OKTOBER E-CAT PRESENTATIE ZAL EEN ‘TECHNOLOGISCHE DEMO’ ZIJN VAN 1 – 2 UUR

Door: Frank Acland

31 juli 2017

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://e-catworld.com/2017/07/31/october-e-cat-presentation-to-be-a-technological-demo-of-1-2-hours


Hier zijn wat vragen en antwoorden van gisteren, afkomstig van het Journal of Nuclear Physics:

Anonymous
July 30, 2017 at 10:29 AM

Dr. Andrea Rossi,

De demo die u in oktober zal houden, zal dat de presentatie van het product zijn?

Andrea Rossi
July 30, 2017 at 3:09 PM

Anonymous,

Nee. Het zal een technologische demo worden.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

-------------------------------

Mijn interpretatie van het verschil tussen een ‘technologische’ en ‘product’ demonstratie is dat Andrea Rossi niet verwacht een kant-en-klaar product te demonstreren op de geplande demonstratie. We hebben vernomen dat hij pas nu is begonnen met het combineren van zijn individuele 10-20 Watt E-Cat QX reactoren (blijkbaar 20 of zo daarvan tot nu toe) om de totale output te verhogen. Als hij van plan zou zijn hitte op te wekken dat op industriële schaal gebruikt kan worden, dan zou men verwachten dat er duizenden units gecombineerd moeten worden om een centrale te bouwen die hitte opwekt in de megawatt reikwijdte. Dus het lijkt erop dat het plan is om te laten zien wat de QX reactoren kunnen, voordat de productie van klaar voor de industrie centrales zal aanvangen.

Vandaag werd een andere vraag betreffende de duur van de test gesteld:

Oystein Lande
July 31, 2017 at 3:06 AM

Beste Mr. Rossi,

Wat zal de geplande tijdsduur van de QX demonstratie zijn?

Andrea Rossi
July 31, 2017 at 7:43 AM

Oystein Lande,

Het deel dat publiek zal zijn, zal één tot twee uur duren.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

---------------------------

Dat roept de vraag op: welk deel van de test zal niet publiekelijk zijn? Ik vermoed dat er tijd nodig zal zijn voor de setup en het kalibreren, maar wellicht is Rossi niet van plan die activiteiten uit te zenden.

Ik vraag mij ook af wat het algemene doel van de presentatie zal zijn – welk publiek is het dat Rossi wil bereiken? Natuurlijk zullen de enthousiastelingen/lasteraars die de E-Cat al jaren volgen er veel belangstelling voor hebben, maar wellicht is dat niet het voornaamste publiek. Rossi heeft gezegd dat deze presentatie het startschot zal zijn van zijn businessplan en misschien wenst hij daarom een breder publiek te bereiken – ik denk dat potentiële klanten zijn prioriteit is – wat niet de concentratieperiode heeft van de oudgedienden die de live-beelden gedurende uren kunnen bekijken zonder verveeld te raken.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN