ROSSI VERWACHT PUBLICATIE VAN NIEUWE SUCCESVOLLE REPLICA's

Door: Frank Acland

21 mei 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/05/21/rossi-expects-new-successful-replication-reports-to-be-published


Er staat een interessante respons van Andrea Rossi op een opmerking van Hank Mills op het Journal of Nuclear Physics.

Hank Mills merkte op dat niemand binnen de openlijke replicatie gemeenschap in staat is hetzelfde succes te behalen als Alexander Parkhomov, en hij denk dat het komt omdat niemand er voldoende tijd aan besteedt om tot die resultaten te komen, ondanks dat er een brede variëteit aan materialen en set-ups wordt gebruikt.

Andrea Rossi reageerde met:

Andrea Rossi
May 21st, 2015 at 6:14 PM

Hank Mills,

Dank voor je inzicht, maar ik ben het er niet mee eens: ik ken enkele van de groeperingen die replica’s maken en daar serieus mee bezig zijn, met gedreven betrokkenheid en ik denk dat er binnenkort succesvolle experimenten zullen worden aangekondigd.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Deze reactie doet mij aannemen dat Rossi persoonlijk kennis heeft van replica’s die worden uitgevoerd, mogelijk gevallen waar wij nog niet van hebben gehoord.

Er bestaan al wat langere tijd geruchten dat het Lugano team eigen replicatiepogingen onderneemt en dat dat ook de reden is dat zij tot nu toe hun afgelopen oktober gepubliceerde testverslag niet van een update hebben voorzien. De bewering van Rossi doet mij afvragen of hij op de hoogte is van de activiteiten van dat team. Als dat zo is, dan kan hij wel eens zinspelen op het feit dat hij binnenkort een verslag van hen verwacht en dat zij succesvol met hun werk blijken te zijn.

Het is slechts speculatie van mijn kant, er kunnen ook anderen zijn waaraan Rossi refereert omdat hij spreekt van meerdere groepen in zijn commentaar.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN