BRANDSTOFVERVANGING VINDT PLAATS

Door: Frank Acland

17 februari 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/02/17/1-mw-e-cat-plant-watch-thread-update-1-rossi-production-cost-in-kw-is-very-competitive Update 40


In een update vandaag op het Journal of Nuclear Physics, zegt Andrea Rossi dat er momenteel een belangrijke handeling aan de 1MW E-Cat centrale wordt verricht:

Andrea Rossi
February 17, 2016 at 7:44 AM
Blanche,

Op woensdag 17 februari 2016 om 7:43 ’s morgens:
1MW E-Cat: brandstofvervanging is gaande.
E-Cat X in goede vorm, zeer veelbelovend.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Ik ben er vrij zeker van dat dit betekent dat de brandstofladingen in de E-Cat reactoren van de 1MW centrale hun efficiëntie zover hebben verloren dat ze niet langer gebruikt kunnen worden. Rossi heeft gezegd dat hij hoopte dat ze een vol jaar zouden meegaan, maar het lijkt erop dat dat niet het geval is. Dit betekent dat er meer downtime voor de centrale komt en dat zal mogelijk de einddatum van de test met enkele dagen opschuiven. Rossi heeft in het verleden gezegd dat het een paar dagen in beslag neemt om de lading in de reactoren te vervangen.


Opmerking Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
Zoals wel eerder aangegeven, de ladingen in de reactoren werden geschat 6 maanden mee te gaan, maar gaandeweg de jaarlange test bleken ze veel efficiënter te zijn en uiteindelijk hoopte Rossi dat ze zelfs de gehele test actief konden blijven. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn, maar alsnog mag je spreken van een gigantisch voordeel.

Wat belangrijk is, is dat nu ook tijdens de test ervaring wordt opgedaan met het uitwisselen van de brandstof en het weer opnieuw opstarten van de centrale. Tevens is de uitgewerkte brandstof eerder beschikbaar voor onderzoek. Dat is zeer belangrijk omdat er bij daadwerkelijke kernfusie isotopische veranderingen in de brandstof te zien moeten zijn, dus dat bv. het element nikkel in het nikkelpoeder is omgezet in een ander element (vroeger beweerde Rossi dat het koper was) of andere nikkelsamenstelling. Bij eerdere onafhankelijke testen zijn dergelijke isotopenveranderingen wel aangetroffen, maar hoe groot zijn de veranderingen na bijna een jaar gebruik van de brandstof, waarbij de brandstof laat zien dat het geen energie meer opwekt, dus voor een groot deel veranderingen moet hebben ondergaan?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Isotoophttp://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN