LUGANO TESTERS CONTINUEREN HUN WERK: MATS LEWAN

Door: Frank Acland

4 maart 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/03/04/lugano-testers-continue-work-mats-lewan


Veel mensen hebben zich afgevraagd wanneer we een update krijgen van het team dat de E-Cat testte en het Lugano testverslag schreef. Andrea Rossi heeft aangegeven dat we herzieningen en updates op het originele document kunnen verwachten, maar er zijn geen significante veranderingen geweest sinds het verslag afgelopen oktober werd gepubliceerd.

Een commentaar vandaag op de vortex-l mailing list door Mats Lewan, een Zweedse journalist en de schrijver van het boek An Impossible Invention, duidt erop dat de testers in het team nog steeds bezig zijn met testen. Hij schrijft:

‘Ik weet dat de Zweedse onderzoekers nog steeds werken aan de update, ze zijn bezig met aanvullende calibratiemetingen. Ze hebben tevens beweerd dat ze van plan zijn door te gaan met het onderzoeken van het LENR-fenomeen. Dat houdt in een bepaalde vorm van replicatie, maar omdat ze het op prijs stellen om in alle stilte te werken (wellicht vanwege de negatieve Zweedse media-aandacht, iets dat op een goede of slechte strategie kan wijzen, moeilijk vast te stellen), moeten we afwachten en kijken wat er nog komt.’

De verwijzing naar de ‘negatieve Zweedse media-aandacht’ refereert aan het feit (ook aangehaald door Mats) dat de Zweedse radioproducer Ulrika Björkstén en journalist Marcus Hansson een eervolle aanbeveling van de Zweedse vereniging voor onderzoeksjournalisten hebben gekregen voor de Gouden Spade award, een prijs die op het gebied van onderzoeksjournalisme wordt uitgereikt.

Vorig jaar produceerden Hansson and Björkstén voor de Zweedse radio een driedelig verslag over Andrea Rossi en de E-Cat, waarin ze voornamelijk critici van Rossi aan het woord lieten en hem en het hele onderwerp Koude Kernfusie/LENR in een kwaad daglicht stelden.

Voordat het Luganoverslag werd gepubliceerd kon het testteam redelijk buiten de spotlights blijven en bleef het zeer stil over hun werk, het is wel duidelijk dat dat de omstandigheden zijn die zij bij hun werk prefereren.http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN