E-CAT COMMERCIËLE ROLLOUT: LEONARDO IN EUROPA, INDUSTRIAL HEAT IN DE USA?

Door: Frank Acland

17 september 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/09/17/e-cat-commercial-rollout-leonardo-in-europe-industrial-heat-in-the-usaAndrea Rossi met zijn Amerikaanse E-Cat patent


We kennen niet veel details van de commerciële rollout van de E-Cat technologie, maar het lijkt erop dat de plannen vergevorderd zijn om de technologie op de markt te brengen, vooropgesteld natuurlijk dat de jaarlange testrun van de 1MW centrale goed blijft gaan.

Gisteravond werd Andrea Rossi gevraagd of er mogelijk een kleine Italiaanse vlag aanwezig is in de container waarin hij werkt. Rossi reageerde met:

Andrea Rossi
September 16th, 2015 at 11:49 AM

Italo R.,

Leonardo Corp bereidt een zeer krachtige en belangrijke actie voor in Europa betreffende de productie en de verkoop van de E-Cat.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Ik stelde daarop de vraag of het geoorloofd is te zeggen dat Leonardo de technologie in Europa op de markt brengt en dat Industrial Heat hetzelfde zal doen in de USA (met een licentie van Leonardo Corp). Rossi antwoordde eenvoudig:

Frank Acland,

Ik denk dat dat geoorloofd is.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Ik ben er niet zeker van om dat als een bevestiging op te vatten, maar het lijkt erop dat Industrial Heat niet direct betrokken is bij het op de Europese markt brengen van de E-Cat. Roger Green van E-Cat Australia heeft gezegd dat Industrial Heat een commerciële licentie voor de USA en China heeft, maar niet voor Europa.

Dat doet bij mij een vraag rijzen, waarover ik al een beetje heb nagedacht, en die is: wie is er nu precies betrokken bij de Leonardo Corporation? Andrea Rossi is duidelijk CEO, maar ik geloof dat er anderen zijn in het Leonardo team.

Als we teruggaan naar februari 2012, toen kondigde Andrea Rossi aan dat de Leonardo Corporation ‘het eigendom was geworden van een trust van investeerders’, dat was voordat we ooit van Tom Darden, Cherokee of Industrial Heat hadden gehoord, zij kondigden hun aankoop van het intellectuele eigendom van de E-Cat pas in januari 2014 aan. Het is mogelijk dat Darden betrokken was bij dat investeringstrust, maar daar hebben we geen bevestiging van. Rossi heeft het al lange tijd niet meer over dit investeringstrust gehad, maar ik denk dat het heel goed mogelijk is dat het nog bestaat.

Hoe dan ook, het klinkt alsof er plannen voor de E-Cat vercommercialisering in voorbereiding zijn, en ik denk dat wie er ook bij betrokken zijn, er een nieuw tijdperk in dit verhaal aanbreekt zodra deze technologie openlijk op de markt verkrijgbaar is.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN