LUNDIN EN LIDGREN VOORSPELLEN EEN COP VAN MEER DAN 1000 GEBASEERD OP HUN LENR THEORIE
(Rossi: verslag is ‘uitermate belangrijk’)

Door: Frank Acland

15 oktober 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/10/15/lundin-and-lidgren-predict-cop-of-over-1000-based-on-their-theory


Het verslag dat door Rickard Lundin en Hans Lidgren is gepubliceerd toont belangrijke informatie over de mogelijke potentie van het LENR effect dat zij hebben onderzocht.

Er is een sectie in hun gepubliceerde verslag dat zowel opwindend als uitdagend is (dank aan LENR G die daarop wees) waarin ze kijken naar de capaciteit van de energie output voor het model dat zij voorleggen. Ze refereren aan afbeelding 9 in hun verslag dat een simulatie laat zien van een H2 + Ni58 reactor - waarvan zij zeggen dat die een veel hogere output geeft vergeleken met een reactor waarin Li7 wordt gebruikt, omdat het een ‘lagere spallation (afsplitsings) drempel’ heeft.

Ze schrijven:

‘De H2 + Ni58 reactor geeft een hogere prestatie. In feite, (ik vertaal het niet om fouten te voorkomen. Vert.) by combining wave input at frequencies closer to resonance with decreasing external power, (low-power mode) kan theoretisch een nieuw evenwicht worden bereikt waarbij het COP mogelijk boven de 1000 kan komen.’ (p.8.)

Als dat in feite waar is, dan ligt de lat in termen van prestaties van LENR reacties een stuk hoger. Gedurende jaren hebben mensen gezegd dat zelfs al een COP van 10 bij een LENR systeem megawatts aan output verschaft en dat zoiets voldoende is om een revolutie op het gebied van energieproductie teweeg te brengen, omdat het betekent dat de prestatievermogens van LENR veel efficiënter zijn en dus veel beter dan die van fossiele brandstoffen.

Als het echter mogelijk is een COP van meer dan 1000 te bereiken, dan zitten we op een heel ander niveau, en dan is daadwerkelijk the sky the limit. Lundin en Lidgren zien het perfectioneren van het gebruik van resonerende frequenties als de sleutel om LENR te verfijnen, in tegenstelling tot ‘het creëren van turbulentie via blokgolven’, iets dat, zo vertelde Lundin aan Mats Lewan, Rossi’s techniek is om de neutronen los te schudden.

Het is fascinerend om een nieuw verslag te zien met daarin een theorie die blijkbaar een geheel nieuwe manier laat zien van het opwekken van LENR reacties, en het zal interessant zijn om te kijken of er experimentele resultaten zijn die de beweringen van Lundin en Lidgren bevestigen. Andrea Rossi lijkt al ver voorop te liggen als het gaat om het op de markt brengen van een LENR product, maar de interesse bouwt zich elders zeer zeker op, en een nieuwe theoretische doorbraak kan de weg bereiden voor serieuze concurrentie voor de E-Cat.

UPDATE:

Het volgende werd zojuist door Andrea Rossi op het JONP geplaatst:

Andrea Rossi
October 15th, 2015 at 10:32 AM

Dr Peter Forsberg, Frank Acland, Ing. Michelangelo De Meo, Toussaint,

Ik heb zojuist het gehele verslag van Hans Lidgren en Richard Lundin gelezen (Swedish Institute of Space Physics): “Nuclear Spallation and Neutron Capture Induced by Ponderomotive Wave Forcing” gepubliceerd op 15 oktober 2015 door het Institutet for Rymdfysik, Kiruna, Zweden. Het is een uitermate belangrijke publicatie waar vanmorgen door prof. Norman Cook en mij over is gesproken en we nemen het als referentie mee bij het theoretische verslag waar wij momenteel aan werken.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossihttp://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN