MFMP ZEGT ‘STERKE BEWIJZEN’ TE ZIEN DAT LENR ECHT BESTAAT

Door: Marc Ellenbroek

3 augustus 2017


Hierbij een samenvatting die ik ook voor een aantal andere mensen schreef:

Vandaag is het Martin Fleischmann Memorial Project (MFMP) gekomen met een presentatie, waarbij ze ‘sterke bewijzen’ zeggen te zien dat LENR echt bestaat.

Zie de presentatie: https://drive.google.com/file/d/0Bz7lTfqkED9WNk9qTC0xZFJNNUk/view

Er is ook een gesproken presentatie plus een Q&A sessie, maar dat laatste voegt weinig toe.
Zie: http://e-catworld.com/2017/08/03/mfmp-claims-proof-of-lenr-live-video-now

Het verhaal gaat ruwweg als volgt:

Een aantal jaren geleden is Bob Greenyer en nog een aantal MFMP leden in de leer geweest bij Piantelli, de geestelijk vader van de NiH LENR reactie. Ze woonden daar o.a. een test bij. Voorafgaand aan die test waarschuwde Piantelli hen dat LENR wel degelijk ook gevaarlijk kan zijn en dat hij bij energieke reacties hete neutronen heeft waargenomen tot wel 9000 n/sec. Volgens Piantelli waren die neutronen afkomstig van vanadium 50 (50V+p->50Cr+n). Ook titanium 49 in de brandstof kan leiden tot een vervolgreactie: 49Ti+p->50V, waarna vanadium weer kan vervallen na het invangen van een proton. Vraag me niet hoe het mogelijk is dat dit kan gebeuren, maar Piantelli heeft het wel waargenomen.

Ze hebben verval van vanadium geheim gehouden tot een paar dagen geleden.

Nu komt het: Ze waren de afgelopen maanden in Tsjechië en India om tests bij te wonen van ME356 en Suhas. Om verschillende redenen en tot hun grote frustratie functioneerde het niet bij me356 en ging de test bij Suhas niet door omdat zijn bank beslag had gelegd op zijn lab. Toch hebben ze van beide brandstof-as monsters gekregen die, naar hun beider zeggen, van succesvolle tests waren en waarbij veel warmte vrijkwam. Die tests waren in het verleden uitgevoerd. Deze as deeltjes heeft MFMP uitgebreid laten onderzoeken in professionele laboratoria. Tot hun grote verrassing werd in beide vanadium aangetroffen, hoewel geen van beide onderzoekers dit metaal (bewust) had toegevoegd.

Dit is voor MFMP het bewijs dat LENR door tenminste drie onafhankelijke onderzoekers is vastgesteld, die niet van elkaars onderzoeksresultaten op de hoogte waren.

Uiteraard is het bewijs dat LENR bestaat hierdoor niet sluitend, maar wel interessant. Beter zou zijn geweest dat ze proeven bij de twee onderzoekers van het begin tot het eind hadden meegemaakt en dat bij die tests meer energie was vrijgekomen dan erin ging en ook dat stralingsmeters en neutronendetectors iets bijzonders zouden hebben waargenomen.

Bob Greenyer heeft n.a.v. een vraag gezegd dat de MFMP waarschijnlijk in begin september een test met een Suhas brandstof/reactor (ECCO) zal uitvoeren. Een test met me356 (NOVA) zal misschien eind augustus of eind september plaatsvinden.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN