“E-Cat X: Go, Go, GO !!!”

Door: Frank Acland

29 oktober 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/10/29/e-cat-x-go-go-go


Gisteren vroeg ik Andrea Rossi om een update over de huidige test in zijn scheepscontainer, en ik kreeg het volgende antwoord:

Frank Acland,

1MW E-Cat: stabiel, lange periodes van zelfvoorzienendheid.
E-Cat X: go,go, GO !!! (Veelbelovend. Kan een revolutie veroorzaken, zelfs al wordt het volledig gedekt door het Amerikaanse patent dat we hebben, maar om het nog eenvoudiger te maken heb ik het ontwerp aangepast zodat het perfect binnen het Amerikaanse patent past.)

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Terwijl de 1MW centrale zich lijkt te gedragen, lijkt Andrea Rossi hier met name zo opgewonden te zijn over de E-Cat X (de kleine E-Cat variant voor huishoudelijk gebruik. Vert.), niet alleen over waartoe hij al in staat was om te doen met de E-Cat X, maar hoe hij tevens in staat was om het binnen de verplichtingen van het onlangs toegekende Amerikaanse patent te laten passen, iets dat het veel eenvoudiger maakt om het op de markt te brengen. Rossi is de laatste tijd behoorlijk gematigd bij de beoordeling van zijn technologie en uit regelmatig: ‘kan positief of negatief uitvallen’ beweringen, maar hier meldt hij dat niet eens.

Toch vraag ik mij af, gebaseerd op een antwoord van Rossi op vraag die ik onlangs stelde, wanneer we in staat zullen zijn het ‘revolutionaire’ vermogen van de E-Cat X in onze huizen aan het werk te zien. Ik vroeg hem hoe uitdagend het voor hem zou zijn als hij een veiligheidscertificering voor de huishoudelijke E-Cats zou krijgen, zijn antwoord: “Zeer uitdagend”, omdat de certificaatverstrekker de aansprakelijkheid op zijn schouders dient te nemen terwijl er geen geschiedenis van het product bestaat.

Met andere woorden, iemand die een product een veiligheidscertificering moet toekennen, wil een lijst van prestaties van dat product zien alvorens te bepalen of het veilig is. De draaiuren van de huidige industriële 1MW centrale kunnen wat dat betreft van pas komen, maar dat is een industriële opzet waarbij de verplichtingen minder zijn. De E-Cat X zal mogelijk eerst in een industriële omgeving gebruikt worden voordat ze worden vrijgegeven voor huishoudelijke toepassingen.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN