ROSSI: “IK DENK DAT HET TE LAAT IS OM ONS IN TE HALEN”

Door: Frank Acland

Januari 9 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2015/01/09/rossi-i-think-now-is-too-late-to-catch-us


Hier is een interessante uitwisseling op het Journal of Nuclear Physics:

JCRenoir
January 8th, 2015 at 12:32 PM

Dr Rossi,

Denkt u dat het mogelijk is een industriële of huishoudelijke E-Cat te maken, die elke dag werkt voor de huishoudelijke of industriële klanten, zonder gebruik te maken van katalysatoren, maar enkel met de brandstof beschreven in het Lugano Verslag?

JCR

----------------------------

Andrea Rossi
January 8th, 2015 at 3:51 PM

JC Renoir,

Nee, het is onmogelijk. Om een E-Cat gedurende maanden goed te laten draaien heb je meer dan dat nodig. Zoals ik al vaker heb gezegd, een E-Cat is een meer gecompliceerd ding dan algemeen wordt gedacht. De substantiële onderschatting van wat wij hebben gedaan heeft ons een groot voordeel opgeleverd, in plaats van de zaak op zijn kop te zetten, hebben de lopende imitatiepogingen getracht oude systemen te bevestigen, denkend dat als wij iets werkend hebben, het verschil zeer klein moet zijn, tegen oneindig klein aan. Die houding geeft ons een sterke voorsprong op het vlak van concurrentie. Gedurende jaren ben ik beschouwd als een imbeciel die God weet waarom geluk had, die dingen maakte zonder te begrijpen wat het doet (in de beste gevallen). Of, meer vriendelijk, een oplichter. Het is duidelijk dat dat een groot voordeel voor ons team is. Ik kan dat nu zeggen omdat we dicht bij het moment zitten waarop we groots commercieel gaan. Ik denk dat het te laat is om ons in te halen.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Uit dit bericht lijkt men te kunnen opmaken dat Rossi aandacht heeft voor de replicatiepogingen van de E-Cat die momenteel gaande zijn, welke hij imitatiepogingen noemt, en hij lijkt zich daardoor niet bedreigd te voelen. Ik weet niet wat hij bedoelt als hij zegt dat ze dicht bij het moment zitten waarop ze ‘groots commercieel’ gaan.

Rossi weet natuurlijk dingen die wij niet weten, maar het lijkt me niet aannemelijk dat we zeer binnenkort E-Cats in de winkel zullen zien, maar misschien zijn ze zaken aan het opstellen om de industriële centrales te gaan fabriceren vanwege de aanstaande succesvolle uitkomst van de test van de 1MW centrale.

In ieder geval, hij lijkt zich behoorlijk zelfverzekerd te voelen over zijn positie op de markt, maar ik ben er zeker van dat sommigen zijn bovenstaande beweringen als een uitdaging zullen opvatten!http://www.e-catworld.com


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN