ROSSI: DE E-CAT X PRODUCEERT INDERDAAD RECHTSTREEKS ELEKTRICITEIT
(Update: bruikbare elektriciteit met een zeer hoog rendement en COP)

Door: Frank Acland

26 december 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/12/26/rossi-the-e-cat-x-does-produce-electricity-directly


Met dank aan Artefact voor het overnemen ervan van het Journal of Nuclear Physics. Eindelijk hebben we een duidelijk antwoord van Rossi over wat de E-Cat X doet.

(De E-Cat X is de kleine variant E-Cat die op een veel hogere temperatuur werkt dan de huidige 1MW E-Cat centrale die nog tot ergens is februari 2016 wordt getest. De E-Cat X kan in principe voor huishoudelijke doeleinden gebruikt gaan worden, maar moet daarvoor eerst uitgebreide testen ondergaan en er moet nog een veiligheidscertificering voor verkregen worden. Vert.)

James Watt December 26th, 2015 at 5:59 AM

Dr Andrea Rossi,

Kunt u ons definitief vertellen dat de E-Cat X in staat is rechtstreeks elektriciteit te produceren? Dat zou nog eens een kerstcadeau zijn!

Gelukkig Nieuwjaar,

J. Watt

--------------------

Andrea Rossi December 26th, 2015 at 8:30 AM

James Watt,

Hier is het grote nieuws: ja, de E-Cat X produceert rechtstreeks elektrische stroom. We werken eraan om het onder controle te krijgen en het te laten werken. De E-Cat X is zeer, zeer veelbelovend, zoals ik altijd al heb gezegd. Maar nog steeds: de resultaten van de huidige test kunnen NEGATIEF uitvallen. Laten we er meer en meer aan werken omdat dat nodig is voordat we victorie kraaien.

Ook voor u een gelukkig Nieuwjaar,

Andrea Rossi

Dus daar hebben we eindelijk een duidelijk antwoord, op iets waar al maanden op wordt gezinspeeld. En door in staat te zijn rechtsreeks elektriciteit te produceren maakt dat de E-Cat tot een nog fascinerender technologie en brengt het de LENR op een heel nieuw niveau. Dit brengt ook wat meer verband in Rossi’s opmerking van gisteren waarin hij vertelde van plan te zijn de E-Cat’s op dezelfde manier te produceren (lopende band werk. Vert.) zoals elektronicacomponenten vandaag de dag worden geproduceerd.

Natuurlijk duiken er nu nieuwe vragen op, zoals, hoeveel elektriciteit er wordt geproduceerd en hoe groot de energie input is (als die al nodig is). Rossi heeft geschreven over het op en aan elkaar bouwen van E-Cat’s (zoals Lego blokken) om zodoende het energieniveau te krijgen dat nodig is. Hij had het ook over het naar benden bijschalen zodat het alleen een paar watt levert.

Dit maakt dat 2016 een nog interessanter jaar dan ooit wordt. De mogelijkheden gaan je verstand te boven en we staan nog maar aan het begin hiervan, dus wie weet waar dit toe kan leiden. Mijn veronderstelling is dat er weer een lange periode van testen zal volgen (Rossi heeft gezegd dat deze test op zijn minst zes maanden gaat duren) voordat we aan productie ervan kunnen denken, dus misschien zal 2016 wat betreft de E-Cat X weer een volgend jaar van wachten worden.


UPDATE 26 december 2015

Ik (Frank Acland) stelde vervolgens een paar vragen op het Journal of Nuclear Physics.

1. Is de hoeveelheid elektriciteit die momenteel al wordt geproduceerd groot genoeg voor een praktisch gebruik?

2. Is er een externe input aan energie nodig om de productie van de elektriciteit aan de gang te houden?

Andrea Rossi December 26th, 2015 at 10:35 AM

Frank Acland,

1. Ja, en het rendement is zeer hoog.
2. Ja, en het COP is zeer hoog.

Maar let op, dit komt van het werk van afgelopen nacht en het is te vroeg om victorie te kraaien. Misschien houdt het op. Momenteel werk ik met de E-Cat X en het werkt, het maakt hitte en elektriciteit. Ik hoop dat het geen winterslaapdroom is.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi


UPDATE 2 - 26 december 2015

Zoals verwacht zijn er op het JONP meer vragen gesteld over de laatste onthulling van Andrea Rossi. Rossi is voorzichtig om het als overwinning te bestempelen, maar hij is duidelijk zeer opgewonden over de doorbraak door te zeggen dat de E-Cat X ‘boven alle verwachtingen’ gaat.

Hij gaf een interessant antwoord op een vraag van Hank Mills die hem vroeg: ‘Als het COP van de E-Cat X, met betrekking tot de elektrische output, hoog is, blijft het COP dan ook hoog als er een hitte output is? Rossi reageerde met ‘Klaarblijkelijk’. Ik stelde daarop de volgende vraag: ‘Wat is in de huidige E-Cat X hoger: de hitte output of de elektriciteit output?’ Zijn antwoord: ‘We kunnen kiezen’.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN