ROSSI: BESLISSING GEMAAKT TE STARTEN MET DE INDUSTRIALISATIE VAN DE 10KW SK E-CAT’s

Door: Frank Acland

10 september 2018

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://e-catworld.com/2018/09/10/rossi-decision-made-to-start-industrialization-with-10-kw-sk-e-cats


Andrea Rossi heeft onlangs op het Journal of Nuclear Physics gemeld dat zijn team van Leonardo Corporation twee E-Cat SK reactoren van elk 10kW aan het testen is om te kijken of die geschikt zijn voor het bouwen van de eerste industriële E-Cat centrales.

Rossi zegt dat zij afgelopen nacht (zaterdag 8 september 2018) hebben besloten dat ze de SK reactoren gaan gebruiken in plaats van de kleine 1kW QX E-Cat’s. Hij vertelde in eerste instantie dat ze een 10 dagen test zouden doen, maar het was klaarblijkelijk slechts 6 dagen, waarbij ze gestart waren op maandag.

Rossi heeft toegegeven dat het doorgaan met de E-Cat SK iets van een risico met zich meedraagt, omdat het niet de maand lange Sigma 5 test heeft ondergaan die de kleinere QX reactor wel heeft doorstaan, maar het is een risico dat hij wil nemen. Hij beweert: “De Sigma 5 prestatie van de E-Cat QX helpt om te vertrouwen in de SK versie.”

Dus, wat gebeurt er vervolgens? Ik stelde Rossi deze vraag en zijn antwoord was eenvoudig: “Industrialisatie.” Voor wat betreft de levering van de eerste centrales aan klanten, schreef hij aan Gerard McEk het volgende: “We zullen in 2019 gaan leveren, maar beslist niet in januari. In januari zullen we wel het productieproces starten.”

Voor zover ik de zaken kan begrijpen is dat de actuele start van de industriële productie was uitgesteld totdat Leonardo de beslissing had genomen welke reactors ze zouden geen bouwen. Nu die beslissing is gemaakt zou men mogen aannemen dat zij overgaan tot productie.

We zullen moeten afwachten en zien hoe de zaken zich nu ontwikkelen. De volgende belangrijke publieke gebeurtenis zal de productintroductie van de E-Cat producten zijn, waarvan Rossi heeft gezegd dat hij die hoopt te houden in januari 2019. Ik denk dat hij die introductie pas zal geven als hij tegen die tijd succes heeft met het productieproces.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN