PERSBERICHT: INDUSTRIAL HEAT HEEFT ANDREA ROSSI’s E-CAT TECHNOLOGIE GEKOCHT

24 januari 2014

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.prnewswire.com/news-releases/industrial-heat-has-acquired-andrea-rossis-e-cat-technology-241853361.html


Industrial Heat heeft Andrea Rossi’s E-cat technologie gekocht

RESEARCH TRIANGLE, N.C., 24 januari 2014 /PRNewswire-USNewswire/ — Industrial Heat, LLC kondigt aan dat het de rechten heeft gekocht van Andrea Rossi’s Italiaanse low energy nuclear reaction (LENR) technologie, the Energy Catalyzer (E-Cat). Een primair doel van het bedrijf is de technologie breed beschikbaar te maken, vanwege de potentiële impact op luchtvervuiling en CO2 uitstoot veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen en biomassa.

“De wereld heeft een nieuwe, schone en efficiënte energiebron nodig. Een dergelijke technologie zal in ontwikkelingslanden de levensstandaard verhogen en zal bij het produceren van energie de impact op het milieu reduceren,” zei JT Vaughn uit naam van Industrial Heat.

Mr. Vaughn bevestigde dat Industrial Heat het intellectuele eigendom en de licentierechten op Rossi’s LENR apparaat heeft gekocht nadat een onafhankelijk comité bestaande uit Europese wetenschappers twee meerdaagse testen ondernam in Rossi’s lab in Italië.

Het gepubliceerde verslag van het Europese comité concludeerde: ‘Zelfs bij de meest conservatieve aannames, zoals fouten bij de metingen, is het resultaat nog steeds 10 maal meer dan bij conventionele energiebronnen.’ Het verslag is online beschikbaar op http://arxiv.org/abs/1305.3913. Als toevoeging daarop zijn er prestatie bevestigende tests uitgevoerd in het bijzijn van Industrial Heat personeel en die werden gecertificeerd door een onafhankelijke expert.

Sinds het verkrijgen van Rossi’s technologie is Industrial Heat betrokken bij breedvoerige inspanningen het te beschermen via talloze patenten in relatie tot de kerntechnologie alsook met betrekking tot verwante ontwerpen en toepassingen.

Tom Darden, medeoprichter van Cherokee Ivestment Partners, een serie van private beleggingsfondsen gespecialiseerd in het opruimen van vervuiling, is een oprichter van, en investeerder in Industrial Heat. Hij maakt deel uit van een kleine groep gelijkgestemde investeerders die deze technologie ondersteunen omdat het een aantal sociale- en milieu-uitdagingen rigoureus aanpakt. Zij hebben zich verplicht het breed beschikbaar te maken vanwege de grote mogelijkheden. Industrial Heat overweegt partnerschappen met industriële participanten, universiteiten en niet-regerings gebonden organisaties om zeker te stellen dat deze technologie op een diepzinnige en verantwoorde wijze wordt ontwikkeld.

JT Vaughn leidt Industrial Heat. Hij is de oprichter van Cherokee McDonough Challenge, een accelerator voor nieuw op te zetten milieu-initiatieven en hoofd van de startup community in de Research Triangle.

Bedrijven en organisaties die interesse hebben in een partnerschap met Industrial Heat kunnen contact opnemen met JT Vaughn op info@industrialheat.co

CONTACT: JT Vaughn, jvaughn@industrialheat.co, 919-743-5727

BRON: Industrial Heat, LLC


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN