GEEN TIJD TE VERLIEZEN BIJ HET OP DE MARKT BRENGEN VAN DE E-CATS ALS DE TEST EEN SUCCES IS

Door: Frank Acland

16 augustus 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/08/16/no-time-to-be-lost-in-bringing-e-cats-to-market-if-test-is-a-success


Zoals je ziet staat er een aftellende teller rechtsonder op deze pagina (op E-Cat World. Vert.). Deze telt de tijd die over is tot aan 5 februari 2016, dat is de datum van het eind van de 350 dagen durende test, tenminste, als er zich gedurende de rest van de test geen downtime voordoet.

Ik heb me vaak afgevraagd hoeveel tijd het in beslag neemt om de E-Cats op de markt te krijgen, op voorwaarde dat de test succesvol is. Zal de industrialisatie meteen opstarten, of zullen Leonardo en haar licentiehouders pas plannen voor het opstarten maken als de test gereed en succesvol is? Zullen we gedurende een behoorlijke tijd moeten wachten totdat we zien dat E-Cats worden ingezet bij industriële toepassingen? Ik heb daar vandaag Andrea Rossi naar gevraagd, en dit is zijn antwoord:

Andrea Rossi
August 15th, 2015 at 8:38 PM

Frank Acland,

Geloof me, we werken heel hard aan het voorbereiden van het produceren van grote aantallen E-Cats, ondanks dat we nog steeds de rem erop hebben vanwege het feit dat we nog niet de uiteindelijke resultaten van de lopende test hebben en die kunnen zowel positief als negatief zijn. Hoeveel tijd er nodig is als we aannemen dat alles goed gaat? Niet eenvoudig te zeggen, maar we zullen geen tijd verliezen. Iemand kon nog wel eens verbaasd zijn over de snelheid van onze reactie.

By the way, het is nu 21:40 op zaterdag 15 augustus en ik ben in de centrale, de 1MW E-Cat is stabiel, de E-Cat X is nog steeds veelbelovend. Dit verkort de afstand weer met 1 dag van OTS ( OTS = Off The Shelf - Uit Voorraad Leverbaar).

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Dus voor nu staat de rem er nog op, maar uit dit antwoord maak ik op dat ze staan te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan. Het kan voor sommigen niet snel genoeg gaan, maar als de testen succesvol zijn, dan zal er veel werk te verzetten zijn voordat ze de centrales kunnen produceren, verschepen, installeren en in werking stellen. Rossi heeft eerder al gezegd dat de investeringsfondsen nog niet zijn vrijgegeven om massaproductie te financieren, maar ze zullen heel veel geld nodig hebben als ze ‘massale hoeveelheden’ E-Cats moeten vervaardigen.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN