1MW E-CAT CENTRALE: TOT NU TOE NOG GEEN BRANDSTOF BIJGEVULD

Door: Frank Acland

11 maart 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/03/11/1-mw-e-cat-plant-watch-thread-update-1-rossi-production-cost-in-kw-is-very-competitive


Ik stelde op het Journal of Nuclear Physics een paar vragen aan Andrea Rossi betreffende het werk aan de 1MW centrale:

1. Hoeveel leden van uw team, naast uzelf, zijn fulltime toegewezen aan het beheersen van de productie van de 1MW centrale?

Andrea Rossi: Er zijn hier twee mensen, plus mij. Zij werken 8 - 10 uur per dag, ikzelf prefereer hier 16 - 18 uur per dag te zijn. Als het nodig is roepen we versterking in.

2. Als de centrale de jaarlange test heeft doorstaan, hoeveel mensen zullen er dan voor de controle van de centrale nodig zijn?

Andrea Rossi: Niemand, het controlesysteem zal dat allemaal overnemen, maar het zal wel noodzakelijk zijn dat er een door ons gecertificeerde specialist in de fabriek aanwezig is.

3. Hebben de reactoren in de centrale al een vervanging van de brandstof ondergaan?

Andrea Rossi: Nee, en ik hoop dat de lading een jaarlang zal meegaan.

Ondanks dat Rossi niet heeft gezegd wanneer hij de centrale opstartte, heeft hij wel gezegd dat testrun voorbij zal zijn tussen aanstaande november en volgend jaar februari, dus ik denk dat we inmiddels ongeveer vier maanden in de jaarlange test zitten en tot nu toe lijken de brandstofladingen stand te houden. Aanvankelijk zei Rossi dat de ladingen elk half jaar vervangen moesten worden, maar nu heeft hij hogere verwachtingen.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN