ROSSI: 1MW E-CAT CENTRALE HEEFT EEN VOLUME VAN 4 KUBIEKE METER

Door: Frank Acland

18 oktober 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/10/18/rossi-consolidated-1-mw-e-cat-plant-to-have-volume-of-4-cubic-meters


Het lijkt behoorlijk zeker dat de toekomstige eigenaren van een industriële E-Cat centrale geen scheepscontainer op hun terrein hoeven te plaatsen. Andrea Rossi reageerde op een vraag op het Journal of Nuclear Physics over de mogelijkheid om de energieopbrengst van de 1MW centrale in de toekomst te verhogen, in zijn antwoord geeft hij informatie over het volume van de toekomstige centrales:

Andrea Rossi
October 17th, 2015 at 9:12 PM

Manuel Cilia,

De ruimte in de container van deze eerste industriële centrale is veel groter dan noodzakelijk, omdat we in feite binnen deze container twee centrales van elk 1MW hebben, één als reserve en we hebben ruimte om in staat te zijn werkzaamheden te verrichten die niet nodig zijn als de technologie eenmaal is geïntegreerd, de ruimte die door een 1MW generator in beslag wordt genomen is 2 meter hoog, 2 meter lang en 1 meter breed, zoals je ziet een volume van 4 kubieke meter.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

De huidige centrale in de scheepscontainer is in de ontwikkelingsfase en het lijkt erop dat Rossi en zijn team een tweede set van grotere reactoren hebben gebouwd tijdens hun verblijf op het terrein van de klant. Het hebben van een 40 foot scheepscontainer was waarschijnlijk nodig om hen in staat te stellen hun werk te doen en om alle reactoren die ze hebben gebouwd in onder te brengen.

Een 40 foot scheepscontainer heeft een volume van 67,7 kubieke meter, dat is meer dan tien maal het volume van de 4 kubieke meter die Rossi noemt.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN