ROSSI: IK BEVESTIG DAT DE (INDUSTRIËLE E-CAT) PRODUCTIE IS BEGONNEN

Door: Frank Acland

2 augustus 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/08/02/rossi-i-confirm-the-production-is-started


Andrea Rossi heeft de laatste paar dagen op het Journal of Nuclear Physics enkele vragen beantwoord over de productie van E-Cat centrales en ik dacht dat het wel nuttig zou zijn om al die vragen en antwoorden bij elkaar te zetten om een zo compleet mogelijk plaatje te schetsen van wat hij zegt over de staat van de productie.

1. Bevestigt u dat de productie van de industriële E-Cat reeds is begonnen, of moest u daar vanwege sommige redenen mee stoppen? – Ik bevestig dat de productie is begonnen.

2. Zijn dat de lage temperatuur E-Cat centrales? – Ja, tot nu toe wel.

3. Is het ontwerp van deze centrales afgerond? – Niet definitief.

4. Hoeveel centrales zijn er momenteel besteld? – Vertrouwelijk.

5. Kunt u er meer dan 1 tegelijk bouwen? – Ik geef er de voorkeur aan dat antwoord voor mij te houden.

6. Wanneer verwacht u de eerste van deze centrales gereed te hebben? - Ik geef er de voorkeur aan dat antwoord voor mij te houden.

7. Wanneer verwacht u dat de eerste van deze centrales wordt geïnstalleerd? – Ik zal deze informatie verschaffen als het in bedrijf is.

8. Hoeveel personeel is er betrokken bij de bouw van deze centrales? – Voldoende.

9. Bent u persoonlijk betrokken bij het productieproces of heeft u die taak aan anderen overgedragen? – Ik ben er persoonlijk bij betrokken.

10. Is het aantal personeelsleden betrokken bij het productieproces van de industriële centrales:
A tussen de 1 en 5
B tussen de 5 en 10
C tussen de 10 en 15 - B

Het beeld dat ik uit deze antwoorden opmaak is dat de productie onderweg is, op kleine schaal en dat R&D nog gaande is. Rossi’s antwoord op bovenstaande vraag 3 klinkt alsof het definitieve ontwerp van deze centrales nog niet bereikt is. Wellicht bouwen ze reactoren en andere componenten eerst en denken ze nog na over enkele details.

Het lijkt erop dat de QuarkX centrales momenteel nog niet gebouwd worden, maar het antwoord op vraag 2 doet me vermoeden dat ze het in de toekomst wel zullen gaan doen. Als er slechts 5 tot 10 mensen zijn betrokken bij de bouw van de centrales, dan hebben we het nog steeds over een operatie op kleine schaal, zeer zeker niet de omvangrijke productieniveaus waarvan Rossi heeft gezegd dat die zijn doel zijn.

Echter, dit is hoe vele nieuwe uitvindingen zijn ontwikkeld. Dure, tijdvretende, met de hand gebouwde modellen zijn het eerste wat op de markt komt, mogelijk met nog niet uitgewerkte ontwerpen. Rossi heeft gezegd dat zijn eerste klanten de pioniers zullen zijn die erop voorbereid zijn met een product om te gaan dat mogelijke problemen kan ontwikkelen die opgelost dienen te worden door zijn team. Het zal een belangrijke dag zijn als één van deze centrales publiekelijk wordt aangekondigd als zijnde in bedrijf genomen en dat daarmee de huidige niveaus van diepe geheimhouding worden opgeheven.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN