1MW CENTRALE EN HOT CAT CONTINUE STABIEL EN ZELFVOORZIENEND VOLGENS ROSSI

Door: Frank Acland

5 juli 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/07/05/1mw-plant-and-hot-cat-continue-stable-and-self-sustaining-rossi


Een bepaalde vorm van vragen is op het Journal of Nuclear Physics verschenen en waarschijnlijk zijn ze prima om het huidige werk in te schatten dat gaande is aan de lopende E-Cat testen in de scheepscontainer waarin Andrea Rossi momenteel werkt. Een lezer vraagt wat de status van de E-Cat is op hetzelfde moment dat de vraag wordt gesteld, en Andrea Rossi is niet te beroerd de laatste update te geven.

Hieronder de drie meest recente antwoorden van Rossi als dit soort vragen worden gesteld:

25 juni 2015

Op dit moment is het 19:40 op donderdag 25 juni.
De MW E-Cat is in ssm (zelfvoorzienende modus) en stabiel.
De Hot Cat is ook in ssm en stabiel.
Vingers gekruist

2 juli 2015

11:45 op 2 juli: situatie in hoofdzaak stabiel, op dit moment zitten we in ssm, zowel met de 1MW E-Cat als de kleine Hot Cat. Ik sta op het punt mijn werkshift te beëindigen en zal hier vanavond om zes uur weer terug zijn. Ik ga nu slapen.

4 juli 2015

Het is nu 15:48 op zaterdag 4 juli. De 1MW centrale is stabiel, in ssm, de Hot Cat is stabiel en ook in ssm. Momenteel hebben we geen bijzondere problemen, maar we zijn alert.
Hartelijke groeten vanuit de computercontainer

Het is van belang te weten dat er momenteel twee tests gaande zijn: de 1MW lage temperatuur E-Cat centrale, welke (volgens mijn schatting) ongeveer zes maanden geleden begon en de Hot Cat (hoge temperatuur E-Cat) reactor test waarvan Rossi zegt dat die korter geleden is begonnen.

Deze korte updates missen veel details, maar ze kunnen wel eens de beste informatie bevatten die we kunnen krijgen betreffende de prestatie van de E-Cat. Ik denk dat het veelbetekenend is dat ze allemaal de ssm (de zelfvoorzienende modus) voor beide testen noemen, Rossi heeft eerder al gezegd dat zowel de Hot Cat als de lage temperatuur E-Cat nu voor zeer lange periodes in de ssm modus kunnen draaien. Andrea Rossi heeft ook gezegd dat we geen exacte data zullen krijgen totdat de test gedaan is, maar deze incidentele inkijkjes die hij verschaft laten een klein beetje zien wat er aan de kant van de klant gaande is.

Tevens is het interessant dat er bronnen zijn anders dan Rossi, die aan Mats Lewan, Torkel Nyberg (Sifferkol) en de Noorse krant Aftenpost hebben bevestigd dat het testen goed gaat. Dat schetst in mijn opinie het plaatje dat er in potentie iets historisch plaatsvindt en wel op dit moment in twee scheepscontainers ergens in de Verenigde Staten.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN