HET LIJKT EROP DAT GROTE BANKEN WETEN VAN KOUDE KERNFUSIE

Door: Mats Lewan

2 februari 2015

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://animpossibleinvention.com/2015/02/02/it-seems-big-banks-know-about-cold-fusion


De olieprijs blijft dalen. En de meeste analisten schijnen ervan overtuigd te zijn dat zij de reden daarvoor kennen - het ligt aan de aanvoer, of de vraag, of Poetin, of Saudi-Arabië, of Syrië, of…

Maar wat nu als het iets compleet anders is, alleen bekend bij mensen aan de top van ’s werelds grootste banken. En aan jou. Namelijk dat een nieuwe, schone en in principe oneindige bron van energie mogelijk de olie gaat vervangen (en gas, kolen en kernenergie).

Torkel Nyberg, die de blog van Sifferkoll.se runt, heeft deze hypothese al een aantal jaren bestudeerd. En een half jaar geleden ontdekte hij iets dat een smoking gun leek te zijn.

Op Sifferkoll.se werd het Lugano verslag van de 32 dagen run met de E-Cat als eerste gepubliceerd, op 8 oktober 2014, en de interesse bleek kolossaal te zijn. Momenteel blijkt het verslag al ongeveer 150.000 maal gedownload te zijn. De meeste downloads zijn vanuit de VS, gevolgd door Rusland, de Oekraïne, China en Japan (en Nederland op een 8e plaats! Vert.) (zie het onderstaande diagram).

Maar wie zijn al die mensen? Enthousiastelingen die het LENR onderwerp volgen? Onderzoekers? Of misschien ook een ander soort mensen?

Wat Nyberg ook opviel, was dat op exact hetzelfde tijdstip dat het verslag werd vrijgegeven, de verhouding tussen de aandelenwaarde van de Russel 2000 index, en de olieprijs (USO), als een raket omhoog schoot (zie de grafiek). Per 30 december 2014 was de stijging meer dan 84%.

En je kunt in de grafiek beneden zien dat het voor het eerst is dat aandelen en olie op deze wijze ontkoppeld werden.


Verhouding tussen de aandelen index Russel 2000 en de olieprijs sinds 2012. Zie 8 oktober 2014, toen het Lugano verslag werd vrijgegeven

Welnu, Nyberg was ook iets anders opgevallen, iets waarover niet zoveel gepubliceerd is. Sinds 2010/2011, toen Rossi’s E-Cat voor de eerste maal openlijk bekend werd, zijn de posities in olie futures en opties op de commodity futures exchange NYMEX en de Intercontinental Exchange ICE radicaal veranderd.


Verhouding tussen de S&P500 en de olieprijs gedurende de laatste 22 jaar

Er zijn in principe vier groepen op deze beurzen, zo vertelde Nyberg mij - olieproducenten, swap dealers (grote banken), belegd geld (pensioenen en spaarfondsen) en anderen.

Eerder voerden olieproducenten hun transacties al uit via contracten met een ‘short’ positie (contracten waarbij je geld verdient als de prijs daalt). Maar sinds 2011 hebben de grote banken, zoals Goldman Sachs en JP Morgan, deze rol hoofdzakelijk overgenomen. Nadat ze eerst ongeveer 200.000 (olie) contracten met een ‘long’ positie hadden (waarbij je geld verdient als de prijs stijgt), hebben zij nu hun strategie drastisch veranderd, ze bewegen nu naar zoveel als 500.000 contracten met een short positie en tezamen met de olieproducenten verzekeren ze zo de mogelijkheid om olie te verhandelen tegen 90 - 95 dollar.

Ze hebben al wat van die contracten verkocht, maar ze hebben er nog iets van 400.000. Elk contract staat voor 1000 vaten en met een olieprijs die op 45 dollar per vat staat, correspondeert dat met niet-geïnde verdiensten van ongeveer 20 miljard. En toch schijnen ze nog te wachten. Wat betekent dat ze verwachten dat de prijs nog verder zal dalen.

De informatie is publiekelijk op cftc.gov en toch hebben maar weinigen daar commentaar op gegeven. Nyberg schreef twee jaar geleden over zijn bevindingen op Oilprice.com, zonder dat veel mensen op deze gegevens reageerden, ondanks dat zijn artikel momenteel al 38.000 hits heeft. En sindsdien is de verandering alleen maar toegenomen, zegt Nyberg.

De hypothese is dat grote banken sinds 2010 weten van de E-Cat en LENR (mogelijk omdat Rossi al vroeg contact had met het Amerikaanse leger) en dat zij op deze informatie reageren, maar dat zo lang als mogelijk is geheim willen houden. Hoe langer zij hun informatievoorsprong kunnen behouden, hoe groter de winst die zij opstrijken op de dag dat LENR publiekelijk bekend wordt en de olieprijzen naar bijna nul duiken.

En de verliezers? Dat zijn de eigenaren van grote olievelden, voornamelijk landen en oligarchen. En het belegde geld - zoals spaar- en pensioenfondsen - dat long posities in olie heeft. Met andere woorden, jij en ik.

Zoals Nyberg aangeeft, schaliegas is de algemene verklaring voor waarom banken niet geloven in een stijgende olieprijs. Maar zoals hij ook aangeeft, het is vreemd dat analisten van de grote fondsen niet tot dezelfde conclusie komen.

We hebben het dan over olieanalisten met in principe dezelfde baan op Wall Street, enkel bij andere werkgevers… En toch maken zij compleet andere analyses gebaseerd op een toch goed gedocumenteerd en gepubliceerd fenomeen als schaliegas. Er moet iets fout zitten, zegt Nyberg.

En inderdaad, als je de details van de positionering van de banken, tezamen met de timing van het Lugano verslag neemt, dan zorgt dat zonder twijfel voor een intrigerende situatie.


Mats Lewan is een schrijver, spreker en journalist die zich focust op cutting edge technologieën en de impact daarvan op onze levens en de gemeenschap. Hij is de schrijver van het boek ‘An Impossible Invention’, waarin hij het verhaal vertelt van Andrea Rossi, de E-Cat en LENR.
(www.animpossibleinvention.com)


http://animpossibleinvention.com/get-the-book


Opmerking Energy Catalyzer NL
Vessela Nikolova heeft op haar blog al eerder (december 2014) een artikel geschreven over de invloed van LENR op de olieprijs: ‘Why the E-Cat is responsible for the fall of oil price’ (http://www.ecat-thenewfire.com/blog/e-cat-fall-oil-price). Afgelopen 29 januari publiceerde ze het volgende artikel: ‘Will LENR plunge the world in a global recession?’ (http://www.ecat-thenewfire.com/blog/lenr-plunge-world-global-recession). Allemaal aanwijzingen dat zij die de geldstromen op deze wereld beheersen, heel goed op de hoogte zijn van de komende energierevolutie. En bij geld verdienen is het binnen dergelijke kringen zo dat je een ander nooit op de hoogte brengt van jouw nieuwe inzichten en al helemaal niet de man in de straat.


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN