‘KOUDE FUSIE - ALS DIT WAAR IS, DAN IS DE OLIE WAARDELOOS’ (NOORS TU MAGAZINE)

Door: Frank Acland

6 februari 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/02/06/cold-fusion-if-this-is-true-the-oil-becomes-worthless-norwegian-tu-magazine


In het Noorse technisch magazine ‘Teknisk Ukeblad’ staat in de rubriek ‘Industrie’ een artikel over koude kernfusie met als titel: ‘KOUDE FUSIE - Als dit waar is, dan is de olie waardeloos’.


http://www.tu.no/industri/2015/02/05/-hvis-dette-er-sant-blir-oljen-verdilos

De schrijver, Odd Richard Valmot, kijkt naar de implicaties van de mogelijkheid van commercieel beschikbare LENR-energie en hij interviewt Nils Holme, ingenieur op het gebied van technische natuurwetenschappen aan het Norwegian Institute of Technology (NTH), hij was betrokken bij de organisatie van een seminar in Oslo waarop verscheidene experts met elkaar spraken over de recente ontwikkelingen op het gebied van LENR.

Holme zegt in dat interview: “Het is tijd dat natuurkundigen stoppen met het belachelijk maken van LENR. We hebben nu twee experimenten die werden geleid door gerespecteerde, onbevooroordeelde natuurkundigen. Eén van hen is de theoretisch natuurkundige Hanno Essén, hij stond notabene aan het hoofd van het Zweeds Sceptisch Genootschap. Hij is niet eenvoudig te overtuigen van iets dat niet verklaard kan worden, maar hij aanvaart het als het kan worden waargenomen. Er is weinig twijfel aan de werking ervan.”

Wat betreft de implicaties van LENR voor Noorwegen in het bijzonder, verklaart Holme: “LENR is in potentie verwoestend voor onze economie en we kunnen beter bekijken hoe Noorwegen deel kan nemen aan de ontwikkeling ervan. Dit kan wel eens eerder realiteit zijn dan het plannen en ontwikkelen van nieuwe olievelden.”

Het lijkt er dus op dat invloedrijke mensen in Noorwegen zich bewust worden van de realiteit van LENR en het niet negeren omdat het in grote mate het levenssap van de Noorse economie kan beïnvloeden. Hoe zij voordeel uit LENR kunnen halen, in plaats van er door van de kaart te worden geveegd, is echter een grote vraag. Ik weet niet of er voor een op olie gebaseerde economie een manier is om zichzelf immuun te maken voor de potentieel hevige impact die LENR mogelijk heeft. Noorwegen heeft gigantische geldvoorraden opgebouwd uit de winsten op olie en het zou wel eens tijd kunnen zijn om na te denken over hoe zij dat geld kunnen investeren om voorbereid te zijn op de mogelijkheid van LENR.


Opmerking Energy Catalyzer NL
Het lijkt erop dat de Nederlandse politiek vooralsnog blind en doof is voor de ontwikkelingen op het gebied van LENR. Op de verstuurde mail van twee weken geleden is nagenoeg geen enkele reactie gekomen. Alleen de SP en het CDA lieten weten het mailtje te hebben doorgestuurd naar hun woordvoerder energie. Van die woordvoerders kwam geen nadere reactie meer. Een groot aantal politici gaf geen enkele reactie op de ontvangen mail, een enkeling had zijn mailprogramma zo ingesteld dat het automatisch een antwoord verstuurt van de volgende strekking: ‘Ik ben u erkentelijk voor de moeite die u neemt om mij te schrijven. Uw ervaringen en gedachten neem ik graag mee bij de voorbereiding van standpunten en debatten.’ Hoe dat dan in zijn werk moet gaan als de ontvangen mail sporadisch of misschien wel nooit wordt gelezen is voor mij een raadsel.

Ik heb de mail ook naar een aantal organisaties gestuurd die zich met duurzame energie bezighouden. Allemaal doen ze dat omdat ze (volgens hun website) begaan zijn met de natuur, het milieu en de gezondheid van mens en dier. Maar van geen van deze organisaties heb ik een reactie ontvangen. Vreemd, als je zo verknocht bent aan je doelstellingen, dat je dan geen enkele interesse hebt voor iets dat een 100% oplossing biedt voor al het leven op aarde!http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN