MICHAEL MCKUBRE BEOORDEELT HET PARKHOMOV EXPERIMENT

Door: Frank Acland

15 januari 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/01/15/michael-mckubre-reviews-the-parkhomov-experiment


Michael McKubre, directeur van het Energy Research Center van het Materials Research Laboratory bij SRI International in Palo Alto, Californië, is een welbekende en jarenlange onderzoeker op het gebied van LENR. Hij heeft in het Infinite Energy magazine een artikel gepubliceerd waarin hij het onlangs gepubliceerde experiment, waarbij gebruik werd gemaakt van een Hot-Cat replica, van Alexander Parkhomov beoordeelt.


Michael McKubre

Zoals altijd verschaft McKubre een grondige analyse van het experiment en besteedt grote aandacht aan de details van de set-up van het experiment en de gebruikte protocollen. Hij heeft enkele bedenkingen betreffende Parkhomov’s verslag, met name het gebrek aan ijkgegevens, maar hij vindt wel dat dit een belangrijk experiment is dat het verdient om herhaald te worden, zowel door Parkhomov als anderen.

Hij geeft ook blijk van vertrouwen in Dr. Parkhomov’s professionele kwalificaties, hij merkt op dat de universiteit zeer achtenswaardig is en dat hij (McKubre) gedurende de jaren met enkele collega’s van Parkhomov heeft samengewerkt.

Hier is zijn conclusie:

'Ter afronding deze opmerking: er zitten gaten en onverklaarde effecten in de data set, in het bijzonder de niet aanwezige ijkgegevens en de belangrijkste gegevensbestanden zijn summier. Desalniettemin is het experiment duidelijk gespecificeerd, op eenvoudige wijze uitgevoerd, keurig en voldoende accuraat. Ik zou iedereen die nieuwsgierig is en over de juiste voorzieningen beschikt om het veilig te kunnen uitvoeren, aanraden het experiment te herhalen, exact zoals het is beschreven. Meer of minder houdt het risico in dat we er niets van zullen leren. Ik wacht verder commentaar van Parkhomov en meldingen van komende replicatieteams af.'

Parkhomov heeft absoluut de aandacht van de LENR gemeenschap getrokken. Zijn resultaten, als ze bevestigd kunnen worden, zijn spectaculair en het experiment is zeer eenvoudig, iets dat behoorlijk aanlokkelijk is voor mensen die het ook willen repliceren. Ik weet zeker dat dit experiment de komende weken en maanden een drijvende kracht onder LENR enthousiastelingen zal zijn en ik verwacht dat we meer replicatiepogingen zoals die van Parkhomov tegemoet kunnen zien.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN