BLACKROCK INC. ’s WERELDS GROOTSTE VERMOGENSBEHEERDER VOLGT LENR NAUWGEZET

Door: Frank Acland

10 februari 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/02/10/blackrock-asset-management-comapny-closely-following-lenr


BlackRock Inc. is ’s werelds grootste vermogensbeheerder, het beheert meer dan 4 biljoen dollar activa voor pensioenfondsen, instellingen en individuele investeerders.

Het BlackRock Investment Institute is een onderzoek en analyse tak van BlackRock welke kijkt naar het wereldwijde investeringsplaatje en tracht te anticiperen op trends en kansen voor hun klanten. In juni 2012 publiceerde het BlackRock Investment Institute een document genaamd: ‘US Shale Boom: A Case of (Temporary) Indigestion’ waarin wordt gekeken naar de snelle opkomst van de Verenigde Staten als een vooraanstaande aardolieproducent en wat dat betekent voor de wereldwijde markten en welke investeringsmogelijkheden dat biedt.

Wat ons betreft staat het meest interessante nieuws op pagina 11 van het document, waar alternatieve energiebronnen worden besproken:

‘We volgen nauwgezet opkomende experimenten van nieuwe technologieën zoals low-energy nuclear reaction en fusie. Deze inspanningen zullen, indien succesvol, de huidige status-quo compleet veranderen en schade toebrengen aan de traditionele energieleveranciers. Het is het waard om dit te volgen. Mensen neigen te overschatten wat er in een jaar kan worden gedaan, maar onderschatten wat er in een periode van 10 jaar kan gebeuren.’


http://www.blackrock.com/corporate/en-us/literature/whitepaper/us-shale-boom-us-version.pdf

Dit document is nu tweeënhalf jaar oud, dus het is in zekere zin oud nieuws, maar het belang ervan is dat de grootste vermogensbeheerder in de wereld ‘nauwgezet’ de ontwikkelingen op het gebied van LENR volgt. Er is sinds juni 2012 een hoop nieuws op dat gebied geweest en het is zeer waarschijnlijk dat de analisten van BlackRock dat nauwgezet volgen, en dat zij investeringsbeslissingen baseren op wat ze zien, met name als ze kijken naar de lange termijn.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN