ROSSI: NIEUWE HOT CAT ‘EEN WARE REVOLUTIE… ZEER, ZEER, ZEER GOED’ (PLUS UPDATE)

Door: Frank Acland

9 augustus 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/08/09/rossi-new-hot-cat-a-real-revolution-very-very-very-good


Zondagmorgen vroeg meldde Andrea Rossi dat hij de verbouwde Hot Cat (hoge temperatuur E-Cat reactor) opnieuw heeft opgestart, hij noemt deze versie ‘M.me Curie’. De eerste test van dit nieuwe ontwerp werd vorige week opgestart en presteerde behoorlijk goed, maar ging na 10 uur draaien stuk. Rossi lijkt behoorlijk opgewonden te zijn over dit nieuwe ontwerp. Dit is wat hij vandaag schreef:

‘Over de directe productie heb ik nieuws wat betreft de nieuwe Hot Cat, genaamd ‘M.me Curie’. Ik werk er nu mee, het is een ware revolutie. Het is belangrijk. Het werkt zeer goed en ik ben zeer optimistisch. Nu moeten we kijken hoe lang het blijft draaien. De prestatie is zeer interessant. Ik moet wel duidelijk zijn: het is nog te vroeg om gegevens te verstrekken, er kunnen zich nog problemen voordoen, maar wat ik nu zie is zeer, zeer, zeer goed. Het kan het topstuk worden van de massale productie. We zullen direct na het testen op de markt komen. Als alles blijft gaan zoal nu, dan zullen we in oktober proberen de veiligheidcertificatie aan te vragen. Ik ben als een tennisleraar die naar een kind van 4 jaar oud kijkt dat speelt, en zegt: “Dit is de toekomstige Federer”. Grote, grote hoop. Het resultaat van een intensieve R&D, 16 uur werk per dag.’

Ik ben er niet helemaal zeker van waarom Rossi zo opgewonden is over deze nieuwe versie van de Hot Cat en hoe die verschilt van de eerdere versies, maar het zal te maken hebben met de prestaties die zeer indrukwekkend moeten zijn. Misschien krijgen we meer details te horen als de testen voortduren.


UPDATE: Er komt wat meer informatie van Rossi over de verbeteringen aan de Hot Cat. Ik stelde Rossi enkele vragen en kreeg een paar antwoorden:

Vraag: Vergeleken met de eerdere Hot Cat versies, heeft het:

1. hogere temperaturen?

Antwoord Rossi: Ja

2. langere periodes van zelfvoorzienendheid?

Antwoord Rossi: Ja

3. een hoger COP?

Antwoord Rossi: Ja

4. betere energieopbrengst?

Antwoord Rossi: Ja

5. iets anders?

Antwoord Rossi: Ja

Paul vroeg: Heeft u de mix van de reactiecomponenten veranderd na de laatste test om daarmee directe elektriciteitsopwekking te optimaliseren?

Antwoord Rossi: Ja

Dit is zeer interessant - en dan met name het antwoord op het optimaliseren van de mix voor een directe elektriciteitsproductie. Rossi tracht namelijk een manier te vinden om elektriciteit direct vanuit de huishoudelijke E-Cat op te wekken zonder gebruikt te maken van stoomturbines.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN