INDUSTRIAL HEAT WERKT HARDER DAN JE JE KUNT VOORSTELLEN AAN CERTIFICATIE EN INDUSTRIALISATIE

Door: Frank Acland

17 januari 2014

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/01/17/industrial-heat-working-harder-than-you-can-imagine-on-certification-and-industrialization


Hier is een interessant antwoord op een vraag van een lezer op het Journal of Nuclear Physics over wanneer de E-Cat technologie uiteindelijk gebruikt kan gaan worden, iets waarvan ik zeker weet dat veel lezers zich dat afvragen. Er wordt geen definitief antwoord gegeven, maar wellicht krijgen we door Rossi’s reactie wel een idee van wat zich afspeelt op de hoofdvestiging van Industrial Heat:

Andrea Rossi
January 16th, 2015 at 8:09 PM

Giorgio,

Het is zeer moeilijk te voorspellen en als ik een datum noem dan zal ik er op worden aangevallen als die datum niet klopt. We werken zeer hard aan zowel de certificatie als de industrialisatie om daarmee in staat te zijn miljoenen stuks per jaar te fabriceren. We werken hier harder aan dan je je kunt voorstellen.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Ik vind het interessant dat Rossi hier aanhaalt dat ze aan de certificering werken, en ik denk dat hij mogelijk refereert aan de certificering van de huishoudelijke units, omdat hij eerder al heeft gezegd dat de industriële certificatie reeds is verkregen. Als de certificatie voor de huishoudelijke units is verkregen, dan zal de strategie van Industrial Heat zijn (volgens Rossi) om de markt te overspoelen met goedkope units om zodoende de terugontwikkeling van de techniek door anderen te ontmoedigen.

Zoals met veel van Rossi’s commentaren is er veel niet duidelijk, maar als Industrial Heat harder aan deze dingen werkt dan wij ons kunnen voorstellen, dan kunnen ze de dag dat de E-Cat uiteindelijk op de wereld verschijnt wel eens bespoedigen.

UPDATE 18 januari 2015

Hier is een nieuw commentaar van Andrea Rossi als respons op een vraag die ik op het JONP stelde of de ‘miljoenen stuks per jaar’ refereert aan industriële of huishoudelijke E-Cats:

Frank Acland,

De industriële centrales zijn volwassen, en aan het eind van de R&D periode (onderzoek en ontwikkeling) van de centrale bij de klant van Industrial Heat, zal de expansie zich reeds op solide basis bevinden, als de resultaten positief zijn (ik moet je eraan herinneren dat de resultaten ook negatief kunnen zijn en in dat geval zullen de zaken een stuk moeilijker gaan). Een grote onderneming zijn de huishoudelijke E-Cats waar we voor wat betreft de toekomst aan werken. We testen een nieuw ontwerp dat vreselijk interessant is, en gelijktijdig daarmee werken onze experts aan de veiligheidscertificering ervan. Als ik het heb over miljoenen stuks, dan bedoel ik natuurlijk huishoudelijke apparaten. Iemand zij ooit: “Ik heb een droom…”. Die heb ik ook.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


Opmerking Energy Catalyzer NL
Rossi heeft een aantal malen beweerd dat hij en Industrial Heat zich geen zorgen maken over eventuele concurrentie en dat de pogingen tot replicatie, zoals van de Russische wetenschapper Alexander Parkhomov en het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP), hen niet interesseren. Maar iedereen die een kip heeft die gouden eieren legt, zal beslist de ander in de gaten houden die ook een dergelijke kip tracht te fokken. Dus natuurlijk voelt Industrial Heat de hete adem in de nek van mogelijke (Russische) concurrenten en zal daarom des te harder werken om die voor te blijven.

Industrial Heat heeft er inmiddels vele tientallen miljoenen dollars inzitten en er zijn vele en vele miljarden dollars met het eindproduct te verdienen, dus reken maar dat men heel hard werkt aan het daadwerkelijk op de markt brengen van E-Cat units. De lauwe reactie van Rossi dat we nog een jaar moeten wachten op de uiteindelijke prestaties van de 1MW unit in de fabriek van een klant en dat men daarna pas weet of de E-Cat aan de verwachtingen voldoet en aan andere klanten kan worden verkocht, kon wel eens een rookgordijn zijn om de concurrentie het idee te geven dat ze nog een jaar de tijd hebben om een eigen LENR product te ontwikkelen.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN