ROSSI OVER DE LEDEN VAN HET WETENSCHAPPELIJKE COMITÉ VAN LEONARDO

Door Frank Acland

23 juni 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/06/23/rossi-on-leonardo-scientific-committee-members


Andrea Rossi heeft eerder opgemerkt dat Leonardo Corporation een wetenschappelijk comité heeft samengesteld bestaande uit wetenschappelijke adviseurs om te helpen bij de ontwikkeling van de E-Cat producten en vandaag gaf hij op het Journal of Nuclear Physics wat meer kleine details over tenminste één van die leden. Hier zijn de relevante commentaren:

Andrea Rossi
June 22, 2016 at 3:04 PM

Koen Vandewalle,

We hebben de eer om in het wetenschappelijk comité van Leonardo Corporation een topniveau wetenschapper te hebben die werkte in de Caradache centrale. Het is duidelijk dat we altijd kunnen leren…

------------------------------

Andrea Rossi
June 22, 2016 at 2:48 PM

Orsobubu,

Ik ben het eens met uw analyse betreffende de Hete Fusie. Als het gaat over de vooraanstaande wetenschapper welke de hete fusie heeft voortgebracht, dan praat u onmiskenbaar over Dr Pierre Clauzon ( Commissariat Pour l’Energie Atomique, Paris- France), nu ook een lid van het wetenschappelijk comité van Leonardo Corporation en dat binnenkort ook zal werken aan de QuarkX. Dit is een man waarvan we kunnen leren.

Rossi schrijft ‘Caradache’, maar ik weet zeker dat hij Cadarache bedoelt, wat een Franse instelling voor kernonderzoek is (zie: http://www-cadarache.cea.fr/index_gb.php) geleid door het Commissariat Pour l’Energie Atomique (CEA) en waar ze atoomsplitsing, kernfusie en andere alternatieve technologieën op energiegebied bestuderen.

Pierre Clauzon, genoemd door Rossi, is een gepensioneerd kerntechnicus bij het CEA en tevens iemand die op het gebied van koude kernfusie heeft gewerkt.

Andrea Rossi schreef op 16 februari 2015 op de E-Cat the New Fire Website (http://www.ecat-thenewfire.com/blog/enel-early-refusal-towards-lenr/#comment-149) het volgende commentaar:

Ik wil wat informatie verschaffen over het CEA (Commissariat Pour l’Energie Atomique) in Parijs, een instituut dat nauw verbonden is aan Areva. Ik had de eer twee kerngeleerden te kennen die daar aan LENR werkten: Dr Pierre Clauzon en Dr Jacques Dufour. Zij deden goed werk bij hun onderzoek naar LENR en bezochten herhaaldelijk mijn werkplaatsen in Bologna (eerst) en in Ferrara (daarna) en ik heb van beiden veel dingen geleerd.

Ik ben ervan overtuigd dat door hen iets belangrijks op het gebied van LENR in Frankrijk zal ontstaan. Dr Dufour deed op dat gebied ook onderzoek voor Shell. Ik sta continue in contact met Dr Pierre Clauzon.

Overigens, hij werkte ook in het Caradachbedrijf aan hete kernfusie, maar zijn intellectuele oprechtheid weerhoudt hem ervan vijandig tegenover mijn werk te staan, in plaats daarvan was hij altijd positief en samenwerkend. Hij sloot tevens een weddenschap met enkele van zijn vrienden af dat binnen twee jaar de E-Cat een commerciële doorbraak zal hebben. Vraag me niet voor hoeveel hij wedde: in ieder geval een onfatsoenlijk bedrag.

Hartelijke groeten aan iedereen,

Andrea Rossihttp://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN