TOM DARDEN GEZIEN ALS REDDER VAN DE WERELD

Door: Frank Acland

2 februari 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/02/02/tom-darden-seen-as-world-saver-richtopia


Op de Richtopia website staat een artikel dat kijkt naar Tom Darden’s rol als voorvechter van LENR. Het artikel is geschreven door Mae Merriweather en is enigszins dramatisch getiteld: ‘How Not Knowing Tom Darden Could Make You a Rookie in Tech’ (Hoe het niet kennen van Tom Darden je een beginneling in de techniek maakt). Het kijkt naar Darden’s investering in de E-Cat van Andrea Rossi.

Dit is de link: http://richtopia.com/people/tom-darden-lenr

Hier is een fragment dat de toon van het artikel goed weergeeft:

‘LENR wordt beschouwd als een vreemde en risicovolle technologie. Dat is omdat het opwekken van fusie-energie een enorme hoeveelheid hitte vergt om de aantrekkingskracht in atomen te verbreken. Het verbreken van deze kracht op dergelijke lage temperaturen is in strijd met de natuurwetten. Darden heeft een licentie op de techniek van Andrea Rossi, een Italiaanse wetenschapper en zakenman in dit ambitieuze project. Rossi heeft in het verleden enkele succesvolle experimenten met koude fusie gezien. Momenteel heeft Darden’s bedrijf meer dan 10 miljoen dollar in testen en nader onderzoek van Rossi’s werk gestoken en men is van plan daar meer aan te besteden. De resultaten tot nu toe zijn uiterst veelbelovend. Als dit werkt, dan is het de oplossing voor luchtvervuiling, inclusief CO2, en deze technologie kan een game changer worden voor bedrijven op het gebied van milieuwetenschappen.’

Het verschaft verder inleidende informatie over Darden en LENR afkomstig van een niet echt bekende website (voor zover ik kan vaststellen), maar het laat wel zien dat er op sommige nieuwe plekken interesse voor LENR bestaat, anders dan de gebruikelijke websites die LENR volgen. Merriweather geeft absoluut een positieve kijk op het onderwerp en ziet Tom Darden bijna in de rol van een superheld (één kop luidt: ‘Hoe Darden kan helpen het leven op aarde te verduurzamen’).


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN