maar bronnen zeggen dat het succesvol was.’


18 februari 2016 - 350 DAGEN TEST IS VOORBIJ, RESULTATEN IN ONGEVEER EEN MAAND
In een antwoord op het Journal of Nuclear Physics heeft Andrea Rossi aangegeven dat de 1 jaar lange test van de E-Cat centrale is voltooid.


18 februari 2016 - BRANDSTOFVERVANGING VINDT PLAATS
In een update vandaag op het Journal of Nuclear Physics, zegt Andrea Rossi dat er momenteel een belangrijke handeling aan de 1MW E-Cat centrale wordt verricht:


17 februari 2016 - ROSSI: HUISHOUDELIJKE E-CAT KAN OP ZIJN MINST 300-500 WATT ELEKTRICITEIT OPWEKKEN
We hebben eindelijk een getal van Andrea Rossi over hoeveel hij denkt dat een E-Cat X kan opwekken. Gedurende lange tijd deed hij vaag over de hoeveelheid opgewekte elektriciteit waar we mee te maken hebben.


11 februari 2016 - ROSSI: LEONARDO CORP HEEFT EEN NIEUWE FABRIEK SPECIAAL VOOR DE PRODUCTIE VAN DE E-CAT X
Het lijkt erop dat Andrea Rossi een toenemend vertrouwen krijgt in de capaciteit van de E-Cat X om een uitvoerbaar massaproduct te worden. Afgelopen week sprak hij over bepaalde gebeurtenissen die plaats vonden en waarvan hij denkt dat die de zaak zullen bespoedigen.


10 februari 2016 - VANDAAG REUSACHTIGE STAP VOORWAARTS NAAR MASSALE PRODUCTIE GEMAAKT
Zoals gewoonlijk horen we geen details, maar Rossi lijkt deze dagen al verder te kijken dan de huidige test en kijkt vooruit naar de industrialisatiefase van zijn E-Cat project waarvan hij heeft gezegd dat het zal aanvangen zodra de huidige test is afgelopen.


7 februari 2016 - GEEN DEMONSTRATIES MEER ALS DE TEST SLAAGT
We bevinden ons in het laatste deel van de test van Andrea Rossi’s 1MW centrale, en ondanks dat Rossi heeft gemeld dat er in de reactoren van de centrale efficiëntieverlies is en er meer lekkages zijn, gaat de test verder. Vandaag zitten we op dag 348, dus we kunnen nog slechts weken van de finish zitten en het klinkt alsof zij de centrale met veel zorg naar het eind brengen. Hier is een vraag en antwoord sessie van vandaag over dat onderwerp.


4 februari 2016 - NIEUWE DEADLINE VOOR DE TEST: EIND MAART
Het lijkt erop, gebaseerd op de beweringen die Andrea Rossi onlangs deed over wanneer de test is afgelopen, dat de countdown klok die we op de website (E-Cat World. vert.) hebben draaien, overdreven optimistisch is. Ik heb de klok dus bijgesteld naar het eind van maart, in plaats van 29 februari.


3 februari 2016 - TOM DARDEN GEZIEN ALS REDDER VAN DE WERELD
Op de Richtopia website staat een artikel dat kijkt naar Tom Darden’s rol als voorvechter van LENR. Het artikel is geschreven door Mae Merriweather en is enigszins dramatisch getiteld: ‘How Not Knowing Tom Darden Could Make You a Rookie in Tech’ (Hoe het niet kennen van Tom Darden je een beginneling in de techniek maakt). Het kijkt naar Darden’s investering in de E-Cat van Andrea Rossi.


29 januari 2016 - SEGMENT NEW SCIENTIST MAGAZINE OVER KOUDE FUSIE
Op de New Scientist magazine website is een artikel gepubliceerd geschreven door David Hambling en getiteld: ‘Nuclear fusion: Can the stellarator unleash the power?’ Het artikel gaat hoofdzakelijk over de Wendelstein 7-X Stellarator nuclear fusion reactor die is gebouwd bij het Max Planck Institute for Plasma Physics in Duitsland. Er is echter een kolomartikel naast het hoofdartikel getiteld: ‘Don’t Mention Cold Fusion’.


27 januari 2016 - ROSSI: "ALLE ENERGIEBRONNEN MOETEN WORDEN GE¤NTEGREERD ANDERS ZAL LENR GESTOPT WORDEN"
Gedurende de jaren heeft Rossi, als hem werd gevraagd of hij denkt dat de E-Cat de energie-industrie radicaal zal veranderen en alle andere energiebronnen en -technologie zal vervangen, iets gezegd in de trant van: “Alle energiebronnen zullen worden geïntegreerd”. Deze keer voegde Rossi er iets aan toe:


26 januari 2016 - HET ONMOGELIJKE IN EEN DOOSJE De Irish Times doet verslag van Orbo - achter de schermen bij Steorn (video)
CEO Steorn, Shaun McCarthy: “Als het gedurende een maand werkt, dan is het een zeer goede batterij, als het gedurende twee maanden werkt dan grenst het aan magie, werkt het gedurende drie maanden dan is het magie… we geven 12 maanden garantie”


25 januari 2016 - VRAAG EN ANTWOORD MET ANDREA ROSSI OVER DE E-CAT X BELASTINGTEST - ZELFVOORZIENEND VOOR 'UREN' Frank Acland:
Ik dacht dat het wel van belang zou zijn deze korte vraag en antwoord sessie tussen Joseph Fine en Andrea Rossi weer te geven, het gaat over de E-Cat X waarvan Rossi heeft gezegd dat ze er belastingtesten op hebben uitgevoerd.


23 januari 2016 - TOEKOMSTIGE CENTRALES HEBBEN BELANGRIJKE AANPASSINGEN NODIG
Andrea Rossi heeft enkele interessante details verschaft over de huidige centrale die wordt getest, hij deed dat in een reactie op een vraag van Barty over de gaande zijnde test.


22 januari 2016 - ROSSI: LEONARDO CORP. STELT WETENSCHAPPELIJK BESTUUR SAMEN BESTAANDE UIT TOPNIVEAU WETENSCHAPPERS EN INGENIEURS
Hier is een ander commentaar van Andrea Rossi van vandaag (21 januari) op het Journal of Nuclear Physics, dat een groeiend vertrouwen laat zien in de technologische ontwikkeling van de E-Cat en de bekwaamheid van Leonardo Corporation om deze technologie te industrialiseren.


20 januari 2016 - ROSSI ZIET DE E CAT X EEN IMPACT HEBBEN OP HET GEBIED VAN MOTORVOERTUIGEN
Het lijkt erop dat de E-Cat X mogelijkheden opent die voor Andrea Rossi niet bereikbaar waren met de oude stijl Hot Cat. Hij sprak wat over zijn werk waarbij hij het gebruik bestudeert van de E-Cat X in straalmotoren, en nu klinkt het alsof er serieuze overwegingen zijn om het in auto’s te gaan gebruiken.


18 januari 2016 - VIDEO VAN MATS LEWAN LENR WEBINAR 16 JANUARI 2016
De volgende aankondiging werd gedaan door Richard B. Fox, kandidaat voor het U.S. House of Representatives: Ik heb de volledige LENR webinar van 16 januari 2016 van Mats Lewan op Youtube gezet...


Dr. Fox met een koude fusiereactor in zijn handen, links uitvinder Robert Godes


18 januari 2016 - FINANCIAL TIMES MAAKT MELDING VAN LENR
De Financial Times postte vandaag (17 jan 2016) een artikel over fusie en geeft uiteindelijk LENR een eerlijke kans in de gevestigde media.


17 januari 2016 - REACTOREN IN DE CENTRALE VERLIEZEN WAT AAN EFFICI╦NTIE
Andrea Rossi heeft gezegd dat er constant verlies is aan efficiëntie in de reactoren van de E-Cat centrale. Hij zegt dat hij had gehoopt dat de brandstoflading voldoende was om een vol jaar mee te gaan, maar nu de test in de eindfase is beland, lijkt het erop dat de potentie iets afneemt. Er zijn drie opties wat dit aangaat:


17 januari 2016 - Nieuwe foto Andrea Rossi

Een nieuwe foto van Andrea Rossi in de container met de 1MW E-Cat centrale. Dit is overigens de container met daarin de kleinere back-up E-Cat reactoren die klaar staan om eventueel het werk van de vier grote 250 kW reactoren over te nemen. De foto is waarschijnlijk afkomstig van de presentatie die Mats Lewan afgelopen 15 januari 2016 gaf. De datum onder de foto (maart 2016) geeft blijkbaar het einde van de lopende test aan. Of de foto symbolisch is bedoeld is niet duidelijk, sluit Rossi met de ketting in zijn handen de zaak voorgoed af omdat het niet werkt, of geeft hij met het weghalen van de ketting aan dat het beest de markt gaat veroveren?


15 januari 2016 - ANDREA ROSSI: ALS DE TEST SUCCESVOL IS WIL DE KLANT VAN DE E-CAT CENTRALE HET GEBRUIK ERVAN VERLENGEN
Uiteindelijk zijn het de tevreden klanten die zullen bewijzen of de E-Cat technologie bruikbaar is of niet, en van wat Andrea Rossi hier beweert, klinkt het alsof de huidige klant na de beëindiging van de test het gebruik van de centrale wil verlengen, iets dat een aanwijzing is dat ze blij zijn met hun besparingen op energie.


14 januari 2016 - 2016 LENRIA Calendar

Vandaag kreeg ik van Kees Deckers (die ook enkele artikelen voor deze website heeft geschreven) een exemplaar van de LENRIA 2016 kalender die loopt tot en met februari 2017. Het is een kalender vol met info over de ontwikkelingen in de koude kernfusie (LENR) en met prachtige foto’s van hen die op dat terrein hebben gewerkt (zoals Fleischmann en Pons) en degenen die nu aan de ontwikkeling van de techniek werken, een techniek die binnen niet al te lange tijd voor een ware energie-revolutie op de wereld gaat zorgen. En laten we in Godsnaam hopen dat LENR alleen op vredelievende wijze gebruikt gaat worden en dat het niet in de greep van de militaire elite komt. Wat dat betekent kun je bv horen in de video op de openingspagina van de website van Kees Deckers (klik daarvoor hierboven op zijn naam).

De kalender kan via de onderstaande website besteld worden:
http://coldfusionnow.org/2016-lenria-calendar


14 januari 2016 - Rossi: 20 kW E-Cat X Reactor heeft de afmetingen van een sigarettenpakje

Geachte Mr Rossi,
Wat zal het gewicht en het volume (wellicht liters) van een 20 kW E-Cat X reactor zijn?
Dank u

Andrea Rossi
January 13th, 2016 at 5:15 PM

Hergen,

Een ruwe schatting: als een 20 stuks sigarettenpakje, en het gewicht kan liggen tussen de 300-400 gram, plus de apparatuur om de energie te gebruiken, dat is afhankelijk van de toepassing ervan, de vloeistof, enz.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


12 januari 2016 - MATS LEWAN KONDIGT NEW ENERGY WORLD SYMPOSIUM IN STOCKHOLM IN JUNI 2016 AAN (op voorwaarde dat de E-Cat test ‘onmiskenbaar positief’ is)
Vandaag heeft schrijver en journalist Mats Lewan de eerste conferentie van het New Energy World Symposium aangekondigd dat op 21 juni 2016 zal worden gehouden in Stockholm, Zweden, op voorwaarde dat de resultaten van Andrea Rossi’s 1MW centrale ‘onmiskenbaar positief’ zijn. Mats Lewan: 'Omdat ik vanaf het begin verslag heb gedaan van de ontwikkelingen van Rossi’s energieapparaat, de E-Cat, weet ik dat er gegronde redenen zijn om aan te nemen dat de technologie valide is en dat de positieve getuigenissen die ik over de nog gaande zijnde test ontving, waar zijn’


12 januari 2016 - AANKONDIGING VAN HET NEW ENERGY WORLD SYMPOSIUM

Mats Lewan: Vandaag kondig ik het New Energy World Symposium aan dat op 21 juni 2016 in Stockholm, Zweden haar eerste presentatie geeft. De conferentie zal zich focussen op de ontwrichtende consequenties van de nieuwe energiebron - LENR of koude kernfusie - dat het onderwerp is van deze website en mijn boek An Impossible Invention. Ik ben er met name trots op een paar van de befaamde sprekers te mogen aankondigen welke tezamen met mij vinden dat het de hoogste tijd is dat er wereldwijde aandacht voor dit onderwerp komt. Er is meer over te lezen in deze blogpost op de website van het symposium: new-symposium.org, alwaar u ook nadere informatie kunt vinden.


7 januari 2016 - 'FLINKE VOORUITGANG' GEBOEKT BIJ CERTIFICERING VAN HUISHOUDELIJKE E-CAT Andrea Rossi:
We boeken flinke vooruitgang op het gebied van de certificering van de huishoudelijke E-Cat. Als de lopende test positief zal uitvallen, dan zal mogelijk alles tezamen kunnen vallen.


1 januari 2016 - HET NIEUWJAARSBERICHT VAN ANDREA ROSSI
Andrea Rossi: Zoals ik al zei, verschillende nachten geleden had ik een droom: Van de E-Cat X waren miljarden stuks vervaardigd, elk daarvan was samengebouwd met andere in verschillende combinaties om lantaarnpalen te verlichten, een stad werd volledig verlicht door de E-Cat X en vanaf elke lantaarnpaal liep een netwerk van buizen en kabels waarmee de warmte en de elektriciteit werd vervoerd naar de huizen.


31 december 2015 - TWEE REACTOREN TONEN TEKENEN VAN BRANDSTOFVERBRUIK
Als we het einde van het jaar naderen en we 10 maanden ver in de test zijn gekomen, klinkt het alsof de reactoren in de 1MW E-Cat centrale een beetje uitgeput raken. Andrea Rossi schreef een week of zo geleden dat één van de reactoren minder efficiëntie vertoonde en vandaag schreef hij het volgende op het JONP:


31 december 2015 - OVERZICHT VAN DE ELEKTRISCHE E-CAT X
Zoals verwacht, sinds de aankondiging van de opwekking van elektriciteit door de E-Cat X zijn daarover veel vragen aan Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics gesteld en Rossi heeft veel antwoorden gegeven die ik hier wil samenvatten, eerder dan de directe citaten weer te geven...


31 december 2015 - WAT ZAL DE GROTE ONTHULLING VAN ROSSI OM MIDDERNACHT (US EASTERN TIME) ZIJN?
Andrea Rossi schreef op 30 december het volgende intrigerende commentaar op het Journal of Nuclear Physics: ...om middernacht, als het nieuwe jaar wordt geboren, wat inhoudt om 00:00 op 1 januari 2016, zal ik bij de centrale zijn en zal ik de fles Korbel (een zeer goede Amerikaanse champagne) ontkurken om dat te vieren. Ik zal op dat moment alleen bij de centrale zijn, met enkel een paar beveiligers. Onmiddellijk daarna zal ik hier schrijven wat de E-Cat X is en wat ik ermee wil gaan doen.


27 december 2015 - ROSSI: DE E-CAT X PRODUCEERT INDERDAAD RECHTSTREEKS ELEKTRICITEIT

UPDATE 2 - 26 december 2015

Frank Acland: Zoals verwacht zijn er op het JONP meer vragen gesteld over de laatste onthulling van Andrea Rossi. Rossi is voorzichtig om het als overwinning te bestempelen, maar hij is duidelijk zeer opgewonden over de doorbraak door te zeggen dat de E-Cat X ‘boven alle verwachtingen’ gaat.

Hij gaf een interessant antwoord op een vraag van Hank Mills die hem vroeg: ‘Als het COP van de E-Cat X, met betrekking tot de elektrische output, hoog is, blijft het COP dan ook hoog als er een hitte output is? Rossi reageerde met ‘Klaarblijkelijk’. Ik stelde daarop de volgende vraag: ‘Wat is in de huidige E-Cat X hoger: de hitte output of de elektriciteit output?’ Zijn antwoord: ‘We kunnen kiezen’.


26 december 2015 - ROSSI: DE E-CAT X PRODUCEERT INDERDAAD RECHTSTREEKS ELEKTRICITEIT (Update: bruikbare elektriciteit met een zeer hoog rendement en COP)
Dus daar hebben we eindelijk een duidelijk antwoord, op iets waar al maanden op wordt gezinspeeld. En door in staat te zijn rechtsreeks elektriciteit te produceren maakt dat de E-Cat tot een nog fascinerender technologie en brengt het de LENR op een heel nieuw niveau.


23 december 2015 - CAMBRIDGE UNIVERSITEIT PROFESSOR HUW PRICE OVER DE 'REPUTATIE VALKUIL' VAN KOUDE KERNFUSIE
Huw Price: Als blijkt dat Rossi, Godes, Lundin, Lidgren en anderen iets zeer bruikbaars hebben, iets dat een wezenlijke bijdrage kan leveren aan onze wanhopige behoefte aan schone en goedkope energie, dan hebben we een hele generatie van vooruitgang verspild. Wat we in plaats daarvan hadden moeten bewerkstelligen is het tegenovergestelde van een reputatie valkuil, wellicht een X-Prijs beloning voor de eerste betrouwbare replica van het Fleischmann en Pons effect, in plaats van spottende tegenwerking.


7 december 2015 - De kristalbatterij van John Bedini

Paul Harmans - Energy Catalyzer NL: Enkele jaren geleden bouwde ik een aantal kristalbatterijen op aanwijzingen van John Bedini. Nu, vier jaar later, branden de drie LED lichtjes in het fietsachterlicht er nog steeds op, let wel, continue 24/7 ! Elke anderhalve week wat kraanwater bijvullen bij de magnesium blokken en de inmiddels aardig gegroeide kristallen in de koperen bakjes en het licht blijft branden. Het Voltage blijft jarenlang tussen de 1,5 en 1,6 Volt staan en er gaat nagenoeg geen materiaal verloren. Het wordt alleen tijd om de krokodillenbekjes aan de kabeltjes te vervangen, die roesten weg vanwege de vochtige omgeving. De grote foto laat ook mijn Kromrey converter en de (S)SG zien, ook gebouwd naar de voorbeelden van Bedini. John Bedini en zijn inspirator Tom Bearden worden net als Rossi al jaren weggezet als fantasten, oplichters en idioten. Rossi breekt gegarandeerd door met zijn E-Cat, veel andere uitvinders en onderzoekers zullen voor altijd buiten de schijnwerpers blijven, de onsportieve en dogmatische muur die door de harde kern van sceptici is gemetseld, is nagenoeg ondoordringbaar.


6 december 2015 - EIGENBELANG EN LENR
Met dank aan Georgehants voor het wijzen op deze toelichting van Edmund Storms op de Ego Out website van Peter Gluck betreffende de aanvankelijke aanvaarding van LENR (Koude Kernfusie) toen Dr. Storms nog aan het Los Alamos National Laboratory in New Mexico, USA werkte.

Edmund Storms: 'De ware reden was eenvoudig het beschermen van het eigenbelang, in eerste instantie door mensen die gesponsord werden door het Hete Kernfusie Programma.'


Koffiemokken die koude kernfusie kleineerden werden uitgedeeld door Ron Parker, het hoofd van de hete kernfusieonderzoeksgroep, waarvan werd verwacht dat hij serieus onderzoek zou doen om vast te stellen dat koude kernfusie realiteit was of niet. De opdruk op de mokken was ‘The Utah University: Department of Fusion Confusion’ en hadden op de achterkant spottende instructies voor koude kernfusie.

Zie ook: DE GESCHIEDENIS VAN MIT's SCHAAMTELOZE ONDERDRUKKING VAN KOUDE KERNFUSIE


1 december 2015 - ROSSI OVER DE MODULAIRE TOEKOMST VAN DE E-CAT: E-CAT X UNITS KUNNEN GECOMBINEERD WORDEN OM ENERGIE-INSTALLATIES VAN ELKE GROOTTE TE MAKEN
Ik denk dat we zojuist van Andrea Rossi iets over de toekomst van de E-Cat hebben gehoord: het wordt modulair. Enkele commentaren op het Journal of Nuclear Physics wijzen op een nieuw concept dat het licht heef gezien na het vermoedelijke succes van de E-Cat X. We weten nog steeds niet goed wat dat exact is, maar het lijkt uit hetgeen Rossi heeft gezegd dat het E-Cat’s zijn die als behoorlijk kleine units gemaakt kunnen worden en dan kunnen worden samengevoegd om een energie-installatie te maken van de grootte die men nodig heeft.


Artists impression E-Cat X


28 november 2015 - Ik voel me vereerd...

Dat is wat Mats Lewan (de enige (!) journalist in de Westerse Wereld die durft te schrijven over dit onderwerp) op zijn blog schrijft nadat Silicon Republic zijn boek over Andrea Rossi en de E-Cat, getiteld: ‘An Impossible Invention’, als één van de ‘zeven beste’ boeken uitriep:

‘Wij hier van Siliconrepublic.com zijn allemaal gretige lezers en we weten dat boeken soms het ideale cadeau zijn, dus hier is een lijst met de beste non-fiction boeken en fascinerende leesstof die zelfs de meest veeleisende STEM liefhebber die je kent tot tevredenheid zal stemmen.’

Siliconrepublic.com is Ierland’s leidende bron voor technologie, wetenschap, nieuws over opkomende zaken, informatie en bronnen voor mensen die gepassioneerd zijn voor STEM (Science, Technology, Engineering and Maths). Silicon Republic heeft meer dan 250.000 unieke bezoekers per maand.

Voor bezoekers van Energy Catalyzer NL geldt natuurlijk dezelfde aanbeveling, ken je iemand die geïnteresseerd is in techniek, wetenschap en (duurzame) energie en je hebt geen idee wat je die met de Kerst moet geven:


https://www.createspace.com/5082824


26 november 2015 - FULVIO FABIANI OVER 'THE NEW FRONTIER OF ENERGY' - EN HIJ PRAAT MET MATS LEWAN OVER ROSSI EN DE E-CAT
Fulvio Fabiani is een Italiaanse ingenieur die sinds 2012 zij aan zij werkt met Andrea Rossi en welke nu onder supervisie van Rossi de leiding heeft over de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten bij Leonardo Corporation. Mats Lewan heeft zojuist op zijn animpossibleinvention.com blog een interview gepubliceerd dat hij had met Fabiani. In het interview zit heel wat interessante informatie over hoe het is om op vertrouwelijke wijze betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de E-Cat.


21 november 2015 - ONS ANTWOORD OP A ROSSI
Er is door Alexander Prosvirnov een artikel, getiteld ‘ons antwoord op A Rossi’, op de Russische website Proatom.ru geplaatst, hij doet daarin verslag van klaarblijkelijk succesvolle LENR experimenten die onlangs in Rusland hebben plaatsgevonden en focust zich op het werk van een team dat wordt geleid door Anatoly Klimov, welke een succes heeft gemeld met een ‘plasma vortex’ systeem dat een COP van 3 - 10 kan produceren.


20 november 2015 - Nieuwe foto van de 1MW centrale en een ontwerp voor een toekomstige E-Cat centrale

Frank Acland: Op Ecat.com zijn een paar nieuwe foto’s geplaatst. De eerste is een nieuwe foto van de huidige 1MW centrale, de tweede is een artist’s impression van hoe een toekomstige E-Cat centrale bestaande uit 1MW units eruit kan zien. Deze bevinden zich dan niet meer in een scheepscontainer, maar zijn ondergebracht elk in hun eigen behuizing. Andrea Rossi liet onlangs weten dat deze units de afmetingen hebben van ongeveer 2 x 2 x 1 meter.


http://ecat.com/ecat-products/ecat-1-mw/ecat-1mw-pictures


19 november 2015 - Computer gegenereerde afbeeldingen van de 1MW E-Cat centrale op Ecat.com

Frank Acland: Op de Ecat.com website, gerund door Hydro Fusion, een Zweedse licentiehouder van Leonardo Corporation, zijn door de computer gegenereerde afbeeldingen van de laatste versie van de 1MW centrale geplaatst. Het gaat om de centrale die momenteel door Rossi en zijn team wordt getest.

Rossi schreef op het JONP: ‘Ze zien er goed uit deze artistieke afbeeldingen, je ziet de vier ‘Tigers’, de één bovenop de ander. Het is de werkelijke configuratie van de 1MW centrale.’

Hier is slechts 1 afbeelding, de rest kan men bekijken op de volgende link:
http://ecat.com/ecat-products/ecat-1-mw/ecat-1mw-pictures


18 november 2015 - De tijd is er rijp voor!

Door: Paul Harmans - Energy Catalyzer NL

Je hoort vaak mensen rondom je beweren dat de E-Cat (koude kernfusie) pas geaccepteerd gaat worden zodra de laatste druppel olie is gebruikt. Maar als we eerlijk zijn, dan weten we allemaal dat we momenteel in een tijd leven waarbij zo’n beetje alle systemen op instorten staan: de beurzen, de economie, het bankwezen, enz. Bekijk en beluister het onderstaande interview dat Willem Middelkoop (vroeger beurscommentator voor RTL-Z) heeft met Herman Wijffels. Wijffels was van 1981 tot begin 1999 bestuursvoorzitter van de Rabobank, daarna voorzitter van de SER, in de periode 2006/2008 werkzaam bij de Wereldbank en nu Hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de universiteit in Utrecht.

Het is absoluut geen saai interview en Wijffels noemt dan wel niet de koude kernfusie, maar heeft het onder andere wel over andere energievormen om een geheel andere vorm van economie en samenleving te creëren omdat de oude vorm niet langer te handhaven valt. Het is wel jammer dat dergelijke hooggeplaatste personen eerst gepensioneerd moeten zijn willen ze de waarheid durven zeggen, dat geeft Wijffels overigens zelf ook toe in het interview. Maar wat duidelijk wordt, is dat de wereld er klaar voor is om met de E-Cat geconfronteerd te worden! Let vooral op wat Wijffels over China heeft te zeggen, niet vreemd dus dat Industrial Heat daar de grootste contacten (en wellicht ook contracten) heeft.

Willem Middelkoop in gesprek met Herman Wijffels; "Amerika wordt bestuurd door Wall Street"

 

(Willem Middelkoop heeft meerdere interviews met dergelijke kopstukken gehouden en ook die zijn het beslist waard om naar te luisteren.)


16 november 2015 - Naamswijziging Energy Catalyzer NL Facebook pagina

Geachte bezoekers,

Facebook heeft vandaag zonder waarschuwing mijn Energy Catalyzer NL facebook pagina op zwart gezet. Volgens de regels die ik zojuist heb doorgenomen moet iedereen zijn persoonlijke naam als titel van de pagina gebruiken en mag er geen naam van een website genoemd worden, dus dat zal dan wel de reden zijn dat de zaak verwijderd is. Ik heb er voor gekozen de pagina nu maar onder mijn eigen naam voort te zetten en binnenkort zal dat wel zijn doorgevoerd.

Paul Harmans - Energy Catalyzer NL


12 november 2015 - FORBES ARTIKEL OVER WAAROM WIJ ONSZELF VOOR DE GEK HOUDEN DOOR HOOP TE VESTIGEN OP ONMOGELIJKHEDEN ZOALS E-CAT EN EM DRIVE
Op de Forbes website is een artikel gepubliceerd getiteld ‘De EM Drive, NASA’s ‘onmogelijke motor’, benadrukt onze grootste tekortkoming’, geschreven door astrofysicus Ethan Siegel, en het lijkt een poging te zijn de hoop en verwachtingen van mensen te doven die denken dat we mogelijk op het punt van technologische doorbraken staan welke de oude wetenschappelijke modellen verbrijzelen.


11 november 2015 - BRILLOUIN ENERGY HOUDT PRESENTATIE OVER LENR OP HET US CAPITOL
Cold Fusion Now heeft een persbericht van Brillouin Energy Corporation gepubliceerd waarin wordt gemeld dat het bedrijf een informatiesessie heeft gehouden in het US Capitol gebouw in Washington DC.


6 november 2015 - Industrial Heat LENR Slideshow

Frank Acland: met dank aan Paul Smith voor het delen van een link op het Italiaanse Cobraf forum van een presentatie gegeven door Industrial Heat in China. AlainCo merkt op dat de originele slideshow beschikbaar is op de officiële website van het Baishishan national Sino-US Science and Technology International Innovation Park. Dat geeft aan dat het een origineel Industrial Heat document is omdat Tom Darden betrokken was bij het vestigen van het Innovation Park. Het document is door Tom Darden op 13 oktober 2013 in zowel het Engels als het Chinees opgesteld.
http://chinauspark.com/appUpdata/file/20140925/20140925152226_9375.pdf


Een slide uit de hierboven genoemde slideshow van Industrial Heat


1 november 2015 - ARTIKEL IN OEKRA¤ENSE KRANT MIRROR WEEKLY ROEPT OP TOT EEN LENR STAATSPROGRAMMA
Een artikel gepubliceerd op 30 oktober 2015 in het Oekraïense weekblad de Mirror Weekly, roept de regering van de Oekraïne op een onderzoeksprogramma naar LENR te financieren, met de bedoeling de energietoekomst van het land veilig te stellen. Het artikel is geschreven door Dr. Vladimir Vysotsky, professor in natuur- en wiskundige wetenschappen aan de Kiev National University Shevchenko.


31 oktober 2015 - "E-Cat X: Go, Go, GO !!!"
Gisteren vroeg ik Andrea Rossi om een update over de huidige test in zijn scheepscontainer, en ik kreeg het volgende antwoord:


25 oktober 2015 - 'ALGEMEEN BEKENDE' BEDRIJVEN HEBBEN ORDERS VOOR E-CAT CENTRALES GEPLAATST vraag en antwoord met Andrea Rossi


18 oktober 2015 - ROSSI: 1MW E-CAT CENTRALE HEEFT EEN VOLUME VAN 4 KUBIEKE METER
Het lijkt behoorlijk zeker dat de toekomstige eigenaren van een industriële E-Cat centrale geen scheepscontainer op hun terrein hoeven te plaatsen. Andrea Rossi reageerde op een vraag op het Journal of Nuclear Physics over de mogelijkheid om de energieopbrengst van de 1MW centrale in de toekomst te verhogen, in zijn antwoord geeft hij informatie over het volume van de toekomstige centrales...


16 oktober 2015 - LUNDIN EN LIDGREN VOORSPELLEN EEN COP VAN MEER DAN 1000 GEBASEERD OP HUN LENR THEORIE (Rossi: verslag is ‘uitermate belangrijk’)

Het verslag dat door Rickard Lundin en Hans Lidgren is gepubliceerd toont belangrijke informatie over de mogelijke potentie van het LENR effect dat zij hebben onderzocht:

‘De H2 + Ni58 reactor geeft een hogere prestatie. In feite, (ik vertaal het niet om fouten te voorkomen. Vert.) by combining wave input at frequencies closer to resonance with decreasing external power, (low-power mode) kan theoretisch een nieuw evenwicht worden bereikt waarbij het COP mogelijk boven de 1000 kan komen.’ (p.8.)


15 oktober 2015 - Wetenschappelijke verklaring voor het LENR (koude kernfusie) effect!!

Wetenschapsjournalist Mats Lewan meldt op zijn website dat twee Zweedse wetenschappers een theoretische verklaring hebben gevonden voor het LENR (koude kernfusie) effect. Het wordt een doorbraak genoemd en men zal de theorie presenteren (morgen 16 oktober) op de 11th International Workshop on Anomalies in Hydrogen Loaded Metals, georganiseerd door Airbus in Toulouse, Frankrijk.

Het is een technisch verslag waar ik mij niet aan waag om dat te vertalen, maar hier is de link naar het volledige verslag:
http://documents.irf.se/get_document.php?group=Administration&docid=1772

Enkele citaten uit het artikel van Mats Lewan:

In de eindconclusie van het verslag schrijven de onderzoekers:

‘Dit verslag demonstreert, theoretisch en experimenteel, dat een nucleaire energieproductie kan plaatsvinden in tamelijk kleine units, draaiende op bescheiden temperaturen (900-2000°C) en dat daarbij een voortdurend vermogen tussen de 1 en 10 kW wordt geproduceerd met een minieme hoeveelheid brandstof (een paar gram per jaar). De omvang van de energieopbrengst, geleverd door deze kleine hoeveelheid brandstof, laat zien dat het een nucleair proces is met grote vermogens. Op de juiste wijze toegepast heeft dit proces de mogelijkheden een ongelimiteerde en duurzame bron van energie te worden, waarbij geen langlevend radioactief afval wordt geproduceerd.’

En in de dankbetuiging:

‘We zijn in het bijzonder prof. Sven Kullander dankbaar, hij propageerde tot aan het eind van zijn leven (overleden in 2014) een nucleair proces dat optrad bij het ‘Rossi experiment’. Het toegewijde werk van prof Kullander binnen het Energy Committee aan de Royal Academy of Sciences, en zijn voortzettingen van het Rossi-experiment, was doorslaggevend voor dit werk.’


8 oktober 2015 - ROSSI GE¤NTERVIEWD DOOR BAILEY EN BORWEIN
Het interview werd afgenomen door David H. Bailey van het Lawrence Berkeley National Lab (gepensioneerd) en de Universiteit van Californië, en door Jonathan M. Borwein, gelauwerd professor in de wiskunde aan de Universiteit van Newcastle, Australië.


5 oktober 2015 - Svensk professor hevder han har påvist kjernefusjon i liten skala

Vandaag kreeg ik (Paul Harmans - Energy Catalyzer NL) van een Nederlander die in Noorwegen werkt de volgende mail:

‘Hierbij weer een aanvulling op jouw verzameling nieuwsberichten. Vandaag kregen we dit weer binnen via het Teknisk Ukeblad (Technisch Weekblad voor Noorse Ingenieurs).

Hierbij de link:
http://www.tu.no/kraft/2015/10/04/svensk-professor-hevder-han-har-pavist-kjernefusjon-i-liten-skala?utm_source=newsletter-2015-10-05&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter


4 oktober 2015 - Mats Lewan in Brussel

Mats Lewan, DE ENIGE! journalist in de Westerse mainstream media die het aandurft over LENR te spreken en schrijven, is in Brussel geweest en heeft daar mogelijk gesproken met politici. ‘Mogelijk’ omdat het om een event gaat georganiseerd door Full Circle, een unieke club in Brussel waar ‘professionals komen die geïnteresseerd zijn in nieuwe ideeën’.


https://twitter.com/matslew

Website Full Circle: http://fullcircle.eu/events/mats-lewan/
Cold Fusion blog Mats Lewan: http://animpossibleinvention.com


2 oktober 2015 - Europees LENR patent Piantelli ingetrokken

Het Europese patent dat op 24 juli 2015 (en gepubliceerd op 26 augustus 2015) aan Piantelli werd toegekend voor zijn ‘Methode en apparaat voor het opwekken van energie door middel van nucleaire reacties’ is ingetrokken. Er waren al vragen over dat patent gerezen omdat het erg leek op het patent dat Andrea Rossi in Amerika was toegekend. De Leonardo Corporation, het bedrijf van Rossi, heeft dan ook bezwaar tegen het Europese patent aangetekend en het resultaat is dat het patent van Piantelli ongeldig is verklaard. Ik denk dat de gevestigde orde het liever andersom had gezien, dat het patent van Rossi was ingetrokken. Helaas voor hen en gelukkig voor de toekomst van de mensheid hebben ze daar niet op tijd aan gedacht, of ze weten echt niet wat er gaande is.


1 oktober 2015 -
Ik kwam de volgende auto tegen, blijkbaar zijn er meer mensen die meer aandacht willen voor LENR! Leuk ook dat mijn website wordt genoemd.


28 september 2015 - Weer een artikel over LENR in Fortune magazine!

Waarom Jeff Bezos, Peter Thiel en anderen inzetten op fusie

http://fortune.com/2015/09/28/jeff-bezos-peter-thiel-fusion

Opmerkingen Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
Het artikel geeft een opsomming van de vele overheidsmiljarden (in feite natuurlijk ons geld, het belastinggeld van de burger) die al tientallen jaren in het onderzoek naar de hete kernfusie werden gestopt en nog moeten worden gestopt, omdat men denkt nog 20 jaar nodig te hebben voordat de eerste reactor op de markt komt. Als je kijkt naar de foto’s in het Fortune artikel van dergelijke gigantische prototypes van hete fusiereactoren (waarvan een enkele slechts een hete fusiereactie met de duur van nog geen seconde opwekte) dan kun je je voorstellen dat zoiets door veel mensen als een ‘bodemloze put’ wordt gezien.

Neem in vergelijking daarmee maar eens de Hot Cat reactor van Andrea Rossi, een koude kernfusiereactor met een lengte van 20cm en een diameter van 2cm, welke tijdens een onafhankelijke test uitgevoerd door wetenschappers, 30 dagen(!) continue draaide en daarbij ongeveer drie keer zoveel energie leverde als wat men er aan elektrische energie instopte. En in deze soort van nieuwe en veelbelovende energie, de koude kernfusie (LENR), wordt door particuliere investeerders geld gestopt, het kost de belastingbetaler dus geen cent! Tevens wordt de hete kernfusie volledig ten onrechte ‘schoon’ genoemd, maar het klinkt beter om geld los te krijgen bij de overheid. De koude kernfusie is wel schoon, dat is inmiddels bewezen. Het Fortune artikel geeft een overzicht van de investeerders die op LENR inzetten.

Ik denk dat er inmiddels een hoop (er zijn er wereldwijd duizenden!) hete kernfusieonderzoekers zijn die het warm krijgen en waarbij zich het zweet uitbreekt, en dan niet als gevolg van de imaginaire hitte van hun inactieve reactor, maar vanwege de opkomende aandacht voor de koude kernfusie en het door Rossi verkregen patent daarop. Zodra de koude kernfusiereactoren op de markt komen, dan zullen veel hete kernfusiewetenschappers een andere baan moeten zoeken, want je mag toch hopen dat overheden dan subiet de geldkraan voor dergelijk onderzoek dichtdraaien.


28 september 2015 - TOM DARDEN OVER LENR: INTERVIEW IN FORTUNE MAGAZINE
Er staat een interview in Fortune Magazine met Cherokee Investment Partners CEO Tom Darden over zijn betrokkenheid bij het investeren in LENR technologieën.


27 september 2015 - ROSSI OVER PRODUCTIE: ONDENKBAAR DAT WE E-CATs VERKOPEN VOORDAT ER EEN KOSTENBESPARING DOOR SCHAALVERGROTING IS
Ik (Frank Acland) heb op het Journal of Nuclear Physics een vraag aan Andrea Rossi gesteld over het vermogen van de eerste industriële E-Cats en ik kreeg een uitgebreider antwoord dan ik verwachtte:


23 september 2015 - ROSSI: ALS DE TEST SUCCESVOL IS DAN START DE E-CAT VERCOMMERCIALISERING IN MAART 2016
Ik meen dat Andrea Rossi niet eerder een specifieke datum heeft genoemd waarop de vercommercialisering van de E-Cat technologie zal plaatsvinden, behalve dat hij heeft gezegd dat ze geen tijd willen verliezen om daarmee te starten zodra de huidige test van de 1MW centrale succesvol is afgesloten. Vandaag gaf hij als respons op een vraag van een lezer van het Journal of Nuclear Physics wanneer de centrales besteld kunnen worden het volgende antwoord:


23 september 2015 - Het antwoord van Greenpeace op de laatste ontwikkelingen binnen de LENR/koude kernfusie

Van een paar bezoekers van deze website, die gelukkig de moeite hebben genomen om Greenpeace op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de koude kernfusie en de E-Cat, kreeg ik het antwoord dat zij daarop van de helpdesk van Greenpeace kregen. Het is een antwoord dat uitsluitend en alleen over de hete kernfusie gaat. Greenpeace heeft duidelijk niet naar de meegestuurde informatie over de E-Cat gekeken. De opmerking van Greenpeace: ‘Om klimaatverandering tegen te gaan moeten we in 2050 een CO2-reductie van 80 procent behaald hebben en daarvoor moet nu drastisch het roer om’ is natuurlijk DE reden dat Greenpeace naar de koude kernfusie moet gaan kijken! Want 2050 halen we als mensheid niet eens als we doorgaan met de vervuilende fossiele brandstoffen! Greenpeace denkt het te kunnen oplossen met windmolens en zonnepanelen, terwijl de echte oplossing net om de hoek ligt, maar als men alleen star voor zich uitkijkt, dan komt de koude kernfusie er ook wel, alleen sta je als bekendste milieuorganisatie zo in je hemd als blijkt dat je het nooit hebt zien aankomen (en nooit hebt willen luisteren naar hen die je er toch echt duidelijk op hebben gewezen)!

Het antwoord van Greenpeace:

Hartelijk dank voor uw e-mail.

Kernfusie is al 50 jaar de belofte voor de toekomst. Theoretisch is het mogelijk om energie op te wekken door het samenvoegen van atomen, anders dan (bij kernenergie) het splijten van atomen. Tot nu toe is dit echter alleen gelukt op zeer kleine schaal in laboratoria. Om dit proces op gang te brengen, wordt ook nog eens veel energie toegevoegd waardoor het netto geen energie oplevert. Experts zeggen dat de techniek pas op zijn vroegst in 2050 op grote schaal toepasbaar is, als het Überhaupt ooit mogelijk wordt. In ieder geval is het uitgesloten dat kernfusie op korte termijn rendabel wordt als energiebron. Kernfusie uiteindelijk zal ook niet veilig en schoon zijn. Bij kernfusie ontstaat namelijk net zo goed radioactief afval. We hebben niet de tijd om te wachten op een futuristische technologie als kernfusie. Om klimaatverandering tegen te gaan moeten we in 2050 een CO2-reductie van 80 procent behaald hebben en daarvoor moet nu drastisch het roer om. Met de nu al beschikbare technologieën als wind, zon en duurzame biomassa kunnen we op korte termijn de CO2-uitstoot sterk verminderen, zonder dat er een tekort aan energie hoeft te ontstaan. Dat dit haalbaar en betaalbaar is staat in het `EnergyRevolution Scenario' rapport van Greenpeace en is te lezen op onze website.

Met vriendelijke groet,

Xxxxx Xxxxxx

Informatie & Servicedesk
Stichting Greenpeace Nederland


23 september 2015 - Wanneer komt de klap?


http://www.sneltekenaarwillem.nl

Van sneltekenaar Willem kreeg ik weer een prachtige cartoon, deze keer over de uitbarsting van nieuws over de E-Cat in de gevestigde media welke ooit moet plaatsvinden en eigenlijk al ver over tijd is. Het kan niet anders of ook de media moeten allang op de hoogte zijn van deze nieuwe vorm van energie en de inmiddels verkregen patenten daarop, maar wat houdt hen tegen daarover te rapporteren? Het is hier al meer gezegd, maar ik geef het nog maar eens aan: kenners beweren dat de LENR/koude kernfusie revolutie een groter positief effect op de gehele wereld zal hebben dan de Industriële revolutie dat had en dat deze nieuwe revolutie een antwoord is op de meeste problemen waar we momenteel wereldwijd mee te kampen hebben! Iedereen die inmiddels de tijd heeft genomen om zich goed op de hoogte te stellen van de voordelen van LENR kan dat volmondig beamen. Dus, Mainstream Media, waar blijven jullie in dit verhaal, wie van jullie is de eerste die durft??


23 september 2015 - Foto van Andrea Rossi in zijn kantoor in Miami met de certificaten van zijn op 8 september (2015) geregistreerde E-Cat handelsmerken


18 september 2015 - VIDEO VAN ANTROPOLOGISCH INSTITUUT PROMOOT LENR ALS KLIMAATOPLOSSING
Het is opmerkelijk dat een antropologisch instituut de eerste is van de klimaatinstellingen om LENR (koude kernfusie) openlijk te erkennen. Tevens hebben zij openlijk kritiek op de mislukking van ITER.


17 september 2015 - E-CAT COMMERCI╦LE ROLLOUT: LEONARDO IN EUROPA, INDUSTRIAL HEAT IN DE USA?
We kennen niet veel details van de commerciële rollout van de E-Cat technologie, maar het lijkt erop dat de plannen vergevorderd zijn om de technologie op de markt te brengen, vooropgesteld natuurlijk dat de jaarlange testrun van de 1MW centrale goed blijft gaan. Gisteravond werd Andrea Rossi gevraagd of er mogelijk een kleine Italiaanse vlag aanwezig is in de container waarin hij werkt. Rossi reageerde met:


15 september 2015 -


http://convectron.eu


12 september 2015 - Frank Acland (E-Cat World): Hier is een foto van Andrea Rossi die hij mij toezond met de volgende omschrijving:

‘Andrea Rossi in het kantoor van de Leonardo Corporation in Miami (Florida) heeft zojuist zijn originele Amerikaanse patent met lintje van het USPTO ontvangen. De vlag achter hem is over Capitol Hill in Washington DC gevlogen.’


11 september 2015 - Afgelopen 8 september is door het Amerikaanse Patent and Trademark Office het handelsmerk ‘E-Cat The New Fire’ geregistreerd op naam van de Leonardo Corporation.


5 september 2015 - CERN verzorgt een seminar over het afwijkende hitte-effect dat optreedt als Palladium met Deuterium/Waterstof wordt doordrenkt

CERN is HET(!) bolwerk van de gevestigde wetenschap dat koude kernfusie (LENR) altijd heeft afgewezen als zijnde onmogelijk. Het ‘afwijkende hitte-effect’ bij Palladium gedompeld in Waterstof, is het koude kernfusie effect dat Fleischmann en Pons al in 1989 hadden ontdekt, waarna zij als fraudeurs uit het wetenschappelijke wereldje werden verstoten. Het MIT en Caltech (de twee grote onderzoeksinstituten waar toen al miljardenfondsen naartoe gingen voor hun onderzoek naar de hete kernfusie) hadden binnen 5 weken bepaald dat het effect niet bestond, dat de experimenten van Fleischmann en Pons dus op bedrog waren gebaseerd en zij een schande voor de wetenschap waren. Later zijn er aanwijzingen boven tafel gekomen (die daarna bewust niet zijn gepubliceerd) dat het MIT en Caltech wel degelijk hetzelfde effect hadden opgewekt, maar vervolgens voor de negatieve conclusie hadden kozen. Waarschijnlijk was koude kernfusie voor hen ongewenst, het zou de duizenden wetenschappers die aan de hete fusievariant werkten werkloos maken en de hete fusie fondsen aan de twee universiteiten doen opdrogen.

Dat CERN nu dus onderzoek heeft gedaan naar dit koude kernfusie effect (met positieve resultaten!) en daar tevens op 14 oktober 2015 verslag van gaat doen en ook andere onderzoekers van buiten CERN heeft uitgenodigd om over het effect te komen vertellen, mag bijzonder worden genoemd. Bedenk dat Nikkel (dat Andrea Rossi samen met waterstof in zijn E-Cat gebruikt) in hetzelfde rijtje van elementen wordt genoemd als waarin Palladium (en ook Platina) staat en dus over bijna gelijke eigenschappen beschikt. Rossi gebruikt Nikkel omdat dat de goedkoopste variant van deze metalen is, maar wel hetzelfde hitte-effect produceert.


4 september 2015 - WINDENERGIE IN DORDRECHT
Dordrecht wil ook graag meedoen met het populaire verduurzamen en dus moeten er windmolens op het eiland van Dordrecht komen. Dat de huidige financiële status van de meeste gemeentes in Nederland niet echt florissant is te noemen, daarop maakt Dordrecht geen uitzondering, dus waarom nu windmolens bouwen die wellicht over een jaar stikouderwets en overbodig zijn? Men zou beter even de ontwikkelingen op het gebied van LENR kunnen afwachten, maar helaas, geen mens is er op de hoogte van deze ontwikkelingen, met dank aan de oorverdovende stilte hierover van de gevestigde wetenschap en media.


4 september 2015 - EUROPEES PATENTBUREAU KENT PATENT TOE VOOR PIANTELLI's LENR METHODE Het Europees Patentbureau kent een patent toe voor Piantelli’s ‘Methode en apparaat voor het opwekken van energie door middel van nucleaire reacties...


29 augustus 2015 - COLD FUSION HEATS UP: FUSION ENERGY AND LENR UPDATE Er is in The Huffington Post een artikel over Rossi en zijn onlangs verkregen patent verschenen. Het artikel is voorzichtig positief.


28 augustus 2015 - INDUSTRIAL HEAT VRAAGT NIEUW INTERNATIONAAL PATENT AAN VOOR 'ENERGIEPRODUCERENDE REACTIEAPPARATEN' Vandaag, 27 augustus 2015, heeft Industrial Heat een Internationaal patent aangevraagd voor: ENERGIEPRODUCERENDE REACTIEAPPARATEN, SYSTEMEN EN DAARAAN GERELATEERDE METHODES.


http://www.sneltekenaarwillem.nl


27 augustus 2015 - E-CAT PATENT TOEGEKEND DOOR HET AMERIKAANSE PATENT AND TRADEMARK OFFICE (USPTO) Andrea Rossi en Leonardo Corporation hebben hun eerste E-Cat patent in de Verenigde Staten ontvangen, het is toegekend door het US Patent and Trademark Office, USPTO. Vraag en antwoord met de uitvinder Andrea Rossi van Leonardo Corporation.


25 augustus 2015 - ROSSI IS EEN E-CAT PATENT TOEGEKEND DOOR HET US PATENT OFFICE Mats Lewan heeft op zijn Impossible Invention blog het bericht gepost dat het US Patent Office Andrea Rossi een patent heeft toegekend. Het patent is vandaag toegekend, 25 augustus 2015.


23 augustus 2015 - ROSSI: VERHOUDINGEN TUSSEN LEONARDO CORP EN INDUSTRIAL HEAT ZIJN 'ZOALS ALTIJD UITSTEKEND' Andrea Rossi heeft gereageerd op een vraag op het Journal of Nuclear Physics waarin rechtstreeks werd gevraagd naar de verhouding tussen hem en Industrial Heat. Er is onlangs wat speculatie geweest dat er mogelijk veranderingen in die relatie waren ontstaan, nadat Rossi talloze malen over Leonardo Corporation’s positie had geschreven als zijnde de eigenaar van het intellectuele eigendom van de E-Cats.


16 augustus 2015 - GEEN TIJD TE VERLIEZEN BIJ HET OP DE MARKT BRENGEN VAN DE E-CATS ALS DE TEST EEN SUCCES IS Ik (Frank Acland) heb me vaak afgevraagd hoeveel tijd het in beslag neemt om de E-Cats op de markt te krijgen, op voorwaarde dat de test succesvol is. Zal de industrialisatie meteen opstarten, of zullen Leonardo en haar licentiehouders pas plannen voor het opstarten maken als de test gereed en succesvol is? Zullen we gedurende een behoorlijke tijd moeten wachten totdat we zien dat E-Cats worden ingezet bij industriële toepassingen? Ik heb daar vandaag Andrea Rossi naar gevraagd, en dit is zijn antwoord:


16 augustus 2015 - WAT BELANGRIJK IS, IS DAT HET ROSSI EFFECT IS VASTGESTELD De vraag wat betreft de validiteit van het Rossi Effect is beantwoord - ten minste voor iedereen die geen volhardende cynicus is. Verschillende teams en individuele personen rondom de wereld zijn succesvol geweest bij het repliceren van de bovenmatige hitte die optreedt als een combinatie van nikkelpoeder en lithium aluminium waterstof (LiAlH4) wordt samengebracht in een reactor en via verhitting en/of elektromagnetische velden tot een reactie wordt gebracht.


15 augustus 2015 - AIRBUS WETENSCHAPPER KONDIGT 'BELANGRIJKE THEORETISCHE DOORBRAAK' IN KOUDE KERNFUSIE AAN - DEZE ZAL IN OKTOBER ONTHULD WORDEN Dit is een interessant commentaar geschreven door Jean-Francois Geneste, vicepresident en hoofdwetenschapper van Airbus Group Innovations. "...ik draai daarom de bewijslast compleet om naar de orthodoxe wetenschappers, die vanaf nu het niet-bestaan van koude kernfusie mogen bewijzen, als ze dat al kunnen, ondanks dat zij dat al jaren, zo niet decennia lang beweren."


11 augustus 2015 - Rossi: nieuwe Hot Cat 'een ware revolutie... zeer, zeer, zeer goed'

UPDATE 10 augustus 2015:

Er zijn wat zorgen gerezen over de kans dat een nieuwe doorbraak de huidige test en de plannen voor vercommercialisering van de lage temperatuur E-Cat - die momenteel wordt getest in een 1MW centrale die in gebruik is bij een bedrijf - zullen uitstellen. Ik (Frank Acland) heb Rossi daar deze morgen naar gevraagd:

Vraag: Zal een betekenisvolle technologische doorbraak van de Hot Cat, zoals die welke u beschrijft, betekenen dat uw lage temperatuur technologie, die u gebruikt in de 1MW centrale, achterhaald wordt? Zullen uw plannen uitgesteld of beëindigd worden om de lage temperatuur E-Cat op de markt te brengen als de Hot Cat doorbraak definitief is?

Antwoord Andrea Rossi:

Frank Acland,

Absoluut niet, de lage temperatuur E-Cats hebben totaal verschillende inzetmogelijkheden die met de Hot Cat niet mogelijk zijn. De nieuwe Hot Cat zal invloed hebben op de huishoudelijke markt met verschillende toepassingen, maar ze zijn niet echt geschikt voor industriële toepassingen of gecentraliseerde hittedistributie, iets wat juist wel goed past bij de 1MW lage temperatuur E-Cat.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


10 augustus 2015 - ROSSI: NIEUWE HOT CAT 'EEN WARE REVOLUTIE... ZEER, ZEER, ZEER GOED' (PLUS UPDATE) Zondagmorgen vroeg meldde Andrea Rossi dat hij de verbouwde Hot Cat (hoge temperatuur E-Cat reactor) opnieuw heeft opgestart, hij noemt deze versie ‘M.me Curie’. De eerste test van dit nieuwe ontwerp werd vorige week opgestart en presteerde behoorlijk goed, maar ging na 10 uur draaien stuk. Rossi lijkt behoorlijk opgewonden te zijn over dit nieuwe ontwerp. Dit is wat hij vandaag schreef:


4 augustus 2015 - ROSSI: 'PRAKTISCH ONMOGELIJK' OM KOLENCENTRALES MET E-CATS OM TE BOUWEN VANWEGE REEDS VERSTREKTE VERGUNNINGEN Bij veel gelegenheden hebben mensen geopperd dat een eenvoudige manier om de E-Cat technologie met de bestaande energie-infrastructuur te verenigen, het simpelweg wegnemen van de huidige verwarmingssystemen in de energiecentrales (kolen, gas, nucleair) is en er E-Cat heaters voor in de plaats te zetten. Alles wat je nodig hebt om elektriciteit op te wekken is stoom op voldoende temperatuur en druk om de turbines aan te drijven, en als je de hitte van brandende kolen kan bereiken met de hitte van E-Cats, dan kan dat geen grote problemen opleveren.


1 augustus 2015 - ROSSI: LEONARDO EN LICENTIEHOUDERS BEREIDEN ZICH VOOR OP EEN 'MASSALE INZET' OP DE MARKT Andrea Rossi schreef vandaag (30 juli 2015) een interessant stuk op het Journal of Nuclear Physics als antwoord op een vraag of de E-Cat producten massaal op de markt beschikbaar komen als de huidige test met de 1MW centrale een succes is.


30 juli 2015 - Nieuwe Hot Cat 1350 C gedurende 10 uur, zelfvoorzienend 80% van de tijd, eerste model nu kapot

Enkele recente opmerkingen van Rossi over de test met het nieuwe Hot Cat model:

‘We bereikten gedurende 10 uur lang 1380 graden Celsius waarvan 8 uur in ssm (zelfvoorzienende modus)’

De vraag of de nieuwe Hot Cat langer in de ssm modus draait dan het oude model beantwoordt Rossi met: ‘Ja’.

‘Zoals ik in een ander antwoord al aangaf is de nieuwe Hot Cat kapot, maar we maken een andere met een aanpassing die dat probleem moet oplossen.’

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/07/28/rossis-hot-cat-hopes


26 juli 2015 - Het nieuwe model is blijkbaar opgestart

Andrea Rossi
July 26th, 2015 at 12:22 AM

Paul,

Op dit moment is het 13:20 op zondag 26 juli. De nieuwe Hot Cat is zojuist gestart. Ze doet het veelbelovend, maar het is duidelijk dat we een periode van enkele dagen nodig hebben voordat we er iets zinnigs over kunnen zeggen.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


26 juli 2015 - ROSSI's HOT CAT VERWACHTINGEN update: volgende versie 'een compleet nieuw ding' Het ziet ernaar uit dat terwijl Andrea Rossi de prestaties van de 1MW centrale in de gaten houdt (alle meldingen van onlangs van hem over de centrale zijn behoorlijk positief), hij ook bezig is met de ontwikkeling van de Hot Cat (de hoge temperatuur E-Cat), een reactor die ook een jaarlange test ondergaat in de scheepscontainer waarin Rossi werkt.


17 juli 2015 - IJslandse wetenschapper heeft mogelijke oplossing gevonden voor wereldwijde energiecrisis

Wetenschapper Sveinn Ólafsson meent dat hij, in samenwerking met een Zweedse scheikundige, een manier heeft gevonden om energie op te wekken via low energy nuclear reactions (LENR, oftewel koude kernfusie. Vert.) Een gedetailleerde beschrijving van het proces wordt vandaag weergegeven in de krant Morgunblaðið. Deze belangrijke ontdekking kan een oneindige en goedkope bron van energie bieden voor de gehele mensheid.
http://icelandmonitor.mbl.is/news/news/2015/07/17/icelandic_scientist_may_have_found_solution_to_glob/


17 juli 2015 - LEONARDO CORP. KIJKT OF MEN E-CAT WARMTE KAN VERKOPEN OP DE LOCATIE VAN DE KLANTEN Update: Rossi bevestigt het en geeft commentaar Leonardo Corporation biedt nu ECAT warmte-energie als een afzonderlijke productoplossing. De ECAT centrales blijven het eigendom van en worden bediend door Leonardo Corporation maar worden geïnstalleerd in de gebouwen van de klanten of op een locatie in de buurt van de gebouwen van de klanten, dat hangt af van de locale behoeftes en infrastructuur.


11 juli 2015 - ROSSI: E-CAT KLANT TEVREDEN MET ENERGIEREKENINGEN Volgens Andrea Rossi draait de E-Cat centrale die wordt getest op de locatie van Industrial Heat’s geheime klant, momenteel al langer dan vier maanden en levert warmte voor een industrieel proces. Als dat het geval is, dan moet de klant inmiddels wel een idee hebben hoe effectief de centrale is bij het reduceren van de kosten van de energie voor zijn fabriek. Rossi schreef vandaag op het Journal of Nuclear Physics: ‘Wat onze klant echt interesseert, is dat de E-Cat zijn winst vergroot.’ Ik stelde daarop enkele vragen en Rossi gaf antwoord:


11 juli 2015 - NOORSE DENKTANK BEOORDEELT LENR ALS: 'SUCCES KAN NIET WORDEN UITGESLOTEN' Het rapport kijkt naar de geschiedenis van koude kernfusie, de huidige activiteiten op het gebied van LENR en naar enkele van de bedrijven die betrokken zijn bij het onderzoek en de ontwikkeling ervan. Tevens tracht het de mogelijke toekomstige impact weer te geven gebaseerd op onderzoek dat is gedaan op andere terreinen, zoals de impact van de kosten van olie op de wereldeconomie. Het rapport komt niet met stevige conclusies, maar geeft enkele mogelijke scenario’s weer die het resultaat zouden kunnen zijn van commercieel beschikbare LENR. En het geeft de aanbeveling dat het onderwerp bekeken dient te worden door de hogere niveaus binnen de overheid.


8 juli 2015 - Centrale heeft tot nu toe 136 dagen gedraaid

Door Frank Acland - 6 juli 2015

Vandaag gaf Andrea Rossi het eerste concrete antwoord op de vraag hoelang de 1MW centrale al heeft gedraaid. De vraag op het Journal of Nuclear Physics was: ‘Hoeveel werkzame dagen van elk 24 uur heeft de 1MW E-Cat al gedraaid, vanaf de opstart tot aan nu? Kunt u ons dat vertellen?’

Rossi’s respons was:

'Vandaag 136 dagen'

136 dagen is ongeveer vierenhalve maand. Rossi heeft onlangs nog gezegd dat ze de centrale soms moeten stilzetten om bepaalde zaken op te lossen, maar we weten niet hoeveel downtime er tot nu toe is geweest. Volgens Rossi zijn ze contractueel gedwongen de centrale 350 dagen binnen een 400 dagen periode te laten draaien, dus dat betekent dat de centrale op zijn minst nog 214 dagen moet draaien. Volgens mijn berekening kan de test niet eerder beëindigd worden dan februari 2016 op zijn vroegst.


8 juli 2015 - 1MW CENTRALE EN HOT CAT CONTINUE STABIEL EN ZELFVOORZIENEND VOLGENS ROSSI Een bepaalde vorm van vragen is op het Journal of Nuclear Physics verschenen en waarschijnlijk zijn ze prima om het huidige werk in te schatten dat gaande is aan de lopende E-Cat testen in de scheepscontainer waarin Andrea Rossi momenteel werkt. Een lezer vraagt wat de status van de E-Cat is op hetzelfde moment dat de vraag wordt gesteld, en Andrea Rossi is niet te beroerd de laatste update te geven.


3 juli 2015 - Eneco stopt investeren in 'groen'

Opmerking Willem H.: Wat moeten we hier van denken? Heeft men bij Eneco in de gaten dat de Ecat er aankomt, en dat investeren in 'oude alternatieve' energie geldverspilling is? Of is er een andere redelijke interpretatie mogelijk? Ze zeggen niets over eventueel andere manieren om de energiedoelstellingen te halen.


17 juni 2015 - 1 MW HOT CAT CENTRALE VOLGT DE HUIDIGE 1 MW CENTRALE OP Mocht je je afvragen wat Andrea Rossi mogelijk gaat doen als de huidige test van de 1 MW centrale voorbij is, hij heeft zojuist op zijn minst één nieuw ding onthuld dat we kunnen verwachten - een Hot Cat centrale.


16 juni 2015 -
Geachte bezoekers,

Ik heb het deze maand (juni) even heel druk en heb alleen tijd voor echt belangrijke vertalingen en nieuws op het gebied van de E-Cat en Rossi. Er is wat dat betreft niet veel te melden, het gaat momenteel uitsluitend over replicapogingen van anderen en wat kleine opmerkingen van Rossi over de E-Cat en Hot-Cat waarvan de testen gaande zijn welke tot minstens het eind van dit jaar lopen. Als er echt nieuws is dan meld ik dat natuurlijk.

Paul Harmans - Energy Catalyzer NL


26 mei 2015 - De nieuwe foto

Tsjonge, hier is de nieuwe foto, denk ervan wat je ervan denken wilt, voor mij is het een foto van Rossi die het licht aandoet. Ik zie geen E-Cat centrale! Een dergelijke centrale bestaat niet uit slechts wat elektriciteitskasten met zekeringen en 1 drukknop. Een foto van een nieuwe vrachtwagen waarop je alleen de zekeringkast en het contactslot ziet, is geen foto van een vrachtwagen! En wat er al helemaal niet op valt te ‘identificeren’ (iets waar Rossi zo bang voor is) is de locatie van de fabriek van de klant.


26 mei 2015 - Mogelijk deze week een nieuwe foto van de centrale

Andrea Rossi antwoordde op 24 mei op een vraag van Noe Cozzolino het volgende:

‘We bereiden een foto voor, dat is niet gemakkelijk, onze specialisten moeten de beeldscherpte terugbrengen zodat vergrotingen nutteloos zijn, zodoende kunnen we voorkomen dat vertrouwelijke bijzonderheden niet te zien zijn en kunnen we zaken uitsluiten die de locatie kunnen identificeren, enz, enz. Het is dus niet eenvoudig, onze foto’s zijn altijd een compromis en dat zal zo moeten blijven zolang de lopende test nog niet gereed is’


23 mei 2015 - ROSSI VERWACHT PUBLICATIE VAN NIEUWE SUCCESVOLLE REPLICA's Er bestaan al wat langere tijd geruchten dat het Lugano team eigen replicatiepogingen onderneemt en dat dat ook de reden is dat zij tot nu toe hun afgelopen oktober gepubliceerde testverslag niet van een update hebben voorzien. De bewering van Rossi doet mij afvragen of hij op de hoogte is van de activiteiten van dat team.


11 mei 2015 - ROSSI: HOT-CATs GEBRUIKT VOOR HUISHOUDELIJKE UNITS - 'ZEER LANGE' ZELFVOORZIENENDE PERIODES IN EEN ENKELE UNIT Er is onlangs door Andrea Rossi wat belangrijke informatie onthuld betreffende de plannen voor de Hot-Cat (de hoge-temperatuur E-Cat reactor), waarvan hij nu zegt dat die gebruikt gaat worden als bron voor de huishoudelijke E-Cat units, die blijkbaar gereed worden gemaakt voor onderzoek en ontwikkeling. Hier zijn wat recente vragen aan Rossi en zijn antwoorden daarop op het Journal of Nuclear Physics.


2 mei 2015 - E-CAT KOUDE KERNFUSIEREACTOR STELT DUIZEND TON ITER ELEKTROMAGNEET IN DE SCHADUW Geen enkele overheid ter wereld betaalt geld voor welk deel dan ook van de E-Cat energierevolutie. Daar waar miljarden belastingdollars worden gespendeerd aan ITER en andere vormen van gevaarlijke, traditionele kernenergie, is het alleen Andrea Rossi en de investeerders die Industrial Heat oprichtten (het bedrijf dat de rechten op de technologie verkreeg) die de ontwikkeling van de E-Cat betalen. Dat bewijst dat de beste oplossingen voor de problemen waar de mensheid mee te maken heeft, niet altijd komen van projecten die afhankelijk zijn van overheidssubsidies en fondsen.


30 april 2015 - LENR PRESENTATIE VOOR WETENSCHAPPERS EN INGENIEURS IN NEDERLAND Gerard McEk: Ik werkte in de nucleaire sector in Nederland en mijn collega’s waren hoog gekwalificeerde ingenieurs en wetenschappers. ...Vandaag de dag heb ik er veel meer vertrouwen in dat iets reëels binnenkort staat te gebeuren. Dat is voor mij de reden om LENR actief te promoten en ik ben er trots op te kunnen melden dat ik erin geslaagd ben een professor en vier universiteitsstudenten te overtuigen om een Hot-Cat replica uit te voeren. ...Ik gebruikte voor deze nieuwe presentatie hetzelfde format dat ik drie jaar eerder bij mijn collega’s gebruikte. Ik hoopte op 20 aanwezigen, maar op 28 april 2015 daagden er 40 op.


22 april 2015 - Andrea Rossi op 19 april over het artikel in Science & Vie:

‘Het Franse magazine Science & Vie (mogelijk het meest prestigieuze wetenschappelijke magazine van Frankrijk, een nucleaire mogendheid) heeft in de oplage van april 2015 een artikel gepubliceerd over LENR in tegenstelling met Hete Kernfusie en de vergelijking is interessant. Het artikel is geschreven met intelligentie, professionalisme en zonder vooroordelen. Het bevat wel de sceptische commentaren (maar op intelligente wijze weergegeven) aan ons adres.


http://www.science-et-vie

ITER en NIF - respectievelijk de Europese en Amerikaanse hete fusie bedrijven - spendeerden tientallen miljarden dollars en begonnen daarmee ongeveer 50 jaar geleden. En hun resultaten, waarvan men in de jaren ’60 beweerde dat die ongeveer 20 jaar op zich zouden laten wachten, zijn vandaag de dag weer met 20 jaar uitgesteld. Elke 20 jaar stelt men de resultaten weer uit naar de volgende 20 jaar, met elke keer een prijskaartje van verscheidene tientallen miljarden dollars, volledig betaald door de belastingbetaler.

Ik vind dat de wetenschappers die bij dergelijke bedrijven werken natuurkundigen van hoog niveau zijn en ik ben ervan overtuigd dat hun werk moet worden voortgezet. Maar wat ik maar moeilijk kan begrijpen is: waarom ITER en NIF als positief worden beschouwd (waar zij prat op gaan), zelfs als zij de belastingbetaler miljarden en miljarden per jaar kosten en sinds een halve eeuw nog niets opgeleverd hebben, zelfs nog geen COP van 1.1 en waarvan men de productie voorziet (zoals ze 20 jaar geleden ook deden) in de ‘komende 20 jaar’? En waarom, in tegenstelling daarmee, beschouwen ze mijn LENR als onmogelijk en hetgeen wij in 4 jaar maakten (zonder een enkele belastingcent betaald door de belastingbetaler) wordt sinds 4 jaar getest (op onze kosten)? Zij zeggen: “Omdat de Coulomb barrière de mogelijkheid van LENR verhindert”, en met deze mantra, die zij al 30 jaar herhalen, denken zij het probleem te hebben opgelost. ‘Ipse dixit’, of, beter: ‘Ipsi dixerunt’.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi’


18 april 2015 - Bron op Sifferkoll meldt COP van 20 - 80

Een commentaar op de Sifferkol website gerund door Torkel Nyberg, van een bron die bezoekers kent die een bezoek hebben gebracht aan de 1MW centrale die momenteel door Rossi getest wordt:

“Ik weet uit de eerste hand, van zeer betrouwbare bronnen die persoonlijk de Rossi/Industrial Heat klant hebben bezocht, dat de centrale zeer goed werkt. Dat is gecheckt zoor zowel metingen gedaan door de klant als door een betekenisvolle verlaging van de elektriciteitsrekening. De centrale lijkt in staat te zijn hitte te produceren van elektriciteit met een COP van 20 tot 80, dat is afhankelijk van de zelfvoorzienende modus die wordt toegepast. Ik denk dat dat hetgene is waar Rossi momenteel aan werkt.”


18 april 2015 - ROSSI MELDT ONLINE MEETING MET PARKHOMOV, NEEMT BEZOEK VOOR AAN RUSLAND IN DE TOEKOMST (WERK AAN DE HOT-CAT GAAT OOK DOOR) Andrea Rossi meldde vandaag op het Journal of Nuclear Physics dat hij een interessant gesprek had met Alexander G. Parkhomov. In een eerder antwoord op een vraag over Parkhomov’s werk, vertelde Rossi dat hij vond dat AGP’s werk belangrijk is en dat ze iets gemeen hadden, dat zij beiden harde werkers zijn.


13 april 2015 - TRANSCRIPT VAN TOM DARDEN's LEZING OVER LENR OP ICCF-19: "WE HEBBEN EEN KANTELPUNT BEREIKT" (Plus de video’s van zijn lezing) Tom Darden:
"Als ik de zaal rondkijk, dan word ik vervuld van twee sterke sentimenten… Jullie hebben je leven gegeven aan jullie onderzoek… jullie hebben veel in petto voor de wereld. Dank aan jullie voor de jaren van hard werk en vooruitgang. Elke dag denk ik aan jullie en ben daardoor geïnspireerd. Tezelfdertijd wil ik benadrukken dat ik het zeer beschamend vind hoe de gemeenschap jullie de laatste dertig jaar heeft aangevallen. De behandeling van Fleischmann en Pons, en de behandeling van ieder van jullie, door de gevestigde instituten en de media, zal de geschiedenis ingaan als één van de grootste voorbeelden van wetenschappelijke infanticide (kindermoord op ongewenste kinderen. Vert)…"


13 april 2015 - Vandaag start ICCF-19

Paul Harmans - Energy Catalyzer NL: ICCF-19 is een conferentie die vijf(!) dagen duurt, waar ruimdenkende wetenschappers aanwezig zullen zijn en gaat over een onderwerp/fenomeen dat volgens de orthodoxe wetenschap, de gevestigde media en nagenoeg alle politici niet bestaat. LENR/Koude Kernfusie behelst momenteel een paradox van onmetelijke afmetingen: het lijkt op een Jan Klaassen en Katrijn voorstelling waarbij alle kleuters uit volle borst naar de poppen (in dit geval wetenschappers, journalisten en politici) roepen waar ze naar moeten kijken, maar die vervolgens express de andere kant opstaren of het zogenaamd niet horen. Maar waarom eigenlijk? LENR/Koude Kernfusie is namelijk DE oplossing voor zowat ALLE problemen die momenteel op de wereld spelen en de komst ervan op de wereldmarkt staat inmiddels pal om de hoek klaar, maar zal helaas als een bom inslaan tussen een totaal onwetende mensheid en onvoorbereid bedrijfsleven. Als het niet zo enorm belangrijk zou zijn, zou je erom kunnen lachen. Echter, als men Koude Kernfusie 25 jaar geleden serieus had genomen, dan hadden er bijvoorbeeld de laatste 10 jaar geen talloze en talloze kinderen in arme landen een gruwelijke dood meer hoeven sterven vanwege dorst, honger en vreselijke ziektes, omdat de energie die Koude Kernenergie levert nagenoeg gratis en overal toepasbaar is. In plaats van lachen zou huilen om de hedendaagse beroepsethiek van onze ‘volksvertegenwoordigers’ meer dan terecht zijn!


http://iccf19.com/home.html

Het doel van ICCF-19 zal zijn de recente wetenschappelijke bevindingen bespreken, meer interesse bij het algemene publiek genereren en het stimuleren van een beter begrijpen van het belang van dit onderzoek en welke impact het op de maatschappij zal hebben. Om deze initiatieven te vervullen willen we gebruik maken van de Italiaanse media en de internationale pers, zowel wat betreft wetenschappelijke als niet-academische mediakanalen.


12 april 2015 - Nieuwe LENR film van Ruby Carat: ‘Following Nature’s Documents’

Door Frank Acland - 12 april 2015

De film (18:28 min.) kijkt naar de methode om de koude kernfusie reactie genaamd co-deposition op te wekken. Co-deposition werd gedurende twintig jaar de basis van het Navy LENR onderzoek op het SPARWAR Systems Center en bracht resultaten voort als overmatige hitte, nucleaire reacties en transmutaties.

Following Nature’s Documents is samengesteld uit video-interviews afgenomen in januari 2015 met Dr. Stanislaw Szpak, Dr. Frank Gordon en Dr. Melvin Miles in San Diego, Californië.

De film zal vertoond worden op de ICCF19 LENR-conferentie als inleiding op de filmvertoning van ‘The Believers’, een film over de vroegere controverse over koude kernfusie. Het is de eerste in een reeks video’s die gemaakt wordt en een dwarsdoorsnede geeft van het Navy LENR onderzoek aan de (Amerikaanse) Westkust.

Dank voor jullie steun, dank je Jeremy Rys voor het inspireren van mij om films te maken over koude kernfusie en ik bid dat we GOED NIEUWS te horen krijgen op deze historische conferentie!

Ruby

Onderstaand de film:

 


12 april 2015 - Indiaas ministerie vergadert over de profijten van koude kernfusie/LENR, een comité van toezicht is gevormd

Door Frank Acland - 10 april 2015

In een artikel gepubliceerd in de wetenschappelijke rubriek van de Hindu BusinessLine, wordt verslag gedaan van een bijeenkomst van wetenschappers op 7 april in Bangalore. De bijeenkomst was belegd door het Indiase ministerie van nieuwe en duurzame energie bedoeld om te praten over koude kernfusie/LENR, iets dat veel belangstelling kreeg van gevestigde wetenschappers in India na het verschijnen in februari dit jaar van een aparte LENR-bijlage in de krant Current Science. De bijeenkomst was opgezet op advies van de Indiase minister van energie, Piyush Goya.

De schrijver, M. Ramesh schrijft:

‘Ongeveer dertig wetenschappers vanuit geheel India kwamen dinsdag in Bangalore bijeen om te praten over de profijten van een opkomende goedkope en schone bron van energie, genaamd ‘Low Energy Nuclear Reactions’, of eenvoudig gezegd ‘Koude Kernfusie’. De bijeenkomt werd voorgezeten door Dr Anlil Kakodkar, de voormalige voorzitter van het ministerie van kernenergie. De bijeenkomst werd gehouden op verzoek van het ministerie van nieuwe en duurzame energie, zo vertelde Dr Baldev Raj, directeur van het National Institute of Advanced Studies, welke medevoorzitter van de bijeenkomst was.’


11 april 2015 - Tom Darden van Industrial Heat spreekt op ICCF19

Door Frank Acland - 11 april 2015

Met dank aan We Want Fusione Fredda voor het vestigen van de aandacht op enkele nieuwe sprekers op het ICCF19 programma voor maandagmorgen. Hier is het sprekersschema voor maandagmorgen:

Het grote nieuws voor mij is dat Tom Darden, hoofd van Industrial Heat, voor de toehoorders een publieke lezing geeft om (vermoedelijk) over de E-Cat te praten.

Tot nu toe was Industrial Heat publiekelijk zeer onopvallend, dus dit is een grote vooruitgang dat ze opduiken bij een bijeenkomst die specifiek over koude kernfusie gaat, waar hij, daar ben ik zeker van, veel aandacht zal krijgen en heel veel vragen als hij daar tijd voor heeft. Andrea Rossi heeft altijd geweigerd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten, iets dat hem tot een soort buitenstaander binnen LENR kringen maakte. Misschien hebben Darden en Industrial Heat besloten dat het tijd is om bruggen te slaan en betrokken te raken bij de gemeenschap waarin zijn bedrijf wel eens de leider op dit gebied kan zijn.


7 april 2015 - E-Cat Theorie Paper gepubliceerd door Andrea Rossi en Norman Cook

Een paper van de hand van Norman Cook van de Kansai universiteit en Andrea Rossi getiteld: ‘On the Nuclear Mechanisms Underlying the Heat Production by the “E-Cat”’ (Over de nucleaire mechanismen welke ten grondslag liggen aan de hitte productie van de E-Cat’) is gepubliceerd op Arvix.org, een bron van wetenschappelijke preprint papers gehost door de Cornell universiteit.

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1504/1504.01261.pdf


5 april 2015 - REFLECTIES OP REPLICATIES Het Rossi Effect lijkt in enkelen een bijna onverzadigbare nieuwsgierigheid te hebben opgewekt en een drang de geheimen van LENR te ontdekken. Het Lugano verslag is een katalysator geweest bij het aanmoedigen van de replicators, en het werk van Alexander Parkhomov heeft dat verder versterkt. De motivatie voor repliceren is niet zo moeilijk te begrijpen omdat we te maken hebben met wat wel eens de meest belangrijke ontdekking in de geschiedenis van de wetenschap kan zijn.


1 april 2015 - VRAGEN AAN DE WETENSCHAP “Wij doen een beroep op de verbeelding van iedereen in Nederland. Onderzoekers, ondernemers, maatschappelijke organisaties en individuen, iedereen is van harte uitgenodigd om een vraag te stellen.” Welnu, LENR is nu exact HET onderwerp waar men om vraagt, dus neem svp allemaal de moeite om daar aandacht voor te vragen. Ik (Paul Harmans - Energy Catalyzer NL) heb dat inmiddels gedaan.


30 maart 2015 - Japan gaat onderzoek doen naar LENR (Koude Kernfusie)

Clean Planet Inc. en de Japanse Tohoku Universiteit lanceren per 1 april 2015 een ‘Clean Energy Research Lab’ (onderzoekslab voor schone energie). De opdracht van het Clean Energy Research Lab is het ontwikkelen van een schone, veilige en overvloedige vorm van energie voor de wereldwijde gemeenschap. Deze afdeling zal toegewijd zijn aan het ontwikkelen van praktische toepassingen voor schone energie door gebruik te maken van LENR, Low Energy Nuclear Reaction, (voorheen Koude Kernfusie genoemd). Dit is de eerste officiële onderzoeksafdeling opgezet voor gecondenseerde materie en nucleaire wetenschap en toepassingen daarvan in Japan. Op deze afdeling zal ook onderzoek worden gedaan naar het neutraliseren van kernafval. Men is vastbesloten de toepassingsmodellen vóór de Tokyo Olympics in 2020 op de markt te brengen.
http://cleanplanet.co.jp/news/en/15.03.30%20Clean%20Planet%20-%20Press%20release.pdf

Opmerkingen Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
In het bericht lees je nergens iets over het LENR onderzoek en de ontwikkeling van de E-Cat door Andrea Rossi en de replica’s van de Rus Alexander Parkhomov. Het ‘Rossi Effect’ en Rossi’s (Industrial Heat’s) vergevorderde plannen om volgend jaar met E-Cat centrales op de markt te verschijnen, is natuurlijk absoluut de aanleiding voor de Japanners om hun eigen onderzoek naar LENR aan te kondigen. Toch denk ik dat ze met hun doel om voor 2020 met apparaten te komen iets aan de late kant zijn, maar goed, in Japan zijn ze zich tenminste bewust geworden van wat er speelt op energiegebied en dat negeren daarvan een zeer, zeer slechte zaak is. Ze hebben natuurlijk ook hun lesje geleerd met het grote gevaar van kerncentrales. En iedereen die denkt dat de straling en gigantische hoeveelheden radioactief water en ander afval bij de kerncentrale van Fukushima niet meer bestaan omdat we ook daarover in de gevestigde media niets lezen of horen, die heeft het helaas fout. Vandaar hun onderzoek naar het neutraliseren van kernafval, wellicht ook heel goed mogelijk met de LENR techniek!
http://fukushimaupdate.com/commentary-fukushima-laments-fading-memories-of-nuclear-disaster


30 maart 2015 - Meer bemoedigende woorden van Andrea Rossi over de 1MW centrale

Door: Frank Acland

‘De E-Cat was deze week goed, met zeer, zeer verlengde SSM periodes. Ik geef er de voorkeur aan gegevens betreffende het COP na afloop van de test te geven.

Vanuit de centrale,

Andrea Rossi, met hartelijke groeten’

Het is moeilijk te interpreteren wat Rossi nu exact bedoelt met: ‘zeer, zeer verlengde zelfvoorzienende periodes’, maar het klinkt behoorlijk empathisch, het lijkt op een tamelijk dramatische verbetering van het COP. Ik zou veronderstellen dat sinds het eerdere gegarandeerde COP van de E-Cat, waarvan Rossi zei dat het 6 was, ze dat misschien wel verdubbeld hebben, of zelfs nog meer.

Deze mogelijkheid tot zelfvoorzienendheid is werkelijk het meest opmerkelijke van de E-Cat. Bij de testen hebben we tot nu toe gezien dat een E-Cat zonder zelfvoorzienende modus blijkbaar aan een maximum COP van 3 of 4 komt, iets dat op zich al indrukwekkend is en in bepaalde situaties economisch bruikbaar is, maar de commerciële aantrekkingskracht zal toenemen als je je brandstofkosten met 75% of meer kan verminderen, iets dat wellicht mogelijk is met verlengde zelfvoorzienende periodes.


27 maart 2015 - PARKHOMOV REPLICEERT OPNIEUW HET ROSSI EFFECT - DE UITDAGING IS AAN DE WETENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAP Het werk van Alexander Parkhomov heeft een grote impact gehad op de gemeenschap van LENR volgers (hoe klein die ook is), toen hij het Lugano testverslag nam en via volhoudende en nauwgezette analyse en vakkundige experimenten het blijkbaar voor elkaar heeft gekregen het Rossi Effect talloze malen te repliceren.


Professor Alexander Parkhomov


27 maart 2015 - PARKHOMOV TESTVERSLAG GEPUBLICEERD MET VERTALING Alexander Parkhomov’s (Russisch talige) verslag is hier geupload. Veel dank aan Peter Gluck voor het verschaffen van een Engelse vertaling van het verslag op Ego Out. Ik (Frank Acland) heb zijn vertaling gecombineerd met de slides van de presentatie in dit document.

Conclusies

1. Het apparaat werkte continue gedurende meer dan 3 dagen, produceerde meer dan tweemaal zoveel als de toegepaste elektrische stroom. 50kWh of 18MJ werden geproduceerd bovenop de toegepaste elektrische stroom. Deze hoeveelheid energie kan ook geproduceerd worden met het verbranden van 350gr olieproducten.

2. De druk in de reactorkamer gedurende het langzame opwarmen was relatief laag (in dit experiment tot zo’n 5 bar).

3. De overgebleven gebruikte brandstof had het aanzien van zachte druppeltjes met een gouden kleur gemixt met grijs poeder.

4. Deze overgebleven gebruikte brandstof werd opgestuurd voor analyse op atomische en isotopische samenstelling. Maar de resultaten zijn helaas nog niet binnen.


27 maart 2015 - PARKHOMOV's KATTENKRUID: DE ONGELOOFLIJKE BRANDSTOF VAN DE E-CAT Gedurende de afgelopen twintig jaar, sinds 1989 toen Pons en Fleischmann de technologie aan de wereld presenteerden, hebben onderzoekers ervan gedroomd om een robuuste en economisch levensvatbare versie van deze technologie te ontwikkelen. Deze droom is nu gerealiseerd door het Rossi Effect, en de experimenten van Alexander Parkhomov blijken dat aspect van de technologie op een eenvoudige wijze te demonstreren. Als zijn resultaten succesvol kunnen worden gerepliceerd, dan kan een zwarte zwaan effect het resultaat zijn.


27 maart 2015 - VIDEO VAN PRESENTATIE ALEXANDER PARKHOMOV GEPUBLICEERD

 

Een Russisch sprekende bezoeker op de LENR Facebookpagina verklaart:

‘3 dagen een COP van 2.5 (bij strenge beoordeling) 3.3 (bij minder strenge beoordeling). In feite spreekt hij niet over een zelfvoorzienende modus… hij deed een strikte beoordeling met het oog op reacties van critici.’

Het Martin Fleischmann Memorial Project heeft de slides van de presentatie opgeslagen, zie deze link


26 maart 2015 - AIRBUS VERTEGENWOORDIGERS OP 10 APRIL IN MILAAN AANWEZIG OP LENR-CITIES EVENT - EEN ANDERE 'ZEER GROTE GROUP' IS OOK GE¤NTERESSEERD IN LENR ONDERZOEK Eerder vandaag postte AlainCo op het LENR-forum dat LENR-Cities CEO Michel Vandenberghe hem had bevestigd dat de Airbus Group hoofdwetenschapper, Jean-Francois Geneste, op de LENRG “G-Day” conferentie op 10 april in Milaan aanwezig zal zijn en dat er tevens nog een Airbus vertegenwoordiger zal zijn.


http://lenr-cities.com


23 maart 2015 - VLIEGTUIGBOUWER AIRBUS DIENT PATENTAANVRAAG IN VOOR EEN LENR ENERGIEOPWEKKEND APPARAAT
Met dank aan AlainCo voor het melden van een onlangs gepubliceerde patentaanvraag ingediend door de Europese vliegtuigbouwer Airbus voor een ‘apparaat en methode voor energieopwekking’. Het blijkt dat het patent op 17 september 2013 werd ingediend en publiekelijk werd gemaakt op 19 maart 2015.


22 maart 2015 - ELEKTRISCHE HITTESPOEL VERBRAND, NA VERVANGING START DE REACTOR WEER OP
De operatie van de reactor werd op 10:50 op 20 maart (Moskou tijd) onderbroken vanwege een verbrande elektrische hittespoel. Gelukkig was de buis met brandstof niet beschadigd. Toen er een vervangende hittespoel werd gebruikt, HERSTARTTE!! de reactor op 11:10 21 maart en draait nog steeds.


19 maart 2015 -
Zojuist ontving ik van sneltekenaar Willem de onderstaande sublieme cartoon om te gebruiken op mijn website. Dank je wel Willem!


http://www.sneltekenaarwillem.nl


19 maart 2015 - PARKHOMOV DOORBRAAK - GE▄PDATET VERSLAG EN FOTO - NOG STEEDS DRAAIEND MET COP 3.2
Uiteindelijk in staat een reactor te maken die langere tijd draait. De temperatuur van 1200 graden Celsius werd bereikt op 16 maart 23:30 na een geleidelijk opvoerende hitte en de temperatuur houdt tot nu toe stand. Heaterverbruik is 300W, COP = 3.


17 maart 2015 - ZELFVOORZIENENDE MODUS (SSM)
Andrea Rossi: De centrale draait goed. Zeer lange SSM periodes. Zeer lang.

SSM staat voor self-sustain mode (zelfvoorzienende modus) wanneer de E-Cat doorgaat met de reactie terwijl de externe energiebron is uitgeschakeld. Hoe langer de SSM periode, hoe beter. En hoe hoger het COP, des te meer geld de klant bespaart op energie, en dat is waar het bij de E-Cat om gaat, dat er bij de uiteindelijke analyse energiebesparingen worden vastgesteld.


16 maart 2015 - REGEREN IS VOORUIT ZIEN...
Neem even de tijd en denk er eens goed over na, het ontvangen van een e-mail met daarin gedetailleerde uitleg over alle voordelen van de zojuist om de hoek klaar staande LENR techniek/energie en met bijgaande overtuigende details waarom de gevestigde wetenschap dergelijke techniek volledig ten onrechte blijft ontkennen, is dat niet het belangrijkste dat je als politicus die niet op de hoogte van die feiten is, kan overkomen? Als de doorbraak komt en je bent als overheid niet bekend met die bron van energie, dan zullen de nadelen voor je land groot zijn.


http://www.sneltekenaarwillem.nl


13 maart 2015 - INTERESSE IN LENR NEEMT ONDER BEPAALDE WETENSCHAPPERS TOE
Vessela Nikolova: In de afgelopen 12 - 18 maanden zijn er vele tastbare aanwijzingen geweest van een groeiende interesse in LENR onder verschillende ‘typen’ wetenschappers, met name natuurkundigen. Ik zou mijn aandacht willen vestigen op enkele van hen, gewoon om de lezer een idee te geven van de voortgaande trend.


13 maart 2015 - 1MW E-CAT CENTRALE: TOT NU TOE NOG GEEN BRANDSTOF BIJGEVULD
Frank Acland: Ik stelde op het Journal of Nuclear Physics een paar vragen aan Andrea Rossi betreffende het werk aan de 1MW centrale:


7 maart 2015 - ARAB NEWS REDACTIONEEL ARTIKEL SPOORT BEDRIJVEN AAN R&D TE ONDERSTEUNEN - OOK KOUDE KERNFUSIE WORDT GENOEMD
Een redactioneel artikel dat vandaag (6 maart 2015) is gepubliceerd in Arab News, een Engelstalige, dagelijkse krant in Saoedi-Arabië, spoort bedrijven aan niet te verzuimen geld te steken in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën.


5 maart 2015 - Vandaag kreeg ik op mijn oproep van 23 januari aan de Nederlandse politiek een behoorlijk late reactie van de PvdA (zie ook de UPDATE):

‘Geachte heer Harmans,

Dank voor uw mail. Of deze techniek echt werkt en grootschalig rendabel is in te zetten kunnen wij onmogelijk beoordelen. Het is aan wetenschappers om dit te onderzoeken.

Met vriendelijke groet,

Xxx Xxxxxxx
Beleidsmedewerker Tweede-Kamerfractie Partij van de Arbeid’

Het is duidelijk, de PvdA wijst het liefst naar anderen om aandacht aan LENR te besteden. En zo bevinden we ons in een impasse: de wetenschap vertikt het om onderzoek te doen en de politiek vertikt het om de wetenschap onderzoek te laten doen en zo hopen de politiek en de orthodoxe wetenschap blijkbaar (met wat hulp van de gevestigde media) dat we nog eens 25 jaar doormodderen met de fossiele brandstoffen. Alle ellende daarvan weegt blijkbaar niet op tegen het financiële voordeel die een dergelijke vorm van energie de politiek oplevert. Maar wel de mond vol hebben van duurzame energie!?

UPDATE
Opmerking Paul Harmans - Energy Catalyzer NL: geachte burger en bezoeker van deze website, denk er beslist van wat je ervan denken wilt! (Ik heb de meest in het oog springende opmerking in onderstaande mail in vette en gekleurde tekst gezet!)

Geachte heer harmans,

Het was prettiger geweest als u even had overlegd of u onze reactie inclusief mijn naam kon publiceren. Ik verzoek u vriendelijk iig mijn naam weg te halen. Ik spreek uiteraard namens de tweede kamer fractie maar ben zelf geen politicus.

Dan inhoudelijk, wij krijgen regelmatig technische ideeën voorgelegd. Of ze inhoudelijk echt iets kunnen betekenen voor onze duurzame energievoorziening is de vraag. Nogmaals, dat kunnen wij onmogelijk beoordelen. Dat zal vanuit de wetenschap en/ of de markt moeten komen. Blijkbaar is de technologie die u graag verder wilt promoten niet interessant genoeg.

Met vriendelijke groet,

Xxx Xxxxxxx


5 maart 2015 - LUGANO TESTERS CONTINUEREN HUN WERK: MATS LEWAN
Veel mensen hebben zich afgevraagd wanneer we een update krijgen van het team dat de E-Cat testte en het Lugano testverslag schreef. Andrea Rossi heeft aangegeven dat we herzieningen en updates op het originele document kunnen verwachten, maar er zijn geen significante veranderingen geweest sinds het verslag afgelopen oktober werd gepubliceerd.


5 maart 2015 - Hot-Cat 2.0: How last generation E-Cats are made
Het eerste technische boek over de E-Cat technologie is zojuist uitgekomen. De titel is ‘HOT-CAT 2.0: How last generation E-Cats are made’ en het is een waardevolle introductie in de meer gevorderde reactoren ontwikkeld door Andrea Rossi en Industrial Heat.


Amazon


25 februari 2015 - CURRENT SCIENCE JOURNAL PUBLICEERT SPECIAAL VERSLAG OVER LENR
Current Science is een peer-reviewed, interdisciplinair wetenschapsjournal dat twee maal per maand wordt gepubliceerd door de Current Science Association, in samenwerking met de Indian Academy of Sciences.


21 februari 2015 - KAN LENR SNELLER MASSAAL GEBRUIKT GAAN WORDEN DAN ELKE ANDERE TECHNOLOGIE?
Je hoort vaak dat nieuwe technologieën steeds sneller wereldwijd massaal gebruikt gaan worden - van elektriciteit, telefonie, radio en televisie naar PC’s, mobiele telefonie en het web. Dus, waar plaatsen we in dit plaatje de op LENR gebaseerde technologieën?


20 februari 2015 - GROEIENDE LIJST VAN PRESTATIES GEEFT AAN DAT ANDREA ROSSI EN DE E-CAT SERIEUS GENOMEN MOETEN WORDEN Frank Acland:
Ik volg het verhaal van de E-Cat sinds begin 2011 en besteedde aandacht aan het meeste van wat Andrea Rossi gedurende de jaren heeft geschreven en gezegd, en hij heeft een hoop geschreven en gezegd. Hij heeft altijd aangegeven vertrouwen in het bestaan en de functionaliteit van zijn technologie te hebben en hij heeft vele beweringen gedaan over wat hij hoopte en verwachtte met de E-Cat te kunnen doen.


19 februari 2015 - Rossi schreef op het JONP waarom hij deze foto’s heeft vrijgegeven en tevens een klein beetje over wat erop te zien is:

John,

Ik wilde onze lezers een cadeautje geven. Natuurlijk zal er gedurende de test die nu loopt nog wel het een en ander veranderen, de aard van de foto’s is echter om geen details te onthullen die wij als cruciaal beschouwen.

De centrale is meer complex dan op de foto’s lijkt, maar ze geven je desondanks een idee van hoe het eruit ziet. Er zullen geen foto’s meer onthuld worden totdat de test is afgelopen.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


18 februari 2015 - ANDREA ROSSI GEEFT FOTO's VRIJ VAN 1MW LENR/KOUDE KERNFUSIE CENTRALE
Met dank aan David Nygren van het LENR Forum voor het melden van een nieuwe website: http://andrea-rossi.com die blijkbaar zeer onlangs is verschenen. De website toont enkele interessante foto's van wat lijkt een nieuwe E-Cat centrale te zijn. Misschien zijn ze zelfs van de huidige centrale in de fabriek van de Amerikaanse klant?


17 februari 2015 - RUSSISCHE WETENSCHAPSMEDIA PRAAT OPENLIJK OVER LENR: TRACHTEN ZIJ EEN VOORSPRONG OP DE WESTERSE WETENSCHAP TE KRIJGEN?
Tracht de Russische wetenschap, door openlijk over LENR te praten en met een reeks conferenties over LENR op de universiteiten van Moskou en op onderzoekscentra, een voorsprong op de Westerse wetenschap te krijgen?


13 februari 2015 - 'WE ZITTEN OP HET KANTELPUNT' (BRIAN WESTENHAUS)
Brian Westenhaus heeft een artikel geschreven waarin hij zijn beoordeling van de huidige situatie met LENR/E-Cat technologie geeft. Zijn artikel is gepubliceerd op New Energy and Fuel en Oilprice. Zijn algemene houding is zeer direct, met name de replicatie-inspanningen van Parkhomov, MFMP en anderen. Westenhaus zegt dat de positieve resultaten van Parkhomov, tezamen met de testresultaten van de E-Cat in het Lugano verslag, een goed teken zijn voor de beweringen van Rossi en behoorlijke twijfel oproepen aan wat de critici al die jaren over Rossi hebben gezegd, namelijk dat het om bedrog ging.


11 februari 2015 - BLACKROCK INC. 's WERELDS GROOTSTE VERMOGENSBEHEERDER VOLGT LENR NAUWGEZET
‘We volgen nauwgezet opkomende experimenten van nieuwe technologieën zoals low-energy nuclear reaction en fusie. Deze inspanningen zullen, indien succesvol, de huidige status-quo compleet veranderen en schade toebrengen aan de traditionele energieleveranciers. Het is het waard om dit te volgen. Mensen neigen te overschatten wat er in een jaar kan worden gedaan, maar onderschatten wat er in een periode van 10 jaar kan gebeuren.’


9 februari 2015 - WORKSHOP OVER ROSSI/PARKHOMOV HITTE OP CIAM (RUSSISCH INSTITUUT LUCHT- EN RUIMTEVAARTTECHNIEK)
Aankondiging CIAM workshop ‘natuur- en wiskundig model van stralingshitte in de verbrandingskamers van gasturbines en hitteopwekking in de generatoren van Rossi - Parkhomov’ op donderdag 19 februari 2015 op het Central Institute of Aviation Motors.


8 februari 2015 - 'KOUDE FUSIE - ALS DIT WAAR IS, DAN IS DE OLIE WAARDELOOS' (NOORS TU MAGAZINE)
De schrijver, Odd Richard Valmot, kijkt naar de implicaties van de mogelijkheid van commercieel beschikbare LENR-energie en hij interviewt Nils Holme, ingenieur op het gebied van technische natuurwetenschappen aan het Norwegian Institute of Technology (NTH), hij was betrokken bij de organisatie van een seminar in Oslo waarop verscheidene experts met elkaar spraken over de recente ontwikkelingen op het gebied van LENR.


8 februari 2015 - Teleurstellend resultaat ‘oproep aan de politiek’
Het lijkt erop dat de Nederlandse politiek vooralsnog blind en doof is voor de ontwikkelingen op het gebied van LENR. Op de verstuurde mail van twee weken geleden is nagenoeg geen enkele reactie gekomen. Alleen de SP en het CDA lieten weten het mailtje te hebben doorgestuurd naar hun woordvoerder energie. Van die woordvoerders kwam geen nadere reactie meer. Een groot aantal politici gaf geen enkele reactie op de ontvangen mail, een enkeling had zijn mailprogramma zo ingesteld dat het automatisch een antwoord verstuurt van de volgende strekking: ‘Ik ben u erkentelijk voor de moeite die u neemt om mij te schrijven. Uw ervaringen en gedachten neem ik graag mee bij de voorbereiding van standpunten en debatten.’ Hoe dat dan in zijn werk moet gaan als de ontvangen mail sporadisch of misschien wel nooit wordt gelezen is voor mij een raadsel.

Ik heb de mail ook naar een aantal organisaties gestuurd die zich met duurzame energie bezighouden. Allemaal doen ze dat omdat ze (volgens hun website) begaan zijn met de natuur, het milieu en de gezondheid van mens en dier. Maar van geen van deze organisaties heb ik een reactie ontvangen. Vreemd, als je zo verknocht bent aan je doelstellingen, dat je dan geen enkele interesse hebt voor iets dat een 100% oplossing biedt voor al het leven op aarde!


5 februari 2015 -
Groot artikel over koude kernfusie in Noors technisch magazine (Teknisk Ukeblad) in de rubriek Industrie, met als titel: ‘KOUDE FUSIE - Als dit waar is, dan is de olie waardeloos’.


http://www.tu.no/industri/2015/02/05/-hvis-dette-er-sant-blir-oljen-verdilos


3 februari 2015 - HET LIJKT EROP DAT GROTE BANKEN WETEN VAN KOUDE KERNFUSIE
De olieprijs blijft dalen. En de meeste analisten schijnen ervan overtuigd te zijn dat zij de reden daarvoor kennen - het ligt aan de aanvoer, of de vraag, of Poetin, of Saudi-Arabië, of Syrië, of… Maar wat nu als het iets compleet anders is, alleen bekend bij mensen aan de top van ’s werelds grootste banken. En aan jou. Namelijk dat een nieuwe, schone en in principe oneindige bron van energie mogelijk de olie gaat vervangen (en gas, kolen en kernenergie).


1 februari 2015 - Engelstalig verslag van Alexander Parkhomov met nieuwe gegevens en details
Er is een nieuw en up-to-date verslag van Alexander Parkhomov gepubliceerd waarin informatie is te vinden uit een eerder verslag dat hij in december publiceerde, plus nieuwe informatie en details van vervolgexperimenten die hij heeft uitgevoerd.
http://www.scribd.com/doc/254323365/ParkhomovPaper-20150129-English

conclusies

Experimenten met de replica van de Rossi hoge temperatuur reactor, geladen met een mix van lithium aluminium hydraat en nikkel, tonen aan dat op temperaturen rond 1100 graden Celsius of hoger, het apparaat werkelijk meer energie produceert dan het verbruikt. Het niveau van ioniserende straling gedurende reactoroperaties overschrijdt de achtergrondstraling nauwelijks. De densiteit van de neutronenstraling overschrijdt de 0,2 neutronen/cm niet.


31 januari 2015 - WIRED UK SCHRIJFT OVER DE LAATSTE LENR ONTWIKKELINGEN
David Hambling, die schrijft voor WIRED UK, is één van de weinige journalisten die gedurende de jaren aandacht heeft besteed aan de LENR ontwikkelingen. Hij heeft zojuist een nieuw artikel geschreven, getiteld: ‘The Cold Fusion Race Just Heated Up’ (De koude kernfusierace komt op gang), waarin hij het Lugano testverslag aanhaalt en het laatste experimentele testverslag van Alexander Parkhomov.


29 januari 2015 - ROSSI: PARKHOMOV's REPLICATIE IS EEN GOEDE ZAAK VOOR ONS ALLEMAAL
Ik (Frank Acland) heb een opmerking aan Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics gezonden waarin ik hem de links verschafte met daarin de recente gegevens gepubliceerd door Alexander Parkhomov, en de video van zijn experiment en ik heb hem gevraagd wat zijn gedachten hierover zijn, over Parkhomov’s blijkbare succes bij het repliceren van het Rossi effect.


29 januari 2015 - HET PARKHOMOV EFFECT KAN LEIDEN TOT EEN KOUDE KERNFUSIE/LENR DOORBRAAK IN 2015
Terwijl Alexander Parkhomov voortgaat met spreken en publiceren over zijn werk en inspanningen aan de Lugano E-Cat replicatie, wordt het duidelijk dat zijn werk de hoofdzakelijke bron van aandacht wordt voor de mensen die het LENR verhaal volgen.


25 januari 2015 - HINDOE KRANT PROMOOT LENR ALS DE 'ANDERE KERNENERGIE'
Volgend op het nieuws van gisteren dat er in het Indiase wetenschappelijke magazine ‘Current Science’ een speciale sectie wordt opgenomen waarin aandacht aan LENR wordt besteed, komt M. Ramesh in ‘the Hindu BuisinessLine’, Indiaas op één na grootste Engelstalige krant, met een artikel getiteld: “Do not forget the 'other' nuclear”. (Vergeet die ‘andere’ kernenergie niet.) De schrijver haalt alle laatste ontwikkelingen op dit gebied aan, inclusief het Lugano testverslag, Alexander Parkhomov’s replica van de Hot Cat en het komende speciale verslag van Current Science.


25 januari 2015 - GEDACHTEN BIJ HET UITROLLEN VAN LENR OP DE MARKT
Wat betreft het antwoord van de Engelse minster van het ministerie van energie en klimaatverandering, dat is op zijn minst het 2e antwoord van hem waarvan ik op de hoogte ben en wellicht wel het derde, dat verschaft voldoende details zodat we weten dat zij op zijn minst op de hoogte zijn van LENR en mogelijk volgen zij het van dichterbij dan wij ons kunnen voorstellen. In feite, iedereen die een beetje oplet weet dat er VELE landen zijn die het zeer nauw volgen. Eén ding dat al vele malen door veel mensen is gezegd en waar ik het 100% mee eens ben, is: zodra 1 land LENR heeft, zullen alle andere landen aan boord klimmen of ten dode opgeschreven zijn.


24 januari 2015 -
Ik kreeg zojuist van Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de SP het volgende mailtje op mijn oproep aan de politiek:

Geachte heer Harmans,
Uw bericht stuur ik door aan onze woordvoerder energie Eric Smaling.
Met vriendelijke groet,
Harry van Bommel
Tweede Kamerlid SP
Woordvoerder Europese en Buitenlandse zaken


24 januari 2015 - ZINSPEELT BILL GATES OP LENR IN ZIJN JAARLIJKSE NIEUWSBRIEF?
Bill Gates heeft zijn jaarlijkse nieuwsbrief geschreven waarin hij aangeeft wat hij met zijn inspanningen met de Bill and Melinda Gates Foundation tot stand wil brengen. Hij praat over een ‘grote inzet’ die hij zal doen, welke de levens van de armsten op aarde ingrijpend zal verbeteren gedurende de komende vijftien jaar vanwege ontwikkelingen in de technologie...

Opmerking Energy Catalyzer NL
Ook als Bill Gates niet op LENR zinspeelt (hoewel het er wel op lijkt) dan nog is hetgeen hij benadrukt - ‘het ontwikkelen van energiebronnen die goedkoper zijn, naar behoefte kunnen worden ingezet en nul% CO2 uitstoten’ - van het grootste belang. En ook al zou er geen klimaatverandering zijn, dan nog moeten we overschakelen naar schone vormen van energie. Als we ons gezonde verstand gebruiken kunnen we LENR niet blijven negeren en maar doorgaan met het verstoken van fossiele brandstoffen en onszelf en de planeet ermee vergiftigen. Welke politicus durft?


23 januari 2015 - OPROEP AAN DE NEDERLANDSE POLITIEK
Deze mail is naar diverse politici en enkele relevante instellingen gestuurd. Over een tijdje zal ik wat ontvangen reacties (of citaten daaruit) weergeven. (Zie daarvoor de update van 8 februari 2015 onderaan het artikel.)


21 januari 2015 - NOORSE ACADEMY OF TECHNOLOGICAL SCIENCES DOET VERSLAG VAN LENR SEMINAR - EEN VOORBEREIDING OP HET VERSCHIJNEN VAN LENR
Een artikel op de Noorse website Tekna - gepubliceerd door de Academy Of Technological Sciences met meer dan 64.000 professionele leden - doet verslag over het seminar dat afgelopen november in Oslo werd gehouden en waarop het belang van LENR (Low Energy Nuclear Reactions) technologie werd besproken en hoe dat Noorwegens toekomst kan beïnvloeden. Tekna was één van de sponsors van het seminar.

Professor (emeritus) Hans Haakon Faanes, NTVA, SET/Tekna
Indien commerciële LENR producten in ontwikkeling een succes zullen zijn, dan zullen we geconfronteerd worden met een energie revolutie, positief voor de wereldwijde gemeenschap, maar wellicht nadelig voor de Noorse economie. Het is van het grootste belang dat deze ontwikkelingen nauw gevolgd worden zodat de effecten op de economie niet als een verrassing komen en dat de industriële mogelijkheden zo worden afgestemd dat we ervan kunnen profiteren.


20 januari 2015 - Nieuwe Parkhomov lezing op 29 januari - ‘nieuwe experimentele resultaten met de analoge hoge temperatuur reactor’

De Russische wetenschapper Parkhomov die met succes een replica van een E-Cat reactor maakte en daarmee een COP van 2.5 behaalde, geeft zoals bekend op 27 januari een lezing op het Russische nucleaire instituut VNIIAES. Inmiddels is bekend dat hij ook op 29 januari een lezing geeft aan de People’s Friendship University in Moskou, waarbij hij nieuwe resultaten van zijn replica LENR fusiereactor bekend zal maken.

Let op Westerse politiek, -wetenschap en -gevestigde media(!!), China heeft al contracten met Rossi (Industrial Heat) getekend om de koude kernfusie te gaan toepassen en in licentie te bouwen, Rusland kon wel eens op eigen houtje deze vorm van energie gaan ontwikkelen en toepassen en dan is het voor de Westerse wereld wat de economie betreft als een schildpad die in de verte twee hazewindhonden ziet verdwijnen!


18 januari 2015 - Hier is een nieuw commentaar van Andrea Rossi als respons op een vraag die ik op het JONP stelde of de ‘miljoenen stuks per jaar’ refereert aan industriële of huishoudelijke E-Cats:

Frank Acland,

De industriële centrales zijn volwassen, en aan het eind van de R&D periode (onderzoek en ontwikkeling) van de centrale bij de klant van Industrial Heat, zal de expansie zich reeds op solide basis bevinden, als de resultaten positief zijn (ik moet je eraan herinneren dat de resultaten ook negatief kunnen zijn en in dat geval zullen de zaken een stuk moeilijker gaan). Een grote onderneming zijn de huishoudelijke E-Cats waar we voor wat betreft de toekomst aan werken. We testen een nieuw ontwerp dat vreselijk interessant is, en gelijktijdig daarmee werken onze experts aan de veiligheidscertificering ervan. Als ik het heb over miljoenen stuks, dan bedoel ik natuurlijk huishoudelijke apparaten. Iemand zij ooit: “Ik heb een droom…”. Die heb ik ook.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


18 januari 2015 - ALEXANDER PARKHOMOV GEEFT OP 27 JANUARI EEN PRESENTATIE OP HET RUSSISCHE NUCLEAIRE INSTITUUT VNIIAES
27 januari 2015, op dinsdag 14:00 VNIIAES (Ferghana, 25) in zaal 615 zal het volgende seminar worden gegeven: ‘De studie naar lage-energie nucleaire reacties - een nieuwe richting binnen de wetenschap’.


17 januari 2015 - INDUSTRIAL HEAT WERKT 'HARDER DAN JE JE KUNT VOORSTELLEN' AAN CERTIFICATIE EN INDUSTRIALISATIE
Hier is een interessant antwoord op een vraag van een lezer op het Journal of Nuclear Physics over wanneer de E-Cat technologie uiteindelijk gebruikt kan gaan worden, iets waarvan ik zeker weet dat veel lezers zich dat afvragen. Er wordt geen definitief antwoord gegeven, maar wellicht krijgen we door Rossi’s reactie wel een idee van wat zich afspeelt op de hoofdvestiging van Industrial Heat:
Plus UPDATE 18 januari


17 januari 2015 - ROBERT DUNCAN START INSTELLING VOOR LENR ONDERZOEK AAN TEXAS TECH (Sluit McKubre zich daarbij aan?)
Prima werk van Gerrit, hij ontdekte een belangrijke ontwikkeling aan de Technische Universiteit van Texas:


16 januari 2015 - MICHAEL MCKUBRE BEOORDEELT HET PARKHOMOV EXPERIMENT
Michael McKubre, directeur van het Energy Research Center van het Materials Research Laboratory bij SRI International in Palo Alto, Californië, is een welbekende en jarenlange onderzoeker op het gebied van LENR. Hij heeft in het Infinite Energy magazine een artikel gepubliceerd waarin hij het onlangs gepubliceerde experiment, waarbij gebruik werd gemaakt van een Hot-Cat replica, van Alexander Parkhomov beoordeelt.


14 januari 2015 - LENR CITIES CEO MICHEL VANDENBERGHE OVER DE CONFERENTIE AAN DE OXFORD UNIVERSITEIT
Het onderstaande commentaar werd door LENR-Cities CEO Michel Vandenberghe op zijn LinkedIn pagina geplaatst, het gaat over een LENR-Cities conferentie gehouden bij het Magdelene College aan de universiteit van Oxford, Engeland, in het weekend van 10/11 januari


14 januari 2015 -
Een vraag en antwoord op het JONP op 11 januari 2015 betreffende de certificering van de E-Cat in China:

Frederic Maillard
January 11th, 2015 at 8:40 AM
Geachte Dr. Rossi,
Wanneer denkt u dat u in China de E-Cat gecertificeerd krijgt voor industrieel gebruik, als dat al niet het geval is?
Hartelijke groeten,
FM

Andrea Rossi
January 11th, 2015 at 6:46 PM
Frederic Maillard,
Binnenkort.
Vriendelijke groeten,
Andrea Rossi

Een opmerking van een bezoeker van Energy Catalyzer NL is de volgende:

Lage lonen plus goedkope energie zal de Chinese economie gedurende een periode een geweldig voordeel geven. Prognoses gaven allang aan dat China de USA en Europa economisch zou inhalen deze eeuw. De acceptatie van de E-Cat door de Chinese overheid kan dit proces alleen maar versnellen. Kortzichtigheid van westerse wetenschappers, journalisten en politici moet daarvoor verantwoordelijk worden gesteld.


10 januari 2015 -
Een vraag en antwoord op het JONP op 9 januari 2015 betreffende de timing van de commerciële fase van Industrial Heat’s werk volgend op de conclusie van de jaarlange test van de 1MW centrale:

Vraag: U zei dat volgens het meest positieve scenario, de commerciële fase mogelijk kort na het eind van de testperiode van de 1MW centrale wordt opgestart. Als alles gaat zoals verwacht, nogmaals, volgens het meest positieve scenario, hoelang zal deze test dan nog duren?

Antwoord Andrea Rossi: Jack, volgens het beste scenario zou dat kunnen zijn tussen november 2015 en januari 2016.

Frank Acland (www.e-catworld.com): Als dit het meest positieve scenario is, dan denk ik dat we dit jaar geen belangrijk nieuws meer van Industrial Heat zullen horen, het zal op zijn vroegst 2016 worden. We zouden natuurlijk nog verrast kunnen worden dit jaar, maar dingen van deze orde van grootte duren in het algemeen langer dan de meest optimistische mens verwacht. We zitten blijkbaar altijd te wachten op weer een test van Rossi en Co.!


10 januari 2015 - ALEXANDER PARKHOMOV NODIGT MFMP UIT NAAR MOSKOU TE KOMEN
Ik denk dat dit goed nieuws is voor hen die het werk van Dr. Alexander Parkhomov en ook dat van het Martin Fleischmann Memorial Project volgen. Beide werken op hun eigen wijze om een manier te vinden om op zijn minst de resultaten van de Lugano E-Cat test te benaderen. Dr. Parkhomov lijkt daarmee tot nu toe het meeste succes te hebben, hij meldde een overmatige hitte van 258 procent met zijn reactor (een COP van 2,5).


9 januari 2015 - ROSSI: "IK DENK DAT HET TE LAAT IS OM ONS IN TE HALEN"
Hier is een interessante uitwisseling op het Journal of Nuclear Physics: ...Gedurende jaren ben ik beschouwd als een imbeciel die God weet waarom geluk had, die dingen maakte zonder te begrijpen wat het doet (in de beste gevallen). Of, meer vriendelijk, een oplichter.


5 januari 2015 -
DE WAARHEID OVER HET FLEISCHMANN-PONS EXPERIMENT In 1989 kondigden Martin Fleischmann en Stanley Pons, twee eminente elektrochemici - in het bijzonder Fleischmann, die werd beschouwd als één van de grootste elektrochemici in de wereld en voor zijn bijzondere bijdrage was genomineerd voor een Nobelprijs - in een persconferentie aan dat je via de juiste elektrochemische methodes de beroemde nucleaire fusie kan opwekken die zo vergeefs wordt gezocht door fysici.
Plus voorwoord Energy Catalyzer NL: Wellicht is het voor de nieuwkomers op deze website wel handig om uit te leggen wat het Fleischmann en Pons koude kernfusie experiment te maken heeft met de huidige aandacht voor de E-Cat.
Plus opmerking Energy Catalyzer NL: Aan bovenstaand verhaal kan worden toegevoegd dat Fleischmann en Pons meerdere experimenten met het laden van deuterium in palladium deden. In één daarvan hadden ze maandenlang een blokje palladium van ongeveer een kubieke centimeter...


31 december 2014 -
EEN EXCLUSIEF INTERVIEW MET ANDREA ROSSI Vessela Nikolova: Ik deed één dezer dagen een lang interview met Andrea Rossi. Ik wil dat graag als een speciale Nieuwjaarsgift geven aan hen die mijn boek ‘E-Cat – The New Fire’ hebben gekocht of dat alsnog gaan kopen.


28 december 2014 -
Na drie jaar continue branden zijn mijn (Paul Harmans) kristalbatterijen nog lang niet aan hun eind. Ik herhaal wat ik op 20 oktober 2013 ook al op deze website meldde: elke week wat water erbij en het LED fietsachterlicht met 3 LEDjes erin blijft maar gaan. De kristallen in de koperen bakjes groeien steeds verder over de rand (je kunt de kristalkorsten evt afbreken en fijn maken en het poeder daarna weer in het bakje gooien) en nemen de groene kleur van de koperoxide over, maar dat doet niets af aan het voltage, na drie jaar (24/7) volcontinu werken nog steeds 1,68 volt.

Het is aan John Bedini te danken dat deze kristalbatterij aan de vergetelheid is ontrukt. Begin 1900 brandden vuurtorenlichten op deze batterijen, natuurlijk een stuk groter dan die van mij, maar de blokken magnesium in de koperen bakken bleven ook toen al jarenlang actief. Dat was niet helemaal naar de zin van de batterijenfabrikanten, die wilden wel eens van de volle planken af. Zij vervingen het magnesium voor zink en hoera! zink was veel eerder vergaan dan magnesium, dus weg volle planken. Natuurlijk kwamen jaren later de chemiejongens op het idee van de wegwerpbatterij die zij hebben gevuld met hun chemische troep, die zijn leeg voordat je er erg in hebt en dus koop je die dingen tegenwoordig in een 20stuks verpakking en na een maand grijp je weer mis. Ik snap natuurlijk ook wel dat de kristalbatterij in de vorm zoals op de foto niet geschikt is voor toepassing in van alles en nog wat, maar een handige jongen heeft daar beslist snel een andere verpakking voor gevonden.
http://www.energyfromthevacuum.com/Disc27CrystalBatteries/Disc27CrystalBatteries.html


28 december 2014 - HET BELANG VAN HET PARKHOMOV LENR VERSLAG Alexander Parkhomov heeft de koe bij de horens gevat en is aan de slag gegaan met een replicatie - en wat ik het meest bemoedigend aan zijn verslag vind, is dat het lijkt dat hij positieve resultaten heeft bereikt bij zijn eerste poging! Natuurlijk, hij heeft niet de COP niveaus gehaald die het Lugano team bereikte met Rossi’s reactor, maar ik denk niet dat dat een probleem is. Het meest belangrijke is dat iemand is opgestaan en heeft laten zien dat het mogelijk is om interessante resultaten te behalen en ik denk dat de consequentie hiervan heftig zal zijn.


24 december 2014 - INTERVIEW MET MATS LEWAN: 'WAAROM DE E-CAT WERKT...' Vessela Nikolova:
Ik had een interview met Mats Lewan, wetenschapsjournalist en ingenieur en schrijver van het boek ‘An impossible invention’, waarvan een paar weken geleden de tweede druk uitkwam.


24 december 2014 - 19th edition of the International Conference on Condensed Matter Nuclear Science: ICCF-19


http://iccf19.com/home.html

Het doel van ICCF-19 zal zijn de recente wetenschappelijke bevindingen bespreken, meer interesse bij het algemene publiek genereren en het stimuleren van een beter begrijpen van het belang van dit onderzoek en welke impact het op de maatschappij zal hebben. Om deze initiatieven te vervullen willen we gebruik maken van de Italiaanse media en de internationale pers, zowel wat betreft wetenschappelijke als niet-academische mediakanalen.


15 december 2014 - ROSSI OVER DE DUUR VAN DE BRANDSTOFLADING VAN DE E-CAT
Eén van de meest belangrijkste aspecten aan de E-Cat is dat het een hele kleine hoeveelheid ‘brandstof’ nodig heeft om te kunnen draaien. Het verslag van de Lugano test verklaart dat slechts één gram brandstof (het gewicht van een kleine paperclip) nodig was om gedurende 32 dagen te draaien, en dat deze brandstof de reactor in staat stelde om consistent meer dan 3 maal de hoeveelheid input-energie te produceren. De Lugano testers meldden tevens dat er geen teruggang was in de potentie van de lading gedurende de 32 dagen dat de reactor continue draaide.


15 december 2014 - TECHNICUS INTERVIEWT ROSSI OP ITALIAANSE WEB TV
Vessela Nikolova: De elektrotechnicus en M5S aanhanger Salvo Mandarà heeft een 52 minuten lang interview in het Italiaans met Andrea Rossi op zijn web TV kanaal Salvo5puntozero.tv geplaatst, het interview vond plaats op 12 december 2014 via Skype vanuit Miami, USA. Ik heb het voor u vertaald. Het volgende betreft alle relevante delen van het interview. Ik heb de vragen ingekort, die zijn in de originele versie zeer lang en ik heb alle onnodige delen in de antwoorden weggelaten.
PLUS: Aanvulling op dit artikel door Reint Holsbergen


11 december 2014 - SLOGAN VAN DE WEEK

~ Iedere milieu-activist of milieubewuste politicus die geen kennis wenst te nemen van de LENR
is geen knip voor zijn neus waard! ~


8 december 2014 - ROSSI: ZELFVOORZIENENDE MODUS VERREWEG DE HOOFDWIJZE VAN FUNCTIONEREN VAN DE 1MW E-CAT CENTRALE
Er is een interessante discussie vandaag op het Journal of Nuclear Physics aangaande de wijze van functioneren van de 1MW centrale waarvan Andrea Rossi zegt dat die momenteel al zijn aandacht vergt bij Industrial Heat.


5 december 2014 - MATS LEWAN PUBLICEERT 2E EDITIE VAN 'AN IMPOSSIBLE INVENTION'
Mats Lewan heeft de publicatie van de tweede editie van zijn boek ‘An Impossible Invention’ aangekondigd, het boek brengt het verhaal van Andrea Rossi en de E-Cat. De eerste editie werd in het begin van 2014 gepubliceerd en Mats verklaart op zijn blog enkele van de veranderingen die hij aanbracht.


5 december 2014 - ROSSI: INDUSTRIAL HEAT HEEFT EEN 'MODEL T' MASSAPRODUCTIESTRATEGIE VOOR E-CAT CENTRALES
Frank Acland: Nadat Rossi aan Henry Ford refereerde als respons op een vraag die ik hem gisteren over de E-Cat centrale stelde, ging ik vandaag verder op dat thema in.


4 december 2014 - DE ZWITSERSE KRANT NEUE Z▄RCHER ZEITUNG VRAAGT ZICH AF: 'IS KOUDE KERNFUSIE WEER IN DE MODE?'
Met dank aan hen die opmerkingen maakten over een artikel dat vandaag werd gepubliceerd in het Zwitserse, Duitstalige dagblad Neue Zürcher Zeitung, geschreven door Christian Speicher met als titel: ‘Is Koude Kernfusie weer in de mode?’ De neventitel is: ‘energie van dubieuze bron’ en het artikel kijkt op een ietwat behoedzame wijze naar het recente nieuws afkomstig uit de wereld van LENR, maar Speicher merkt op dat met Bill Gates die momenteel geïnteresseerd is en men aandacht aan LENR besteedt op andere achtenswaardige locaties zoals in Zweden, India, Finland en Noorwegen, het opeens sociaal acceptabel is om openlijk over koude kernfusie te praten.
Plus UPDATE: Overeenkomst Airbus met LENR-Cities


4 december 2014 - BOTSING MET EEN REPTILIAN
Elk jaar herdenken oud-studenten aan de universiteit van Leiden het feit dat op 26 november 1940 professor Cleveringa, een jurist, een redevoering had gehouden, waarin hij scherpe kritiek uitte op het besluit van de Duitse bezetters om alle joodse medewerkers aan de universiteit te ontslaan. Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten zijn er clubjes van oud-Leidenaars die omstreeks 26 november een feestje organiseren, waarbij ook een professor uit Leiden wordt uitgenodigd om een lezing te houden over een onderwerp van eigen keuze. Ook ons clubje in Luxemburg had voor donderdag 27 november een hoogleraar uitgenodigd, de astronoom Vincent Icke, ondermeer bekend om zijn interessante wetenschapscursiefjes in NRC-Handelsblad. Hij is ook redacteur geweest van enkele populair-wetenschappelijke tijdschriften.


3 december 2014 - DOME MAGAZINE OVER DE 'MIRACULEUZE MACHINE' (DE E-CAT)
Dome Magazine is een uitgave dat onderwerpen behandelt gerelateerd aan algemene belangen en politiek in de staat Michigan, en het publiceert vandaag (2 december 2014) een artikel van de hand van de gepensioneerde rechter en voormalig juridisch adviseur van de gouverneur, Lawrence M. Glazer, getiteld: ‘The Miraculous Machine’, het verschaft een eerlijk en gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van koude kernfusie en de recente ontwikkelingen rondom de E-Cat.


1 december 2014 - HOE POPULAIR ZIJN DE E-CAT EN LENR IN DE WERELD?
Ik (Vessela Nikolova) heb getracht de populariteit van de E-Cat en van LENR op objectieve wijze te checken met behulp van Google Trends, een krachtige analyse-tool gelanceerd in 2006 door Google. Google Trends stelt je in staat te zien hoe vaak specifieke zoekopdrachten gedurende een periode in de Google zoekmachine worden ingevoerd.


30 november 2014 - KOUDE FUSIE - WENS OF WERKELIJKHEID?
Het klinkt verleidelijk: schone energie zonder veel moeite. De koude fusie gold eens als een goede kandidaat hiervoor. Hoe staat het nu met die blijde boodschap van weleer?

Vertaler: Dit artikel is opvallend omdat het gepubliceerd werd in een vooraanstaand Duits wetenschappelijk tijdschrift, het soort tijdschrift waarin men het onderwerp Low Energy Nuclear Reactions (LENR) doorgaans niet met een tang durft aan te raken.


29 november 2014 - HUFFINGTON POST WETENSCHAPS BLOG ROEPT OP TOT MEER LENR ONDERZOEK
Op de Huffington Post Wetenschaps Blog van vandaag hebben David H. Bailey van het Lawrence Berkeley National Lab (gepensioneerd) en de Universiteit van Californië, en de gelauwerd Jonathan M. Borwein, professor in de wiskunde aan de Universiteit van Newcastle, Australië, een artikel geschreven getiteld 'Low Energy Nuclear Reactions: Papers and Patents' waarin zij serieus, maar zeer voorzichtig kijken naar enkele van de recente ontwikkelingen op het gebied van LENR.


23 november 2014 - EEN GENIAAL FYSICUS?
Portret van Andrea Rossi, de eclectische en veel besproken Italiaanse ondernemer die nucleaire energie heeft geproduceerd bij lage temperatuur. Een experiment waaraan de Zweedse Academie voor de Wetenschap haar zegen heeft gegeven.


22 november 2014 - MICHAEL MCKUBRE, HANNO ESS╔N EN ANDEREN NEMEN DEEL AAN NOORS SEMINAR OM HET MOGELIJKE LENR ALTERNATIEF VOOR OLIE TE BESPREKEN
Er is een zeer interessant artikel geplaatst in het Infinite Energy magazine, het is geschreven door Michael McKubre van SRI International en hij beschrijft een recent bezoek aan Noorwegen dat hij bracht op invitatie van Nils Holme, voorzitter van een comité georganiseerd door de Norwegian Academy of Technological Sciences (NTVA) en The Norwegian Society of Graduate Technical and Scientific Professionals (Tekna), hij werd door hen gevraagd over LENR te spreken op een seminar in Oslo op 5 november.

Opmerking Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
Zo zie je dat de ware professionals overal ter wereld opeens snappen dat er een energierevolutie voor de deur staat, maar dat de gevestigde oude media daar nog steeds doofstom voor zijn. Het Duitse magazine Der Spiegel komt niet verder dan onder andere de negatieve en kortzichtige mening van professor Stephan Pomp als belangrijkste opinie weer te geven. Pomp maakt zich echter onsterfelijk belachelijk en met hem de mainstream media, daar kiezen ze dus blijkbaar bewust voor, ieder ander die zijn gezonde verstand gebruikt komt tot heel andere conclusies wat LENR betreft.


20 november 2014 - ROSSI: "DE CONCURRENTIE IS NU ZEER SERIEUS"
Gulf News, de grootste Engelstalige krant in de (Perzische) Golfregio (Verenigde Arabische Emiraten, Dubai, Oman, Bahrein, Qatar, Koeweit, Jemen en Saoedi-Arabië), met een oplage van ongeveer 110.000 exemplaren, heeft zojuist gerapporteerd dat India op weg is naar Koude Kernfusie onderzoek.


17 november 2014 - INDIASE REGERING IS VERZOCHT KOUDE KERNFUSIE ONDERZOEKSPROGRAMMA OPNIEUW IN TE VOEREN (ROSSI's E-CAT WORDT GENOEMD)
Een artikel op de Indiase Business Standard website meldt dat enkele ‘top kernwetenschappers’ in India de nieuw gekozen regeringen hebben verzocht het koude kernfusie onderzoeksprogramma opnieuw in te voeren, met de bedoeling de vele energieproblemen die het land ondervindt op te lossen.


16 november 2014 - VERRASSEND: IH's PATENTAANVRAAG TOONT EEN COP VAN 11!
Vessela Nikolova: Ik heb onmiddellijk een opinie over dit document gevraagd van enkele bevriende ingenieurs en hier is de interessante informatie en het materiaal dat ik tot nu toe heb verzameld:

Ik (Paul Harmans - Energy Catalyzer NL) heb Vessela Nikolova om toestemming gevraagd om haar blogartikelen (zoals het bovenstaande) te mogen vertalen, hier haar antwoord:

Dear Paul,

I know and appreciate your website. Yes, you can translate the articles (as you already made with the link to the original version). Thank you for your interest in my work and kind regards,

Vessela Nikolova


14 november 2014 - HOOFDARTIKEL OVER ANDREA ROSSI IN PANORAMA - BELANGRIJK ITALIAANS MAGAZINE
Frank Acland: Ik ontving vandaag het volgende van Vessela Nikolova, schrijfster van de onlangs gepubliceerde biografie van Andrea Rossi: 'Verheugd kan ik je vertellen dat er, uiteindelijk, een lang en goed geschreven artikel over Andrea Rossi (het resultaat van een lang interview met hem), de E-Cat en mijn boek is gepubliceerd in het belangrijke Italiaanse magazine ‘Panorama’, het equivalent van het magazine ‘Time’ in de USA. Het lijkt op een teken dat er iets in beweging is gekomen.'


13 november 2014 - KOUDE KERNFUSIE: HET GEHEIM IS EINDELIJK VERTELD (FRANS ARTIKEL)
Contrepoints.org, een populaire, Franstalige, vooruitstrevende website waarop nieuws en lopende zaken worden gebracht, heeft een artikel gepubliceerd getiteld: Koude kernfusie: het geheim is eindelijk verteld, geschreven door Jean-Pierre Cousty.


12 november 2014 - EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE NIEUWE VORM VAN KERNENERGIE VAN ANDREA ROSSI
Dit artikel is geschreven door V.A. Oezikov, hoofd-ingenieur-technoloog aan het Russische Staatscentrum voor wetenschap van het Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Atoomreactoren. Oezikov schreef zijn artikel naar aanleiding van het onlangs gepubliceerde Lugano testrapport en hij ondersteunt in zijn artikel Andrea Rossi’s E-Cat krachtig. Dit kan een belangrijke doorbraak betekenen. Als het Russische wetenschapsestablishment publiekelijk stelt dat de E-Cat werkt, dan wordt het voor de Westerse wetenschappers (en journalisten!) wel erg moeilijk om in hun ontkenning en stilzwijgen te blijven volharden.


11 november 2014 - ROSSI OVER HET MAKEN VAN DE REACTOREN EN DE BRANDSTOF
Frank Acland: Vandaag stelde ik enkele vragen aan Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics over het maken van de reactor en het gereedmaken van de poeder gebruikt bij de Lugano test:


6 november 2014 - EEN NIEUWE PATENTAANVRAAG VOOR ANDREA ROSSI's E-CAT GEPUBLICEERD
Er is door het US Patent and Trademark office een nieuwe patentaanvraag gepubliceerd, de aanvraag is voor: ‘Apparaten en methodes voor hitteopwekking’, waarbij Andrea Rossi staat genoteerd als uitvinder en Industrial Heat LLC als de aanvrager. De gevolmachtigde is Leonardo Corporation.


5 november 2014 - ELFORSK PUBLICEERT ARTIKEL: ISOTOPENVERANDERING DUIDT OP 'KOUDE' NUCLEAIRE REACTIE
Het volgende is een ruwe (Google) vertaling van een artikel dat is gepubliceerd in het Elforsk Perspektiv magazine (#2, 2014). Elforsk is een coöperatief research and development bedrijf, opgericht en gefinancierd door Zweedse nuts- en energiebedrijven.


3 november 2014 - Rossi & 3 Hot-Cats op een rij!
Op de website van Vessela Nikolova (schrijfster van de biografie van Rossi) staat een nieuwe, grotere foto van Andrea Rossi in zijn lab. Op de foto zie je Andrea Rossi op 26 september 2013 in zijn Italiaanse fabriek in Ferrara, Italië. Deze keer zien we Rossi tegenover drie Hot-Cats op een rij staan.

Voor de originele grote foto ga je naar de volgende link en klik je (2x) op de foto:
http://www.ecat-thenewfire.com/blog/rossi-three-hot-cats-row


25 oktober 2014 - E-CAT "THE NEW FIRE": de Biografie van Andrea Rossi
Een nieuw boek dat veel details verschaft over de fascinerende E-Cat saga is nu beschikbaar, de titel is: E-Cat “The New Fire”.


24 oktober 2014 - HOREN, ZIEN EN ZWIJGEN
Nadat ik op 11 mei 2014 een e-mail had verzonden aan de Fusion Energy Foundation (een Nederlands initiatief), met daarin enkele terechte en kritische vragen over hun werkwijze, kwam daar geen reactie op. Een week later heb ik nogmaals om een reactie op die eerste mail gevraagd, maar ook daar reageerde men niet op. Inmiddels is het eind oktober 2014 en dik twee weken geleden is het onafhankelijke E-Cat testverslag gepubliceerd. Weer heb ik de FEF per e-mail gevraagd wat zij met deze nieuwe informatie gaan doen. Op hun website wordt namelijk met geen woord over dit nieuwe testverslag gerept. Zoals ik al verwachtte kwam er geen antwoord.


23 oktober 2014 - ROSSI: DE ENIGE EISEN VAN DE KLANT ZIJN: GELD VERDIENEN EN GEEN VERVUILING VEROORZAKEN (DE TIJD VAN TESTEN IS VOORBIJ)
Andrea Rossi: De professoren van het onafhankelijke testteam zijn onafhankelijk van ons. Wij van Industrial Heat zijn nu gefocust op de industriële centrale en het daarbij komende werk. Ons team moet het waar maken dat de werking van de 1MW centrale voldoet aan het contract dat we met de klant hebben afgesloten. Er is momenteel geen ruimte voor iets anders.


22 oktober 2014 - DE POMP FACTOR BIJ KOUDE KERNFUSIE, EEN OPEN BRIEF AAN STEPHAN POMP
Patrik Wiksten: Ik heb er geen enkele twijfel over dat u, Stephan Pomp, een competente en gerespecteerde professional aan de universiteit van Uppsala bent. U bent een professor en actief op het gebied van toegepaste kernfysica. Ik weet zeker dat alles dat u ooit heeft gepubliceerd onberispelijk is en past binnen de ‘wetenschappelijke methode’ en dat alles dat u ooit in uw leven hebt gedaan herhaalbaar is.


22 oktober 2014 - ROSSI BOOS OMDAT 'ELKE STOMMITEIT AANDACHT KRIJGT'
Adrea Rossi lijkt boos te worden door sommige kritiek die hij hoort over het Lugano verslag. Eerder vandaag reageerde hij op een open brief aan Stephan Pomp, hij heeft nu een antwoord geschreven op andere kritiek die komt van iemand met de naam ‘Raman’ die heeft beweerd dat er fundamentele fouten in het verslag staan, zoals sommige metingen van elektrische stroom.


21 oktober 2014 - ANDREA ROSSI REAGEERT OP OPEN BRIEF AAN STEFAN POMP (EN VERWIJDERT HET DAARNA)
Patrik Wiksten heeft een open brief gepost aan professor Stefan Pomp van de universiteit van Uppsala (zweden), die kritisch was over het werk van de auteurs van het Lugano E-Cat verslag (en op het voorgaande verslag dat vorig jaar werd gepubliceerd), hij heeft erop gewezen dat de hele E-Cat zaak bedrog is. Wiksten beweert in zijn brief niet dat de E-Cat is bewezen, maar hij vraagt of Pomp minder close minded kan zijn bij zijn weigering het onderzoek rondom de E-Cat en andere LENR experimenten serieus te nemen.


21 oktober 2014 - ROSSI: 'INDRUKWEKKENDE' E-CAT CENTRALE BESTAAT UIT 103 E-CATS EN 100 COMPUTERS
Ik (Frank Acland - E-Cat World) postte vandaag een vraag aan Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics, of hij de laatste tijd wel tijd heeft om aan de 1MW centrale te werken, en ik vroeg naar de huidige staat van het project.


20 oktober 2014 - Koude kernfusie bewezen
Terwijl de gevestigde orde onverdroten doorgaat met het slopen van onze planeet, naar eigen zeggen om noodzakelijke fossiele brandstoffen te winnen, is dat nergens voor nodig. Er is een alternatief dat veilig en goedkoop is, geen radioactief afval produceert en geen schadelijke stoffen uitstoot.
http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8496:koude-kernfusie-bewezen-&catid=37:wereld&Itemid=50


19 oktober 2014 - WE ZIJN GETUIGE VAN DE GEBOORTE VAN EEN NIEUWE INDUSTRIE De parallellen met de computerindustrie in 1970 zijn treffend. Terwijl sommige bedrijven huishoudelijke zelfbouwcomputers vervaardigden zoals Heath Kit, ging de werkelijke race om het ontwerpen van een bruikbare en werkende computer in de handen van het volk. Aldus ontstonden vanuit bijna niets de miljarden dollarbedrijven zoals Apple, geboren in een garage.


17 oktober 2014 - EEN WEEK NA HET E-CAT VERSLAG WACHT HET VERHAAL NOG STEEDS OP DE ONTKNOPING Het is nu meer dan een week geleden sinds de publicatie van het Lugano E-Cat verslag en we hebben vele discussies en analyses gehad over de resultaten die zijn gemeld. Als mensen hadden verwacht dat de wereld in het algemeen nu uiteindelijk de ogen had geopend en had geaccepteerd dat LENR/koude kernfusie een nieuwe en superieure energiebron is, dan denk ik dat zij teleurgesteld zijn. We hebben gezien dat er op zijn best een stilzwijgend onthaal van het verslag in de wereldwijde gevestigde media was en de meeste critici van de E-Cat bevinden zich nog steeds in hetzelfde kamp, zelfs na dit verslag, en ze komen nog steeds met verscheidene tegenwerpingen.


17 oktober 2014 - Lockheed Martin gaat een compacte 'hete' fusiereactor ontwikkelen
Wat denk je daarvan? Na 60 jaar miljarden dollars spenderen aan de hete kernfusie, komt Lockheed Martin, Skunk Works, de grootste contractor voor het Pentagon, op 15 oktober 2014, een week na de publicatie van het onafhankelijke E-Cat testverslag, met dit nieuwsbericht:
http://www.lockheedmartin.com/us/news/press-releases/2014/october/141015ae_lockheed-martin-pursuing-compact-nuclear-fusion.html

Dat is geen toeval, ze zijn dus donders goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de koude kernfusie en trachten volgens mij reputatieschade te voorkomen door nu ook met een kleine variant van de gigantisch grote hete fusiereactor te komen. De grote reactor verwacht men pas ergens in 2030 werkelijk aan het draaien te krijgen, maar deze kleine moet over 10 jaar verkocht kunnen worden.

Ze zoeken overigens partners om te helpen bij de ontwikkeling en de bouw, misschien een idee om Industrial Heat en Andrea Rossi te vragen? Wellicht is dan ook de verspilling van nog eens vele miljarden (belastinggeld) aan het opnieuw uitvinden van het wiel, namelijk een kleine 'hete' kernfusiereactor, niet nodig!

Ze weten ook exact wat de voordelen zijn en ze willen nu een reactor ontwikkelen met de grootte van: een vrachtwagen! Ze laten in onderstaande video een vrachtwagen met een container zien, wat een idee! En dan natuurlijk de gigantische voordelen die een dergelijke vorm van energie voor de wereld heeft, tsja.... nu nog 10 jaar wachten dan maar.

 


16 oktober 2014 -
Sneltekenaar Willem heeft weer een prachtige karikatuur van Andrea Rossi en zijn E-Cat gemaakt


http://www.sneltekenaarwillem.nl


16 oktober 2014 - Satistieken van deze website van september en oktober (2014)


14 oktober 2014 - ROSSI WERKT HARD OM DE FYSICA TE BEGRIJPEN DIE SCHUIL GAAT ACHTER DE E-CAT GEZIEN IN HET LICHT VAN HET NIEUWE VERSLAG
Het blijkt dat de resultaten van het onafhankelijke testteam enige consternatie bij Rossi en zijn team bij Industrial Heat hebben veroorzaakt. Sommige van de isotopenveranderingen gemeld in de testresultaten, kwamen als een verrassing voor Rossi en zijn team en dagen hun theoretisch begrip uit van wat er gaande is tijdens de reactie.


13 oktober 2014 - Koude kernfusie definitief bewezen
Het artikel nu ook op Earth Matters:
http://www.earth-matters.nl/13/10009/grenswetenschap/koude-kernfusie-definitief-bewezen.html


13 oktober 2014 - Cold Fusion via E-Cat wellicht toch mogelijk
Nu ook aandacht voor de E-Cat op Geenstijl, je weet wel, die website die vroeger de Telegraaf, de Televaag noemde, nu zelf deel uitmakend van de Telegraaf Media Groep, ze hebben hun ziel aan de duivel verkocht! Ze zijn er ook zo ‘slim’ om een link naar wikipedia te verschaffen om de bezoekers meer te laten weten over de E-Cat, helaas heeft wikipedia een slechte naam op het gebied van eerlijke info over alternatieve fenomenen, sommigen noemen het wackypedia. En dan de commentaren onder het artikel, ongelooflijk wat daar voor bezoekers komen (een enkeling uitgezonderd dan), het is van het kaliber dom, dommer, domst!
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/omg_cold_fusion_via_ecat_welli.html


13 oktober 2014 - Koude kernfusie definitief bewezen..!
Terwijl natuurkundigen over de hele wereld bezig zijn met miljardenverslindend onderzoek naar de mogelijkheden voor kernfusie op grote schaal, hebben 2 Italiaanse fysici een uitvinding gedaan, zo'n 10 jaar geleden, die preciés dat doet wat die miljarden kostende projecten nog niet hebben kunnen doen.. Namelijk: energie opleveren, en veel méér energie dan er nodig is om het proces van kernfusie op gang te brengen natuurlijk.. Paul Harmans schreef dit artikel over de laatste stand van zaken, waarbij officieel onderzoek, nu voor de zoveelste keer heeft uitgewezen: deze E-cat (zoals hij heet) is een werkend systeem en belooft de mensheid dat we voor een revolutie staan..!
http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/koude-kernfusie-definitief-bewezen


13 oktober 2014 - 'MEEST BELANGRIJKE NIEUWS VAN HET JAAR', ZO ZEGT NOBELPRIJSWINNAAR BRIAN JOSEPHSON OP NATURE.COM
Brian Josephson, Brits natuurkundige en Nobelprijswinnaar (1973 voor natuurkunde), heeft een commentaar op de website van Nature geschreven betreffende de vrijgave van het E-Cat verslag. Josephson volgt al heel lang het werk van Andrea Rossi en is de laatste jaren zeer geïnteresseerd geraakt in de E-Cat.


13 oktober 2014 - Sterling Allan Interviewt Mats Lewan
Sterling Allan van PESN heeft Mats Lewan geïnterviewd. Lewan is een Zweedse technologie journalist en een welbekende volger van LENR en E-Cat nieuws. Allen en Lewan besteden het grootste deel van het radioprogramma aan het bespreken van het E-Cat verslag dat werd gepubliceerd door het Europese testteam.

 


13 oktober 2014 - Van een trouwe bezoeker van Energy Catalyzer NL kreeg ik de volgende e-mail:
Als trouwe volger van Koudekernfusie van de afgelopen 3 jaren heb ik regelmatig websites gelezen omtrent de e cat. Nu er zeer waarschijnlijk een doorbraak is na de laatste testrapporten is het wachten op de massa media. Op you tube wordt een presentatiegegeven gegeven over de ontwikkelingen van koude kernfusie door een electric engineer. Hij legt uit waarom koude kernfusie bestaat. Misschien heb je het al gezien, zo niet dan zal het je zeker interesseren. Met vriendelijke groet, E de V:

Deel 2: http://www.youtube.com/watch?v=vN_wJ4Hg0io
Deel 3: 
http://www.youtube.com/watch?v=ZiwINU2_KvY
Deel 4:
http://www.youtube.com/watch?v=t7qBv-9awYQ
Deel 5:
http://www.youtube.com/watch?v=L6FjkwIYN2s


12 oktober 2014 - VOORSPELBARE, MAAR ONGEGRONDE KRITIEK OP HET ONAFHANKELIJKE TESTVERSLAG
Het is natuurlijk geen verrassing dat er kritiek uit de gevestigde hoek komt, de resultaten van het testteam zijn nu eenmaal spectaculair en zetten 100 jaar wetenschap resoluut op z’n kop en dat is moeilijk te accepteren als je als wetenschapper altijd hebt beweerd dat er niet valt te tornen aan ‘vaststaande’ theorieën.


11 oktober 2014 - Onafhankelijk testverslag krijgt permanent adres en Rossi spreekt over Updates en correcties
De wijze waarop het nieuwe verslag werd vrijgegeven heeft geleid tot het feit dat er over het gehele Internet kopieën zijn te vinden. Nu blijkt dat de website van Elforsk het officiële adres voor het verslag wordt. Vandaag schreef Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics:

De website waar het verslag van het onafhankelijke testteam is geplaatst en waar de professoren alle updates zullen publiceren is: http://www.elforsk.se/LENR-matrapport-publicerad


10 oktober 2014 - TOM DARDEN VAN INDUSTRIAL HEAT REAGEERT OP DE E-CAT TEST, HIJ HAD ENKELE GESPREKKEN OP HOOG NIVEAU
Er is een artikel op het Triangle Business Journal geplaatst waarin Lauren Ohnsesorge praat met Tom Darden, hoofd van Industrial Heat LLC, en CEO van Cherokee Industrial Partners (beide in Raleigh, North Carolina), over de E-Cat technologie en het recente testverslag dat onlangs is gepubliceerd.


9 oktober 2014 - ELFORSK CEO: ZWEEDS ENERGIE INSTITUUT ONDERNEEMT LENR ONDERZOEKSINITIATIEF
Elforsk is een coöperatief onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat bestaat uit nutsbedrijven en andere energiebedrijven die in Zweden werkzaam zijn. Elforsk onderneemt nu de taak om een uitgebreid Zweeds onderzoeksinitiatief op te zetten. Meer kennis is nodig om het te begrijpen en te verklaren. Laten we meer onderzoekers betrekken bij het onderzoek naar dit fenomeen en dan pas verklaren hoe het werkt.


9 oktober 2014 - NIEUW WETENSCHAPPELIJK VERSLAG OVER DE E-CAT TOONT BOVENMATIGE HITTE EN EEN NUCLEAIR PROCES
Er is een nieuw wetenschappelijk verslag over de E-Cat vrijgegeven en dat verschaft twee belangrijke bevindingen afkomstig van een 32 dagen testrun van de reactor, tezamen leiden die tot de duidelijke conclusie dat de E-Cat een energiebron is gebaseerd op de een of andere vorm van nucleaire reactie, zonder straling buiten de reactor.


8 oktober 2014 - Verslag is niet gelekt
Inmiddels is duidelijk dat het verslag niet is gelekt, de betrokken wetenschappers hadden het verslag aan een wetenschappelijk journal aangeboden, maar daar vonden ze het te lang en het moest ingekort worden. Dat wilden de wetenschappers niet, dus hebben ze het op een Zweedse website aangeboden. Het blijft ongelooflijk dat wetenschappelijke journals een dergelijk verslag, van zo iets belangrijks, in ingekorte versie willen hebben!


8 oktober 2014 - E-CAT VERSLAG UITGELEKT
Observatie van overvloedige hitteproductie door een reactor en van isotopische veranderingen in de brandstof - Gegevens werden verzameld gedurende een 32 dagen lang draaiende reactor, in maart 2014. De operatietemperatuur van de reactor was gedurende de eerste helft van de run ingesteld op 1260 graden Celsius en in de tweede helft op 1400 graden. De gemeten energiebalans tussen input en output leverde een COP factor op van ongeveer 3.2 voor de run op 1260 graden en 3.6 bij 1400 graden. De totale netto energie die werd geleverd gedurende de 32 dagen run, was ongeveer 1.5 MW per uur. Deze hoeveelheid energie is veel meer dan kan worden opgebracht door enige bekende chemische bron bij een dergelijk klein reactorvolume.


7 oktober 2014 - Nog nooit zoveel peer reviewers gezien

Frank Acland (www.e-catworld.com): 6 oktober 2014 Meer van de mysterieuze ‘Paul’ die opnieuw een berichtje postte. Dit is natuurlijk onbevestigd en het behoort in de categorie ‘geruchten’, maar voorlopig zijn geruchten alles dat we hebben:

'Of je ernaar uitkijkt of niet, de publicatie is aanstaande. Ik heb nog nooit ZOVEEL peer reviewers gezien die erbij betrokken zijn. Het is behoorlijk ongewoon en het lijkt een zeer speciaal kenmerk van dit verslag te zijn. Ik laat het aan jullie over hun namen en achtergronden te beoordelen als je het verslag leest. Als al deze mensen hun carrière, of op zijn minst hun reputatie op het spel zetten, dan hebben zij daar beslist goede redenen voor. Daarom denk ik dat het een behoorlijke impact zal hebben.'

Eerder gaf Paul de volgende informatie:

Paul: Nee, het wordt niet gepubliceerd in Science of Nature.

Barty: Oké, is het dan een kleiner journaal? Eén die niet zo bekend is en minder erkend wordt?

Paul: Eén dat zeer lange verslagen kan publiceren, meer kan ik niet zeggen.


3 oktober 2014 - ROSSI's E-CAT KAN ONS NAAR DE STERREN BRENGEN
Slechts een paar keer in de geschiedenis mogen we het voorrecht genieten getuige te zijn van ware grootheid. Uitvinders, wetenschappers en ingenieurs sloven zich uit bij het ontwikkelen en verklaren van de technologieën die de kwaliteit van leven verbeteren. Deze enkele, maar buitengewone personen zijn de motor die de raderen aandrijft van onze moderne wereld.


3 oktober 2014 - Rossi: problemen opgelost

Frank Acland (www.e-catworld.com): Wel, dat is snel… Andrea Rossi reageerde vandaag op een vraag gesteld op het JOPN of de problemen met de 1MW centrale erger of beter zijn dan twee weken geleden, hij schreef:

‘Onze 1MW centrale is en pracht en een oeuvre d'art, de problemen die we hadden hebben we opgelost (tot zover…). We hebben een fantastisch team!’

Het klinkt positief. Maar ik ben er niet zeker van of ze nu weer zover zijn dat ze de centrale in de nabije toekomst kunnen onthullen. Rossi heeft meermaals gezegd dat de centrale op zijn minst een jaar gedraaid moet hebben voordat ze kunnen concluderen dat alles voor elkaar is.


2 oktober 2014 - AN IMPOSSIBLE INVENTION - Nieuws
Mats Lewan: Veel mensen hebben mij gevraagd mijn boek ‘An Impossible Invention’ beschikbaar te stellen op Amazon, omdat zodoende een breder publiek bereikt kan worden. En dat heb ik gedaan - er is nu een e-book versie in Amazon’s Kindle formaat. De papieren versie zal daar wat later verkocht gaan worden en dat is vanwege een eenvoudige reden: ik werk nu aan een tweede druk van het boek met kleine updates en correcties.


1 oktober 2014 - Mats Lewan: verslag binnen een week of zo - ‘bereid je voor’

Mats Lewan werd op Twitter gevraagd of er enig nieuws over de E-Cat is?

Zijn antwoord: Hi Cimpy. Zoals je weet is het onafhankelijke testverslag aanstaande. Binnen een week of zo, is wat ik ervan weet. Bereid je voor.


26 september 2014 - 1MW E-CAT CENTRALE, ANDREA ROSSI: 'PROBLEMEN OM OP TE LOSSEN'
Ik (Frank Acland) vroeg Andrea Rossi vandaag op het Journal of Nuclear Physics over de status van de 1MW centrale waarover hij meldde dat die naar de fabriek van de klant was gebracht, hij reageerde met:


17 september 2014 - E-CAT GERUCHT VAN EEN MOGELIJKE INSIDER: COP HOOG GENOEG VOOR EEN ENERGIEREVOLUTIE
Er heeft zich vandaag een interessante discussie op E-Cat World afgespeeld waarbij een ECW lezer met de naam Paul betrokken was. Ik vond dat ik de conversatie in een apart artikel moest verwerken. Het moet duidelijk zijn dat de identiteit van Paul onbekend is en natuurlijk moet je voorzichtig zijn met anonieme posters. Paul beweert dat hij en ik (Frank Acland) contact hebben gehad, maar ik ken zijn identiteit niet.


17 september 2014 - Rossi verwacht het testverslag nu in oktober

Frank Acland (www.e-catworld.com): Velen van ons kijken deze maand - september - uit naar het E-Cat testverslag, maar er staat een reactie van Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics die een dergelijke verwachting in twijfel trekt.

Dr Rossi,
Welke maand zal zeer waarschijnlijk de maand van publicatie zijn:
1. september 2014
2. oktober 2014
3. november 2014
4. december 2014
JCRenoir

--------

JCRenoir
Ik denk oktober 2014, maar ik kan het mis hebben.
Hartelijke groeten,
Andrea Rossi


12 september 2014 - 1MW CENTRALE IS NU IN DE FABRIEK VAN DE KLANT

Door: Frank Acland

Vandaag deed Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics de volgende bewering:

‘De 1MW centrale is in de fabriek van de klant van Industrial Heat. Voor zover ik weet staat de klant voorlopig geen video-opnames toe. Industrial Heat heeft geen bevoegdheid om video’s die gemaakt zijn in de bedrijven van klanten te publiceren. Uiteindelijk zullen specifieke bezoeken, zoals ik al zei, toegestaan worden, maar het is nog te vroeg om daarover te praten.’

Voor zover ik mij kan herinneren is dit de eerste keer dat we hebben gehoord dat de 1MW centrale de fabriek van Industrial Heat heeft verlaten en nu op de locatie van de klant is waar het te werk zal worden gesteld. Ik zie dit als goed nieuws, ik ben er zeker van dat de centrale door Industrial Heat is getest en als er belangrijke problemen bij het functioneren waren, dan denk ik niet dat de centrale naar de klant was vervoerd.


12 september 2014 - ROSSI BEVESTIGT BILL MCDONOUGH ALS E-CAT INSIDER
We hebben het onlangs gehad over de opmerkingen die de Amerikaanse ontwerper William McDonough over LENR uitte, en vandaag werd Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics door Thomas Florek gevraagd of hij bekend is met het werk van McDonough en zijn 'Cradle to Cradle' filosofie.


8 september 2014 - CONNECTIES E-CAT EIGENAREN MET GE/NORTH CAROLINA BEDRIJF ONTHULD
Het bedrijf in North Carolina dat Andrea Rossi’s E-Cat Low Energy Nuclear Reaction (LENR) technologie aanschafte, Industrial Heat LLC, heeft mogelijk connecties met General Electric (GE) en een bedrijf in North Carolina genaamd Power Generation Services, Inc. of PoGens.


7 september 2014 - ROSSI BEVESTIGT INDUSTRIAL HEAT/CHINESE R&D VERRICHTINGEN
Eerder dit jaar rapporteerden we over Tom Darden’s betrokkenheid op 16 april bij de opening van een Nikkel-Waterstof Onderzoeks Centrum op het Tianjin Huayuan Industrial Park in Tianjin, China. We hebben daarna niets meer over dat centrum vernomen, maar vandaag deed Rossi op het Journal of Nuclear Physics een bewering die zegt:


7 september 2014 - ROSSI IS VERTELD DAT DE RESULTATEN 'BELANGRIJK ZULLEN ZIJN'
Hier is een berichtje van 6 september van Andrea Rossi, hij heeft op zijn minst iets gehoord:


31 augustus 2014 - Gisteren het volgende bericht van Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics:

'Het werk van het onafhankelijke testteam is de eerste lange-termijn-test gedaan op een LENR apparaat in de afgelopen 25 jaar. De resultaten daarvan zullen resultaten zijn die voor het eerst in de geschiedenis door een onafhankelijke partij zullen worden vrijgegeven na een test van niet uren, maar van duizenden uren, zonder onderbrekingen en zonder tussenkomst van de uitvinder of de eigenaar. De resultaten kunnen zowel positief als negatief zijn, zoals ik altijd opmerk.'


26 augustus 2014 - September publicatie klaarblijkelijk aannemelijk

Frank Acland (www.e-catworld.com): Nieuws over het testverslag is zoals altijd moeilijk te vinden, maar ik heb een paar dingen gehoord die erop duiden dat een publicatie in september steeds aannemelijker wordt. Natuurlijk is niets zeker, ik heb hierover niets definitiefs, maar het is slechts een gevoel dat ik krijg vanwege sommige dingen die ik heb gehoord.


22 augustus 2014 - AAN HET E-CAT TESTTEAM
Geacht testteam, Gedurende maanden heeft u onbeperkte toegang gehad tot drie E-Cat reactoren. Vanwege Andrea Rossi’s opmerkingen ben ik de mening toegedaan dat u volledige toestemming had om te doen wat u wilde doen met deze apparaten: ze te testen op elke wijze die u verkoos, de reacties te observeren zoals u dat wenste en de poeder of brandstof te onderzoeken met de apparatuur van uw keuze. Het lijkt erop dat u in de gelegenheid was de Energy Catalyzer tot in verbazingwekkend detail te bestuderen.


20 augustus 2014 -
Andrea Rossi werd op the Journal of Nuclear Physics gevraagd wat er in september gaat gebeuren. Hij reageerde door het volgende te schrijven:

‘Onze werkzaamheden nemen toe, het team breidt uit. Belangrijke gebeurtenissen staan op het punt plaats te vinden.’


14 augustus 2014 - ROSSI: VEILIGHEIDSCERTIFICERING VERKREGEN VOOR DE LAGE- EN HOGE TEMPERATUUR E-CATs
Vandaag kondigde Andrea Rossi iets op het Journal of Nuclear Physics aan dat wel eens een hele belangrijke ontwikkeling kan zijn voor de vercommercialisering van de E-Cat. In een antwoord over het gebruik van meerdere reactoren binnenin een E-Cat centrale, merkte Andrea Rossi het volgende op:


11 augustus 2014 - ROSSI: LATEN WE OVERGAAN VAN LENR NAAR QUAR
Gedurende een tijdje spreken we al over de geschikte benaming voor ‘de reactie’. In een recente discussie stelden we voor dat het noodzakelijk is dat het woord ‘Nucleair’ wordt weggenomen omdat het een negatieve klank heeft en veel mensen zich zorgen maken over nucleaire energie vanwege de gevaren daarvan. Als deze nieuwe technologie eindelijk in het nieuws gaat komen, dan bestaat de kans dat er protesten komen van de tegenstanders van nucleaire energie, die zich zorgen maken over de veiligheid van een ‘nieuwe nucleaire’ vorm van energie.


3 augustus 2014 - ENKELE VRAGEN OP HET JOPN OVER DE 1MW CENTRALE

Door: Frank Acland

Ik heb op het JOPN enkele vragen aan Rossi over de 1MW centrale gesteld:

1. Zal de klant van de eerste 1MW centrale betrokken zijn bij het testen van de centrale voordat de installatie plaatsvindt, zodat hij weet dat aan de verwachte prestaties wordt voldaan?

Antwoord: Nee, we zullen de garanties voor de werking waarvoor we tekenen in acht nemen en we zullen betaald worden als die garanties worden waargemaakt. Zoals dat voor elk soort technologisch apparaat geldt.

2. Zal de centrale een bestaande hittebron vervangen op de locatie van de klant, of zal het geïnstalleerd worden voor een compleet nieuwe productielijn?

Antwoord: Een compleet nieuwe productielijn met een back-up in het geval er problemen met onze centrale optreden.

3. Ligt uw werk aan de 1MW centrale momenteel op schema?

Antwoord: Ja.

Als Rossi zegt dat de centrale op schema ligt, dan denk ik dat hij bedoelt dat de centrale nog dit jaar onthuld zal worden. Een dag ervoor zei hij dat ‘bezoeken zullen worden toegestaan als de klant dat zal toestaan, wellicht binnen het jaar.’


1 augustus 2014 - ROSSI: SCHEEPSCONTAINER ONTWERP NOG STEEDS IN GEBRUIK VOOR DE 1MW CENTRALE

Andrea Rossi
July 30th, 2014 at 8:11 AM

Toussaint,

Te zijner tijd zullen we foto’s publiceren van de draaiende centrale. In ieder geval, de nieuwe serie van 1MW E-Cat’s heeft aanzienlijke verschillen ten opzichte van het originele prototype, en ja, we gebruiken nog steeds de standaard container voor de huisvesting. Meer compact, dat wel. We houden vast aan deze oplossing om de centrales eenvoudig te kunnen transporteren en sneller te kunnen opbouwen.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


Een afbeelding van de 20ft blauwe container waarin Andrea Rossi zijn eerste centrale in Italië bouwde. De container op de foto, met ingebouwde E-Cat centrale, werd op transport gezet naar de Verenigde Staten. Het transport vond plaats in augustus 2013


1 augustus 2014 - 1MW CENTRALE ZAL HET EXPERIMENTELE TIJDPERK AFSLUITEN EN HET COMMERCI╦LE OPENEN
Het lijkt erop dat veel afhangt van de prestatie van de 1MW centrale. In het onderstaande bericht afkomstig van het Journal of Nuclear Physics, benadrukt Andrea Rossi hoe belangrijk deze centrale zal zijn voor de toekomstige vercommercialisering van de techniek van Industrial Heat, vandaag schreef hij:


31 juli 2014 - ROSSI VERSCHAFT MEER DETAILS OVER DE EERSTE COMMERCI╦LE E-CAT CENTRALE: STOOM PRODUCEREN, 24 UUR PER DAG, 350 DAGEN PER JAAR
Er worden niet veel details verschaft, maar het is altijd interessant om enige informatie te krijgen over de eerste 1MW centrale waarvan het de bedoeling is dat die nog dit jaar gaat draaien en voor publiek wordt geopend. Het volgende is een uitwisseling tussen een lezer en Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics.


26 juli 2014 - DE MENSEN VAN DE E-CAT
Ik (Frank Acland) vind dat dit vandaag wel een interessante uitwisseling van commentaren van Andrea Rossi was op het Journal of Nuclear Physics. - Ik vind het interessant dat Rossi praat over een gevoel van ‘positieve druk’ van de mensen van de E-Cat (ik denk dat hij mensen zoals ons bedoelt).


23 juli 2014 - GEEN INFORMATIE OVER DE NIEUWE E-CAT CENTRALE VOORDAT HET ONAFHANKELIJKE TESTVERSLAG IS GEPUBLICEERD

Door: Frank Acland

Gezien de wijze onlangs waarop Andrea Rossi zo enthousiast was over zijn ‘meesterstuk’, de nieuwe E-Cat centrale, heb ik mij wel eens afgevraagd of die eerder het daglicht zou zien dan het onafhankelijke testverslag. Maar volgens enkele commentaren van Rossi lijkt het erop dat de onthulling van de 1MW centrale pas plaats zal vinden nadat het verslag is gepubliceerd.

Toen hem door georghants werd gevraagd of hij zijn volgers iets lekkers voor de neus kon houden, in de vorm van wat informatie over de centrale, reageerde Rossi als volgt:

‘We zullen niets publiceren voordat de publicatie van het onafhankelijke testverslag een feit is. We moeten daarop wachten voordat er verdere communicatie plaatsvindt.’

Later ging hij daar wat uitgebreider op in:

‘We publiceren vanaf nu alleen de resultaten van centrales die al draaien. Het onafhankelijke testverslag zal het laatste verslag zijn dat gepubliceerd wordt betreffende een experiment op de huidige E-Cat of Hot Cat, tenminste, zolang we geen significante modificaties introduceren. We kunnen geen nadere informatie verschaffen over onze centrales totdat we de bezoeken toestaan aan onze draaiende industriële centrale. Over het onafhankelijke testverslag: het is niet ‘heel lang vertraagd’, het doorloopt de normale periode van beoordeling zoals elke belangrijke wetenschappelijke publicatie. Er is geen twijfel aan dat de resultaten belangrijk zullen zijn, ze kunnen zowel positief als negatief zijn.’

Opmerking Energy Catalyzer NL
Zoals onlangs door Frank in een eerder artikel terecht opgemerkt:

‘Ondanks het feit dat hij de centrale als een ‘meesterstuk’ omschrijft, gaat hij door met ons eraan te herinneren dat het resultaat van zijn werk zowel positief als negatief kan zijn, maar ik vind het moeilijk om mij voor te stellen dat hij een E-Cat centrale die niet werkt een meesterstuk noemt.’


20 juli 2014 - ROSSI OVER DE 1MW CENTRALE: "WE BOUWEN EEN MEESTERSTUK"
Andrea Rossi doet momenteel lovende uitspraken als hij spreekt over het werk dat hij uitvoert om een 1 MW centrale gereed te maken om in werking gesteld te worden in een bedrijf van een klant. Een groot deel van zijn enthousiasme voor deze centrale lijkt opgewekt te worden door het feit dat hij opgetogen is over het team waarmee hij werkt. Een paar opmerkingen van onlangs laten het respect zien dat hij voor zijn collega’s heeft:


1 juli 2014 - ROSSI: PEER REVIEW DUURT GEWOONLIJK 6 MAANDEN - BEZOEKEN 1MW CENTRALE KWESTIE VAN MAANDEN

Door: Frank Acland

Een paar antwoorden van Andrea Rossi op het JONP vandaag over het testverslag dat in voorbereiding is en tevens over de 1MW centrale die opengesteld zal worden voor bezichtiging.

Als eerste reageerde Rossi op de vraag waarom het zo lang duurt het testverslag van het 2014 E-Cat experiment samen te stellen. Hij schreef:

‘Je moet weten dat een peer review van een wetenschappelijke publicatie normaal gesproken gemiddeld 6 maanden in beslag neemt. Het experiment uitgevoerd door de onafhankelijke partij is belangrijk, zoals je zelf correct schrijft, en de professoren nemen, om kritieken te vermijden, alle tijd die nodig is voordat ze de resultaten zonder een spoor van twijfel publiceren, te meer vanwege de ervaring die ze hebben met de kritieken die volgden op het experiment van 2013. Het is niet alleen een kwestie van geduld, het is ook een kwestie van respect voor serieus wetenschappelijk werk. Het beoordelen heeft alle tijd nodig omdat het gaat om een serieuze en uitputtende analyse van de resultaten, en die kunnen zowel positief als negatief zijn.’

Op een vraag over het COP van de 1MW centrale die momenteel wordt geïnstalleerd, zei hij het volgende:

‘Op dit moment kunnen we geen enkele specifieke informatie vrijgeven. Het is echter een kwestie van maanden, niet jaren.’

Dit doet mij hopen dat de bezoeken nog dit jaar kunnen plaatsvinden, en wie weet, wellicht zal de centrale open zijn voordat het testverslag wordt gepubliceerd! Ik heb Rossi gevraagd of het verslag gepubliceerd moet zijn voordat de centrale wordt geopend en hij zei:

‘Deze twee zaken zijn niet met elkaar verbonden.’


26 juni 2014 - EDMONTON BEGINT MET EEN AFVAL-NAAR-BIOBRANDSTOF INSTALLATIE GEBASEERD OP VROEGERE ROSSI TECHNOLOGIE
In de komende weken opent men in Edmonton, Canada, een afval-naar-biobrandstof en chemicaliën installatie dat afval zal omzetten in biobrandstoffen. Het proces dat daarvoor wordt gebruikt blijkt gebaseerd te zijn op het werk van Andrea Rossi toen hij in de jaren ’80 en ’90was betrokken bij een dergelijk proces met zijn Petroldragon bedrijf. We weten dat die bedrijvigheid door de Italiaanse regering werd gesloten, maar het concept is niet verloren gegaan.


23 juni 2014 - INSTALLATIE 1MW E-CAT CENTRALE BEGONNEN ‘Het is een kwestie van geld, niet van wetenschap’
Terwijl veel mensen zich concentreren op de uitkomsten van de lange termijn testen, lijkt het erop dat Andrea Rossi voldoende om handen heeft om hem bezig te houden. Vandaag gaf hij in een bericht op het Journal of Nuclear Physics zijn tot nu toe meest gedetailleerde verklaring over zijn werk bij de preparatie van de 1MW centrale voor commerciële toepassing:


23 juni 2014 - ONAFHANKELIJK TESTVERSLAG MISSCHIEN PAS IN SEPTEMBER?

Door: Frank Acland

Een bericht op de website van de Zweedse IHM Business School, geplaatst door de onafhankelijke handelaar Torkel Nyberg, geeft een interessante, psychologische analyse van Andrea Rossi en van verschillende andere mensen die LENR volgen. Aan het eind van het artikel verschaft hij de onderstaande opmerking over de timing van de publicatie van het testverslag:

‘Binnenkort zullen we mogelijk wat meer weten. De groep wetenschappers van Uppsala en KTH is uitgebreid met wetenschappers uit andere landen en het testverslag van de tweede onafhankelijke test wordt begin herfst gepubliceerd. De test heeft maandenlang plaatsgevonden in neutrale ruimtes in Lugano, Zwitserland, met meer nauwkeurige metingen dan in de test van mei 2013. Het gerucht gaat dat er onlangs op verschillende universiteiten in Zweden een isotopenanalyse is gedaan op monsters afkomstig van deze test.’

Uit vervolgcommentaren op deze opmerking lijkt het erop dat niet slechts één, maar meer, niet bij naam genoemde bronnen hebben aangegeven dat de datum voor publicatie in september staat gepland, omdat zij die erbij betrokken zijn er zeker van willen zijn dat er geen fouten zijn gemaakt en dat er inderdaad sinds kort een isotopenanalyse gaande is.

Opmerking Energy Catalyzer NL
Het geduld wordt op de proef gesteld, maar vergeet niet, dit gaat over de grootste ontdekking en verbetering ooit op het vlak van energie, industrie, handel, milieu, gezondheid, enz. LENR zal meer voor de wereld en de mensheid betekenen dan de industriële revolutie deed. De betrokken wetenschappers weten dat en nemen de tijd om een zeer solide testverslag te publiceren. Ook hun namen zullen voor altijd met LENR verbonden zijn.


16 juni 2014 - ROSSI NOEMT WAT CONCURRENTEN: SHELL, MITSUBISHI, MIT, VOLVO, ABB, NASA
Op het Journal of Nuclear Physics werd Andrea Rossi vandaag gevraagd over wat hij denkt dat de gevolgen van zijn werk zijn voor zijn concurrenten en welke mogelijke ontwikkelingen er op het gebied van LENR bij anderen zijn.


14 juni 2014 - NEGATIEVE ENERGIE
Onderstaand weer een voorbeeld van hoe gevestigde energiebedrijven en orthodoxe wetenschappers hun best doen een uitvinding van de markt te houden die, net als koude kernfusie, een gevaar is voor de gevestigde belangen. De Nederlander Rinus Mieremet heeft een eenvoudige, kleine windmolen uitgevonden die je op het dak van je huis kan plaatsen, bijna muisstil is en kan voorzien in de helft van je energiebehoefte. In het Algemeen Dagblad (AD) van vrijdag 13 juni staat een artikel met de kop: ‘Wonderwindmolen voor thuis’ het is een interview met Mieremet en naast de voordelen van zijn windmolen worden ook voorbeelden aangehaald van de negatieve energie die wetenschappers en bedrijven aanwenden om blijkbaar zijn uitvinding van de markt te weren.


13 juni 2014 - ROSSI TREFT VOORBEREIDINGEN VOOR BEZOEKEN AAN EEN 1MW CENTRALE
De centrale zal een werkende centrale zijn, geen demonstratiemodel. Rossi heeft gezegd dat het een industriële 1MW centrale is die in een fabriek van een klant is geïnstalleerd, dat de centrale continue in bedrijf zal zijn en dat de centrale draait om winst te maken. Rossi vertelde dat hij niet is toegestaan meer informatie dan dat te verschaffen, maar dat de details van de centrale te zijner tijd zullen worden vrijgegeven en dat de centrale toegankelijk wordt gemaakt voor bezoekers.


4 juni 2014 - ZWEEDSE E-CAT TESTERS KOMEN MET EEN VERKLARING WAARIN ZIJ HUN WERK MET ROSSI VERDEDIGEN
De Zweedse gevestigde media hebben het voortouw genomen bij het afkraken van Rossi en zijn E-Cat en koude kernfusie (LENR) in het algemeen. Niet toevallig, net nu het erop begint te lijken dat Rossi’s techniek op het punt van doorbreken staat. Het volgende is een verklaring die zojuist is vrijgegeven door vijf van de professoren (allen Zweed) die in 2012-2013 betrokken waren bij het testen van de E-Cat en die worden genoemd als de auteurs van het mei 2013 testverslag.


2 juni 2014 - ROSSI MAAKT EEN E-CAT CENTRALE GEREED EN ZIJN NIEUWE MOTTO IS: IN MERCATU VERITAS (IN DE MARKT LIGT DE WAARHEID)
Er is door Andrea Rossi deze maand een nieuwe toon aangeslagen, hij is begonnen met te vertellen dat hij zich volledig focust op het gereedmaken van een 1MW E-Cat centrale, blijkbaar om die geschikt te maken voor een publieke openbaarmaking. Hij heeft tevens een nieuw motto omarmd: In Mercatu Veritas, dat ik vertaal met de betekenis: ‘In de markt ligt de waarheid’.


27 mei 2014 -
Andrea Rossi schreef op the Journal of Nuclear Physics, als antwoord op een vraag over wanneer het onafhankelijke verslag wordt vrijgegeven:

Andrea Rossi

25 mei 2014

LMV:

Voorlopig wordt de geplande publicatie verwacht rond de tweede-derde week van juni. Ik bevestig dat ik nog niet weet of de resultaten positief of negatief zijn omdat de gegevens nog steeds aandachtig worden bekeken en overwogen. Dit is informatie die ik drie dagen geleden ontving.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


18 mei 2014 - Als de overheid het niet doet, moeten we het zelf doen (video)
Het winnen van schalie- en steenkoolgas gebeurt op een manier die ontzettend schadelijk is voor het milieu en de gezondheid van de bevolking. In Australië wordt steenkoolgaswinning op grote schaal toegepast en daarmee het unieke landschap vernietigd, maar de bevolking vindt het nu genoeg.
http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=7921:als-de-overheid-het-niet-doet-moeten-we-het-zelf-doen-video&catid=37:wereld&Itemid=50

Opmerking Energy Catalyzer NL
Eigenlijk geldt hetzelfde voor koude kernfusie, de overheid vertikt het om er naar te kijken, waardoor de vernieling van onze planeet maar door gaat, we zullen het als burger blijkbaar zelf moeten doen, meer aandacht genereren voor koude kernfusie!
Meld je svp aan voor mijn facebookpagina, wie weet bereiken we zodoende meer burgers!
http://www.facebook.com/energy.catalyzernl


17 mei 2014 - MEER DAN 1 MILJARD E-CAT HITS BIJ GOOGLE
1 miljard 350 miljoen hits op Internet en 0,0 in de gevestigde media. Hier is iets aan de hand dat duidelijk NIET klopt! Wie heeft zoveel invloed over de media opdat er absoluut geen enkel positief artikel over koude kernfusie in de krant komt en er geen enkele aandacht op TV aan wordt besteed?


16 mei 2014 - IS EEN KOGELVRIJ E-CAT VERSLAG MOGELIJK?
...ongeacht hoe oplettend de testers zijn, is het wel mogelijk om een kogelvrije test op te zetten die de critici de mond kan snoeren? Ik zou denken van wel, maar eerdere ervaringen vertellen mij van niet. Het lijkt erop dat er een gebruikelijk deel van critici bestaat, op alle terreinen van het leven, dat altijd wel weer de een of andere manier vindt om hun mening te rechtvaardigen en ik vermoed dat dat ook het geval zal zijn met het komende E-Cat verslag.


12 mei 2014 -
Hier is een interessant interview gehouden door John Maquire met Mats Lewan, de Zweedse technologiejournalist en schrijver van An Impossible Invention, het onlangs gepubliceerde boek over Andrea Rossi en de E-Cat. Het interview duurt 41 minuten en is het waard om beluisterd te worden.

 


11 mei 2014 - E-MAIL AAN FUSION ENERGY FOUNDATION
Wat zijn nu werkelijk de doelstellingen van de Fusion Energy Foundation (FEF)? Op de website vind ik allerlei opmerkingen waaruit blijkt dat deze foundation is opgericht om het publiek op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes en onderzoeken op het gebied van fusie anders dan ITER, dus bedoelt men LENR. Ook lees ik dat men onderzoek wil aanmoedigen en ondersteunen, maar hoe dat dan in zijn werk gaat (of is gegaan) is volledig onduidelijk.


10 mei 2014 - TOM DARDEN BETROKKEN BIJ DE OPENING VAN HET NIKKEL-WATERSTOF ENERGIEONDERZOEKSCENTRUM IN TIANJIN, CHINA
Met dank aan Julian Becker voor het vinden van dit belangrijke nieuwsverslag van de Chinese Icebank website over de vestiging van een Nikkel-Waterstof Onderzoekscentrum op het Tianjin Huayuan Industrial Park in Tianjin, China. Tom Darden, CEO van Cherokee Investment Partners en voorzitter van Industrial Heat, LLC, was aanwezig op de openingsceremonie op 16 april 2014.


8 mei 2014 - VATTENFALL STOPT MET ONDERZOEK EN ONTWIKKELING VAN AFVANGEN EN OPSLAAN CO2
Hier is een belangrijke aankondiging van de Zweedse energiereus Vattenfall. Via phys.org heeft Vattenfall laten weten dat zij stoppen met het onderzoek naar, en ontwikkeling van het afvangen en opslaan van CO2 met betrekking tot op kolen gebaseerde elektriciteitsopwekking. Zij onder ons die het nieuws over de E-Cat volgen zijn bekend met Vattenfall omdat zij openlijk hebben laten weten interesse te hebben in Andrea Rossi’s E-Cat technologie als een potentiële energiebron voor toekomstig gebruik.


26 april 2014 - WIE ZIJN DE WERKELIJKE VERVUILERS EN CHARLATANS?
De sceptici wijzen altijd naar het verleden van Andrea Rossi om daarmee zijn hedendaagse koude kernfusie uitvinding, de E-Cat (Energy Catalyzer), negatief in beeld te zetten en hem als oplichter te betitelen: “Hij deugde in het verleden niet, dus deugt hij ook nu niet!”


20 april 2014 - OBSERVATIE KOMEND E-CAT VERSLAG UPDATE 19 april:
Het verslag zou tegen het eind van juni gepubliceerd moeten zijn.


16 april 2014 - OBSERVATIE KOMEND E-CAT VERSLAG
Frank Acland: Vanwege toenemende verwachtingen over het langverwachte verslag van de onafhankelijke partij die betrokken is bij de langetermijntesten van de E-Cat, vind ik dat ik een plek moet maken waar nieuws, links, geruchten, enz. geplaatst kunnen worden.


13 april 2014 - WAT KORTE ANTWOORDEN VAN ANDREA ROSSI OVER DE ONAFHANKELIJKE TEST
"De professoren hebben gewerkt en werken nog in een laboratorium dat niet in ons bezit is, ze werken volkomen bij ons uit de buurt en in een ruimte die nooit door ons is gebruikt. We kregen de locatie slechts enkele dagen voor het begin van de testen te horen en hebben daar onze E-Cat naar verzonden. Het is gelegen in een land dat niet Italië is en ook niet de USA."


12 april 2014 - INTERVIEW MET MATS LEWAN, SCHRIJVER VAN 'AN IMPOSSIBLE INVENTION' OVER ROSSI EN DE E-CAT Frank Acland: Het volgende is een transcriptie van het interview dat ik hield met Mats Lewan, een Zweedse journalist die schrijft voor het Ny Teknik magazine en auteur van het onlangs gepubliceerde boek over Andrea Rossi en de E-Cat: ‘An Impossible Invention’. We spraken vandaag met elkaar via Skype.


10 april 2014 - ROSSI OVER DE OMVANG VAN DE TESTEN EN DE BEOORDELING
Het verslag zal geschreven worden door 7 professoren en natuurkundigen van drie Europese universiteiten, die elkaar natuurlijk controleren, en het zal verder gecontroleerd worden door 7 professoren en natuurkundigen van 7 universiteiten en nucleair natuurkundige instituten in Europa, Azië en Amerika voordat het wordt voorgedragen ter publicatie. Het verslag is gebaseerd op miljoenen gegevens die zijn vergaard door de metingen en registratie-instrumenten van de professoren en hun instituten. Het geheel is gesponsord door een Europees wetenschappelijk instituut.


8 april 2014 - WIE GAAT HET GROTE GEHEIM VERTELLEN?
Toen Associated Press een journalist helemaal van New York naar Bologna, Italië, stuurde om verslag te doen van een belangrijke (en succesvolle! Vert.) koude kernfusie demonstratie, weigerde AP om zijn artikel te publiceren, en totdat er foto’s van hem bij de demonstratie opdoken, durfden ze zelfs te beweren dat hij er helemaal niet was geweest. Associated Press heeft geweigerd te verklaren waarom men dat deed. Zij zijn de bron van nieuws voor zo’n 1500 dagelijkse kranten, en al die kranten zijn momenteel verstoken van nieuws dat cruciaal is voor onze kijk op de toekomst.


4 april 2014 -

Boek: AN IMPOSSIBLE INVENTION

Auteur: Mats Lewan

Het ware verhaal over de energiebron die de wereld kan veranderen

Koude kernfusie is een energiebron die schoon water aan de planeet aarde kan leveren, voertuigen mogelijk maakt zonder enige uitstoot en zonder limiet aan afgelegde kilometers, een oplossing kan bieden voor de klimaatcrisis en nog veel meer. Het is schoon, compact, eenvoudig, onuitputtelijk en… volgens de natuurkunde onmogelijk. Ten minste, dat is sinds 1989 de mening van de wetenschap.

Maar in januari 2011 demonstreerde de Italiaanse uitvinder Andrea Rossi een kreukelig ingepakt apparaat dat water kon laten koken middels hitte die afkomstig was van iets dat leek op koude kernfusie.

Te mooi om waar te zijn, zeiden sommigen. Bedrog volgens anderen.

Een Zweedse technologiejournalist was een van de weinigen die ervoor koos om Rossi serieus te nemen. In An Impossible Invention kunnen we zijn zoektocht naar de waarheid over Rossi volgen en het vreemde apparaat - de E-Cat. Hij laat zien dat het onmogelijke mogelijk is, dat de wereld voor een fundamentele verandering staat.


Mats Lewan is een technologie- en wetenschapsjournalist, auteur en spreker. Hij werkt als redacteur bij het Zweedse technologische magazine Ny Teknik en heeft internationaal als freelance journalist en verslaggever voor het CBS Cnet News gewerkt. Lewan heeft een wetenschappelijke graad in Engineering Physics behaald aan the Royal Institute of Technology in Stockholm, Zweden.
http://animpossibleinvention.com


24 maart 2014 - ROSSI: TESTEN BIJ EEN INDUSTRIE GESPECIALISEERD IN STRAALMOTOREN
Ik dacht dat deze vraag en antwoord sessie tussen een lezer en Andrea Rossi op het Journal of Nuclear Physics het vermelden wel waard was. Vraag: Hoe staat het met het testen aangaande de E-Cat op straalmotoren?


17 maart 2014 - ROSSI: E-CAT TESTEN NOG NIET VOLTOOID
Terwijl we het einde van maart naderen is er een onvermijdelijk groeiende interesse in de stand van zaken betreffende de onafhankelijke langetermijntest van de E-Cat waarvan Rossi in het verleden heeft gezegd dat die deze maand kan worden afgesloten. Rossi heeft zojuist een verklaring afgelegd als respons op een vraag op het Journal of Nuclear Physics waarin hij zegt dat op dit moment (17 maart 2014) de testen nog niet beëindigd zijn.


17 maart 2014 - VERSCHEPINGSINFORMATIE VOOR DE E-CAT CENTRALE GEVONDEN
Hier is iets waarvan ik nooit had gedacht dat het gevonden zou worden, een forumlid met de naam Nevanlinna op het Italiaanse cobraf.com forum, heeft wat verbazingwekkend detectivewerk verricht en bracht gegevens aan het licht die het verschepen van de 1 MW centrale vanuit Rossi’s Italiaanse hoofdkwartier in Ferrara, Italië, naar de Verenigde Staten bevestigen.


15 maart 2014 - E-CAT-ENERGIE GEVANGEN GEHOUDEN IN KAPITALISTISCH GEDRAG
Water kan het beste geprivatiseerd worden en door bedrijven beheerd, vindt Brabeck. In de Europese Unie bestaan plannen om waterbedrijven te privatiseren. In Duitsland zijn de eerste stappen al gezet om drinkwater door commerciële bedrijven te laten leveren in plaats van door overheidsorganisaties. De E-Cat-technologie is deze weg ook opgegaan vanaf het moment dat Rossi zichzelf verkocht heeft aan een Noord-Amerikaans bedrijf, waarvan tot nu toe weinig tot niets bekend is en die zich meer bezighoudt met het werken aan de HOT Cat dan aan de E-Cat voor Huishoudens. Waarom niet omgekeerd eerst de E-Cat voor Huishoudens volledig uitwerken, de veiligheid ervan uitwerken, de veiligheidscertificaten daarvan regelen en deze apparaten op de markt brengen en pas daarna de Hot Cat en de industriële 1 MegaWatt E-Cat? Omdat met miljoenen huishoudelijke E-Cats in elk land van de wereld miljoenen mensen te vrij zouden raken van de alles-onderdrukkende, kapitalistische economieën van de 1%.


11 maart 2014 - HET WAKKER TRACHTEN TE SCHUDDEN VAN NEDERLANDSE (WESTERSE) POLITICI
Ik irriteer mij mateloos aan het angstvallige verschuilen van politici achter een muur van stilzwijgen als het gaat om koude kernfusie/LENR. En als het nu zou gaan om politici die nog geen enkele weet van bv. Andrea Rossi en zijn E-Cat of van andere veelbelovende onderzoeken naar LENR hebben (iets dat op zich al duidt op een gebrek aan inzicht en informatie), maar het gaat hier om twee Nederlandse Europarlementariërs (Mr. Helma Neppérus en Dr. Elly Plooij-van Gorsel) die zich aan het onderstaande initiatief van Fusion Energy Foundation hebben verbonden, maar geen enkele moeite doen om hun collega’s in de politiek op de hoogte te brengen, laat staan de burger, juist de doelgroep waarvoor ze toch de politiek zijn ingegaan zou je denken. Maar helaas, het is horen, zien en zwijgen!


23 februari 2014 - KAN OVERHEIDSREGULERING DE AANVAARDING VAN DE E-CAT VERSNELLEN?
Steven Karels: Volgens mijn opinie zal de overschakeling van elektriciteitsopwekking via kolenverbranding naar E-Cat technologie meer versneld worden door de noodzaak van centrales die moeten voldoen aan de eisen voor CO2 uitstoot. De kosten van deze modificaties zullen de elektriciteitsprijs doen oplopen met 60 tot 80% van de huidige prijzen.


22 februari 2014 - ROSSI HOOPT MET E-CATs KOLENCENTRALES OM TE BOUWEN
Andrea Rossi gaf een kort en interessant antwoord op het Journal of Nuclear Physics toen hem door Bernie Koppenhofer werd gevraagd of hij kon bevestigen dat vanwege de te verwachten efficiëntie, de hot cat geschikt zou zijn om bestaande inefficiënte energiecentrales om te bouwen.


14 februari 2014 - MASSAMEDIA FOCUST OP HETE KERNFUSIE PRESTATIE
Het nieuws afkomstig van het National Ignition Facility aan het Livermore National Laboratory betreffende het bereiken van fusie door bijna 200 lasers waterstof te laten verhitten en samenpersen, heeft absoluut de aandacht getrokken van de nationale en internationale media. Frank Acland: Maar na bijna drie jaar te hebben geschreven over de E-Cat en andere LENR systemen, kan ik het niet helpen dat mij het verschil in mediareacties opvalt bij deze ‘hete’ fusie gebeurtenis in tegenstelling tot die van welk ‘koude’ fusie of LENR nieuws waarvan we hier verslag doen. Volgens mij is hetgeen door Andrea Rossi is bereikt veel nieuwswaardiger dan wat er aan het NIF gebeurde.


10 februari 2014 - BEDRIJVEN EN ORGANISATIES BETROKKEN BIJ LENR ONDERZOEK
Frank Acland: Christopher Calder stuurde mij de volgende lijst van bedrijven en organisaties die momenteel positieve interesse tonen in het werken met LENR (koude kernfusie). Onderstaand de lijst. Deze lijst is geen bekrachtiging van de beweringen die de verschillende bedrijven doen, maar het geeft aan dat er een brede en groeiende interesse op dit gebied bestaat. Christopher merkt op dat ‘de statistische waarschijnlijkheid dat zij het allemaal mis hebben of liegen, inmiddels meer dan 1 op een miljard is.’


1 februari 2014 - ZWEEDSE NATUURKUNDIGE SVEN KULLANDER OVERLIJDT OP 78 JARIGE LEEFTIJD
Jed Rothwell heeft op Vortex-l gemeld dat Sven Kullander, professor emeritus High Energy Physics aan de universiteit van Uppsala, op 78 jarige leeftijd is overleden. Dr. Kullander staat binnen de LENR gemeenschap bekend als één van de eerste waarnemers van Andrea Rossi’s E-Cat. Tezamen met de Zweedse natuurkundige Hanno Essen was hij één van de eerste wetenschappers die publiekelijk verklaarde dat hij van mening was dat de E-Cat energie produceerde op basis van nucleaire reacties.


26 januari 2014 - DUBIEUZE ONTKENNING VAN DE E-CAT REALITEIT
In een Popular Science artikel dat gisteren werd gepubliceerd met de titel: ‘Dubieuze koude kernfusie machine gekocht door een bedrijf in North Carolina’ wordt aangehaald dat niet alle chemicaliën die in het apparaat worden gebruikt zijn geopenbaard. Dat is echter irrelevant. De hoeveelheid output geproduceerd door de E-Cat apparaten hebben elke bekende bron van chemische energie ver overschreden. De reden dat de katalysatorstof niet is onthuld is om het intellectuele eigendom te beschermen. Het lijkt of bepaalde lasteraars willen dat Rossi het geheim van zijn technologie weggeeft, gratis en voor niets aan de wereld, maar in werkelijkheid zou niemand in zijn positie zoiets doen.


25 januari 2014 - INDUSTRIAL HEAT's AANKOOP VAN DE E-CAT IS EEN BELANGRIJKE BEVESTIGING VAN ROSSI EN EEN BOOST VOOR LENR
De aankondiging gisteren (24 januari 2014) door Industrial Heat, LLC van de aankoop door hen van de rechten voor Andrea Rossi’s E-Cat technologie, is volgens mij één van de meest belangrijke mijlpalen in het gehele LENR verhaal tot nu toe. We hebben nu een bedrijf dat is opgericht door serieuze en ervaren professionals (JT Vaughn en Tom Darden, beiden van Cherokee Ivestment Partners) die veel geld hebben gestoken in de uitvinding van Andrea Rossi en die nu publiekelijk naar buiten treden en er positief over zijn.


25 januari 2014 - PERSBERICHT: INDUSTRIAL HEAT HEEFT ANDREA ROSSI's E-CAT TECHNOLOGIE GEKOCHT
Industrial Heat, LLC kondigt aan dat het de rechten heeft gekocht van Andrea Rossi’s Italiaanse low energy nuclear reaction (LENR) technologie, the Energy Catalyzer (E-Cat). Een primair doel van het bedrijf is de technologie breed beschikbaar te maken, vanwege de potentiële impact op luchtvervuiling en CO2 uitstoot veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen en biomassa.


24 januari 2014 - E-MAIL AAN DIRECTEUR R MEINER VAN DE FUSION ENERGY FOUNDATION
Geachte R. Meiner, De ontwikkelingen op het gebied van LENR hebben beslist niet stilgestaan, maar helaas ook niet de vervuiling van het milieu en het door de overheid uitgeven van vele en vele miljoenen aan windturbines die helaas nooit het antwoord zullen zijn op 100% echt schone energie.


24 januari 2014 - MONDKAPJES AANBEVOLEN VOOR IEDEREEN IN SJANGHAI - KAN DE E-CAT CHINA HELPEN?
Het volgende illustreert de hevigheid van China’s huidige problemen, Mr. Zhu Junbo, een afgevaardigde uit Sjanghai in China’s hoofdadviesorgaan, heeft bij de Chinese People’s Political Consultative Conference de regering aanbevolen beschermende mondkapjes aan de burgers van Sjanghai uit te delen, een stad met meer dan 23 miljoen inwoners. De Daily Telegraph meldt dat de luchtkwaliteit in Sjanghai sinds 2012 is verslechterd en dat er dagen zijn waarop autorijden verboden is en scholen gesloten zijn als het niveau van de smog buitensporig is.


23 januari 2014 -
http://www.fusionenergyfoundation.org

Deze website is een initiatief van onder andere Nederlandse politici actief in Brussel! Men wekt de indruk dat het om aandacht voor de hete kernfusie (o.a. ITER) gaat, maar op de website staat ook: 'But there are many different concepts at various stadia of research that also claim to (have) produce(d) stable fusion.' En de directeur R. Meiner heeft al eens contact met Andrea Rossi gehad, dus koude kernfusie is beslist het hoofddoel, helaas geeft men aan de volgende bewering op hun website nog weinig gevolg: ‘The main goal of the FUSION ENERGY FOUNDATION - FEF is to foster and support research and development (R&D) for fusion as a new energy source and to educate the public about the use of nuclear fusion for the purpose of producing clean, abundant, economical and multipurpose energy sources for worldwide use.’ Geachte E-Cat.co.nl bezoekers, stuur ze svp eens een mailtje met wat aansporingen! Ik heb hen vanmorgen zelf ook een mailtje gestuurd.


22 januari 2014 - PETER HAGELSTEIN OVER PROBLEMEN RONDOM KOUDE KERNFUSIE
Er is onlangs een interessante video op de Serious Science website gepost waarin Dr. Peter Hagelstein, hoogleraar Electrical Engineering aan het MIT aan het woord komt en spreekt over koude kernfusie en waarom dat zo’n probleem is binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Dr. Hagelstein maakt deel uit van een zeer kleine minderheid onder Amerikaanse wetenschappers die koude kernfusie interessant vindt en hij neemt het zeer serieus. Hij is al heel lang onderzoeker en onderwijzer op dat gebied.


18 januari 2014 - ROSSI OVER AANSTAANDE VERSLAG (WETENSCHAPPERS VAN 3 CONTINENTEN)
Er zit niet veel nieuws in dit antwoord van Rossi aangaande het langverwachte verslag van de lange termijn E-Cat testen, maar hij geeft een paar hints over wanneer we het mogen verwachten en over de samenstelling van het testteam. Rossi reageerde op een vraag over de datum van het verschijnen van het verslag als volgt:


9 januari 2014 - ROSSI: E-CAT THEORIE 'BINNEN ENKELE MAANDEN' GEPUBLICEERD (MINUS BEPAALDE INFORMATIE)
“Binnen enkele maanden zal ik een publicatie vrijgeven waarin alle zaken die het Intellectuele Eigendom niet zullen schaden, worden behandeld. Dat zal zijn na de voltooiing van de test van de onafhankelijke partij.”


3 januari 2014 - OPGELOST - HET BEDRIJF DAT EIGENAAR VAN DE E-CAT IS
Door het samenvoegen van verschillende stukjes informatie die publiekelijk op Internet beschikbaar zijn, is de identiteit vastgesteld van het bedrijf dat eigenaar van de E-Cat is: Cherokee Investment Partners LLC. Dit bedrijf richtte Industrial Heat LLC op en stopte ongeveer elf miljoen dollar in de kas om de rechten van de E-Cat technologie te kopen en stelde Rossi aan als hoofdwetenschapper.


Vanwege de aankondiging van vele artikelen en de daardoor langer wordende laadtijd van deze originele ‘ARTIKELEN’ pagina, is het deel van de artikelen uit de jaren 2013 - 2012 - 2011 naar de 'ARTIKELEN 2013 - 2012 - 2011' pagina verhuisd.