INTERVIEW MET ANDREA ROSSI OVER DE E-CAT VERCOMMERCIALISERING

Door: Frank Acland

12 juni 2018

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://e-catworld.com/2018/06/12/interview-with-andrea-rossi-on-e-cat-commercialization


Ik was op 11 juni 2018 in de gelegenheid Andrea Rossi te interviewen over de laatste ontwikkelingen betreffende zijn inspanningen de E-Cat op de markt te brengen.

Een aantal belangrijke punten die aan bod kwamen:

De 100kW E-Cat SK is nog in ontwikkeling en zal maandenlange testen ondergaan voordat ze beslissen of het gereed is voor de markt.

De 1kW E-Cat QX is ‘bijna’ gereed. Ze zullen tegen het eind van juni de definitieve beslissing nemen. Het doel van Leonardo is om de E-Cat’s tegen het eind van dit jaar te leveren. Rossi verklaarde dat een publieke presentatie mogelijk verschoven wordt naar begin 2019 vanwege de logistieke problemen die kunnen optreden bij een presentatie midden in de winter gedurende het vakantieseizoen als het weer wellicht problemen oplevert.

Andrea Rossi verklaarde dat de eerste commerciële inspanningen zullen zijn het verstrekken van warmte (hitte) aan het zelfstandig bedrijfsleven. Ondanks dat de E-Cat technologisch gezien gebruikt kan worden elektriciteit op te wekken in centrales, verklaarde Rossi dat er strenge voorschriften bestaan en dat het dus een moeilijke te betreden markt is.

De prijs die klanten zullen betalen voor de warmte (hitte) zal per situatie verschillen, maar Rossi verklaarde dat het zal liggen tussen een 30 tot 50 procent reductie vergeleken met de huidige brandstofkosten van de klant.

Rossi heeft 22 mensen die samen met hem in zijn team werken.

 http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN