SCHIKKING GOED NIEUWS VOOR E-CAT ONTPLOOIING

Door: Frank Acland

6 juli 2017

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://e-catworld.com/2017/07/06/settlement-good-news-for-e-cat-development


Ik kan me het nieuws over de rechtszaak die Rossi tegen Industrial Heat zou gaan voeren nog goed herinneren. Eerder, in de vroege lente van 2016, had Rossi aangekondigd dat de 1 jaar durende test voorbij was en de volgers van het E-Cat verhaal zaten gretig te wachten op de vrijgave van de testuitslag.

Toen, op 6 april, kreeg ik een e-mail van een advocaat ingehuurd door Rossi met daarin het persbericht dat aankondigde dat de test een succes was, maar dat Rossi Industrial Heat voor de rechter zou slepen voor het schenden van hun licentieovereenkomst en het verduisteren van intellectueel eigendom. Ik schrok daar hevig van en ik weet dat veel anderen dat ook deden. Wat één van de meest belangrijke technologische ontwikkelingen in de geschiedenis zou kunnen zijn, liep nu oponthoud op vanwege een rechtszaak waarvan we niet wisten hoe lang die zou gaan duren, en niemand kon voorspellen wat het effect daarvan zou kunnen zijn op de verspreiding van de E-Cat technologie.

Sinds die dag hebben we de ontwikkelingen en de discussies rondom de rechtszaak nauw gevolgd. De discussies waren, zacht uitgedrukt, niet altijd plezierig en persoonlijk heb ik getracht het gekrakeel te mijden.

Wat mij betreft was het meest belangrijke dat de E-Cat zou worden uitgezet in de ware wereld en ten dienste van de mensheid zou worden aangewend. Dus was ik opgetogen en zeer verrast toen ik gisteren hoorde dat de zaak was geschikt.

Ik denk dat het de best mogelijke uitkomst was, iets waarvan ik had gehoopt dat het zou gebeuren, ondanks dat ik moet bekennen dat ik daar niet van overtuigd was, gegeven de felheid van de strijd soms. Ik had het idee dat ongeacht de uitspraak, er bijna wel zeker door de verliezer hoger beroep zou worden aangetekend en daarmee zou de zaak opnieuw uitgevochten moeten worden, ten koste van meer geld, tijd en moeite.

Ongeacht de voorwaarden van de schikking, is volgens mij het onmiddellijke voordeel dat Andrea Rossi nu weer in staat is te gaan doen waar hij goed in is, de ontwikkeling van de E-Cat technologie, zonder afgeleid te worden door wettelijke rompslomp.

Andrea Rossi schreef gisteren: ‘Ik zal definitief nooit meer over de onderwerpen van de rechtszaak praten, die zijn verleden tijd. De strijd is over, we moeten nu gaan werken aan een constructieve toekomst.’ En een constructieve toekomst is wat de E-Cat nodig heeft. Mijn hoop is dat deze ontwikkelingen het openbaren van de QuarkX aan het grote publiek zal versnellen en ook de eventuele vercommercialisering ervan. Ik ben ervan overtuigd dat er in de toekomst nog wel wat problemen zullen zijn waarmee we te maken krijgen, maar voor mijn gevoel hing deze rechtszaak als een donkere wolk over het gehele gebied van LENR, het zoog er de positieve energie uit. Ik ben blij dat het voorbij is.http://www.sneltekenaarwillem.nlhttp://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN