HISTORISCHE GEBEURTENIS: ÉÉN JAAR LANGE 1 MEGAWATT E-CAT EXPERIMENT VOLTOOID

Door: Mats Lewan

18 februari 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: https://animpossibleinvention.com/2016/02/18/historic-event-one-year-1-megawatt-e-cat-trial-completed


Op 17 februari 2016 werd een 350 dagen commerciële test van een één megawatt warmtecentrale, gebaseerd op Andrea Rossi’s E-Cat, voltooid. Deze gebeurtenis mag als historisch worden gezien omdat het de eerste keer is dat er een op industrieel niveau bruikbare hoeveelheid energie over een dergelijk lange periode werd geproduceerd die afkomstig is van deze vorm van een, nog onverklaarde, stralingsvrije nucleaire reactie - LENR of: Low Energy Nuclear Reactions. (Voorheen koude kernfusie genoemd. Vert.)


Artist's impression van de 1MW E-Cat centrale

Voor alle duidelijkheid, het verslag van deze jaarlange test, die werd gecontroleerd door een belangrijk onafhankelijk certificatiebureau, zal over ongeveer een maand worden vrijgegeven en tot die tijd zal er geen officiële informatie over de test worden verstrekt. Echter, meerdere bronnen hebben mij verteld dat de test succesvol was.

Eerder al hadden enkele bronnen, die de testcentrale hadden bezocht, mij verteld dat het COP - Coefficient of Performance, geeft de verhouding weer tussen de hoeveelheid afgegeven warmte tegenover de hoeveelheid verbruikte energie - lag in de range van 20-80, wat betekent dat de warmtecentrale 12-50 kW verbruikte waarbij het 1MW leverde, het gemiddelde verbruik van ongeveer 300 Westerse huishoudens, inclusief elektriciteit, luchtverwarming, waterverwarming en airconditioning.

Er is mij verteld dat de totale hoeveelheid brandstof - meest onschadelijke elementen zoals lithium, waterstof en nikkel, volgens het aan Andrea Rossi toegewezen patent op de technologie - lag op tienden van grammen. En klaarblijkelijk is de brandstoflading tijdens dat jaar niet verwisseld. Echter, na een jaar draaien worden de reactoren nu van nieuwe brandstof voorzien om opnieuw ingezet te kunnen worden.

Dat alles kan bevestigd worden door het onafhankelijke bureau dat 24/7 met videocamera’s het toezicht over de warmtecentrale had.

De test werd uitgevoerd door Andrea Rossi en zijn Amerikaanse industriële partner Industrial Heat, en volgens Rossi zal de vercommercialisering van gelijke industriële warmtecentrales zo snel mogelijk aanvangen, op voorwaarde dat de resultaten van de test positief zijn. Industrial Heat heeft de rechten gekocht op het produceren en verkopen van de E-Cat in, voor zover mij is verteld, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, China, Rusland, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Overbodig te zeggen dat de consequenties van een dergelijke energiebron voor de wereld kolossaal zullen zijn. En de consequenties voor de industrie, de financiële wereld en de maatschappij zullen de volle aandacht krijgen op het Energy World Symposium, of NewS, dat zal worden gehouden in Stockholm, Zweden op 21 juni 2016 op voorwaarde dat het verslag van de test onmiskenbaar positief is.

Nu moeten we dus wachten op het verslag. Persoonlijk zet ik echter de champagne alvast koud.


http://new-symposium.org


Mats Lewan is een schrijver, spreker en journalist die zich focust op cutting edge technologieën en de impact daarvan op onze levens en de gemeenschap. Hij is de schrijver van het boek ‘An Impossible Invention’, waarin hij het verhaal vertelt van Andrea Rossi, de E-Cat en LENR.
(www.animpossibleinvention.com)http://animpossibleinvention.com/get-the-bookhttps://animpossibleinvention.com/blog


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN