ROSSI OVER DE MODULAIRE TOEKOMST VAN DE E-CAT: E-CAT X UNITS KUNNEN GECOMBINEERD WORDEN OM ENERGIE-INSTALLATIES VAN ELKE GROOTTE TE MAKEN

Door: Frank Acland

1 december 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/12/01/rossi-on-the-e-cats-modular-future-e-cat-x-units-can-combine-to-make-power-plants-of-any-size


Ik denk dat we zojuist van Andrea Rossi iets over de toekomst van de E-Cat hebben gehoord: het wordt modulair. Enkele commentaren op het Journal of Nuclear Physics wijzen op een nieuw concept dat het licht heef gezien na het vermoedelijke succes van de E-Cat X. We weten nog steeds niet goed wat dat exact is, maar het lijkt uit hetgeen Rossi heeft gezegd dat het E-Cat’s zijn die als behoorlijk kleine units gemaakt kunnen worden en dan kunnen worden samengevoegd om een energie-installatie te maken van de grootte die men nodig heeft.

Hier zijn enkele recente commentaren over dat onderwerp op het JONP:

Vraag: De E-Cat X zal ontworpen worden met reactoren van vele afmetingen, of wilt u kleine modules maken die tezamen kunnen worden opgebouwd tot het gewenste vermogen dat men nodig heeft?

Antwoord: November 30th, 2015 at 8:35 AM

Garcia,

Ik houd van het idee van kleine modules die gestapeld kunnen worden. Het universum is opgebouwd uit elementaire deeltjes.

Vriendelijke groeten,

Andrea Rossi


Andrea Rossi: “Ik neem aan dat als de E-Cat X wint, het ook een 1MW centrale kan worden die wordt opgebouwd met de E-Cat X modules, terwijl als de 1MW centrale wint ze geen E-Cat X kan worden… dit gezegd hebbende, ik hoop dat ze beide winnen.”


December 1st, 2015 at 7:48 AM

Frank Acland,

De basic E-Cat X zal een module zijn met een klein vermogen (we moeten dat nog definiëren). Dergelijke modules kunnen samengevoegd worden om elk energievermogen te bereiken.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Het is een fascinerend concept dat de E-Cat X des te intrigerender maakt. Als je de E-Cat X modules tezamen kunt koppelen om een centrale te bouwen van elke grootte, dan is dat een stuk eenvoudiger dan de bouw van de E-Cat’s zoals we ze tot nu toe hebben gezien. We weten nog niet hoe groot een enkele E-Cat X module zal zijn, maar er zijn op de Ecat.com website enkele artists impressions van een huishoudelijke E-Cat X:
http://ecat.com/news/public-concept-drawings-of-domestic-ecat

Rossi heeft gereageerd op deze conceptuele tekeningen en zegt:

“Daniel Badoual, een wetenschapsjournalist, heeft ze gemaakt als vrije interpretatie van hoe een huishoudelijke E-Cat eruit kan zien. Het idee is goed en we hebben van hem toestemming gekregen om ze te gebruiken. Het is een interessant concept.”


Artists impression E-Cat X

Hoe de E-Cat X er ook uitziet, ik denk dat als het werkt en het wordt gemaakt als modules die je kan combineren, dat daardoor de huidige E-Cat centrale waar Rossi nu aan werkt vrij snel achterhaald zal zijn.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN