'FLINKE VOORUITGANG' GEBOEKT BIJ CERTIFICERING VAN HUISHOUDELIJKE E-CAT

Door: Frank Acland

6 januari 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/01/06/strong-progess-being-made-on-domestic-e-cat-certification


Het is meer dan vier jaar geleden dat Andrea Rossi voor het eerst aankondigde dat hij huishoudelijke E-Cats op de markt zou brengen die mensen konden gebruiken om hun huis te verwarmen en er werden honderdduizenden pre-orders geplaatst (hoewel niemand vooruit hoefde te betalen), maar er is tot nu toe nog niets beschikbaar gesteld.

Het probleem volgens Rossi, is dat de instanties voor veiligheidscertificering nog steeds hun goedkeuring voor een veilig gebruik van deze E-Cats moeten afgeven, en Rossi zegt dat hij zonder die certificering niets op de markt gaat brengen. Hij heeft gezegd dat één van de redenen voor de vertraging is, dat de certificaatverstrekkers gegevens van werkende apparaten willen zien voordat ze hun goedkeuringsstempel op het apparaat drukken waarmee ze bevestigen dat het veilig is voor huishoudelijk gebruik.

Gisteren schreef Rossi een commentaar dat aangeeft dat er mogelijk enige vooruitgang op dit punt is.

Andrea Rossi
January 5th, 2016 at 8:51 PM

Prof. Neri Accornero,

We boeken flinke vooruitgang op het gebied van de certificering van de huishoudelijke E-Cat. Als de lopende test positief zal uitvallen, dan zal mogelijk alles tezamen kunnen vallen.

Dank voor uw aandacht.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Rossi lijkt hier te zeggen dat de certificering voornamelijk afhangt van hoe de test van de industriële E-Cat centrale loopt. Er is ons verteld dat er een onafhankelijk testbureau betrokken is bij het vergaren van de gegevens van deze centrale die een jaarlange test ondergaat, en ik neem aan dat de gegevens die door deze expert worden vergaard van groot belang zullen zijn voor het certificeringproces.

Ondanks dat het bemoedigend klinkt voor hen die hopen op E-Cat verwarming in hun huis (inclusief mij), is er hier geen toezegging, hij zegt dat ‘mogelijk’ alles tezamen zal kunnen vallen.


UPDATE: Ik vroeg Andrea Rossi op het JONP of de ‘vooruitgang’ in certificering alleen geldt voor de oude-stijl huishoudelijke E-Cat, of ook voor de nieuwe E-Cat-X, die ook is ontworpen voor huishoudelijke doeleinden. Hij reageerde met:

Frank Acland,

Beide, omdat ik nu de regels ken en omdat ik de E-Cat-X ontworpen heb om de bezwaren te verminderen. Als ik bij jou kom om iets voor elkaar te krijgen, maar je wijst me om een bepaalde reden af, dan heb ik verloren, maar ook iets geleerd. Vervolgens kom ik weer bij jou en weer wijs je mij voor een andere reden af, opnieuw heb ik verloren, maar ook geleerd. Weer kom ik bij jou… en indien nodig herhaalt die cyclus zich duizend keer omdat ik niet opgeef, en op een bepaald moment heb ik genoeg geleerd om jouw voorraad redenen uit te putten. Dat is hoe het werkt.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN