EUROPEES PATENTBUREAU KENT PATENT TOE VOOR PIANTELLI’s LENR METHODE

Door: Frank Acland

3 september 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/09/03/european-patent-office-approves-patent-for-piantellis-lenr-method


Met dank aan Alainco op het LENR-Forum (hier) voor zijn belangwekkende nieuws: Het Europees Patentbureau kent een patent toe voor Piantelli’s ‘Methode en apparaat voor het opwekken van energie door middel van nucleaire reacties afkomstig van Hydrogen Adsorbed by Orbital Capture on a Nanocrystalline Structure of a Metal’ (het laatste deel in het Engels om een foute vertaling te voorkomen. Vert.).

De documentatie van dit patent, dat werd toegekend op 24 juli 2015 en gepubliceerd op 26 augustus 2015 (met een update op 2 september 2015), kan hier worden gevonden:
http://register.epo.org/application?number=EP12728780&lng=en&tab=main

In het claimdocument (zie hier), refereert het patent aan het gebruik van waterstof en een overgangsmetaal (Piantelli gebruikt traditiegetrouw nikkel) om via nucleaire reacties een energie op te wekken en in claim 2 refereert het aan ‘een methode volgens claim 1, waarin een tweede metaal wordt genoemd bestaande uit Lithium, en met name Lithium dat vooraf is samengesteld met fracties van 6Li en 7Li isotopen.’

Nikkel, waterstof en lithium zijn allemaal de essentiële componenten van Andrea Rossi’s E-Cat, waarvoor hij in de VS een patent heeft gekregen, en nu heeft Piantelli er één in Europa. Ik ben er niet zeker van of de beschreven methodes in elk patent erg op elkaar lijken en met elkaar wedijveren of in conflict met elkaar zijn, maar ik verwacht wel dat daar aan beide zijden van de oceaan nauwkeurig naar wordt gekeken. Ik ben niet bekend met de namen van de aanvragers in het Piantelli document, maar één ervan ken ik wel. Nichenergy, gevestigd in Milaan, Italië, is het bedrijf dat is opgericht om Piantelli’s uitvinding te vercommercialiseren, maar het wordt niet genoemd in het patent.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN