ANDREA ROSSI DAAGT INDUSTRIAL HEAT VOOR 89 MILJOEN DOLLAR VOOR HET GERECHT

Door: Mats Lewan

7 april 2016

Vertaling: Paul Harmans

Bron: https://animpossibleinvention.com/2016/04/07/andrea-rossi-sues-industrial-heat-for-89m


Ten eerste - we weten nu dat de één jaar lange 1MW test zeer succesvol was en dat de E-Cat en LENR een technologisch fenomeen zijn dat de wereld fundamenteel zal veranderen. Maar daarover later meer. In elk geval, laten we wachten op het gedetailleerde verslag voor een definitieve bevestiging. De champagne staat nog steeds op ijs.

Op woensdag 6 april ontving ik een persbericht van de advocaat welke Rossi’s bedrijf Leonardo Corporation vertegenwoordigt, over een rechtszaak tegen Rossi’s Amerikaanse licentiehouder Industrial Heat en de vertegenwoordigers daarvan Thomas Darden en JT Vaughn en Darden’s hoofdbedrijf Cherokee Investment Partners.


Andrea Rossi - Leonardo Corporation / Tom Darden - Industrial Heat

In eerste instantie was ik wat verbaasd, maar tijdens het lezen van de documenten en daaraan toevoegend de informatie die ik gedurende de afgelopen maanden ontving, werden de zaken duidelijker.

Ik kan je aanbevelen de aanklacht en de licentieovereenkomsten (onder het artikel) tussen Rossi en IH te lezen, deze vertellen een gedetailleerd verhaal van wat er gedurende de afgelopen jaren gaande is en het mooie van deze rechtszaak is dat alle informatie, origineel beschermd door een niet-openbaringsovereenkomst, nu openbaar is.

Rossi en IH kwamen in oktober 2012 tot een overeenstemming (zoals ik ook meld in An Impossible Invention) waarbij Rossi 1,5 miljoen dollar werd betaald.

In mei 2014 werd een 24 uurs validatie test uitgevoerd met een centrale bestaande uit 30 E-Cats. Na de succesvolle beëindiging daarvan werd er aan Rossi 10 miljoen dollar betaald en hij droeg het noodzakelijke IP (intellectuele eigendom) voor de E-Cat en de brandstof aan IH over.

Nu worden de zaken interessant. De licentieovereenkomst definieert dat IH een licentie kocht voor Noord- en Zuid-Amerika, China, Rusland, Saoedi-Arabië en de Emiraten, voor het verkopen en fabriceren van op de E-Cat gebaseerde producten, maar dat het IP het eigendom bleef van Leonardo Corp. Toch beweerde IH dat het de technologie van Rossi had gekocht, klaarblijkelijk om meer geld aan te trekken (we weten dat er op zijn minst 60 miljoen dollar werd aangetrokken, waarvan 50 miljoen afkomstig is van het in Engeland gevestigde Woodfort).

IH vertraagde vervolgens de start van de één jaar lange test - de ‘Gegarandeerde Performance Test’. Als die succesvol zou zijn, met op zijn minst zes keer meer output- dan input-energie (COP>6), dan zou IH Rossi 89 miljoen dollar betalen (of minder bij een lagere energieopbrengst). Uiteindelijk werd de test toch uitgevoerd en recent succesvol afgesloten, daarbij meer dan 50 keer meer energie leverend dan er aan energie in moest (!), bevestigd door twee experts waarvoor betaald en gekozen is door IH en Rossi, maar IH betaalde niet aan Rossi (we zullen mogelijk binnenkort het volledige testverslag zien dat aan Rossi en Darden op 29 maart werd geleverd).

In plaats daarvan, zo blijkt uit Leonardo’s aanklacht, haalde IH (Darden and Vaughn), een reeks kunstgrepen uit om het uitvoeren van de 1 jaar lange test te voorkomen, om te voorkomen dat de miljarden in het fonds van Cherokee risico zouden lopen, maar om tegelijkertijd het E-Cat IP te pakken te krijgen, dat delen met Rossi’s concurrenten waarin IH investeerde en tevens het indienen van patentenaanvragen gebaseerd op het IP dat men gekregen had van Rossi, daarbij andere uitvinders dan Rossi opvoerend.

Deze claims worden ondersteund door onafhankelijke informatie die ik onlangs kreeg (niet van Rossi) over mensen verbonden aan IH, welke actief trachten experts een contract te geven om te werken aan het kopiëren van Rossi’s effect, onderwijl verschillende verhalen over Rossi vertellend die er allemaal op duiden dat IH mogelijk essentiële informatie miste, of dat op zijn minst wilde hebben voordat ze Rossi zouden betalen.

Verder eist Leonardo een rechtszaak met een jury. Alles in het volle daglicht.

Dat past niet goed bij de hypothese dat Rossi een oplichter is en dat IH dat wist en daarom van hem af wilde. Absoluut niet.

Maar zelfs als alle claims in de aanklacht waar zijn, is het mogelijk dat Darden en Vaughn deze intenties aanvankelijk niet hadden, zoals Torkel Nyberg te berde brengt op zijn blog Sifferkol.

IH kan onder druk zijn gezet door de verwachtingen van investeerders terwijl men er niet zeker van was dat ze alle technische details hadden. IH kan zelfs benaderd zijn door nog machtigere entiteiten, die de E-Cat als bedreiging zien, of de technologie willen veiligstellen voor de VS, zonder van Rossi afhankelijk te zijn.

We weten dat niet. En om deze zaak op te lossen kan jaren vergen, helaas. In elk geval, het publieke statement van IH van een paar weken geleden komt nu in een ander perspectief te staan, het lijkt meer om schadebeperking te gaan, met steun van het welbekende PR bureau APCO Worldwide.

Het mooie is dat alle informatie nu publiekelijk is, dat de één jaar lange 1MW test succesvol was en dat commercieel levensvatbare LENR hier is om te blijven en dat het de wereld zal veranderen.

§

Wat betreft het New Energy World Symposium, ik ben bijna zover om de uiteindelijke beslissing te nemen en om het evenement nu te organiseren.

§

Files betreffende de rechtszaak:

Rossi et al v Darden et al_(aanklacht)

Rossi et al v Darden et al (Rossi's patent)

Rossi et al v Darden et al (licentieovereenkomst)

Rossi_et_al_v_Darden et al (First amendment, Exhibit A-E-cat Validation)

Rossi et al v Darden et al (Second Amendment)


Mats Lewan is een schrijver, spreker en wetenschapsjournalist die zich focust op cutting edge technologieën en de impact daarvan op onze levens en de gemeenschap. Hij is de schrijver van het boek ‘An Impossible Invention’, waarin hij het verhaal vertelt van Andrea Rossi, de E-Cat en LENR.
(www.animpossibleinvention.com)http://animpossibleinvention.com/get-the-bookhttps://animpossibleinvention.com/blog


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN