ROSSI: LEONARDO EN LICENTIEHOUDERS BEREIDEN ZICH VOOR OP EEN ‘MASSALE INZET’ OP DE MARKT

Door: Frank Acland

30 juli 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/07/30/rossi-leonardo-and-licensees-preparing-for-massive-attack-in-the-marketplace


Andrea Rossi schreef vandaag (30 juli 2015) een interessant stuk op het Journal of Nuclear Physics als antwoord op een vraag of de E-Cat producten massaal op de markt beschikbaar komen als de huidige test met de 1MW centrale een succes is, hier is zijn antwoord:

Andrea Rossi
July 29th, 2015 at 8:37 PM

Jack Witter,

Ja, als de resultaten positief zijn zullen we een forse productie opstarten. We organiseren dat nu al. Het zal duidelijk zijn dat we een solide en zeker resultaat van de huidige tests op de 1MW centrale moeten hebben. Ik leef mee met de mensen die wachten om een E-Cat te kunnen kopen en ik ben hen zeer dankbaar, maar ik ben er zeker van dat zij verstandig zijn en begrijpen dat we dit product pas kunnen verkopen als we aan twee voorwaarden voldoen:
1. We moeten 100% zeker zijn van succes.
2. We moeten in staat zijn de E-Cat aan te bieden voor een prijs welke de kopieerpogingen van onze concurrenten nutteloos maakt.

Ik ben niet gericht op het gracieus en gratis weggeven van onze technologie aan mijn concurrenten nadat ik er mijn leven voor heb opgeofferd. Als we er klaar voor zijn zullen we groots uitpakken. Nu zijn we daar nog niet aan toe. Een overhaaste inzet kan verwoestend zijn voor de Leonardo Corporation en haar licentiehouders over de gehele wereld en voor de huidige en toekomstige investeerders die we nodig hebben om een wereldwijde expansie te genereren. Het intellectuele eigendom in stand houden is essentieel. De druk waar we momenteel mee te maken hebben om overhaast te werk te gaan, komt hoofdzakelijk van onze concurrenten, soms onder het mom van ‘vrienden’.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

We weten inmiddels van Rossi’s filosofie over zijn intellectuele eigendom - hij geeft het niet weg. En het ziet er naar uit dat de timing afhangt van een succesvolle prestatie van de 1MW centrale. Als hij spreekt over het 100% zeker zijn van succes, dan denk ik dat hij bedoelt dat ze er zeker van moeten zijn dat het product dat ze op de markt brengen zal draaien zoals aangekondigd. Overigens heeft hij groot gelijk, dat het verwoestend zal zijn als na een periode van draaien, zelfs al zou dat maanden zijn, de centrale defect raakt en ze veel moeite zullen moeten doen om de schade binnen de perken te houden. Dus, één jaar van succesvol draaien klinkt heel logisch.

Over het ‘massaal inzetten’ stelde ik wat vervolgvragen om een beter idee te krijgen van wat hij nu bedoelt, hier zijn de vragen en zijn antwoorden:

1. Als u spreekt over een ‘massale inzet’ betekent dat het in één keer beschikbaar maken van E-Cat’s rondom de wereld?

Antwoord: Ja.

2. Heeft de ‘massale inzet’ betrekking op allereerst de industriële E-Cats (voordat de huishoudelijke beschikbaar komen) of op beide tegelijk?

Antwoord: We zullen starten met de industriële die reeds gecertificeerd zijn.

3. Zal de ‘massale inzet’ beginnen kort nadat de huidige test is afgelopen (indien positief)?

Antwoord: Ja.

Dus het plan lijkt te zijn om de lage temperatuur, industriële verhittingsunits rondom de wereld in productie te nemen zodra men van oordeel is dat de 1MW centrale naar volle tevredenheid draait. Zoals we hier wel vaker hebben aangehaald, is de markt voor dergelijke centrales enorm en dan speciaal als je denkt aan de noodzaak van verhitting en koeling (koeling via absorptiekoeling).

Het is interessant te zien dat Rossi spreekt over de Leonardo Corporation en haar licentiehouders, in plaats van alleen Industrial Heat. Het lijkt erop dat Rossi zelf aan het roer wil staan als deze ‘massieve’ commerciële lancering wordt ingezet.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN