ROSSI ZIET DE E CAT X EEN IMPACT HEBBEN OP HET GEBIED VAN MOTORVOERTUIGEN

Door: Frank Acland

20 januari 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/01/20/rossi-sees-e-cat-x-making-impact-in-automotive-field


Het lijkt erop dat de E-Cat X mogelijkheden opent die voor Andrea Rossi niet bereikbaar waren met de oude stijl Hot Cat. Hij sprak wat over zijn werk waarbij hij het gebruik bestudeert van de E-Cat X in straalmotoren, en nu klinkt het alsof er serieuze overwegingen zijn om het in auto’s te gaan gebruiken.

Hier zijn de vraag en het antwoord op het Journal of Nuclear Physics vandaag:

Geachte Mr Rossi,

Heeft u commerciële plannen voor de E-Cat X in de auto-industrie? Wat zou daarbij het tijdsframe zijn? Zou u exclusieve overeenkomsten met een partner zoeken, of op zoek gaan naar het hebben van verschillende licentiehouders?

Bij voorbaat dank,

PC

-------------------

Andrea Rossi
January 20th, 2016 at 8:25 AM

Pierre Carbonelle,

Ja, de E-Cat X kan een belangrijk woordje meespreken in de auto-industrie, maar we zitten nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase en dus is het te vroeg om over licenties te praten.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Wat ik hier met name interessant vind is dat Rossi al jaren zegt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de oude E-Cat technologie in de komende decennia in auto’s gebruikt zou kunnen worden, maar nu is zijn toon definitief veranderd.

Als de E-Cat X in staat is rechtsreeks elektriciteit te leveren, dan kan dat het gebruik in elektrische voertuigen toestaan - wellicht dat een onboard generator gebruikt kan worden om de motor te laten draaien, in plaats van een aantal grote en zware accu’s die een elektrisch voertuig een gelimiteerd bereik geven. Het is op het moment moeilijk om te weten te komen in welke richting zij denken, maar de E-Cat X opent beslist een hoop deuren en het lijkt dat Rossi en Co daar aandachtig naar kijken.

Natuurlijk zal er een hoop onderzoeks- en ontwikkelingswerk bij betrokken zijn, maar dat is iets dat de auto-industrie altijd al doet, op zoek zijn naar nieuwe technologische ontwikkelingen. Als één of meerdere automakers een partnerschap met Leonardo Corp. aangaan, dan hebben ze heel wat expertise aan boord om te werken aan het aanpassen van auto’s aan de E-Cat X.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN