PARKHOMOV DOORBRAAK - GEÜPDATET VERSLAG EN FOTO - NOG STEEDS DRAAIEND MET COP 3.2

Door: Frank Acland

19 maart 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/03/19/mfmp-reports-parkhomov-breakthrough-90-minutes-of-excess-heat


Op de Russische Cold Nuclear Transmutation en CMM website staat een verslag dat aanvullende informatie verschaft over Alexander Parkhomov’s reactor (Google vertaling):

‘AG Parkhomov lukte het om drukmetingen te doen bij een gedurende langere tijd draaiende reactor. Van 16 maart 23:30 en de temperatuur blijft tot nu toe (19 maart 2015) behouden.

Uiteindelijk in staat een reactor te maken die langere tijd draait. De temperatuur van 1200 graden Celsius werd bereikt op 16 maart 23:30 na een geleidelijk opvoerende hitte en de temperatuur houdt tot nu toe stand. Heaterverbruik is 300W, COP = 3. Ook voor de eerste maal in staat een drukmeter te installeren. Bij langzame verhitting werd op 200 graden Celsius de maximale druk van 5 bar bereikt en daarna werd op een temperatuur van 1000 graden Celsius de druk gereduceerd en werd negatief. Het meest krachtige vacuüm van 0.5 bar werd bereikt toen de temperatuur 1150 graden was.

Bij een langere draaitijd was het niet mogelijk om continue water te pompen. Dus we hebben de warmtemeter, zoals we die bij eerdere experimenten gebruikten om de hoeveelheid verdampt water te meten, niet kunnen gebruiken. De vaststelling van de warmte-efficiëntie bij dit experiment werd gedaan door de stroom die werd verbruikt door de elektrische heater, te vergelijken met de aanwezigheid en afwezigheid van de brandstofmix. Als er geen brandstof in de reactor zit wordt de temperatuur van 1200 graden bereikt met een stroomverbruik van ongeveer 1070 watt. Als er wel brandstof (630 mg nikkel en 60 mg Lithiumaluminiumhydride) in de reactor aanwezig is, wordt een dergelijke temperatuur bereikt met een stroomverbruik van 330 watt. De reactor produceert dus ongeveer 700 watt bovenmatige hitte (COP - 3.2). (Verklaring afkomstig van Parkhomov AG, een meer accurate COP waarde vereist een meer gedetailleerde berekening.)’


Bron afbeelding: http://lenr.seplm.ru

Het is goed nieuws dat er door Parkhomov een langere draaiperiode kan worden bereikt zonder dat zijn reactoren kapot gaan, iets waar hij altijd last van had en dat hem tot nu toe abrupt deed stoppen met verslag doen van zijn experimenten. Ik kijk uit naar zijn volgende testverslag (MFMP zegt dat hij de details op 26 maart zal delen)!

Het ‘Parkhomov effect’ (het sociale effect van zijn werk dat anderen inspireert hetzelfde te doen) is behoorlijk aanwezig. Ik hoor steeds meer over replicatiepogingen en ik denk dat zijn laatste doorbraak meer en meer werk op dit terrein zal opwekken.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN