GROEIENDE LIJST VAN PRESTATIES GEEFT AAN DAT ANDREA ROSSI EN DE E-CAT SERIEUS GENOMEN MOETEN WORDEN

Door: Frank Acland

19 februari 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/02/19/growing-track-record-indicates-andre-rossi-and-the-e-cat-should-be-taken-seriously


Ik volg het verhaal van de E-Cat sinds begin 2011 en besteedde aandacht aan het meeste van wat Andrea Rossi gedurende de jaren heeft geschreven en gezegd, en hij heeft een hoop geschreven en gezegd. Hij heeft altijd aangegeven vertrouwen in het bestaan en de functionaliteit van zijn technologie te hebben en hij heeft vele beweringen gedaan over wat hij hoopte en verwachtte met de E-Cat te kunnen doen.

Sommige zaken zijn niet uitgekomen zoals hij heeft voorspeld, ten minste niet op dit moment. Zo was hij bijvoorbeeld in 2011 zeer hoopvol dat de huishoudelijke E-Cats zeer snel op de markt zouden komen, maar we hebben ze nog niet gezien (klaarblijkelijk vanwege het ontbreken van een veiligheidscertificaat).

Toch wil ik staande houden dat bij belangrijke beweringen over zaken waarover hij enige controle had, Andrea Rossi een zeer goede lijst van prestaties bezit over hetgeen hij voorspelde. Hier zijn enkele voorbeelden die mij te binnen schieten:

* Rossi zei dat hij in oktober 2011 een test met een 1MW centrale zou uitvoeren - dat gebeurde.

* Rossi zei dat hij een veiligheidscertificaat voor de 1MW centrale had gekregen - hij toonde een ondertekend certificaat van SGS.

* Rossi zei dat hij zijn Intellectuele Eigendom (zijn uitvinding) had verkocht aan een Amerikaans bedrijf - Industrial Heat gaf een persbericht uit waarin zij aankondigden dat ze de rechten voor de E-Cat hadden gekocht.

* Rossi zei dat er een 1MW centrale naar een Amerikaanse klant zou worden verscheept als die de test zou accepteren - documenten tonen aan dat de verscheping plaatsvond.

* Rossi zei dat er onafhankelijke testen van de E-Cat zouden zijn en dat de testverslagen zouden worden gepubliceerd - dat gebeurde (drie keer).

* Rossi zei dat hij een nieuwe 1MW centrale bouwde die geïnstalleerd zou worden in de fabriek van een klant - foto's werden vrijgegeven van de centrale tijdens de constructie daarvan.

Mijn punt is dat het niet verstandig is om Rossi te negeren als hij iets over de E-Cat zegt. Hij heeft een groeiende lijst van prestaties die aantonen dat hij belangrijke verklaringen waarmaakt. Volgens mijn inschatting is de kans nul dat hij betrokken is bij een grote misleiding, bedrog, oplichterij of dat hij aan waandenkbeelden leidt. Al het bewijs dat hierboven is genoemd duidt op het feit dat Rossi een serieuze, betrokken en capabele wetenschapper/ingenieur/zakenman is.

Natuurlijk is de grote vraag waarop iedereen een antwoord wil hebben, wanneer de E-Cat op de markt komt en bruikbare energie gaat produceren. Geen van de hierboven genoemde punten kan ons dat vertellen en Rossi zelf doet daarover geen definitieve uitspraken. Hij zegt dat hij hoopvol is, maar dat hij de overwinning nog niet heeft behaald - “Resultaten kunnen zowel positief als negatief zijn,” is zijn mantra als het op dergelijke voorspellingen aankomt.

Maar als Rossi iets waardevols over de E-Cat zegt, dan denk ik niet dat het wijs is dat af te wijzen of te negeren. Als hij maakt wat hij van plan is (een werkende E-Cat centrale die de klant geld bespaart), dan zal dat iets historisch zijn - een aantoonbare nieuwe manier van efficiënte energie produceren - iets dat verreikende implicaties heeft voor de gehele wereld.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN