TASTEND DOOR DE NEVEL RONDOM HET ROSSI/IH DISPUUT

Door: Frank Acland

26 april 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/04/26/cutting-through-the-fog-surrounding-the-rossiih-dispute-josh-g


Het volgende werd gepost door Josh G.

Met alle verwarring en voors en tegens in de Rossi-Industrial Heat chaos, is het moeilijk om je een weg te banen door de dichte muur van mist. Ik zal proberen het te doen door in te zoomen op enkele sleutelvragen betreffende het gedrag van IH:

Een poster op Mats Lewan’s An Impossible Invention blog, bekend als nckhawk (men denkt een zakenpartner van Tom Darden en investeerder in IH met de naam Dewey Weaver), heeft beweerd dat wanneer IH zegt dat zij: ‘meer dan drie jaar hebben gewerkt aan het bevestigen van de door mr. Rossi beweerde resultaten van de E-Cat technologie, dat alles zonder succes,’ dat betekent dat zij nooit, zelfs niet één keer, in staat waren om de E-Cat bovenmatige energie te laten produceren.

Hier is een uittreksel van een post van nckhawk op Mets Lewan’s blog: “Het was nadat de kopieerpogingen faalden bij het produceren van ENIG resultaat, dat de twijfel toesloeg. IH wilde geen 1MW reactor bouwen, maar Rossi stond erop. IH bood Rossi een behoorlijke som geld om 10 watt en/of 100 watt aan bovenmatige energie te produceren afkomstig van slechts één enkele en gecontroleerde reactor als alternatief voor de waanzin van de 1MW test.”
(Zie: https://animpossibleinvention.com/2016/04/20/lets-join-forces-to-bring-out-the-truth-on-rossi-ih-affair/#comment-5016)

In een ander commentaar in dezelfde thread, schrijft Jed Rothwell: “Het woord ‘substantiëren’ is wat onduidelijk, maar ze vertelden mij dat het betekent dat het ding niet werkte. Er was geen bovenmatige hitte van betekenis.” Maar omdat zij praten over 3 jaar durende pogingen, houdt dat in dat zij nooit in staat waren bovenmatige hitte van enige betekenis te zien afkomstig van welke versie van de E-Cat dan ook, dus niet alleen maar bij de 1MW centrale.

In dat geval eisen de volgende vragen een antwoord:

1. Ze spendeerden heel wat mankracht en geld aan onderzoek en ontwikkeling om een nieuwe kopie van de E-Cat te maken, welke zij naar Lugano stuurden om te testen. Als zij Rossi’s oudere versie van de E-Cat nooit werkend kregen, dan zou je toch geen stuiver in onderzoek en ontwikkeling steken om een nieuwe versie te creëren?

2. Als ze nooit een E-Cat werkend hebben gekregen, waarom hebben ze dan in Godsnaam Rossi het groene licht gegeven door te gaan met de 1MW test? Klaarblijkelijk weigerde hij dat, dus misschien konden ze hem niet stoppen. Maar waarom zouden ze dan gewillig hun eigen geld spenderen om te betalen voor (minstens) 2 technici, alsook de helft van de kosten van de ERV, plus wie weet aan wat er nog meer betaald diende te worden? Als Dardan dacht dat de E-Cat niet werkte, dan laat zijn bereidheid om door te gaan met de test en daarvoor geld over te maken, slecht zakelijk inzicht zien en een schokkende onverschilligheid betreffende het geld van de investeerders.

3. Als zij Penon en Rossi al eerder hadden betrapt bij bedrog door het verwisselen van flowmeters (zoals Weaver heeft beweerd in dezelfde thread op Mats’ blog), dan, waarom in Godsnaam, zou IH de test laten doorgaan (waarvan zij de helft van de kosten, plus de personele kosten en wie weet wat nog meer moesten betalen) als ze zojuist Rossi en Penon op heterdaad hadden betrapt bij het plegen van bedrog?!? Dat klinkt niet als gepaste zorgvuldigheid voor mij! Het laat Darden op een gewillig slachtoffer lijken. Zoals George Bush (de jongere uitgave daarvan) eens zei ‘“Fool me once, shame on you. Fool me twice … you can’t get fooled again!” (President Bush zette zichzelf voor gek, zoals hij regelmatig deed, toen hij trachtte de klassieker: “Fool me once, shame on you; Fool me twice, shame on me” te reciteren. Vert.)

4. Als zij de E-Cat nooit aan het werk kregen, dan hadden zij ook geen reden te geloven dat de 1MW centrale zou werken of dat de test succesvol zou zijn. Maar volgens Rossi (en klaarblijkelijk kan hij dat voor de rechter documenteren) had IH Woodfort en de Chinezen en wie weet wie nog meer, de 1MW centrale laten bezoeken als onderdeel van hun pogingen investeringskapitaal te vergaren. We weten momenteel nog niet of de reden waarom ze in IH investeerden de E-Cat was (hoewel Woodfort capital zegt dat zij 2 ½ jaar de tijd hebben genomen om een zorgvuldige afweging te maken, dus kunnen we aannemen dat dat de hoofdzakelijke reden was om te investeren, omdat de E-Cat IH’s eerste investering was. Als dat waar is, dan betekent dat, dat ondanks dat Darden geen enkele reden had om te denken dat de E-Cat werkte, hij doorging met het vergaren van geld ervoor onder het voorwendsel dat het werkte. Dat klinkt voor mij als dubieuze fraude.

5. Als zij geen enkele reden hadden om te geloven dat de E-Cat werkte, waarom dienden ze dan een patent op de E-Cat in, bewerende dat het een COP van 11 heeft? Verzonnen ze dat getal zomaar? Trokken ze dat zomaar uit de hoge hoed? Advocaten zijn duur en het indienen van een patent kost een hoop geld. Waarom zouden ze al dat geld betalen om verschillende patenten aan te vragen als de technologie rotzooi was?

Ik kan geen enkele logische verklaring vinden voor elk van IH’s acties, anders dan dat zij denken dat de technologie werkt. Ze kunnen mogelijk niet in staat zijn het aan het werk te krijgen zoals ze zouden willen, of zo goed als Rossi het kan, en dus kunnen ze de uiteindelijke betaling hebben uitgesteld totdat Rossi al zijn geheimen heeft afgestaan. (Hermano Tobia heeft wat dat betreft in dezelfde thread op Mats’ blog ook een aantal interessante dingen te zeggen). Maar voor IH om te zeggen dat het nooit heeft gewerkt, is gewoon onlogisch en absurd, tenzij we willen geloven dat ze incompetente zakenlui zijn die hebben getracht hun investeerders te bedriegen en hun geld door de wc hebben gespoeld. Ik kan eenvoudigweg niet aannemen dat ze op beide manieren werkten.

Josh G


Opmerking Paul Harmans - Energy Catalyzer NL
Op Sifferkoll staat een artikel over dezelfde Dewey Weaver, ook daar vraagt men zich af waar de logica is gebleven?

De titel van het artikel is: 'Weaver wordt schizofreen over Penon en onthult een te bestuderen goudmijn aan Cryptodenialism' (Cryptodenialism staat voor de weloverwogen keuze de waarheid te negeren omdat die te oncomfortabel of moeilijk te accepteren is. Vert.)

http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/lenr-ecat-saga-weaver-goes-schizofrenic-about-penon-and-reveals-a-goldmine-of-cryptodenialism-to-studyhttp://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN