ROSSI: HOT-CATS GEBRUIKT VOOR HUISHOUDELIJKE UNITS - 'ZEER LANGE' ZELFVOORZIENENDE PERIODES IN EEN ENKELE UNIT

Door: Frank Acland

10 mei 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/05/10/rossi-hot-cats-to-be-used-for-domestic-unit-very-long-self-sustain-periods-in-single-units


Er is onlangs door Andrea Rossi wat belangrijke informatie onthuld betreffende de plannen voor de Hot-Cat (de hoge-temperatuur E-Cat reactor), waarvan hij nu zegt dat die gebruikt gaat worden als bron voor de huishoudelijke E-Cat units, die blijkbaar gereed worden gemaakt voor onderzoek en ontwikkeling. Hier zijn wat recente vragen aan Rossi en zijn antwoorden daarop op het Journal of Nuclear Physics.

Vraag: Denkt u dat als de jaarlange test van de 1MW centrale - als de resultaten positief zijn en de veiligheid gegarandeerd is - het gemakkelijker zal maken om een veiligheidscertificaat voor de huishoudelijke E-Cat te krijgen?

Andrea Rossi
May 8th, 2015 at 6:59 PM

Brigitte,

Jazeker. Overigens, de lopende test op de Hot-Cat, naast die op de 1MW E-Cat, gaat prima en het zal het hart worden van de huishoudelijke E-Cat, we hebben verbeteringen aan de Lugano reactor aangebracht, verkregen door het succesvol toepassen van een nieuw ontwerp dat is voortgekomen uit het bestuderen van de Lugano resultaten.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Vraag: Kunt u uitleggen waarom u nu vindt dat de Hot-Cat meer geschikt is voor het verwarmen van huizen dan de lage temperatuur E-Cat?

Andrea Rossi
May 10th, 2015 at 9:48 AM

Frank Acland,

Zeer interessante vraag.
In de huishoudelijke toepassingen zullen geen meerdere reactoren zitten die zorgen voor een synergie zoals dat plaatsvindt in de 1MW centrale, om die reden zijn de lage temperatuur E-Cats minder efficiënt: het COP van de Hot-Cat, toegepast in een mono-assemblage, is hoger. Zoals ik al eerder zei, E-Cats zijn zeer complexe dingen, veel complexer dan het lijkt.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Vraag: Betekent dat dat u in staat bent substantiële periodes van zelfvoorzienendheid in een enkele Hot-Cat reactor te verwezenlijken?

Andrea Rossi
May 10th, 2015 at 1:59 PM

Frank Acland,

Ja, met de Hot-Cat bereiken we hier in de computercontainer zeer lange periodes van zelfvoorzienendheid. Tevens zal deze test ook een jaar gaan duren. De reactor is sterk verbeterd na de Lugano test.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Rossi vertelde in een andere reactie dat ondanks dat ze plannen hebben om de Hot-Cat te gebruiken in huishoudelijke toepassingen, het produceren van elektriciteit door deze kleine units ‘nog steeds een onopgelost probleem is’ en dat gebruik maken van het Carnotproces - iets dat een stoomketel nodig heeft - onmogelijk is. Dus is het plan op dit moment om de huishoudelijke units alleen voor verwarming te gebruiken.

Het klinkt alsof Industrial Heat er voldoende op vertrouwt dat ze nu wel in staat zullen zijn een veiligheidscertificering voor de huishoudelijke units te verkrijgen, anders zouden ze mogelijk niet zoveel moeite op dat gebied doen. Maar het lijkt onrealistisch om te verwachten dat er in de nabije toekomst huishoudelijke verwarmingsapparaten opduiken, helemaal nu we weten dat er weer een andere jaarlange test is waar we op moeten wachten.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN